Traian Băsescu

NUCLEARA: se retrage Nicușor Dan în favoarea lui Băsescu?! Fostul președinte explică

1498
(reînnoit 14:53 12.09.2020)
O variantă care ar împinge un candidat compromis, dar mult mai dinamic, inteligent și puternic – posibil cu șanse mult mai mari decât bizarul Nicușor Dan

BUCUREȘTI, 12 sept – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Mai mulți analiști au propus varianta retragerii lui Traian Băsescu din cursă în favoarea lui Nicușor Dan. Sigur, această metodă nu înseamnă că dispare candidatura – legea împiedică așa ceva, chiar și în cazul decesului candidatului – dar cel care cedează încearcă să își convingă susținătorii să opteze pentru celălalt.

Azi însă, Traian Băsescu a respins categoric varianta, acuzând alianța  USR-PNL că i-au eliminat partidul acum puțin timp din negocierile pentru candidaturile de la Capitală.

”Cum să mă retrag?”, a izbucnit Băsescu azi, în conferința de presă. ”Acum lupt pentru voturi pentru că, politic, alianța USR-PNL ne-au scos din alianță cu o săptămână înainte de depunerea listelor”.

Fostul președinte al României a subliniat ferm: ”Nu sunt geambaș de voturi! Nici nu cumpăr, nici nu vând voturi!”.

Pe de altă parte, ce s-a întâmpla dacă Nicușor Dan ar renunța în favoarea lui Traian Băsescu în cursa pentru Primăria Capitalei? O variantă care ar împinge un candidat compromis, dar mult mai dinamic, inteligent și puternic – posibil cu șanse mult mai mari decât bizarul Nicușor Dan.

Este un scenariu vehiculat în ultimele zile – iar Traian Băsescu a comentat varianta, dar punând-o și sub forma unui atac la PNL și USR.

”Şi liberalii şi USR sunt atât de nepricepuţi politic încât nici prin cap nu le trece o asemenea soluţie”, a spus Băsescu, anticipând că ”Ei îşi vor lua răsplata când vor constata că au mers pe un om pe care îl vor lăsa fără sprijin şi atunci vor fi condamnaţi”.

Băsescu argumentează: ”Nici liberalii nu vor binele lui Nicuşor şi cu atât mai puţin bişniţarii de la USR care conduc organizaţia de la Bucureşti”.

”Deci nu cred că au atâta minte să îi spună lui Nicuşor să se retragă în favoarea mea”, conchide Băsescu. ”Dacă vreţi să glumim sâmbăta – recunosc că sunt cel mai bun, dar nu vor face acest gest”, a subliniat ironic fostul președinte.

Și, totuși… În ultima vreme au fost numiți oameni ai PMP în structuri ale Executivului – în prefecturi, ministere sau agenții? Ceea ce duce la concluzia că există o înțelegere între PNL și PMP – iar cearta este un fel de… butaforie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1498
Tagurile:
Traian Băsescu, Nicuşor Dan
Drapeaux devant le Parlement européen

Bruxelles pune presiune pe România în avantajul PNL!

110
Comisia Europeană pune presiune pe România exact pe tema pe care Iohannis și PNL o vor folosi în campania pentru parlamentare.

BUCUREȘTI, 30 sept – Sputnik. Astăzi, la Cotroceni, a avut loc o întâlnire la acare au fost convocați Predoiu și Orban. Îl pune pe Cătălin Predoiu întâi, pentru că este cel mai important în ecuația de față.

Peste câteva ore, ministrul Justiției va ieși să explice modificările la ”Legile Justiției”, realizate la porunca lui Iohannis, care a dat astfel și semnalul noii teme de campanie pentru alegerile parlamentare. „Justiția” va fi din nou sloganul, pe fundalul ”depedeserizării”.

Cătălin Predoiu va ieși la ora 19, dar, cu o oră mai devreme, la ora 18, va ieși însuși Iohannis. Ei bine, în tot azi vine o veste de Bruxelles… mănușă pentru Iohannis!

Și anume apare Raportul Comisiei Europene privind evaluarea situaţiei statului de drept în statele membre ale Uniunii Europene care va conţine critici care vizează România. Informația e dată de Florian Eder de la Politico.eu.

Acest prim raport al Comisiei Europene care evaluează situaţia statului de drept va fi aprobat tot azi de Colegiul comisarilor. Iar în Raport, România e vizată de probleme ca independenţa Justiţiei și situaţia luptei împotriva corupţiei.

Vă sună cunoscut aceste teme?

Și, da, România va fi criticată! Prilej excelent pentru Iohannis pentru a declanșa ”Jihadul” anti-PSD pe Justiție. Reamintesc ce spunea Iohannis acum o lună:

”Legile Justiţiei au fost ciuntite de PSD, care a încercat să pună mâna pe justiţie şi s-o controleze” – a spus Iohannis, dând semnalul noii ”lupte pentru Justiție”.

Care încă ține, în ciuda problemelor lui Iohannis, Orban și a nenumăraților aleși PNL.

Ori, în această situație, Raportul de la Bruxelles vine ca o încununare a acestei ”lupte” care va fi declanșată ca arma campaniei pentru parlamentare.

Înainte de a încheia să menționez un alt aspect al impunerii acestei ”bătălii”: Germania, care deține preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, a elaborat un nou mecanism european prin care accesarea fondurilor comunitare, inclusiv a mult lăudatului buget pentru relansare economică post-pandemie, va fi condiţionată de… situația ”statului de drept”.

Cum va suna în campanie amenințarea – ”Din cauza corupților din PSD nu ne vom lua banii de la Uniunea Europeană!”. Parcă îl aud pe Iohannis, Ludovic Orban, Rareș Bogdan etc. spunând asta!

Este sau nu arma supremă pusă la dispoziție de Bruxelles pentru a aduce PNL la putere?

Și nu cumva este o ”răsplată” a popularilor europeni, care conduc Comisia Europeană - pentru că Orban a dat jos Guvernul României (Dăncilă) ca să asigure comisarul necesar obținerii majorității populare în Comisie?

Nu, nu e o răsplată, decât pentru imaginația liberalilor; de fapt, e o asigurare a Bruxelles-ului că nu va avea probleme în a controla România. Prin marionete ca Orban, capabile să spună cam așa:

„PPE a reușit să impună, cum era și normal, președintele Comisiei, dar când am numărat comisarii, am descoperit o situație nedreaptă: PPE nu avea majoritate în comisie, socialiștii aveau 10 comisari, iar PPE nouă comisari - și am decis în România, să nu acceptăm această situație nedreaptă, fiindcă vrem să oferim PPE și în Comisie, așa că am schimbat guvernul socialist cu un guvern PPE, pentru a putea oferi un comisar PPE, în persoana Adinei Vălean”.

Așa grăit-a Orban la Zagreb, dezvăluind că Guvernul României a fost dat jos pentru a sluji unor interese străine. Și același lucru se va întâmpla acum, odată cu revenirea strategiei electorale, ”pe Justiție”.

110
Tagurile:
PNL, România, Bruxelles
Tematic
PNL declară război total PSD: interzis la alianțe locale!
Mitocănie electorală a unui demnitar pus de PNL
Tudose avertizează: ce vizează acum PNL - sunt miliarde!
Constanța: Vergil Chițac, PNL, a câștigat Primăria
Demisii și scandal la PNL – un important lider e vizat

Загрузка...
Местные выборы в Румынии

S-a decis renumărarea voturilor la Sectorul 5!

136
(reînnoit 16:45 30.09.2020)
Un precedent interesant a fost stabilit în Capitală unde Biroul Electoral al Sectorului 5 a decis renumărarea voturilor. Cum scandaluri și neclarități sunt și în alte sectoare, acest lucru ar putea deschide posibilitatea unor surprize în cazul alegerilor din București.

BUCUREȘTI, 30 sept - Sputnik. Biroul Electoral al Sectorului 5 a decis, în urmă cu puțin timp, ca voturile de la alegerile locale să fie renumărate! Însă, pentru ca procedura să înceapă este nevoie de două avize: unul de la Biroul Electoral Municipal și unul de la Biroul Electoral Central.

Măsura pare îndreptată împotriva lui Cristian Popescu Piedone care a obținut o victorie surpriză, ceea ce a deranjat partidele mari.

La Sectorul 5, după numărarea a 97,30% dintre voturi, Cristian Popescu Piedone are 28,08%, Daniel Florea (PSD) - 25,64%, iar Cristian Băcanu (PNL - USR PLUS) - 25,24%.

Cel care a cerut renumărarea voturilor, după ce, inițial, își acceptase înfrângerea, este candidatul susținut de PNL, USR și PLUS, Cristian Băcanu.

Precedentul de la Sectorul 5 poate avea consecințe și în alte sectoare, în special la Sectorul 1 unde PSD a cerut renumărarea voturilor.

136
Tagurile:
Voturi
Tematic
Coronavirus - 29 septembrie: Creștere de cazuri după alegeri
Rezultate alegeri: președinți Consilii Județene, toată lista
Vești bune pentru moneda națională: euro a scăzut după alegeri

Загрузка...
Страница сайта Twitter в окне браузера компьютера

Contul Guvernului Ungariei, cenzurat de Twitter

0
Atacurile împotriva Ungariei au ajuns la un nivel incredibil: contul oficial de Twitter al guvernului ungar a fost suspendat de rețeaua socială fără avertisment și fără explicații.

BUCUREȘTI, 30 sept - Sputnik. Contul oficial de Twitter al guvernului ungar a fost suspendat de rețeaua socială "fără avertisment și fără explicații", potrivit unui anunț făcut astăzi de purtătorul de cuvânt al guvernului, Zoltan Kovacs.

"Se pare că a venit această nouă lume drăguță, în care giganții tehnologici îi reduc la tăcere pe cei care au opinii diferite. Am luat măsurile necesare și așteptăm o explicație oficială de la Twitter", a adăugat Kovacs.

Ulterior, probabil din cauza scandalului stârnit, contul a fost repornit, dar, înainte de acest lucru, la accesarea adresei contul afișa următorul mesaj: "Utilizatorul @abouthungary a fost suspendat".

Kovacs a făcut legătura între suspendarea contului și raportul Comisiei Europene privind ”statul de drept”:

"Este extrem de interesant ținând cont de faptul că Comisia Europeană va publica astăzi primul său raport privind statul de drept", a subliniat oficialul maghiar.

Acțiunea twitter, chiar dacă temporară, amintește de felul în care compania cenzurează postările președintelui SUA. Anul acesta, Twitter a blocat mai multe postări ale președintelui american Donald Trump, catalogându-le drept ”fake news”.

0
Tagurile:
Ungaria, Twitter
Tematic
Ungaria și Polonia vor studia ”statul de drept” din UE
La cererea României, Ungaria a acceptat să țină deschise 12 puncte de trecere a frontierei
Moment istoric între România și Ungaria: ce au inaugurat astăzi cele două țări

Загрузка...