Adrian Năstase

Năstase îl face praf pe Aurescu - lecție jenantă pentru actualul simulacru de diplomație

989
Diplomația română actuală: interese electorale și slugărnicie totală față de SUA și NATO, neglijarea și chiar distrugerea relațiilor cu Rusia și China

BUCUREȘTI, 8 sept – Sputnik. În aceste zile de desfășoară Reuniunea anuală a diplomației române, ajunsă un fel de simulacru – în fapt, o prezentare a intereselor SUA și NATO, oarecum și ale UE.

Invitat să urmărească online acest eveniment, fostul premier și șef al diplomației, Adrian Năstase a adus aminte că Ziua Diplomației Române a fost instituită de guvernul pe care l-a condus, prin Legea 269/2003 privind Statutul Corpului Diplomatic și consular al României, ”iar prima Reuniune a Diplomației Române a avut loc în 2004”.

Față de ceea ce s-a petrecut acum, în 2020, Năstase are comentarii clare – Iohannis și Orban, interese electorale, Aurescu – slugărnicie totală față de SUA și NATO, neglijarea și chiar distrugerea relațiilor cu Rusia și China.

”Nu voi comenta mesajele lui Iohannis și ale premierului Orban, acestea dovedind doar preocupări pentru alegerile din acest an”, notează Năstase.

În schimb, Adrian Năstase a urmărit cu atenție discursul lui Aurescu – și am reținut câteva considerații: ”În planul acțiunii externe, prioritățile au fost, cum mă așteptam, parteneriatul strategic cu SUA, NATO, UE, în această ordine”.

Dar, atenție ”Nu au fost menționate Franța, Germania, Marea Britanie (doar sub aspectul Brexit), Rusia (doar cu o referire indirectă) sau China. Nu au fost prezentate unele aspecte mai complicate in vecinătatea noastră”.

”În ansamblu un discurs corect, cu enumerarea unor activități numeroase dar în siajul unor inițiative de la Bruxelles sau de la Washington”, subliniază Năstase, explicând ironic că ”Poate și din cauză că politica externă a intrat în „domeniul rezervat” de la Cotroceni”.

Desigur, e o critică extrem de dură, chiar dacă e îmbrăcată în ”catifeaua” diplomatică, dar esența mesajului e asemănătoare cu axa pe care o menționam la început: slugărnicie totală față de SUA și NATO, neglijarea și chiar distrugerea relațiilor cu Rusia și China.

Adrian Năstase, fără îndoială cel mai important diplomat român de după 1990, arată cum ar fi văzut el acțiunile diplomatice necesare acum:

”În opinia mea, ar fi nevoie de lansarea unor inițiative proprii, chiar în contextul dezbaterilor despre „suveranitatea strategică” a UE”, subliniază Năstase, accentuând deci ideea de ”inițiative proprii” și „suveranitate”.

Pe de altă parte, ”Statutul de avanpost al Nato la Marea Neagră și la frontiera cu Rusia va continua să ne creeze probleme”, scrie Năstase, un alt accent cu care, prin lipsa voită a părți a doua a aspectului, avantajele acestui ”statut”, Năstase pune întrebarea – de fapt, ce avem de câștigat din asta?

”O altă întrebare: are rost ca România să „redevină” (și) o țară balcanică? Ne interesează doar Balcanii de Vest sau și celelalte regiuni ale Balcanilor?”, punctează Adrian Năstase.

Și, ca să finalizeze lecția de diplomație, Adrian Năstase mai subliniază un aspect… cu ricoșeu: ”Cum poate (re)deveni Organizația de cooperare a Mării Negre o organizație funcțională?”.

Cu alte cuvinte, Organizația de cooperare a Mării Negre a devenit doar o umbră, o fantomă, atât timp cât NATO își face mendrele în Marea Neagră, cu sprijinul principal al României, creând tensiuni, destabilizând și înlocuind cooperarea regională benefică printr-o stare cvasi conflictuală păguboasă.

Ironic, fostul premier încheie: ”S-ar putea ca în dezbaterile ce vor urma să fie examinate și unele dintre aceste aspecte”. Inutil să explic care și unde este ironia!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

989
Tagurile:
Bogdan Aurescu, Adrian Năstase
Clotilde Armand

Clotilde - ”o nouă etapă în procesul de aservire a României”

421
Alegerea unor personaje precum Clotilde Armand reprezintă o nouă etapă în procesul de aservire a României – cea a operativilor unor servicii secrete străine, este de părere un analist politic de top.

BUCUREȘTI, 1 oct – Sputnik. Reputatul analist Constantin Gheorghe, fost consilier politic al lui Ion Iliescu și Adrian Năstase, locuitor al sectorului 1, notează pe scurt după câștigarea alegerilor de personaje complet aservite străinătății.

”Locuiesc de mai bine de patru decenii în sectorul 1 - regret, dar nu-mi amintesc nimic din ceea ce a făcut Clotilde Armand pentru mine, și pentru ceilalți locuitori ai sectorului”, scrie Constantin Gheorghe, completând – ”Cum nu-mi amintesc să fi făcut ceva pentru mine, cetățean român, ca europarlamentar”.

Logic, după aceste două nedumeriri, urmează o întrebare, pe care analistul o pune mai ”colorat”, în stilul său de pe Facebook: ”Așa că, totuși, de ce mama dracului au ales-o tâmpiții care au votat-o primar la sectorul 1?”.

”Pentru că nu Ciumă Roșie? Pentru că firma la care a fost angajată a luat 50 de milioane de euro, consultanță pentru Autostrada Bechtel, fără să miște un deget?”, întreabă Constin Gheorghe.

Analistul trage o concluzie: ”începe o nouă etapă în procesul de aservire a României”. Ce înseamnă asta și ce legătură are cu Clotilde?

”Operativi ai unor servicii secrete străine, cetățeni ai respectivelor țări (în cazul nostru Franța și Germania, dar dacă săpăm mai atent, găsim și alte specimene) ocupă primăriile unor mari orașe, cu bugete semnificative, pe care au să le direcționeze către firme din respectivele țări, cu complicitatea (…) din SRI și din SIE”, scrie Constantin Gheorghe.

Fără a intra deocamdată în detalii, Constantin Gheorghe indică, ironic, începutul procesului aservirii – Băsescu, alias „Axa Washington – Londra – Berlin. Altfel spus - ”Asta e! Să trăiți bine!”.

421
Tagurile:
Clotilde Armand
Tematic
Aberație: Clotilde felicitată cu… funeraliile regelui Mihai!
ACUM: Clotilde, atac virulent la PSD, e chemat Parchetul!
Știrea nopții… vine chiar de la Clotilde Armand!

Загрузка...
Marcel Vela

Savaliuc, confirmat de Vela! Ilegalitate la Sectorul 1

528
O confirmare a unei ilegalități, conform Legii 115/2015, pe care jurnalistul Răzvan Savaliuc a scos-o în evidență – făcută (involuntar) de ministrul Marcel Vela.

BUCUREȘTI, 1 oct – Sputnik. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a intervenit în scandalul de la Sectorul 1 iar din primele declarații el confirmă ce a acuzat Răzvan Savaliuc: în sala de depozitare a voturilor de la Sectorul 1 nu au intrat 6 oameni – adică majoritatea celor din Biroul electoral de sector, ci doar 5 oameni!

”Confirm că în urma analizelor și cercetărilor, cei prezenți în depozitul unde sunt buletinele de voturi sunt președintele Biroului, un membru delegat PP –USL, cel care depozitează un sac, președintele secției 141 care ridică un sac și trei reprezentanți ai partidelor politice care supraveghează”, a declarat Marcel Vela.

Deci 5, nu 6, cum scrie în Legea 115! În Legea 115/2015 privind alegerile locale, la Articolul 42 se arată că “Birourile electorale lucrează în prezenta majorității membrilor care le compun și adoptă hotărâri cu votul majorității membrilor prezenți”.

Ori, fiind 11 membri, majoritatea înseamnă 6 persoane.

Deci, spune Răzvan Savaliuc, președintele, procurorul Nicolae Sprincu ”trebuia să fie însoțit de cel puțin 5 (cinci) din cei 11 membri ai Biroului Circumscripției Electorale Sector 1”, scrie Savaliuc.

Cu alte cuvinte, o ilegalitate – care este acum confirmată chiar de ministrul Vela… chiar dacă nu aceasta a fost intenția sa!

528
Tagurile:
Marcel Vela, Răzvan Savaliuc
Tematic
Alegeri locale 2020: Noi rezultate oficiale de la BEC
Coronavirus - 29 septembrie: Creștere de cazuri după alegeri
Iohannis, declarații despre pandemie și alegeri

Загрузка...

UK: unul din 200 de oameni are Covid-19 care e evoluţia

0
(reînnoit 18:35 01.10.2020)
Un studiu pe scară largă arată că eforturile guvernului britanic de a controla pandemia se poate să fi dat rezultate, deoarece persoanele infectate transmit virusul către mai puțini oameni. Totuşi, numărul total al infecţiilor a crescut.

BUCUREŞTI, 1 oct – Sputnik. Cercetătorii de la Imperial College din Londra au testat peste 80.000 de voluntari în perioada 18-26 septembrie. Rezultatele, compilate de organizația Ipsos MORI, arată că numărul de infecţii „a crescut substanțial la toate grupele de vârstă și în toate zonele țării”.

© Sputnik / Джастин Гриффитс-Уилльямс

Cercetătorii implicaţi în studiu au concluzionat că mai mult de unul din 200 de persoane în Marea Britanie are Covid-19. Această cifră este mai mare decât cea din datele dintr-un studiu anterior realizat la sfârșitul lunii august şi începutul lunii septembrie, care arăta că au fost infectate 13 persoane la 10.000.

Totuși, în același timp, așa-numitul „număr R” - care indică, în medie, numărul de persoane către care fiecare persoană infectată transmite virusul - a scăzut de la 1,7 la 1,1. Acesta este un semn bun, spun cercetătorii, citaţi de RT

Paul Elliott, director al studiului Real-Time Assessment of Community Transmission (REACT), a declarat că ultimele studii oferă „dovezi timpurii care arată că s-ar putea să se fi încetinit creșterea de noi cazuri, sugerând că eforturile pentru controlul infecției sunt eficiente”.

Cu toate acestea, el a avertizat că „prevalența infectărilor este cea mai mare pe care am înregistrat-o până în prezent”, subliniind necesitatea măsurilor pentru reducerea răspândirii virusului.

Într-un interviu acordat Sky News, fostul ministrul al Sănătăţii, Jeremy Hunt, s-a referit la studiu ca la „o licărire de speranță” că Marea Britanie s-ar putea apropia de Italia, care în cele din urmă „a reuşit să împiedice răspândirea virusului în nordul țării”.

Un total de 7.108 cazuri noi au fost înregistrate miercuri în Marea Britanie, comparativ cu 7.143 în ziua precedentă, care a marcat cea mai mare creștere zilnică de la începutul focarului.

0
Tagurile:
UK, COVID-19
Tematic
UK va „infecta în mod deliberat” voluntarii cu coronavirus
COVID-19 în UK: noi măsuri drastice - 10.000 lire amendă
UK: „nu poate fi exclus” un al doilea lockdown - Dominic Raab

Загрузка...