Klaus Iohannis

Iohannis pune biciul pe liberali! Ce vrea de la PNL, avertisment pentru Orban!

128
Este fără îndoială nivelul la care președintele, liderul de facto al liberalilor, a ridicat ștacheta peste care trebuie să treacă PNL. Sau, altfel spus, este norma impusă de președinte

BUCUREȘTI, 9 sept – Sputnik. Președintele Iohannis a reluat inițiativa în ceea ce privește politica – venind cu un mesaj surpriză – evident un avertisment pentru Orban și PNL!

Concret, Iohannis a spus că se așteaptă la un rezultat record al PNL la alegeri. A se citi ”a cerut” liberalilor rezultate RECORD la alegerile locale din 27 septembrie.

”Eu mă aştept la un rezultat record din partea PNL”, a spus Iohannis, ”mă aştept să aibă mai mulţi aleşi locali, mai multe primării, mai multe consilii judeţene decât în ultimii 30 de ani”.

Întrebat dacă asta înseamnă să depășească PSD la locale, Iohannis a ezitat, dar a confirmat și această idee – ”PSD ocupă peste jumătate din poziţiile din administraţia locală acum şi mă aştept ca asta să se schimbe”.

”Există tot felul de sondaje care arată votul politic, dar ştim că la locale contează şi candidatul, aşa că e bine să avem aşteptări rezonabile”, a spus Iohannis, repetând concluziv ”aşteptarea mea este ca PNL să obţină de data aceasta cele mai multe mandate pe care le-a obţinut vreodată”.

Așa cum spuneam, este fără îndoială nivelul la care președintele, liderul de facto al liberalilor, a ridicat ștacheta peste care trebuie să treacă PNL. Sau, altfel spus, este norma impusă de președinte.

Ce se va petrece dacă norma nu va fi îndeplinită? E clar că vor urma responsabilizări, mai ales că, să fim serioși, Iohannis a acoperit până acum toate gafele și prostiile făcute de PNL.

Deci, acum e rândul lui să pună biciul pe un partid care… a făcut ce a vrut! Inclusiv afaceri… despre care toată lumea știe – afaceri deocamdată trecute cu vedere de electorat datorită prestigiului de care se bucură Iohannis. Iar Iohannis știe asta – și nu uită… niciodată, vorba lui Rareș Bogdan.

Apropo de Rareș Bogdan, ați remarcat discreția neobișnuită a acestuia în campanie?  Oare vizează o delimitare?... Repet, așteptarea ”record” anunțată de Iohannis este un avertisment pentru liderul PNL, Orban – un politician a cărui singură credibilitate se numește… Iohannis.

128
Tagurile:
Klaus Iohannis
Tematic
A fost publicată “Lista rușinii” pentru Iohannis, Orban și Rareș Bogdan!
Mungiu-Pippidi: ”Serviciile influențează masiv partidele, Iohannis e principalul vinovat!”
Iohannis, întrevedere de prim rang cu Angela Merkel! Teme serioase și teme false
Iohannis, intervenție fermă despre amânarea alegerilor și un apel surpriză la… PSD
Iohannis intervine într-unul dintre cele mai dificile momente!
Iohannis, ultimele decizii în privința școlilor înaintea deschiderii!
Alegerile locale

Exit Poll alegeri locale 2020 București: cine este marele perdant

1888
(reînnoit 18:35 27.09.2020)
Analistul Cozmin Gușă a prezentat datele din sondajele interne ale partidelor care arată că este cvasi-egalitate la Capitală

BUCUREȘTI, 27 sept - Sputnik. Analistul Cozmin Gușă invocă cifre din sondajele interne ale partidelor care ar arăta o situație de egalitate între Gabriela Firea și Nicușor Dan, cei doi fiind despărțiți de mai puțin de un procent.

Într-o postare pe pagina sa de facebook, în care arată că ”Bucureștiul va fierbe în următoarele 3 ore”, Gușă spune că ultimele măsurători de acum 30 de minute indică o cvasi-egalitate în marja de eroare: Gabi Firea 40,3%, Nicușor Dan 40,8%. Acest lucru arată că orice mobilizare sporită din partea unui candidat va decide învingătorul, observă Gușă.

El consideră de altfel că marele perdant al alegerilor locale la București este PNL care are un scor de 20,5%, față de PSD cu 32% și USR-PLUS cu 36,5%.

Cozmin Gușă spune că este vorba de reușita unui plan al lui Ludovic Orban și al rezerviștilor ”de a reinventa electoral formațiunea politică de tip neo-securistic, USR-PLUS”, dar se întreabă cum vor primi liberalii ”trădarea LuCOVID-ului ”.

1888
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Alegerile locale 2020 – Cum poate fi fraudat votul
Exit Poll alegeri locale 2020 București – PSD pierde teren
Alegeri locale 2020 – MAI a pierdut evidența flotanților
Alegerile locale 2020 – BEC: prezența la vot la ora 18.00
Exit Poll alegeri locale 2020 București: cine este marele perdant
AEP: Cum vor vota persoanele cu COVID-19 la alegerile locale

Загрузка...
Alegeri prezidențiale în România, turul 2

Alegerile locale 2020 BEC: prezența la vot la ora 18.00

150
(reînnoit 18:25 27.09.2020)
Prezența la urne la ora 18.00 a fost de 38,16 la sută, conform datelor oferite de Biroul Electoral Central

BUCUREȘTI, 27 sept - Sputnik. Până la ora 18.00 au votat la alegerile locale la nivel național, un număr total de 6.983.136 de alegători, prezența la urne fiind de 38,16%, potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral Central (BEC).

La precedentele alegeri locale, din iunie 2016, până la ora 18.00 votaseră mai mulți alegători: 7.177.744 (39,1%).

Cele mai mari prezențe la vot s-au înregistrat astăzi până la ora 18.00 în județele: Olt, Giurgiu, Teleorman, Mehedinți, Gorj.

Cele mici prezențe la vot s-au consemnat în județele: București, Covasna, Vaslui, Iași, Galați.

Prezenţa la urne este mai mare în rural față de urban.

În municipiul Bucureşti s-a înregistrat cea mai mică prezență la urne din țară, respectiv 29%. Au votat 527.542 de bucureșteni.

Totuși, mobilizarea la urne în Capitală este mai mare decât la alegerile locale din 2016, când până la ora 18.00 votaseră 440.037 de alegători, prezența fiind atunci de 24,6%.

Interesant este că au votat mai multe femei decât bărbați, până la ora 18.00, în Capitală.

Situația prezenței la vot, pe sectoare, la ora 18.00:

Sectorul 1 - 33,96%

Sectorul 2 - 30,06%

Sectorul 3 - 24,24%

Sectorul 4 - 29,77%

Sectorul 5 - 30,15%

Sectorul 6 - 30,47%.

150
Tagurile:
Prezența la vot, 2020, BEC, alegerile locale
Тема:
Alegeri locale în România 2020
Tematic
Date noi la secții: prezență dubioasă, rezultate influențate
Prezența vot la ora 15.00, anunțată de BEC – peste așteptări
Ultima oră: prezența la vot în creștere
Alegerile locale 2020 – BEC: Prezența la vot la ora 11.00

Загрузка...
Londra

Al 3-lea val de Covid-19 în UK lockdownul doar amână criza

0
Marea Britanie s-ar putea confrunta cu un al treilea val de Covid-19, a avertizat un consilier al guvernului britanic, Mark Woolhouse. Însă a atras atenţia că blocajul nu trebuie privit ca o soluție pe termen lung împotriva virusului.

BUCUREŞTI, 27 sept – Sputnik. Woolhouse, membru al Grupului științific consultativ pentru situații de urgență (SAGE) din Marea Britanie, a declarat duminică pentru BBC că un alt val de cazuri de Covid-19 ar putea să apară, chiar dacă guvernul se luptă să încetinească un presupus „al doilea val” al bolii.

Este „pe deplin posibil” să existe un „al treilea val” de Covid-19, a spus consilierul științific, fiind întrebat despre această probabilitate. Totuşi, acesta a subliniat că faptul de a ordona oamenilor să stea acasă și alte restricții privind circulația nu ar scuti țara de un număr mai mare cazuri de coronavirus.

„Tot ce a putut să facă vreodată un blocaj a fost amânarea problemei (…). De fapt, nu rezolvă problema pe termen lung. [Această măsură] nu determină virusul să dispară”, a subliniat Woolhouse, potrivit RT

De asemenea, consilierul a făcut apel la așteptări mai realiste cu privire la un potențial vaccin, argumentând că, şi în cazul în care un vaccin împotriva Covid-19 ar fi dezvoltat în următoarele șase luni, este puțin probabil ca acesta să fie gata de a fi lansat pentru public în acea etapă.

Din cauza creşterii cazurilor zilnice, Marea Britanie a impus blocaje locale, a obligat pub-urile și restaurantele să închidă la ora 22:00 și a interzis întâlnirile în grupuri de peste șase persoane. De asemenea, au fost mărite amenzile pentru cei care încalcă măsurile.

Sâmbătă, Marea Britanie a raportat 6.042 de noi cazuri confirmate în ultimele 24 de ore, ceea ce a adus totalul la peste 429.000 la nivel naţional.

Cu toate acestea, creșterea numărului de cazuri noi nu a corespuns unei creșteri a deceselor, indicând doar o creștere a testelor prin care au fost identificate un număr mai mare de infecții ușoare în rândul populației.

Studii recente, precum și cercetările efectuate de SAGE, au stabilit o legătură între politicile de blocare şi mii de decese suplimentare. Potrivit estimărilor guvernului, până la 75.000 de persoane ar putea muri ca urmare a măsurilor adoptate pentru a împiedica virusul.

0
Tagurile:
coronavirus, COVID-19, Marea Britanie
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
UK: „Vine al doilea val de COVID-19” - un nou lockdown?
COVID-19 în UK: noi măsuri drastice - 10.000 lire amendă
UK: „nu poate fi exclus” un al doilea lockdown - Dominic Raab
UK va „infecta în mod deliberat” voluntarii cu coronavirus

Загрузка...