Codrin Ștefănescu

Codrin: ”România va fi noua casă luată de Iohannis cu japca”

472
(reînnoit 14:02 18.09.2020)
EXCLUSIV: Declarație incendiară dată pentru Sputnik de Codrin Ștefănescu după ce a fost revoltat de atacul injurios al lui Rareș Bogdan la adresa Avocatului Poporului.

BUCUREȘTI, 18 sept – Sputnik. Fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, a reacționat revoltat de insultele lui Rareș Bogdan la Renate Weber, Avocatul Poporului.

”Băi, monștrilor și oribililor din PNL! Ați șocat o țară întreagă! Un primar PNL își schingiuiește, umilește și torturează propriul copil! Rareș Ruj Roz o înjură ca un birjar beat și total idiot pe Renate Weber - Avocatul Poporului! Orban - prim ministru îl întreabă cu cinism pe un bătrân cu handicap, ce viteză prinde scaunul său cu rotile! Voi suferiți de grave probleme sexuale, mintale și de educație! Vă trebuie urgent un control de specialitate și internare urgentă la spitalul Socola! Și asta urgent, urgent, urgent!”.

Aceste a fost mesajul postat de Codrin Ștefănescu pe pagina sa de Facebook – și pentru care i-am solicitat o scurtă declarație. Nu a fost cam dură declarația, chiar așa l-a enervat Rareș?

Codrin Ștefănescu: ”Nu știu nici măcar dacă Rareș Bogdan este bărbat, pentru că un bărbat nu și-ar permite să insulte în așa hal o femeie, o doamnă, o personalitate de talie europeană. Nu, nu e deloc exagerat - a înjurat ca un birjar beat și total idiot și nu a făcut-o prima dată. Și nu e doar opinia mea, ci chiar a unor liberali adevărați, de bun simț, care sunt oripilați și nu se mai regăsesc cu un asemenea impostor în frunte.

Dragoș Dumitriu: Dar te referi la PNL în general, când spui ”monștrilor și oribililor din PNL”?

Codrin Ștefănescu: Nu, nu la toți, pentru că sunt oameni deosebiți în PNL, cu care am colaborat pe vremea USL – chiar vreau să-i aduc aminte lui Edi Hellvig că e liberal și el, oare nu vede ce se întâmplă? PNL devine nu doar o rușine, o pagină neagră pentru istoria politicii românești, dar poate fi chiar un pericol pentru democrație, pentru statul de drept despre care vorbesc chiar ei, cu atâta ipocrizie.

Dragoș Dumitriu: Adică vezi o problemă de siguranță națională? De ce te referi la șeful SRI?

Codrin Ștefănescu: Nu la funcția actuală mă refer, ci la om, pe care îl cunosc și știu că are principii, respect pentru dreptate și educație politică. De altfel, în parametrii aceștia am colaborat când a fost secretar general al PNL. Oare nu vede ce face PNL, prin impostorii ajunși în vârf? Se va ajunge la lucruri atât de grave, acești indivizi, așa ziși liberali, nu se vor da în lături de la nimic – vor fi în stare de orice!

Dragoș Dumitriu: PNL a ajuns să susțină – ba chiar să acopere personaje precum acel primar de Sângeorz, crezi că opinia publică le va reproșa asta?

Codrin Ștefănescu: Să reproșeze PNL-ului?! Oameni buni - uitați-vă la primarul acela PNL din Sângeorz cum se purta cu familia – așa se vor purta și ei cu românii, cu voi toți! Vă vor pune în genunchi, cu fața la perete, ca pe copila aia! Și când cineva va îndrăzni să le spună ceva, ei vor răspunde – ”Ce vă băgați, e casa noastră”!

Dragoș Dumitriu: ”România, casa mea” – ar fi un model prezidențial, nu?...

Codrin Ștefănescu: Da, România va fi una dintre multe case ale lui Iohannis, luată tot cu japca. Dacă nu cumva chiar este… Rareș Bogdan va putea să insulte pe oricine ca un birjar beat, așa cum o face de mult – și da, repet, trebuie urgent un control de specialitate și internare urgentă la spitalul Socola! Numai să nu facă și acolo spital Covid.

Dragoș Dumitriu: O ultimă întrebare: am văzut că ești supărat pe Eugen Teodorovici.

Codrin Ștefănescu: Numai pe prieteni de poți supăra, restul nu au de ce să te intereseze. Nu, nu sunt supărat pe Eugen, sunt doar puțin dezamăgit, asta e tot…

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

472
Tagurile:
Klaus Iohannis
Tematic
Codrin îl distruge pe Ciolacu: ”Ai vrut să ajungi un Dragnea, dar nu ești nici umbra lui!”
Codrin îl face praf pe Ciolacu: ”Se ploconea în fața lui Dăncilă, acum o vrea la pușcărie”
Codrin aruncă NUCLEARA – pe cine vrea președinte PSD: Când îți anunți candidatura?!”
Codrin confirmă NUCLEARA - Liviu Dragnea ar putea ieși din închisoare!
Codrin și Teodorovici, asaltul pentru PSD: ”Mulți vor urma exemplul începând de azi!”
Exclusiv: Codrin, interviu fulminant despre România, dacă Dragnea era azi președintele PSD
Adrian Năstase

Năstase prezintă dovada: Iohannis datorează totul… PSD!

308
(reînnoit 08:19 25.10.2020)
Este una dintre cele mai grele palme pe care le primește Iohannis – pentru că Adrian Năstase îi demonstrează ipocrizia! De fapt, președintele ”anti-PESEDE” a fost ridicat și datorează cariera… pesedeului!

BUCUREȘTI, 25 oct – Sputnik. Fondatorul PSD îi dă lui Iohannis o nouă lecție – dar și o palmă totodată. Ipocrizia sa „antipesedistă” este dată în vileag chiar de ceea ce a lăsat în urmă – inclusiv acte semnate! Iar unul dintre acestea este protocolul semnat cu Guvernul PSD… Adrian Năstase.

Năstase subliniază însă noua motivație a atacurilor la PSD – mascarea deciziei sale de a derula alegerile acum, pentru un câștig electoral, chiar punând în pericol viețile a mii de români.

”Cred că ne-am dat cu toții seama că Iohannis, pentru a-și atinge scopurile meschine, legate de concentrarea puterii în mâinile sale, este gata să sacrifice sănătatea și viețile românilor, insistând pentru desfășurarea alegerilor în 6 decembrie - chiar dacă, în urma numărului tot mai mare de infectări, singurii care vor mai fi abilitați să intre în secțiile de vot vor fi doar reprezentanții STS!”, scrie Adrian Năstase.

Ori, acuză fostul premier, pentru a-si atinge aceste scopuri, ”Iohannis atacă permanent Partidul Social Democrat, încercând să anuleze, prin criticile sale, contribuțiile politice, economice, instituționale ale PSD la dezvoltarea României din ultimii 30 de ani”.

Printr-o scurtă trecere în revistă, Adrian Năstase îi dă cea mai bună replică lui Iohannis, un președinte care, deocamdată, nu a realizat nimic – decât o tensionare a relațiilor cu Estul și a angajat țara în cheltuieli uriașe pentru „apărare”, deturnând sensul doritei relații cu SUA.

Ori, spre deosebire de cele ale lui Iohannis, guvernările PSD au realizări, pe care, așa cum menționam, din care Adrian Năstase enumeră doar câteva.  

”Nu vreau să menționez eu rezultatele guvernului PSD minoritar Văcăroiu (între altele, cine a finalizat lucrările la prima unitate de la Cernavodă?) - cunosc mai bine rezultatele guvernului PSD pe care l-am condus in perioada 2000-2004”, scrie Năstase:

- cea mai mare rată de creștere din Europa (8,4%)”;

- scăderea inflației de la 43% la 9%;

- adoptarea Codului fiscal;

- scăderea deficitului bugetar la 1,2%;

- (re)înființarea a 400 000 de IMM-uri;

- peste un milion de noi locuri de muncă;

- finanțarea Unității nr. 2 de la Cernavodă;

- scăderea numărului de săraci de la 8 milioane la 4 milioane;

- programe sociale numeroase;

- venitul minim pe economie;

- programul ANL;

- programul ”Cornul și laptele”;

- cele 400 de săli de sport;

- primii 100 de km de autostradă după Revoluție;

- centrele de diagnostic medical,

- obținerea statutului de economie funcțională de piață;

- eliminarea vizelor pentru călătorii în Europa;

- integrarea în NATO;

- finalizarea negocierilor cu Uniunea Europeană;

Desigur, sunt și altele, pentru că Năstase NU a preluat Guvernul din postura de șomer, fost atârnător la stat fără o pregătire clară și fără o echipă! Năstase a venit după o experiență diplomatică vastă, de asemenea una parlamentară de top – și, nota bene, cu o echipă de excepție, care lucrase non stop la pregătirea din timp a celei mai bine plănuite guvernări de după revoluție.

În privința lui Iohannis, ei bine el nu numai că a fost un beneficiar direct al guvernării PSD, dar îmi permit să spun că Iohannis-Președintele României este creația PSD! Pe scurt, guvernul Năstase, chiar fostul premier, a pregătit și negociat proiectul ”Sibiu – capitală culturală europeană” – cel care l-a scos pe Iohannis din ordinarul unui primar de municipiu (nici măcar unul mare) și l-a ridicat la nivelul atenției naționale și europene!

Tot Guvernul Năstase a băgat bani în proiect, în Sibiu, închizând și ochii la golănii care s-au făcut cu banii acolo – dar despre care presa a relatat. Iar Iohannis nu a pățit nimic – ci, dimpotrivă, datorită renumelui câștigat – datorită demersurilor PSD – Năstase! – a căpătat renume, pentru ca apoi tot PSD, aliat cu PNL, să-i propună funcția de premier, transformându-l în ceea ce nu era: un personaj de anvergură națională.

Pe scurt și concis – Klaus Iohannis datorează marea lui carieră prezidențială… PSD-ului! Și încă PSD-ului ”penalilor” cărora le-a luat decorațiile și/sau vrea să-i bage în pușcărie!

Da, deci asta e pe scurt istoria devenirii lui Iohannis: din profesorul ajuns primar și îmbogățit cu mișmașuri cu retrocedări, a fost catapultat, în timp record, fără vreun merit, fără argumente solide, în fruntea cruciadei anti-Băsescu. Dar, sigur, era și opera unor grupări care lucrau deja, pe la spatele fantascului Crin Antonescu – și a alunecosului „cârlan” Ponta… capabil să alunece și pe propriile combinații sulfuroase. Apropo, propunerea i-a fost transmisă de penalul Dinu Patriciu, autorul celei mai mari țepe dată statului român!

Închid paranteza – zic eu necesară – și revin la textul lui Năstase, care spune ”Iohannis ar trebui să știe lucrurile astea deoarece conducea Federația democrată a germanilor din România, cu care PSD a avut un Acord de colaborare (nerespectat la alegerile prezidențiale din 2004) iar FDGR a sprijinit, cu  parlamentarul său (!!!), proiectele legislative ale PSD”.

”Acordul stabilea și relația cu guvernul PSD iar rezultatul a fost că multe din proiectele Sibiului au fost sprijinite de guvern, inclusiv pregătirea logistică a proiectului „Sibiu – capitală culturală europeană”, proiect pe care l-am decis cu premierul Luxembourgului de atunci, J. Cl. Juncker”, scrie Năstase – adică exact ceea ce explicam eu… mai pe șleau, anterior.

Și, scrie în finalul comentariul Adrian Năstase, ”vă rog să-i reamintiți, din când în când, lui Iohannis textul pe care l-a semnat in 2002 cu Partidul Social Democrat”.

Mai departe, Adrian Năstase reproduce pe blogul personal textul integral întitulat ”PROTOCOL.

PRIVIND COLABORAREA ÎNTRE PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT ŞI FORUMUL DEMOCRAT AL GERMANILOR DIN ROMÂNIA în perioada 2002-2004”.

 

Nu îl reproducem și noi – îl puteți citi pe Blogul lui Adrian Năstase. Dar nu încheiem înainte de a preciza data la care a fost semnat: 13 iunie (2002)! Ce alte cuvinte, cel care azi se pune în fața victimelor mineriadelor și impulsionează tot felul de dosare care vizează ”pesediștii” – semna cu PSD colaborarea… chiar pe un 13 iunie! Coincidență… ce să mai zici, nu? Că nu credem că atunci Iohannis nu respecta victimele mineriadelor într-atât încât să semneze cu PSD-ul protocoale de ziua comemorării!

308
Tagurile:
Protocol, Klaus Iohannis, PSD, Adrian Năstase

Загрузка...
Marcel Pavel

Vedete în Parlament: cântăreți celebri pe liste la alegeri

616
Doi interpreți celebri, Sanda Ladoși și Marcel Pavel, își încearcă norocul la alegerile parlamentare pe listele Partidului Ecologist Român

BUCUREȘTI, 24 oct - Sputnik. PER a ajuns în centrul atenției de când i-a preluat pe aleșii PSD lăsați pe dinafară de partid, cei mai cunoscuți fiind Liviu Pleșoianu și Șerban Nicolae.

Dar surprizele PER nu se opresc aici. Interpreții Sanda Ladoşi şi Marcel Pavel candidează la alegerile parlamentare în Mureş tot din partea PER. Lângă ei, pe listele de la Mureș, se află compozitorul Andrei Kerestely şi actorul Bogdan Stanoevici, fost ministru-delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni în Guvernul Ponta

De altfel, și senatorul Emanoil Savin a ajuns pe listele PER, doar că la Prahova.

Prin aceste nume cunoscute, PER încearcă să treacă pragul electoral de cinci la sută, o misiune pe care nu a putut-o îndeplini până în prezent la alegerile generale.

616
Tagurile:
Marcel Pavel, Alegeri parlamentare
Тема:
Alegeri parlamentare în România 2020

Загрузка...
Violeta Alexandru

Ministrul Muncii despre școala online: ”Greu an”

0
Violeta Alexandru spune că anul 2020 este unul greu, cu multe provocări, iar una dintre acestea o reprezintă chiar învățământul. Demnitarul simte pe propria piele ce presupune școala online.

BUCUREȘTI, 25 oct – Sputnik. Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, a vorbit, într-o postare de pe pagina sa de Facebook, despre învățarea în mediul online. Violeta Alexandru a prezentat, astfel, o experiență de viață, fiind mama unui copil ce face cursuri online.

Demnitarul a precizat că și-a întrebat fetița cum merge învățarea în mediul online și a subliniat că micuții au capacitatea să se adapteze oricărei situații, cu condiția să fie ajutați de părinți.

Este clar, spune ministrul Muncii, că această perioadă cere un efort suplimentar din partea părinților care trebuie să asigure liniștea necesară copiilor pe durata orelor desfășurate online.

Alexandru a explicat că, în clasă la fetița sa, s-a întâmplat ca orele să fie perturbate de alte preocupări ale părinților și a recunoscut că totul este o provocare și pentru adulți, părinți și profesori.

”Profesorii trebuie ajutați pentru a avea rezultate pentru copiii noștri. Greu an. Să ne ajutăm între noi. Copiii au nevoie de noi acum. Mai mult ca oricând”, a punctat Violeta Alexandru.

Reamintim că, în București, învățământul preuniversitar funcționează după scenariul roșu, adică învățarea se face exclusiv online.

0
Tagurile:
Violeta Alexandru, online, școală

Загрузка...