Klaus Iohannis

Iohannis primul anunț, imediat după recordul de infectări

221
(reînnoit 14:43 16.09.2020)
Președintele a transmis un anunț imediat după ce s-au aflat datele de azi cu privirea la situație infectărilor cu COVID-19.

BUCUREȘTI, 16 sept – Sputnik. Practic concomitent cu anunțarea de către Grupul de Comunicare Strategică, președinția României a publicat un anunț scurt privind o apariție publică a lui Iohannis.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va susține miercuri, 16 septembrie a.c., ora 18:00, la Palatul Cotroceni, o conferință de presă”, transmite Președinția

Reamintim că azi a fost anunțată o cifră record a infectărilor – peste 1700 de cazuri noi. Evident, președintele a fost informat de aceste cifre, mai ales fiind vorba de o situație specială – o cifră record absolut.

În plus, recordul survine chiar la începutul școlii, eveniment care va duce la creșteri masive ale numărului de infectări – rezultatele urmând să apară în următoarele 2 săptămâni – deci chiar în perioada alegerilor!

Este clar că va urma un anunț cheie al președintelui. Vom vedea la ora 18.00.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

221
Tagurile:
Klaus Iohannis
Tematic
Pleșoianu a spart audiența pe spinarea lui Iohannis
Iohannis a rechemat 12 ambasadori, inclusiv pe cel din Rusia
Iohannis, intervenție la prima oră - vizează elevii și dascălii
Corlățean îl face praf pe Iohannis – răzbună tăcerea PSD!
Iohannis, afront național! Blochează iar Legea Trianonului!
Gabriela Firea

Gabriela Firea învinge la Primăria București: ce va fi nou

145
Dacă actualul primar Gabriela Firea va câștiga al doilea mandat la Primăria Generală a Capitalei, ea va continua proiectele deja începute, dar vor fi și lucruri noi care se vor întâmpla în București.

BUCUREȘTI, 24 sept - Sputnik. Certitudinea care există în cazul victoriei Gabrielei Firea la Primăria București este că proiectele ei, începute în primul mandat, vor continua. Printre cele mai cunoscute sunt proiectele sociale, precum și câteva investiții majore.

Gabriela Firea a înființat 22 de companii municipale care au reușit să demareze numeroase lucrări în București, Capitala fiind astfel scutită de licitațiile nesfârșite, de aranjamentele dubioase între companii și de prețurile nejustificate cu care se făceau lucrările în București.

Pentru locuitorii Capitalei, rămân importante și stimulentele sociale de diferite categorii în valoare de 220 milioane de euro, care au mers către familiile cu copii, către pensionari și alte categorii aflate în nevoie.

De asemenea, Gabriela Firea își va continua investițiile în transportul public și va duce mai departe programul ambițios de consolidări al clădirilor istorice, precum și investițiile în sistemul de sănătate de la nivelul Capitalei.

”Consolidarea clădirilor din București este de asemenea un program cu care ne mândrim, căci doar în actualul mandat am reușit să reabilitam de zece ori mai multe clădiri decât în ultimii 30 de ani”, declara Firea în luna august, la începutul unei ședințe a Consiliului General.

De altfel, primarul general a prezentat chiar azi cele mai importante proiecte de infrastructură aflate în lucru sau care vor demara în cazul realegerii sale.

„Vă prezint cele mai importante proiecte de infrastructură ale Capitalei, care vor contribui la fluidizarea traficului și, totodată, la reducerea poluării. Încep cu cel mai discutat și analizat proiect de infrastructură. Mă refer la Podul Ciurel. Am finalizat prima etapă, cea care se referă la Nodul Virtuții. Avem, așadar, un pod hobanat, trei pasaje supraterane și, de asemenea, nouă bretele de circulație pe care se circulă în acest moment”, a declarat Firea.

Ea a arătat că se începe cea de-a doua etapă, Nod Virtuții – Bd. Uverturii, că este semnat contractul cu asocierea de constructori și, de asemenea, sunt consemnați banii pentru expropieri.

Pentru zona de nord a Capitalei, ea a anunțat construirea a două pasaje, la Petricani și la Andronache, unde proiectele sunt pregătite, urmând a se începe cu ceea ce este prioritar, Pasajul Petricani, având în vedere că pasajele Petricani și Andronache nu pot fi construite simultan pentru a nu bloca zona în totalitate.

Așadar, în cazul în care va câștiga un al doilea mandat, Gabriela Firea va dezvolta și alte proiecte de infrastructură importante, dar va continua și proiectele sociale majore pe care le-a desfășurat, inclusiv de la începutul pandemiei, pentru a venit în sprijinul celor care au nevoie.

145
Tagurile:
București, Gabriela Firea
Тема:
Alegeri locale în România 2020
Tematic
Gabriela Firea, lecție pentru politicieni și demonstrație pentru părinți și elevi
Gabriela Firea, acuzație gravă la adresa lui Nelu Tătaru – caz pentru procurori!
Marea realizare de la Metrou – o păcăleală și un atac pregătit la Gabriela Firea?

Загрузка...
Кэлин Попеску-Тэричану

Tăriceanu îl face praf pe Iohannis după episodul Nicușor Dan

243
Fostul premier îl face praf pe Iohannis și îl avertizează pe Nicușor Dan să nu intre în jocul serviciilor, ci mai bine să rămână la ”interlopii săi”.

BUCUREȘTI, 24 sept – Sputnik. Convocarea de azi la Cotroceni a președintelui PNL Orban și a candidatului liberalilor, Nicușor Dan, a generat multe discuții, dar și o reacție firească – Iohannis se implică iar politic, a încălcat din nou Constituția.

Sau, cum spune fostul premier Tăriceanu, ”astăzi, Klaus Iohannis a mai dat un șut în spate Constituției României!”.

”Într-un gest de total dispreț la adresa legii fundamentale a țării, Iohannis a chemat la Palatul Cotroceni un contracandidat de-al meu la Primăria Capitalei. Ați ghicit: pe Plicușor Dan!”, a scris acum puțin timp Tăriceanu pe Facebook.

Foarte corect, liderul ALDE consideră că, dacă scopul acestei întâlniri a fost ca Președintele țării ”să înțeleagă mai mult din programul candidatului”, atunci nimerit ar fi fost ca Iohannis ”să-i invite și pe Firea, Băsescu, Laufer, Coita sau Călinescu, pentru că și ei sunt candidați, și ei au idei”.

”Dacă scopul acestei întâlniri a fost ca să-i dea un ultim sprijin pupilului PNL-ist îl anunț pe dl Iohannis că ceea ce face este împotriva legii fundamentale și că toate aceste derapaje le contabilizăm, iar când paharul se va umple suspendarea lui va fi inevitabilă!”, îl avertizează Tăriceanu pe Iohannis.

În privința lui Nicușor Dan, Tăriceanu îi spune în față: ”Nicușor, susținerea lui Iohannis face tot atât cât o frecție Diana la un picior de lemn!”.

”Mai bine vezi ce pot face pentru tine interlopii tăi, pentru că dacă te bazezi pe Iohannis… rămâi în continuare rezervist!”, încheie ironic și aluziv Tăriceanu.

243
Tagurile:
Klaus Iohannis, Călin Popescu-Tăriceanu

Загрузка...
Ambulanțe în București

România stârnește îngrijorare din cauza Covid 19

0
România este una din cele șapte țări europene care stârnesc o îngrijorare mare din cauza evoluției coronavirusului .

BUCUREȘTi, 24 sept - Sputnik. Centrul European de prevenție și control al bolilor (ECDC) a prezentat astăzi un raport de evaluare a riscurilor care indică un număr de șapte țări europene care stârnesc o mare îngrijorare cu privire la evoluția coronavirusului. Pe listă se regăsește și România, alături de Spania, Bulgaria, Croația, Ungaria, Cehia și Malta. Specificul acestor țări este că evoluția epidemiei de aici duce la riscuri crescute de mortalitate.

Raportul de evaluare al ECDC mai arată că cele șapte țări, așadar și România, afișează "o proporție mai ridicată de cazuri grave sau de internări" și cu o creștere a mortalității "deja observată" sau care "ar putea să fie în curând ".

Documentul infirmă astfel pretenția Guvernului de a fi gestionat bine pandemia și clasează România printre codașele Europei din acest punct de vedere, pronosticul nefiind deloc optimist pentru evoluțiile următoare.

 

0
Tagurile:
România, coronavirus
Tematic
Coronavirus în Franța: iarăși peste 10 mii de cazuri în 24 h
Coronavirus în UK: noi măsuri restrictive anunţate astăzi
Noile definiţii: caz probabil vs caz suspect de coronavirus

Загрузка...