Gabriela Firea și Marcel Ciolacu

Confruntare Ciolacu-Firea, după declarații incendiare

487
O întâlnire de maximă importanță după o serie de declarații și evenimente care constituie o adevărată sfidare pentru Gabriela Firea.

BUCUREȘTI, 29 sept – Sputnik. În PSD au loc discuții dure după ce ieri s-au petrecut două evenimente ciudate: Robert Negoiță, principala cauză a pierderii Capitalei de către Gabi Firea, a venit la sediul PSD, invitat de Ciolacu… ca prieten; în același timp, Victor Ponta declara că negocierile cu el și cu Negoiță au fost sabotate de cineva din PSD – dar NU de Gabi Firea.

La rândul său, Marcel Ciolacu a făcut o acuzație dură, și anume că înfrângerile PSD se datorează unor lideri ”anchilozați în funcții”, dar nu a dar nume – excluzând-o însă pe Firea. Pe de altă parte, Ciolacu NU și-a asumat răspunderea pentru eșecul negocierilor în vederea unor alianțe – fapt care a adus multe pierderi PSD.

Ulterior, Ciolacu a mai venit cu câteva declarații dure, de data asta mai clare, aproape nominale: ”dacă ”anumiți colegi” ar fi înțeles să se dea la o parte, PSD nu ar fi pierdut Vrancea sau Constanța”, a spus Ciolacu la RTV.

De asemenea, Marcel Ciolacu anunță că PSD ”intrăm în logica (?!) de precampanie” și că se va face o selecție. Un truism în care mai mult a tonul cu care au fost rostite vorbele.

”Vom veni cu un program economic categoric şi cu un program de guvernare”, spune Ciolacu, ”Vom veni cu nişte soluţii concrete, cu o selecţie a celor care ne vor reprezenta în Parlament”.

Reamintim că povestea cu ”programul de guvernare” o tot spune Ciolacu încă de prin luna mai – iterând astfel PSD în povestea cu Petrică și lupul.

”Am anunţat că niciun candidat nu o să intre pe liste dacă are probleme penale”, a mai spus Ciolacu, nedefinind ce înseamnă asta și comițând încă o gafă: ”Vrem să convingem românii că suntem o alternativă credibilă la această Dreaptă unită”.

De ce gafă? Pentru că el confundă electoratul – nu electoratul PSD e interesat de ”fără penali”, ci cel al USR. Mai mult, electoratul PSD s-ar putea să respingă ideea – nu pentru că vrea ”penali”, ci pentru că nu e de acord cu folosirea acestui calificativ în orice situație.

În al doilea rând, Ciolacu legitimează un fals: ”Dreapta unită”. În fapt, nu e nici ”dreapta” – și nici unită, fapt care s-a văzut în multe situații în țară.

De asemenea, prezentând PSD ca pe o ”alternativă”, pune cel mai mare partid într-un plan secund, asociindu-l cumva cu un termen nepotrivit.

Revenind la discuția – sau confruntarea – Firea – Ciolacu, invitarea lui Negoiță de către Ciolacu la sediul central și anunțarea invitării lui în PSD, este un evident semnal grav – chiar o sfidare - pentru Gabriela Firea. 

Foarte important: Gabi Firea a acuzat ”cuțite în spate” pe care le-ar fi primit, evident, de la PSD.

Reamintim două aspecte interesante: primul - dacă Negoiță a fost invitat la sediul central al PSD, Firea a trebuit să aștepte rezultatul ”la Primărie sau la sediul PSD București”, pentru că ”așa a decis echipa de campanie”, după cum a declarat încă-primarul Capitalei; al doilea – Ciolacu a declarat că ar dori ca Gabriela Firea să ocupe un post de parlamentar.

O fi o ofertă – sau o punere la locul ei, așa cum a decis ”tătucu”?

Cert este că la sediul PSD se află acum și Sorin Grindeanu și Vasile Dâncu, artizanii ”noului PSD”, dar și primarii de sector care au pierdut alegerile.

487
Tagurile:
Marcel Ciolacu, Gabrielei Firea
Adrian Rădulescu

Ex-consilier prezidențial ia foc: ”E dezastru! De ce mințim?!”

51
(reînnoit 06:49 26.10.2020)
”Suntem rușinea Europei!” - unul dintre cei mai importanți specialiști expune o situație șocantă dintr-un domeniu de importanță maximă.

BUCUREȘTI, 26 oct – Sputnik. Fostul consilier prezidențial și secretar de stat la MADR Adrian Rădulescu, preşedintele Asociaţiei Fermierilor din România este unul dintre cei mai respectați specialiști din Agricultură.

În această calitate, Rădulescu atrage atenția asupra situației mai mult decît grave în care se află România! Într-o emisiune incendiară realizată de Tudor Barbu la B1, s-a dat în vileag toată situația dezastruoasă. 

Tudor Barbu, fostul senator, și-a provocat invitatul – ”Agricultura României este în colaps, lasă vrăjeala”.

”Agricultura țării... vă spun eu, e jale! Umblă foamea pe stradă, câmpurile țării au ajuns să nu mai dea pâine țării”, a spus Barbu, strigând la fostul său consilier prezidențial: ”Zi, mă, adevărul pe post!”

Adrian Rădulescu a recunoscut total – ”Da, ăsta e adevărul! E un dezastru! Un dezastru! De ce mințim că merge totul?”.

”Am greșit cu toții, ne-am crezut care mai de care mai deștepți, care mai de care mai inventivi, care mai de care că putem face și restul nu… care suntem mai buni, care suntem mai răi... după 30 de ani se demonstrează că, reuniți, suntem toți o apă și un pământ!”, a spus Rădulescu.

Și, atenția la afirmația șocantă a reputatului specialist: ”Suntem rușinea Europei! Nu producem porc în România, nu producem pasăre în România, nu producem vită în România...”.

Cred că fragmentul ajunge… Discuția a avut loc la finele săptămânii trecute la B1TV. Nu s-a auzit vreo reacție de la Guvern – deși Orban e permanent invitat la B1TV.

51
Tagurile:
Dezastru, Consilier

Загрузка...
Ziua Armatei Române, Klaus Iohannis

Iohannis, de Ziua Armatei, a vorbit tot de NATO și de UE

271
(reînnoit 12:41 25.10.2020)
Klaus Iohannis a rostit o alocuțiune în cadrul ceremoniei organizate cu prilejul Zilei Armatei României în care a făcut referiri la acțiunile Armatei în cadrul NATO și al UE

BUCUREȘTI, 25 oct - Sputnik. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut astăzi la „Mormântul Ostașului Necunoscut” din Parcul Carol I din București, o alocuțiune în cadrul ceremoniei organizate cu prilejul Zilei Armatei României.

În discursul său, Iohannis și-a exprimat recunoștința față de eroii-ostași căzuți pe câmpul de luptă pentru apărarea patriei și a adus un omagiu supraviețuitorilor, veteranii de război, precizând că dragostea și datoria lor față de țară reprezintă exemple durabile pentru generația tânără.

Vorbind apoi de Armata Română, Iohannis a afirmat că România are astăzi o armată modernă şi bine pregătită, care asigură îndeplinirea angajamentelor asumate în cadrul Alianței Nord-Atlantice și implementarea Politicii de Securitate şi Apărare Comună a Uniunii Europene.

Președintele a menționat contribuția semnificativă la consolidarea stabilității regionale în Sud-Estul Europei și a lăudat Armata României că este un furnizor de securitate în Regiunea Mării Negre, o zonă cu provocări multiple şi dinamice.

Cu această ocazie, în semn de apreciere pentru efortul depus în vederea păstrării identității naționale și pentru dăruirea cu care s-a implicat în organizarea evenimentelor dedicate Centenarului Războiului pentru Întregirea Neamului, Iohannis a conferit Medalia Comemorativă „Centenarul Războiului pentru întregirea Neamului” Ministerului Apărării Naționale.

Iohannis a vorbit și de implicarea Armatei în lupta cu pandemia, într-un ”altfel de război, cu un inamic nevăzut și foarte dificil de combătut, noul coronavirus”.

El a spus că implicarea Armatei României în acest efort național, încă de la debutul pandemiei de COVID-19, a fost exemplară și a arătat că personalul de specialitate și cele mai adecvate mijloace de care Armata dispune au contribuit semnificativ la protejarea și salvarea vieților cetățenilor și la limitarea, pe cât posibil, a răspândirii acestei boli.

De asemenea, președintele a apreciat implicarea personalului militar și civil din Armata României care a avut misiuni specifice în perioada instituirii stării de urgență și, ulterior, a declarării stării de alertă, o dovadă în plus a sprijinului consistent dat autorităților naționale în confruntarea cu actuala criză sanitară.

Dar Iohannis nu a uitat să pomenească a doua oară de NATO și să arate că Armata Română participă la misiuni și exerciții alături de partenerii din Alianța Nord-Atlantică, lucru din care Iohannis și-a făcut un titlu de glorie.

271
Tagurile:
alocuțiune, Ziua Armatei Române, Klaus Iohannis

Загрузка...
Танкер Генерал Ази Асланов.

Foto, Video: Petrolierul "General Azi Aslanov", după naufragiu

0
(reînnoit 06:58 26.10.2020)
Aceste imagini arată proporțiile catastrofei după explozia produsă pe un petrolier, care a avut loc sâmbătă, în Marea Azov.

CHIȘINĂU, 25 oct – Sputnik. Ministerul rus pentru Situații Excepționale a publicat un videoclip al petrolierului "General Azi Aslanov".

A fost deteriorată puntea navei. O parte din ea atârna peste bord.

Explozia s-a produs sâmbătă, pe petrolierul "General Azi Aslanov" din Marea Azov, la gura strâmtorii Kerci. Potrivit Rosmorreciflot, nava naviga fiind goală, fără petrol, spre Rostov-pe-Don. Motivul avariei a fost, conform versiunii preliminare, aburii emanați de produsele petroliere.

Trei membri ai echipajului au fost aruncați peste bord, ei sunt căutați, iar pe alții 10 i-a luat o altă navă care trecea prin apropiere.

În acest moment, scafandrierii examinează vasul.

"S-a stabilit că nu a existat nicio deteriorare a părții subacvatice a vasului, dar o parte din metal a fost transformată. O parte a placării laterale și a punții atârnă la opt metri sub chilă, așa că a trebuit să remorcăm acest vas cu mare dificultate. Această bucată va fi tăiată și va fi trasă în port ", a declarat serviciul de presă al Rosmorreciflot.

0
Tagurile:
naufragiu, petrolier

Загрузка...