Costel Alexe

Ministrul Alexe, acuzat de plagiat dovezi, e ca și demis!

169
Probe prezentate de presă duc la acuzația că ministrul Mediului, Costel Alexe, a plagiat la teza de doctorat și trebuie demis – răspunsuri uluitoare ale demnitarului și ale președintelui PNL, premierul Ludovic Orban.

BUCUREȘTI, 17 sept – Sputnik. Un nou scandal, zguduie scena politică – și mai ales PNL, chiar la nivelul guvernului – un caz de plagiat! Dovezi clare prezentate de presa ieșeană arată că pasaje întregi dintr-o lucrare anterioară a unor cercetători locali au fost folosite (plagiat!) în lucrarea de doctorat a ministrului liberal Costel Alexe.

Acuzația de plagiat în cazul doctoratului lui Alexe este dovedită și de faptul că au fost preluate pasaje cu erori de tehnoredactare cu tot!

În urma acestor dovezi, PSD a cerut demisia urgentă a ministrului Mediului, Costel Alexe, arătând că Iohannis a numit cazurile de plagiat – ”hoție”. ”Plagiat egal hoție”, a afirmat Iohannis, dar și alte personalități.

”Ministrul Mediului Costel Alexe suspectat că a plagiat în teza de doctorat, trebuie demis imediat, conform standardului enunțat chiar de președintele Iohannis!”, spune PSD, care îi  solicită public premierului Orban ”să semneze astăzi încetarea mandatului acestuia, iar dacă șeful Guvernului ezită să facă asta, Klaus Iohannis trebuie să intervină urgent!”.

”Altfel, înseamnă că PNL reevaluează nu doar corupția și traseismul, ci și #plagiatul. La guvernare, nici plagiatul nu li se mai pare dureros ca o plagă, ci tinde să fi devenit obișnuit ca o șpagă!”, transmite PSD.

De cealaltă parte, Costel Alexe respinge acuzațiile de plagiat din teza sa de doctorat - și le numește ”un atac mârșav”.

”E o non-știre. E campanie electorală. Intrăm în ultima săptămână, iar adversarii politici sau instituțiile media aservite adversarilor mei se întrec care pe care e mai inventiv”, spune ministrul Alexe, acuzat de plagiat. ”Trebuie spus foarte clar că NU este un plagiat. Nu s-a pus nicio secundă problema. Din păcate e un atac mârșav la instituția la care am urmat cursurile școlii doctorale, la adresa comisiei de doctorat și a conducătorului meu”, consideră Alexe, contraatacând la acuzația de plagiat.

Ministrul mediului, Costel Alexe, afirmă că dovezile prezentate din care ar reieși un plagiat sunt, de fapt, ”un fals”. Greu de înțeles în ce constă ”falsul”, dar ministrul Costel Alexe, acuzat de plagiat, aplică strategia – cea mai bună apărare e atacul (chiar și în caz de plagiat).

Mai mult, ministrul Costel Alexe are și sprijinul lui Ludovic Orban. ”Ceea ce spune PSD nu valorează nici cât două cepe degerate”, a spus premierul Orban despre cazul Alexe - plagiat.

”În ceea ce privește chestiunea legată de tezele de doctorat, există o singură instituție care are calitatea să decidă dacă o teză de doctorat a fost întocmită conform rigorilor legale sau dacă există elemente care să conducă la decizia de a fi stabilit plagiatul”, a spus Orban, subliniind că, nici în cazul ”Alexe plagiat”,  ”Nu poate nici PSD, nici un jurnalist să decidă dacă o teză de doctorat e corectă” (sau plagiat).

De fapt, Orban spune că acuzație de plagiat contra lui Costel Alexe este doar ”aruncat cu noroi pe ultima sută de metri în campanie”, procedeu care a devenit un sport național ”al PSD și al jurnaliștilor plătiți cu bani negri sau ai instituțiilor publice de PSD”.

”Nu-mi întemeiez judecățile de valoare pe minciunile gogonate pe care le lansează un PSD din ce în ce mai disperat”, a conchis Orban în privința cazului în care Alexe este acuzat de plagiat.

Reținem deci că atunci când un ministru al Guvernului PNL este acuzat – cu probe – de plagiat, atunci liberalii acuză presa că este ”plătită cu bani negri” și instituții ale statului de subordonare politică. Deci nu Alexe, cel suspect de plagiat este de vină, ci presa!

Curată atitudine democratică și respect pentru presă! Mai multe detalii despre caz și probe ale acuzație de plagiat în lucrarea de doctorat a ministrului Costel Alexe găsiți în ”Reporter de Iași”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

169
Tagurile:
Ministru, plagiat
Tematic
Lovitură pentru PNL: inflația rămâne mare în România
Dănuța distruge PNL: legătură activă Nicușor - Dăncilă - PSD
Ultima oră: PNL cedează în scandalul primarului din Sângeorz
Călin Popescu Tăriceanu

Tăriceanu: Orban s-a dus la francezi le dea bani!

151
Călin Popescu Tăriceanu atrage atenția asupra gesturilor făcute de Ludovic Orban în cursul vizitei sale în Franța

BUCUREȘTI, 28 oct - Sputnik. Călin Popescu Tăriceanu arată pe pagina a de Facebook că, aflat în vizită la Paris, Prim-ministrul României a prezentat programul de guvernare investitorilor francezi și le-a spus constructorilor francezi că, în viitorul mandat, guvernul PNL intenționează să construiască 3.000 km de autostradă.

Dacă, pentru Tăriceanu, anunțul cu 3.000 de km e o minciună electorală, ce îl șochează pe fostul premier este faptul că Prim-ministrul României prezintă programul în Franța și nu în România.

”El nu a venit să discute acest program cu constructorii români, el i-a invitat direct pe francezi să le dea acești bani! Nu m-aș mira ca Ludovic Orban să le fi spus printre rânduri că are grijă să pună economia pe butuci, așa că, începând de la anul, companiile românești vor fi numai bune de a fi cumpărate de cele străine!”, arată Tăriceanu gravitatea acțiunilor lui Orban.

151
Tagurile:
Franța, România, Ludovic Orban, bani, Călin Popescu Tăriceanu

Загрузка...
Ion Cristoiu

Cristoiu, declarații șoc: ”Din 10 morţi, opt votează cu PNL”

140
Ion Cristoiu acuză discursul preşedintelui Iohannis de ieri că ar avea un “ caracter sinistru”, unic în lume”

BUCUREȘTI, 28 oct - Sputnik. Analistul Ion Cristoiu ar o interpretare aparte pentru declarațiile lui Klaus Iohannis de după întâlnirea cu responsabilii din sănătate. El spune că Guvernul Orban creează condiţii pentru tot mai multe infectări prin suplimentarea numărului de paturi de la Terapie Intensivă pentru pacienţii cu COVID 19, în stare gravă.

“Orban nu are realizări în sensul că sunt tot mai puţine infectări. Nu, Guvernul Orban are măreţe realizări în tot mai multe infectări şi în crearea condiţiilor pentru ca tot mai multe infectări să beneficieze de terapie intensivă şi, fireşte de cimitire. De ce? Păi să vă spun de ce. Cei mai buni votanţi pentru PNL pe 6 decembrie sunt morţii”, spune Cristoiu pe blogul său.

Analistul observă că Iohannis avea chiar o anumită bucurie în ce spunea el, acuzând faptul că, pentru președinte, tot mai multe infectări şi tot mai multă terapie intensivă şi tot mai mulţi morţi înseamnă tot mai multe voturi.

Ion Cristoiu a lansat acuzații și în direcția serviciilor secrete, spunând că PNL şi preşedintele Klaus Iohannis sunt ajutaţi de serviciile secrete pentru a contabiliza la PNL voturile victimelor COVID, astfel încât liberalii să câştige cu majoritate alegerile parlamentare, iar şeful statului să aibă, în sfârşit, „Parlamentul meu”.

“Pentru că acuma ăia de la SRI , şi de la STS, şi de la SPP care pregătesc victoria zdrobitoare cu 58% a PNL (…) la ora actuală se pregătesc, se fac liste. <Cine a mai murit mă?>, zice Hellvig. <Păi a mai murit unul>. <Aaa, bun, pac, votant!> Mai dă unul din ăia morţi şi pe la PSD să nu pută, şi la USR. Dar, din 10 morţi, opt votează cu PNL”, își continuă Cristoiu tirada.

Pentru analist, direcția e clară: vor avea loc alegeri, în perspectiva alegerilor va creşte numărul de infectări, crescând numărul de infectări, va creşte numărul de oameni care vor ajunge în ultima fază, la terapie intensivă, şi vor fi tot mai mulţi morţi, şi dacă vor fi tot mai mulţi morţi, vor fi tot mai mulţi votanţi pentru PNL.

140
Tagurile:
Ion Cristoiu, Morți, PNL, votanți, alegeri

Загрузка...
Coronavirus în Franța, loc de testare

Covid-19 Franţa: izolare totală - rezistăm până în mai

0
Guvernul din Franţa ia în considerare măsuri din ce în ce mai severe pentru stoparea răspândirii coronavirusului. Un lockdown generalizat este luat în calcul de executiv.

BUCUREŞTI, 28 oct – Sputnik. Un lockdown generalizat timp de cel puțin patru săptămâni este una dintre măsurile luate în calcul de executivul francez în contextul creşterii numărului de cazuri pozitive de Covid-19.

La posturile TV, tonul nu mai este acelaşi ca în vară: „situația se înrăutăţeşte din oră în oră în spitalele din regiunea Parisului”, a declarat, pe 27 octombrie, Aurélien Rousseau, directorul general al Agenției Regionale pentru Sănătate (ARS) din Île-de-France. Luni, 26 octombrie, nu mai puțin de 52.000 de noi contaminări au fost detectate.

„Suntem în proces de întârziere a operaţiilor pentru fractură de col femural timp de trei zile pentru că nu mai avem locuri”, a confirmat pentru Sputnik.

„Nu ne putem permite să așteptăm rezultatele primului blocaj și consecințele vacanțelor școlare. Trebuie să reducem răspândirea acestei epidemii. Sunt obligatorii un lockdown la sfârșit de săptămână și blocarea ieşirilor mai devreme în timpul săptămânii”, a spus Jean-Paul Hamon, adăugând că virusul este prezent și aşteaptă doar o oportunitate pentru a se răspândi.

Guvernul ar putea decide chiar trecerea „liniei roșii a lui Emmanuel Macron”, potrivit Europe 1, aceasta însemnând introducerea unei izolări totale în Franţa.

De asemenea, sunt luate în considerare și măsuri mai specifice, cum ar fi izolări la nivel local sau închiderea locurilor deschise publicului, precum școlile și universitățile.

0
Tagurile:
COVID-19, Franța
Tematic
Erdogan acuză Rusia, SUA și Franța de înarmarea Armeniei
Avertisment: risc de război civil în Franța
Atacul terorist: Franța va expulza 231 străini radicalizați

Загрузка...