Klaus Iohannis

Analist: ”Iohannis va face propunerea care va schimba tot!”

1052
În urma veștilor care au venit azi din țară și din străinătate, Iohannis va face o propunere care va schimba tot jocul politic în avantajul PNL.

BUCUREȘTI, 16 sept – Sputnik. Așa cum s-a transmis, președintele Klaus Iohannis va susține o conferință de presă în această seară – la numai câteva ore după ce a fost anunțat un record al infectărilor.

Analistul Sputnik, Dragoș Dumitriu, consideră că președintele va face azi o propunere care va schimba tot jocul politic – și va avea susținerea populației pentru a-și pune planul în aplicare. 

”Trebuie să pornim de la cele doua premise realiste”, spune Dumitriu. ”Prima - președintele Iohannis face tot ce poate pentru a avantaja PNL, a doua – creșterea previzibilă a cazurilor de infectare impune măsuri excepționale, printre care imposibilitatea desfășurării alegerilor cu secții și urne”.

Pe de altă parte, Iohannis și PNL nu au interesul amânării alegerilor, pentru că vor achita facturile grele ale neîndeplinirii promisiunilor și ale iernii, ”deci trebuie să le țină la termenul stabilit și votat de Parlament”.

”Soluția este votul NUMAI prin corespondență, online, iar asta va fi propunerea președintelui Iohannis”, spune Dragoș Dumitriu, care consideră că ”azi, Iohannis va cere guvernului și populației să se gândească la această formulă”.

Formula va avantaja PNL, care probabil pregătește de ceva timp schema, spune Dumitriu – și, ”să nu uităm, Iohannis și PNL au în mână STS, ANCOM (mai ales după plecarea lui Grindeanu), Poșta și celelalte instrumente din domeniu”.

”Președintele are argumentul creșterii actuale a infectărilor – care poate fi ajustat după plac, pentru că nu există un algoritm clar al testărilor – iar creșterea care urmează este clară: școli, HORECA, spectacole etc.”, spune Dumitriu, ”deci Iohannis, care clamează principiul ”responsabilității”, va propune soluția evitării aglomerației la alegeri”.

Sunt însă probleme, cum se va asigura mijlocul de comunicare pentru orice cetățean? Nu e o problemă, ci va fi ”încă un prilej de afaceri”, spune Dumitriu. ”Se vor cumpăra tablete, există oricum cele de la secții, în fine, vor născoci o metodă, dacă nu cumva o au deja”, spune analistul Sputnik.

”Un început s-a făcut prin decizia ca votul din străinătate să fie online, deocamdată doar în statele care nu permit organizarea secțiilor la ambasade sau în alte locații”, spune analistul Sputnik – ”probabil în scurt timp se va generaliza în străinătate”.

Încă un argument – OMS a avertizat azi că urmează două luni crâncene în lupta cu COVID-19, atrage atenția Dragoș Dumitriu, ”OMS anunță al doilea val al pandemiei  și chiar afirmă că acesta lovește deja puternic în Marea Britania sau Franța”.

În concluzie, analistul Dragoș Dumitriu spune că președintele va propune acest vot, iar efectul va fi o victorie la scor a PNL. ”Probabil că Rareș Bogdan știe mai multe, de aceea a anunțat azi 35-40% la generale și peste 1500 de primari”, consideră Dragoș Dumitriu.

”Pe de altă parte, mă îndoiesc că PSD-Ciolacu se va opune cu convingere - iar PNL, în situația dată, are asigurate suficiente locuri în Parlament ca să ofere recompense celor care vor trăda”, conchide Dragoș Dumitriu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1052
Tagurile:
Klaus Iohannis
Tematic
Corlățean îl face praf pe Iohannis – răzbună tăcerea PSD!
Pleșoianu a spart audiența pe spinarea lui Iohannis
Iohannis a promulgat legea: diaspora va vota două zile
Gabriela Firea

Alegeri 2020 București: Sondaj IRSOP Firea pe primul loc

621
Ultimul sondaj de opinie IRSOP o indică pe Gabriela Firea ca și câștigător al alegerilor locale pe București, cu o distanță de 7 procente față de Nicușor Dan.

BUCUREȘTI, 24 sept - Sputnik. Un sondaj de opinie IRSOP arată că Gabriela Firea, ar obține, la alegerile locale de duminică, un scor de 42% din voturile acordate de bucureșteni, în vreme ce Nicușor Dan ar obține 35% din voturi. Așadar, între Firea și Nicușor Dan ar fi 7 procente diferență.

Pe locurile următoare, s-ar clasa, conform aceluiași sondaj IRSOP, Traian Băsescu, cu 15% și Călin Popescu Tăriceanu, cu 3%. Restul candidaților ar însuma, conform IRSOP, împreună, 5% din voturile alegătorilor bucureșteni.

În privința voturilor pentru Consiliul General al Capitalei, pe primul loc se situează PSD, cu 26%, urmat de USR și PNL cu 25%, respectiv 21%. În Consiliul General ar mai intra PMP, care ar obține 8% și PRO România, partidul condus de Victor Ponta, cu 6%.

Candidații propuși de ALDE vor obține doar 4%, iar ceilalți candidați, în total, vor aduna alte 10 procente, dar aceste voturi se vor redistribui pentru că nu ating pragul electoral de 5 la sută.

Conform comunicatului de presă transmis de IRSOP, sondajul a fost făcut în perioada 21 – 23 septembrie 2020.

„Eșantionul este reprezentativ pentru populația rezidentă în vârstă de peste 18 ani din București. Toleranța de eșantionare este de +/- 3%. Procentele sunt calculate pentru repondenții care au declarat că vor merge la vot. Prezența la vor ar putea depăși 45%”, se mai arată în comunicatul IRSOP.
621
Tagurile:
București, Gabriela Firea
Tematic
Orban se teme să atace pensiile la CCR înainte de alegeri
Alegeri locale 2020: măsuri speciale anti-Covid 19
Anunț clar: PNL pregătește închiderea școlilor după alegeri
Alegeri locale 2020: cine are dreptul de a alege
Alegeri locale 2020: Adrian Năstase anunță cu cine ar vota

Загрузка...
Gabriela Firea

Gabriela Firea învinge la Primăria București: ce va fi nou

270
Dacă actualul primar Gabriela Firea va câștiga al doilea mandat la Primăria Generală a Capitalei, ea va continua proiectele deja începute, dar vor fi și lucruri noi care se vor întâmpla în București.

BUCUREȘTI, 24 sept - Sputnik. Certitudinea care există în cazul victoriei Gabrielei Firea la Primăria București este că proiectele ei, începute în primul mandat, vor continua. Printre cele mai cunoscute sunt proiectele sociale, precum și câteva investiții majore.

Gabriela Firea a înființat 22 de companii municipale care au reușit să demareze numeroase lucrări în București, Capitala fiind astfel scutită de licitațiile nesfârșite, de aranjamentele dubioase între companii și de prețurile nejustificate cu care se făceau lucrările în București.

Pentru locuitorii Capitalei, rămân importante și stimulentele sociale de diferite categorii în valoare de 220 milioane de euro, care au mers către familiile cu copii, către pensionari și alte categorii aflate în nevoie.

De asemenea, Gabriela Firea își va continua investițiile în transportul public și va duce mai departe programul ambițios de consolidări al clădirilor istorice, precum și investițiile în sistemul de sănătate de la nivelul Capitalei.

”Consolidarea clădirilor din București este de asemenea un program cu care ne mândrim, căci doar în actualul mandat am reușit să reabilitam de zece ori mai multe clădiri decât în ultimii 30 de ani”, declara Firea în luna august, la începutul unei ședințe a Consiliului General.

De altfel, primarul general a prezentat chiar azi cele mai importante proiecte de infrastructură aflate în lucru sau care vor demara în cazul realegerii sale.

„Vă prezint cele mai importante proiecte de infrastructură ale Capitalei, care vor contribui la fluidizarea traficului și, totodată, la reducerea poluării. Încep cu cel mai discutat și analizat proiect de infrastructură. Mă refer la Podul Ciurel. Am finalizat prima etapă, cea care se referă la Nodul Virtuții. Avem, așadar, un pod hobanat, trei pasaje supraterane și, de asemenea, nouă bretele de circulație pe care se circulă în acest moment”, a declarat Firea.

Ea a arătat că se începe cea de-a doua etapă, Nod Virtuții – Bd. Uverturii, că este semnat contractul cu asocierea de constructori și, de asemenea, sunt consemnați banii pentru expropieri.

Pentru zona de nord a Capitalei, ea a anunțat construirea a două pasaje, la Petricani și la Andronache, unde proiectele sunt pregătite, urmând a se începe cu ceea ce este prioritar, Pasajul Petricani, având în vedere că pasajele Petricani și Andronache nu pot fi construite simultan pentru a nu bloca zona în totalitate.

Așadar, în cazul în care va câștiga un al doilea mandat, Gabriela Firea va dezvolta și alte proiecte de infrastructură importante, dar va continua și proiectele sociale majore pe care le-a desfășurat, inclusiv de la începutul pandemiei, pentru a venit în sprijinul celor care au nevoie.

270
Tagurile:
București, Gabriela Firea
Тема:
Alegeri locale în România 2020
Tematic
Gabriela Firea, lecție pentru politicieni și demonstrație pentru părinți și elevi
Gabriela Firea, acuzație gravă la adresa lui Nelu Tătaru – caz pentru procurori!
Marea realizare de la Metrou – o păcăleală și un atac pregătit la Gabriela Firea?

Загрузка...
Cerveau humain

Pericolele fructozei pentru creier - iată ce spun specialiștii

0
(reînnoit 18:34 24.09.2020)
Un studiu realizat de oamenii de știință americani demonstrează că una dintre cauzele bolii Alzheimer este creșterea nivelului de fructoză în creier.

BUCUREȘTI, 24 sep - Sputnik. Oamenii de știință de la Universitatea din Colorado... Anschutz Medical Center, împreună cu colegii din Japonia și Mexic, au emis ipoteza că cauza bolii Alzheimer poate fi o activare excesivă a fructozei produse în creier. 

Cercetătorii au legat dezvoltarea bolii, obișnuită în țările dezvoltate, cu așa-numita dietă occidentală, care duce la metabolismul excesiv al fructozei. De asemenea, explică de ce persoanele cu diabet zaharat și obezitate dezvoltă mai des boala Alzheimer.

„Presupunem că boala Alzheimer este o boală modernă cauzată de modificări ale stilului de viață alimentar, în care fructoza perturbă metabolismul cerebral și funcția neuronală” – se menționează în comunicatul de presă al centrului medical Anschutz, făcând trimitere la spusele autorului principal al studiului, doctorului în medicină, profesorul Richard Johnson.

Autorii articolului - neurologi, neurofiziologi și experți în metabolismul zahărului - au colectat date din numeroase studii care confirmă legătura nivelurilor ridicate de fructoză din creier cu această boală.

Potrivit oamenilor de știință, principala sursă de fructoză din creier este sinteza cerebrală endogenă. Când se concentrează pe metabolismul fructozei, producția de energie mitocondrială încetinește și nu este suficientă pentru a menține funcționalitatea și vitalitatea neuronală.

Într-un alt scenariu, pierderea progresivă a energiei mitocondriale este o consecință a stresului oxidativ constant asociat cu hipometabolismul glucozei. Rezultatul final este unul - lipsa de energie pentru neuroni, disfuncția lor și moartea.

În același timp, plăcile amiloide și încurcăturile neurofibrilare, considerate în mod tradițional factorii centrali care cauzează boala Alzheimer, sunt considerate de autori ca o consecință - parte a răspunsului inflamator.

„Oferind dovezi convingătoare pentru legătura dintre fructoza din creier și Alzheimer, vrem să îi inspirăm pe cercetători să continue explorarea acestui subiect”, spune Johnson.

Oamenii de știință speră că rezultatele studiului vor contribui la crearea de noi metode de prevenire și tratament care vizează suprimarea metabolismului intracerebral al fructozei.

Autorii consideră căutarea imediată a inhibitorilor de enzime care sunt implicați în producerea de fructoză în creier.

0
Tagurile:
fructoză, Creier
Tematic
Pentru părinți: dependența de smartphone provoacă "dezechilibre" în creier
Elon Musk anunţă crearea unui cip care va transmite muzică direct în creier
Studiu alarmant: Modificările chimice în creier produse de dependența de telefon
7 lucruri pe care nu le ştiai despre creier. De ce scrii urât...
Să-i zici din vioară când ești operat pe creier? Inimaginabil, dar posibil. VIDEO

Загрузка...