Nicolae Robu

Caz unic în Europa: demență ucigașă în Timișoara lui Robu

510
Primarul și autoritățile din Timișoara ar trebui să răspundă – iar procurorii să înceapă o anchetă in rem pentru un carnagiu unic în Europa acestor ani! Timișoara lui Robu face de maximă rușine România în UE cu acest incident

BUCUREȘTI, 23 sept – Sputnik. Nu e prima oară când Timișoara, considerat un oraș de frunte, este dat ca exemplu negativ. Este orașul în care mafia țigănească a ocupat centrul, în care corupția autorităților a dus la retrocedări șocante. Imigranți scăpați de sub control, prim focar de COVID, relatări peste relatări de incidente – și multe aberații sub conducerile ”de dreapta” – Ciuhandu și Robu.

Azi însă vine o știre cutremurătoare, pentru care primăria și celelalte autorități ar trebui să răspundă, chiar penal!

Știrea este că trei câini au făcut intrat în incinta grădinii zoologice din Timișoara și au făcut ravagii.

”Au intrat în habitatul cangurilor și au ucis toate cele șase animale, au atacat și pasărea Emu, dar aceasta a reușit să sară gardul și să fugă”, transmite Timiș Online

”Au intrat trei câini în incinta Zoo, au sărit gardul în habitatul cangurilor și au omorât toți cei șase canguri pe care îi aveam. Au intrat și la Emu, dar ea de frică a reușit să sară peste gard. Noi am văzut dimineața când am venit la lucru. Am fost să căutăm pasărea și am găsit-o plimbându-se pe alei, din fericire nu a pățit nimic. La canguri a fost altfel situația, pentru că ei aleargă atunci când sunt speriați și au un mecanism, li se blochează mușchii, nu mai pot să se miște. Cred că erau vreo doi masculi și patru femele”, a declarat, pentru Timiș Online,  administratorul Zoo Timișoara, Călin Călămar.

Faptul este unic în Europa acestor ani  - și este o mare rușine pentru România, membră UE, uniune în care protecția animalelor este în prim plan!

Din relatare reiese neglijența crasă și proasta administrare: nu a existat paznic de noapte, nu mai zic serviciu permanent veterinar, așa cum a fi normal la un Zoo cu circa 250 de animale. Sau, dacă e paznic, atunci ori era beat pulbere, ori dormea dus, dacă nu a auzit zgomotele infernale făcute de animale!

În al doilea rând, gardul de protecție era atât de scund, încât a fost sărit de câini – deci era un gard mai mic de 1.50, 1.80 metri, într-o incintă de asemenea nesecurizată.

Apoi, auziți cretinism „de Timișoara”: ”Îngrijitorii de la Zoo au căutat locul pe unde au intrat câinii, însă nu l-au găsit. Ei cred că patrupezii au săpat pe sub gard și așa au reușit să intre în incinta Zoo”.

Deci nu au sărit, au săpat (!)… dar îngrijitorii nu au găsit locul pe unde au intrat, în condițiile în care e vorba de câini mari! Țară de nebuni… sau ce?

Un amănunt ciudat: câinii, dintre care ar fi fost un ciobănesc german și un rotweiler, păreau îngrijiți, deci aparțineau cuiva. Ori, dacă au fost capabili de asemenea ”incursiune” ucigașă, complet nespecifică - decât în propriul teritoriu pe care îl apără, ceea ce nu era cazul – înseamnă că respectivii câini au fost antrenați și trimiși să ucidă cangurii. Demonstrație, paiu, filmare pe Dark Web sau cine știe ce altă nebunie?!...

Deci, o acțiune a unor demenți, cum din păcate există destui în ziua de azi -  dar care putea fi preîntâmpinată atât prin pază, cât și prin acțiunile de prevenire ale poliției. Pentru că, desigur, acei demenți nu erau la prima acțiune, iar câinii în cauză cu siguranță au fost puși să sfâșie și alte animale până la această ”incursiune”.

E ciudat și că nu există camere de supraveghere în jurul Zoo… dar, de fapt, nimic nu e ciudat când vine vorba de primarul Robu și administrația sa.

De altfel, timișorenii au reclamat în repetate rânduri mizeria de la Zoo, lipsa îngrijirii – dar Robu spune că încă nu a venit timpul ”modernizării”, ci va fi prin 2021.

Cred că este un caz în care parchetul, poliția, dar și poliția animalelor ar trebui să intervină, pentru că, repet, pare clar un caz de ucidere la comandă a animalelor de la Zoo – deci o acțiune a unui grup organizat.

După cum se știe, cruzimea împotriva animalelor este o faptă penală. De asemenea, pentru ce s-a întâmplat la Timișoara ar trebui deschis un dosar (penal) in rem, fie și numai pentru neglijența care a dus la carnagiul înfiorător.

Și o întrebare de final, asupra căreia vom reveni: în urma acestui incident, mai merită să fie Timișoara Capitală Culturală europeană în 2023?

510
Tagurile:
Timișoara, Nicolae Robu, Europa
Gabriela Firea și Marcel Ciolacu

Zi crucială pentru PSD se decide viitorul partidului!

227
Este ziua în care se decide cine iese din joc și cine rămâne, nume mari sunt pe diverse liste negre – iar personaje noi își fac apariția

BUCUREȘTI, 20 oct – Sputnik. Marcel Ciolacu și ”echipa” sa joacă azi cartea cea mai dificilă – aceea a creării unei structuri de putere care să le convină și care să nu le facă probleme.

Este vorba de definitivarea listelor pentru alegerile parlamentare, cea pe baza căreia vor accede în cel mai important for al statului viitorii senatori și deputați PSD. Deci, oamenii care pot face legile, pune sau da jos guverne și miniștrii, șefi de instituții etc.

Listele pot fi depuse până joi, 22 octombrie, dar Marcel Ciolacu a promis că azi vor fi făcute public, integral. Deci, azi au loc ultimele negocieri.

Din primele informații de pe liste vor dispărea oameni de mare valoare: cel mai cunoscut ministru al Educației, Ecaterina Andronescu; cel mai experimentat legiuitor, Eugen Nicolicea; cel mai activ și remarcat parlamentar din noul val, Liviu Pleșoianu; cel mai valoros jurist parlamentar, Șerban Nicolae; un om de mare încredere în bătăliile parlamentare, Florin Iordache.

De asemenea, fostul premier și președinte al PSD, Viorica Dăncilă, nu va prinde lista – în ciuda promisiunilor din momentul demisiei din fruntea PSD. În schimb va fi pe listă Eugen Teodorovici, un mare critic al lui Marcel Ciolacu – ce-i drept, ”cumințit” în ultima vreme.

Nu se știe încă de soarta lui Petre Daea, cel mai apreciat ministru al Agriculturii. O altă figură emblematică pentru PSD, Marian Oprișan, ar fi dispărut de pe liste, după ce a pierdut, surprinzător, președinție CJ Vrancea. 

Pe liste sunt în schimb prezenți mai mulți medici de renume – Adrian Streinu Cercel, Alexandru Rafila, Leonard ”Ambrozie” Azamfirei. Frumoasa avocată Laura Vicol este o altă achiziție de notorietate, la fel ex-judecătoarea Simona-Maya Teodoroiu.

Se aude că în zona Ardealului și Banatului ar fi introduse pe liste o serie de nume noi, unele fără legătură cu PSD.

Desigur, toate acestea sunt… pe surse, mai mult sau mai puțin oficiale – dar azi vom afla realitatea.

Cert este că Marcel Ciolacu pare a dori să rămână cu cât mai puțin politicieni de profesie – și să aibă cât mai mulți ”specialiști”. Dar, a nu se uita că mai niciunul dintre acești ”specialiști” nu au ajuns în funcții doar prin profesie, ci prin manevre de culise. Sau prin alte ”sfori” – de care s-ar putea să se împiedice la un moment dat atât Ciolacu, cât și PSD.

De aceea spun că azi, 20 octombrie 2020, PSD își poate decide viitorul.

227
Tagurile:
Partid, Decizie, PSD

Загрузка...
Codrin Ștefănescu

Codrin: ”Colegi, sunteți de o lașitate greu de imaginat!”

142
O nouă revoltă a lui Codrin Ștefănescu, generată de prezența pe listele PSD a unor personaje de import, care ”nu dau doi bani pe partid”

BUCUREȘTI, 2 oct – Sputnik. Așa cum ne-a obișnuit, Codrin Ștefănescu reacționează dur la ceea ce se petrece în PSD – iar ultimul scandal, cel legat de Alexandru Rafila, îl fac să se revolte!

”Absolut incredibil și strigător la cer!”, scrie Codrin, ”Alexandru Rafila junior, fiul torționarului Alexandru Rafila senior, recunoaște că NU a votat candidatul PSD la prezidențiale!”.

Mai grav este motivul pentru care nu a votat-o pe Viorica Dăncilă: ”Pentru că nu avea abilitățile necesare… cum le avea doar Iohannis - care a meritat să fie votat, slăvit fie numele său!”, scrie ironic Codrin.

”Și abilitați mai are azi doar Ciolacu, care l-a implorat să candideze pe listele noastre, conform sarcinilor primite!”, continuă cu sarcasm Codrin. ”Și să-l pună cap de listă pe unul care nu dă doi bani pe partid!”.

De fapt, nu este singurul în această situație, este suficient să ne uităm la Vasile Dâncu și la ce aduce din Ardeal.

”Uite așa ajunge PSD un partid înjurat de propriul electorat, acaparat de niște evidente slugi ale sistemului!”, scrie Codrin Ștefănescu, transmițând un mesaj final extrem de dur: ”Iar voi, dragi colegi din PSD, sunteți de o lașitate greu de imaginat!”.

Menționez că, din nou, postare lui Codrin Ștefănescu a devenit virală – iar comentariile nu sunt negative… și vin de la persoane care par a fi apropiate de PSD.

142
Tagurile:
Codrin Ștefănescu

Загрузка...
Pensionar

Tichete pentru pensionari: când le pot primi

0
(reînnoit 11:15 20.10.2020)
Luna decembrie vine cu vești bune pentru seniorii României, care vor primi, din partea Guvernului, tichete pentru masă caldă. Acestea sunt destinate, însă, unei anumite categorii de pensionari.

BUCUREȘTI, 20 oct – Sputnik. Vârstnicii României vor primi vouchere în valoare de 180 de lei/lună. Vorbim despre o măsură a Guvernului aprobată recent privind acordarea de tichete pentru masă caldă.

Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, a precizat că voucherele pentru masă caldă vor fi repartizate în prima săptămână din luna decembrie. Ele se vor acorda retroactiv, pentru lunile septembrie, octombrie, noiembrie și decembrie.

”Astfel, toți beneficiarii, respectiv persoanele în vârstă de peste 75 de ani, cu venituri la nivelul pensiei minime sociale, aproximativ 300.000 de beneficiari, vor avea cei 720 de lei încărcați pe vouchere sau carduri în prima săptămâna a lunii decembrie 2020”, a explicat Boloș

Pentru emiterea acestor carduri, emitenții au nevoie de 10 zile. Ele se distribuie, apoi, prefecturilor, iar de acolo ajung la autoritățile publice locale, care le transmit beneficiarilor finali.

Boloș a subliniat că pentru Guvern este important programul operațional de sprijin al persoanelor dezavantajate și este important ca banii să ajungă la beneficiari.

De prevederile acestui program vor beneficia 300.000 de vârstnici.

Ministrul Fondurilor Europene a subliniat că, dacă nu s-ar repartiza aceste vouchere pentru vârstnici s-ar pierde banii alocați și ”este păcat”.

0

Загрузка...