Baza militară Deveselu

Veste strategică: Industria militară SUA și NATO pun în curând România la o nouă plată!

484
După vestea din Polonia, România NU va rămâne în urmă, ar putea spori procentul dedicat „Apărării” – ideea nefiind respinsă nici de Iohannis

BUCUREȘTI, 9 sept – Sputnik. O veste interesantă vine de pe ”flancul de est al NATO – Polonia ar putea începe să producă drone, în parteneriat cu Lockheed Martin. Desigur, dronele vor fi cumpărate tot de Polonia.

De altfel, guvernul polonez, cel mai atacat guvern din UE după cel maghiar, a făcut investiții foarte mari în tehnică militară, anul acesta semnând un contract pentru a achiziția a 32 de avioane de luptă din controversatul model F-35A.

Ei bine,  în urma acestei achiziții, Lockheed propune Varşoviei drone cu rază lungă de acțiune care corespund planul de modernizare tehnică al Ministerului Apărării din Polonia.

Subiectul a fost discutat în cadrul expoziţiei de tehnică militară MSPO din Kielce, Polonia, cu Jack O'Banion, vicepreşedinte al Departamentului pentru strategie şi programe de dezvoltare avansată din cadrul Lockheed Martin, transmite Defense News. Expoziția are loc în perioada 8-10 septembrie.

Ideea propusă de vicepreşedintele Lockheed Martin este a unor parteneriate ale concernului militar american cu producătorii polonezi din industria de apărare pentru producerea acestor drone.

Ori, aici apare problema: Polonia va spori bugetul Armatei la 2,5% din PIB până în 2030 - și va cheltui mai mult în beneficiul industriei americane de război.

Ceea duce la o concluzie – România NU va rămâne în urmă, iar după ce vor trece alegerile generale, România ar putea spori procentul – ideea nefiind respinsă nici de Iohannis. Mai mult, Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, a declarat ieri, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, că ”2% nu este o cheltuială, ci o investiție”.

Deci, este posibil să vedem cum va crește această „investiție”. În contrapartidă, este posibil să facem și noi ”parteneriate” – dar care să aibă ca rezultat cumpărarea… tot de către România a produselor realizate în parteneriat cu americanii.

Ce este interesant, în ciuda investițiilor de până acum – și a absenței oricăror incidente în zonă, NATO strigă tot mai tare că e ”pericol” și sunt ”amenințări”, iar statele estice precum România și Polonia plătesc tot mai mult. Și industria militară americană continuă să câștige, așa cum o acuza ieri și președintele Trump.

Din păcate, în România nu există forțe politice importante care să atragă atenția că altele sunt prioritățile  - și că poveștile cu amenințarea sunt mincinoase.

Reamintesc ceea ce spunea, acum 70 de ani, președintele Eisenhower: ”Trebuie să ne ferim de dobândirea influenței necontrolabile, fie dorită, fie nedorită, de către complexul industrial militar”.

Ori, asta se întâmplă acum în țările din est, devenite colonii SUA/NATO.

484
Tagurile:
SUA, NATO, România
Tematic
Trump a decis să retragă o parte din trupele din Irak și Afganistan
ProstăNATO Geoană, între declarații aberante și trădare a intereselor României
Trump, declarația anului! Dă în vileag și confirmă acuzațiile aduse afacerilor militare!
Viktor Orban

Ungaria lui Orban o nouă lecție de demnitate Europei!

599
Nu se joacă nimeni cu Ungaria, asta spune premierul de la Budapesta, care reacționează imediat, cu o măsură fermă, după ce un vicepreședinte al Comisiei și-a permis să adreseze cuvinte considerate jignitoare statului maghiar

BUCUREȘTI, 29 sept – Sputnik. Un fapt inimaginabil pentru România de azi: ministrul Justiției din Ungaria vecină cere demisia Verei Jourová, vicepreședintele Comisiei Europene.

Ministrul maghiar al Justiției, Judit Varga, a cerut Verei Jourová, după ce aceasta a numit Ungaria o „democrație bolnavă”, într-un interviu acordat presei germane.

”Domnului Orban îi place să spună că construiește o democrație iliberală”, a declarat pentru ”Spiegel” Vera Jourova, completând ”Aș spune: construiește o democrație bolnavă”.

Declarația vine în momentul în care Comisia Europeană urmează să publice un raport care va evalua pentru prima dată starea statului de drept în fiecare dintre cele 27 de state al UE.

”Jourová trebuie să demisioneze! a scris pe Twitter Judit Varga, ministru al Justiției și afacerilor europene.

”Nicio instituție democratică nu ar trebui să tolereze un lider care folosește astfel de insulte, așa cum a făcut-o în interviul din Spiegel”, a spus ministrul, adăugând că „definirea Ungariei ca democrație bolnavă umilește poporul maghiar, contrazice valorile europene și aduce rușine Comisiei Europene!”

La scurt timp, premierul maghiar a transmis președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, o cerere pentru ca Jourova să fie demisă.

”Vicepreşedintele Comisiei Europene a jignit Ungaria, de aceea Guvernul ungar suspendă relaţiile politice cu Vera Jourova” – a scris premierul Orban Viktor, în scrisoarea adresată preşedintelui Comisiei.

Deci, un exemplu de cum se comportă un stat demn, care nu se lasă călcat în picioare! Cât de departe de atitudinea României – ai cărei reprezentanți în structurile UE au contribuit de multe ori la acuzarea și insultarea propriei țări.

599
Tagurile:
demnitate, comisar european, Ungaria, Viktor Orban

Загрузка...
Ludovic Orban

Orban, acuzat direct a dat comandă contra unui MILIARDAR

123
(reînnoit 12:47 29.09.2020)
Celebrul miliardar Mohammad Murad, cel mai important investitor în turismul românesc, îl acuză pe premierul Orban că a comandat blocarea sa în cursa pentru primăria Mangalia.

BUCUREȘTI, 29 sept – Sputnik. Poate cel mai bogat participant la alegerile locale, miliardarul sirian Mohammad Murad l-a acuzat acum puțin timp pe premierul Orban că a dat comandă ca el să nu ajungă primar al Mangaliei.

Murad a fost în centrul unui scandal chiar în ziua alegerilor, când una dintre mașinile sale a fost oprită și în mașină s-a găsit o mare sumă de bani. În acest caz s-a deschis un dosar penal pentru fapta de coruperea alegătorilor.

Cel mai mare investitor în turismul românesc acuză că s-a făcut o adevărată lucrare împotriva sa – și spune că PNL este în spate, acuzându-l direct pe premierul Orban.

Relația dintre Orban și Murad a fost foarte interesantă. În vară, Murad, în calitate de președinte al  Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) spunea supărat despre Orban că „Nu ştie să facă nimic - în viaţa lui n-a dat un salariu“.

Ulterior, Orban a vizitat unul dintre resorturile lui Murad, de pe Litoral. Dar povestea e mai complicată.

Cu investiții pe tot Litoralul, Murad a decis să candideze la primăria Constanța. Orban a încercat să îl convingă să renunțe… presa arătând că i s-ar fi oferit lui Murad un portofoliu de ministru în schimb.

Iată un pasaj dintr-un interviu acordat de Murad agenției ”Știri pe surse”, pe 10 septembrie.

”Orban mi-a spus așa, între patru ochi: ”Nu mai candidați la Constanța și vă pun ministrul Turismului!”. Și i-am spus așa: ”Domne, cred că nu ne cunoaștem suficient. Ludovic, nu prea merită. Niciodată nu fac un schimb între încrederea oamenilor în mine și ce am făcut până acum pentru un fotoliu cu patru roti. Nu sunt eu așa!”.
123
Tagurile:
Ludovic Orban
Tematic
Băsescu s-a enervat, ADEVĂRUL dur despre Orban și Guvern
Orban și Barna, diferend imediat după anunțarea rezultatelor
Plângeri penale împotriva lui Orban pentru campanie ilegală

Загрузка...

Tihanovskaia intenționează se întâlnească cu Angela Merkel

0
Fostul candidat pentru funcția de președinte al Belarusuli, Svetlana Tihanovskaia, a declarat că intenționează să se întâlnească cu Angela Merkel.

BUCUREȘTI, 29 sep - Sputnik. Fostul candidat pentru funcția de președinte al Belarusului, Svetlana Tihanovskaia, intenționează să se întâlnească cu cancelarul german Angela Merkel. Ea a anunțat acest lucru într-un interviu acordat postului de radio RFI.

Președintele Franței Emmanuel Macron
© Sputnik / Алексей Витвицкий

„Săptămâna viitoare avem o întâlnire cu Angela Merkel”, a spus Tikhanovskaya.

Potrivit acesteia, sunt planificate o serie de alte întrevederi în Europa, dintre care unele vor avea loc online, iar altele în persoană.

Ea a subliniat că toate sunt „foarte importante pentru o soluționare pașnică a situației din Belarus”.

Anterior, Tihanovskaya s-a întâlnit la Vilnius cu liderul francez  Emmanuel Macron. 

 

0
Tagurile:
Angela Merkel, Svetlana Tihanovskaia
Tematic
Proteste în Belarus: au fost reținuți zeci de demonstranți
Tihanovskaia îl îndeamnă pe Macron să-l atragă pe Putin în dialogul din Belarus
Primele date despre testarea vaccinului rusesc în Belarus

Загрузка...