Кэлин Попеску-Тэричану

Tăriceanu îl face praf pe Iohannis după episodul Nicușor Dan

479
Fostul premier îl face praf pe Iohannis și îl avertizează pe Nicușor Dan să nu intre în jocul serviciilor, ci mai bine să rămână la ”interlopii săi”.

BUCUREȘTI, 24 sept – Sputnik. Convocarea de azi la Cotroceni a președintelui PNL Orban și a candidatului liberalilor, Nicușor Dan, a generat multe discuții, dar și o reacție firească – Iohannis se implică iar politic, a încălcat din nou Constituția.

Sau, cum spune fostul premier Tăriceanu, ”astăzi, Klaus Iohannis a mai dat un șut în spate Constituției României!”.

”Într-un gest de total dispreț la adresa legii fundamentale a țării, Iohannis a chemat la Palatul Cotroceni un contracandidat de-al meu la Primăria Capitalei. Ați ghicit: pe Plicușor Dan!”, a scris acum puțin timp Tăriceanu pe Facebook.

Foarte corect, liderul ALDE consideră că, dacă scopul acestei întâlniri a fost ca Președintele țării ”să înțeleagă mai mult din programul candidatului”, atunci nimerit ar fi fost ca Iohannis ”să-i invite și pe Firea, Băsescu, Laufer, Coita sau Călinescu, pentru că și ei sunt candidați, și ei au idei”.

”Dacă scopul acestei întâlniri a fost ca să-i dea un ultim sprijin pupilului PNL-ist îl anunț pe dl Iohannis că ceea ce face este împotriva legii fundamentale și că toate aceste derapaje le contabilizăm, iar când paharul se va umple suspendarea lui va fi inevitabilă!”, îl avertizează Tăriceanu pe Iohannis.

În privința lui Nicușor Dan, Tăriceanu îi spune în față: ”Nicușor, susținerea lui Iohannis face tot atât cât o frecție Diana la un picior de lemn!”.

”Mai bine vezi ce pot face pentru tine interlopii tăi, pentru că dacă te bazezi pe Iohannis… rămâi în continuare rezervist!”, încheie ironic și aluziv Tăriceanu.

479
Tagurile:
Klaus Iohannis, Călin Popescu-Tăriceanu
Carmen Avram

România, făcută de râs în UE?  Carmen Avram vestea

159
(reînnoit 08:21 22.06.2021)
Un mesaj preluat și transmis de Carmen Avram a devenit viral pe Internet – e vorba de sumele alocate de România pentru cultură, în comparație cu o țară UE mult mai mică

BUCUREȘTI, 22 iun – Sputnik. Reputata realizatoare TV devenită europarlamentar a scris câteva rânduri, prezentând două documente.

Într-unul este menționat ajutorul de stat pentru cultură oferit de România firmelor din domeniu afectate de pandemie – iar în cealaltă de Estonia, o țară cu o populația mult mai mică.

Textul lui Carmen Avram este clar: ”România, ajutor de stat 610.000 euro pentru cultură. Estonia, 10.6 milioane euro pentru cultură şi sport. România, populație 19 milioane. Estonia, populație 1,3 milioane”.

Ori, deși Carmen Avram comite o eroare, totuși suma necesită un răspuns.

Eroarea teleastei este că suma din România se referă, de fapt, la „companii independente din București”, nu la toate companiile și instituțiile de cultură din țară.

În schimb, în cazul Estoniei, suma se referă la toate companiile din domeniul culturii ȘI SPORTULUI afectate de coronavirus.

Dar, așa cum menționam, suma din România pare infimă pentru o țară cu pretenții, ceea ce duce la o concluzie: ne facem din nou de râs în Europa – și chiar la unul dintre cele mai sensibile și afectate capitole, finanțarea culturii!

159
Tagurile:
România, UE, Carmen Avram

Загрузка...
Iosefina Pascal

Iosefina Pascal, provocare internațională pentru BigPharma! Au curaj să-i răspundă?

613
(reînnoit 08:18 22.06.2021)
Va răspunde cineva acestei provocări lansate de tânăra jurnalistă și activistă pentru democrație marilor companii farmaceutice occidentale în privința experimentelor și a vaccinurilor?

BUCUREȘTI, 22 iun – Sputnik. Tânăra jurnalistă de investigații pune pe masă probe care atestă că în cazul vaccinării anti-Covid marile companii occidentale au procedat la un studiu – experiment – la nivel mondial.

Sau, cum spune Iosefina Pascal, oamenii au fost ”cobaii unui experiment în masă”!

Iosefina Pascal propune cititorilor săi ”Documentele oficiale care atestă studiul clinic global”, obținute de la US National Library of Medicine.

Astfel în cazul AstraZeneca ea arată ”pentru cei care mai au nevoie de dovezi că sunt cobaii unui experiment în masă”, un document privind „Faza III Studiu dublu-orb, controlat cu placebo, al AZD1222 pentru prevenirea COVID-19 la adulți”, care a început pe 28 august 2020, având data finalizării primare efective 5 martie 2021 și data estimativă de finalizare a studiului -  14 februarie 2023.

În cazul Pfizer BioNTech, un STUDIU pentru a stabili siguranța, tolerabilitatea, imunogenitatea și eficacitatea candidaților la vaccin ARN împotriva COVID-19 la persoane sănătoase.

Data de începere a studiului - 29 aprilie 2020, data estimativă de finalizare primară: 2 noiembrie 2021, data estimativă de finalizare a studiului - 2 mai 2023.

În cazul Moderna (ModernaTX, Inc) e vorba de un STUDIU pentru a evalua eficacitatea, siguranța și imunogenitatea vaccinului mRNA-1273 la adulții cu vârsta de 18 ani și peste pentru a preveni COVID-19.

Data de începere a studiului - 27 iulie 2020, data estimativă de finalizare primară - 27 octombrie 2022, data estimativă de finalizare a studiului - 27 octombrie 2022.

Mai multe detalii pe pagina Iosefinei Pascal, pe care o regăsiți în link-ul de mai jos.

Până atunci ne întrebăm dacă va răspunde cineva acestei provocări lansate de tânăra jurnalistă și activistă pentru democrație marilor companii? Și cum se justifică ideea de experiment care reiese din datele publicate?

613
Tagurile:
Big Pharma, Iosefina Pascal

Загрузка...
Soviet War Memorial (Tiergarten)

Președintele Germaniei a depus o coroană de flori la Memorialul Sovietic

0
La 80 de ani de la atacul nazist asupra URSS, președintele german Frank-Walter Steinmeier a depus astăzi o coroană de flori la Memorialul Sovietic din Berlin-Pankow.

Vladimir Putin a depus un buchet de flori la mormântul Ostașului Necunoscut, 22 iunie 2021
© Sputnik / Алексей Никольский
BRUXELLES, 22 iun – Sputnik. Președintele Frank-Walter Steinmeier a fost însoțit de garda de onoare prezidențială la depunerea coroanei de flori la Memorialul Sovietic din Berlin-Pankow, eveniment derulat cu ocazia aniversării a 80 de ani de la începutul Marelui Război Patriotic, arată Sputnik

Steinmeier s-a oprit la soclul statuii Mamei Rusia unde a fost depusă o coroană funerară galben-roșie cu o panglică cu inscripția „Președintele Republicii Federale Germania”.

Memorialul sovietic din Pankow este unul dintre cele mai mari complexe memoriale din Berlin care onorează amintirea soldaților Armatei Roșii. Acolo sunt înmormântate rămășițele a peste 13.000 de soldați și ofițeri sovietici care au murit în aprilie-mai 1945 în timpul luptelor pentru Berlin.

0
Tagurile:
Germania

Загрузка...