Raed Arafat

Raed Arafat a anunțat măsurile care se vor aplica în ziua votului

125
Secretarul de Stat Raed Arafat a anunțat la finalul Ședinței de Guvern care vor fi măsurile care se vor aplica în ziua votului la alegerile locale din 27 septembrie.

BUCUREȘTI, 14 sept - Sputnik. Într-un briefing de presă ținut la finalul ședinței de Guvern de astăzi, Raed Arafat a anunțat că în urma ședinței online a Comitetului pentru Situații de Urgență s-a emis Hotărârea nr. 45 din 14 spetembrie prin care a fost propusă prelungiera stării de alertă pentru 30 de zile.

Cu privire la măsurile din ziua votului, acestea constau în purtatul obligatoriu al măștii, triajul pe baza luării de temperatură, obligativitatea dezinfectării mâinilor la intrarea și ieșirea din secția de vot, iar cărțile de identitate vor fi introduse de posesorii lor în tableta electronică, doar pentru cei cu buletine de hârtie intervenind operatorul pentru a trece datele respectivei persoane.

Arafat a mai anunțat că se vor permite demonstrațiile în limita a 100 de persoane, cu aceleași reguli ca și la mitingurile electorale, adică portul măștii și distanțarea.

Secretarul de Stat a precizat că alegătorul care vine fără mască va primi una la secția de votare și de asemenea că se poate veni cu pixul de acasă pentru a se semna.

Despre urna mobilă, Arafat a arătat că poate fi solicitată și de persoane care nu sunt afectate de Covid 19, și că prima oară va merge la cei care nu au probleme cu covid 19 și apoi la cei carantinați sau în spital. Acesta a declarat și că persoanele care vor număra voturile care vin de la carantinați vor fi protejați și vor avea măsuri suplimentare de protecție.

De asemenea, pentru verificarea identității alegătorilor, masca va fi dată jos pentru că trebuie să fie văzută fața persoanei care votează, a arătat Arafat.

În cadrul aceluiași briefing de presă, Arafat a anunțat că vor fi reluate sporturile de contact, dar piscinele de interior nu se deschid și a precizat că România așteaptă unificarea abordărilor la nivelul UE privind regulile de călătorie în străinătate, spunând că sunt așteptate reguli europene pe care le vom respecta cu toții în privința hărții țărilor care se vizitează și a condițiilor de călătorie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

125
Tagurile:
Raed Arafat
Tematic
Arafat dezvăluie adevărul despre AMÂNAREA prezenței fizice la școală, ideea emisă de Orban
An școlar 2020-2021: Arafat anunță noi reguli pentru părinți
Ciutacu, atac violent la Arafat! Până acum, nimeni nu l-a făcut praf în așa hal!
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Premierul Cîțu a anunțat NOILE MĂSURI de relaxare text INTEGRAL

161
(reînnoit 14:37 24.06.2021)
Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat noi măsuri de relaxare, adoptate de Guvern la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență și care intră în vigoare la 1 iulie.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Într-o conferință de presă premierul României, Florin Cîțu, a anunțat noile măsuri de relaxare, adoptate de Guvern la propunerea CNSU.
În contextul în care starea de alertă a fost modificată începând cu 12 iunie, premierul anunță acum noi relaxări, vizând organizarea de evenimente, zona culturală, sport, dar și turism și deservire a populației.

” În spațiile închise sau deschise se pot organiza evenimente cu până 50% din spectatori, de asemenea, și evenimente culturale cu până în 2500 de spectatori”, a spus premierul precizând – ”Ce e peste trebuie să fie vaccinați”.

Un alte aspect important - restaurantele și cafenelele pot fi deschise până la ora 2 noaptea, la capacitate maximă.

Programul cluburilor și al barurilor se extinde până la ora 2 noaptea, iar pensiunile și hotelurile pot caza la limita maximă.

De asemenea, la evenimente sportive pot participa spectatori la 50% din capacitate, indiferent dacă evenimentul se desfășoară la interior sau la exterior, dar cu condiția ca spectatorii să fie vaccinați sau testați.

Dacă toate persoanele sunt vaccinate, evenimentele se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului.

Târgurile, bâlciurile, talciocurile se redeschid iar sălile de fitness vor fi deschise până la capacitatea maximă.

Măsurile vor intra în vigoare de la 1 iulie.

***

Iată textul integral al Hotărârii adoptate la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență:

161
Tagurile:
Florin Cîţu

Загрузка...
Klaus Iohannis

Iohannis recunoaște: ”Sunt domenii în care discuțiile cu Rusia ar fi benefice”

128
(reînnoit 16:30 24.06.2021)
Președintele Klaus Iohannis a răspuns întrebărilor despre un summit european la care ar urma să fie invitată Rusia.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Prezent la summitul UE, președintele Iohannis a făcut o scurtă declarație de presă și a răspuns întrebărilor jurnaliștilor.

Ioahnnis a explicat că la summit se ca discuta despre managementul situațiilor de criză – amintind aici pandemia, dar și și schimbările climatice. ”Managementul situațiilor de criză trebuie îmbunătățit”, consideră președintele României.

”Sperăm să nu vină următoarea criză”, a spus Iohannis – ”Vorbind de managementul crizelor, avem nevoie să-l îmbunătățim, la nivel european. A fost foarte benefică implicarea Comisiei în achiziția de vaccinuri și cum au ajuns ele în statele membre”.

De asemenea, în cadrul întâlnirii se vor aborda situații complexe internaționale, printre care relația cu Rusia.

Întrebat de propunerea cancelarului Merkel și a președintelui Macron de a fi invitată Rusia la un viitor summit UE, președintele Klaus Iohannis a recunoscut că există situații în care dialogul este preferabil.

Această chestiune o vom discuta în consiliu și voi spune acolo prima dată opinia noastră, a spus Iohannis.

”Sunt probleme care trebuie discutate în relația cu Federația Rusă - sunt unele chestii pe care nu le putem tolera, dar sunt domenii discuțiile sunt preferabile. În cazul problemelor globale cum este încălzirea trebuie găsite canale de comunicare.

Dar, președintele Klaus Iohannis a sibliniat că deocamdată este vorba de o propunere, care urmează a fi analizată.

128
Tagurile:
Klaus Iohannis
Тема:
Relațiile româno-ruse

Загрузка...

Avionul rusesc și o dronă au filmat distrugătorul UK Defender - Video