Angela Merkel și Klaus Iohannis

Iohannis, întrevedere de prim rang cu Angela Merkel! Teme serioase și teme false

387
Sperăm că președintele se va axa pe problemele grave și serioase ale momentului – nu pe teme false, așa cum face ministrul de Externe.

BUCUREȘTI, 8 sept – Sputnik. Administrația prezidențială anunță că președintele Klaus Iohannis are programate consultări cu președintele Consiliului European, Charles Michel, și cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

Consultările vor avea loc azi, la ora 18.00, vor fi online, în sistem de videoconferință, și sunt dedicate pregătirii reuniunii Consiliului European din 24-25 septembrie, anunță Administrația Prezidențială.  

Consiliul European din 24-25 septembrie are un caracter special, iar printre teme este situația pandemiei, a unui posibil val secund, dar și  situația tensionată dintre Grecia și Turcia din estul Mării Mediterane, precum și dea dintre Turcia și Franța.

În plus, e posibil să se discute și teme care nu țin de UE, cum ar fi situația din Belarus sau falsa temă a otrăvirii lui Aleksei Navalnîi – un scandal în care se fac aluzii și chiar acuzații fără a se prezenta probe concrete.

De reținut că, fără să se ceară vreun acord al parlamentului, ministrul de Externe Bogdan Aurescu, a susținut și propus o listă de sancțiuni în cazul Belarus și a anunțat un sprijin de 100.000 de euro ”pentru susținerea jurnalismului independent și a societății civile” din Belarus! Deci, o imixtiune într-o altă țară!

Și în privința cazului Navalnîi, Aurescu a luat o poziție deplasată, neurmând exemplul SUA, NATO sau al țărilor UE – care au cerut Rusiei să facă o anchetă, fiind vorba de un cetățean rus – ci a cerut o anchetă ”independentă” și ”aducerea în fața justiției a celor responsabili”.

În cazul situației reale și grave din estul Mării Mediterane, președintele Klaus Iohannis a avut o poziție corectă, pledând pentru căutarea unei soluții diplomatice în diferendul dintre Grecia și Turcia. Dar și în acest caz, Aurescu s-a implicat direct și a cerut direct Turciei să înceteze operațiunile!

Interesantă este și totala lipsă de atitudine a Parlamentului, a comisiilor de specialitate în aceste situații.

Revenind la consultările de azi, este de precizat că Germania deține președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, deci consultările cu Angela Merkel sunt esențiale. 

Să sperăm că președintele se va axa pe problemele grave și serioase ale momentului – nu pe teme false, așa cum face ministrul de Externe.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

387
Tagurile:
Angela Merkel, Klaus Iohannis
Tematic
Tăriceanu: “Iohannis e doar un ficus care nu reprezintă nici liberalismul și nici românii”
Cristoiu așteaptă demisia lui Iohannis din rolul de purtător de cuvânt al Guvernului
A fost publicată “Lista rușinii” pentru Iohannis, Orban și Rareș Bogdan!
Alegeri locale în România 2020

Rezultatele alegerilor de la Iași surpriză uriașă

425
(reînnoit 23:49 27.09.2020)
Una dintre primele victorii anunțate cu mare emfază de PNL este contestată de rezultatele declarate de USR – PLUS

BUCUREȘTI, 27 sept – Sputnik. Liberalii au anunțat cu mare pompă că au câștigat Iașiul  - atât la Consiliul județean, prin controversatul ministru Costel Alexe, cât și primăria Iașilor, prin actualul primar Mihai Chirica. Un personaj și mai controversat.

PNL nu a anunțat însă pe ce bază își anunță victoria – pentru că în Iași NU s-a făcut Exist-poll!

Dar, ”nucleara” și surpriza uriașă vine de la candidata USR-PLUS la primăria Iașilor, Cosette Chichirău, care afirmă că meciul se joacă – și că primele rezultate arată că… ea ar fi câștigat!

În plus, după declarația activei parlamentare, PNL nu a îndrăznit să vină cu vreo replică. Iată declarația candidatei Cosette Chichirău.

425
Tagurile:
Iași, alegeri, Rezultate
Тема:
Alegeri locale în România 2020

Загрузка...
Alegeri locale în România 2020

Rezultat la Timișoara… e surpriza alegerilor!

180
Singurul primar autentic liberal de mare municipiu a pierdut alegerile – și încă detașat! Un edil simbolic pentru PNL este învins de un necunoscut

BUCUREȘTI, 27 sept – Sputnik. O veste șocantă pentru liberalii autentici – celebrul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, și-a recunoscut înfrângerea în fața contracandidatului său, un anume Dominic Fritz, cetăţean german, candidat USR-PLUS!

Înfrângerea a fost recunoscută chiar de Nicolae Robu.

”S-au numărat 15% din voturi, dar e deja relevant…  am pierdut! Diferenţa este mare, surprinzător de mare, ceea ce înseamnă că aşteptările timişorenilor sunt altele”, a declarat controversatul și originalul primar Nicolae Robu.

Alegeri locale 2020: Rezultatele Exit poll în Cluj

Alegeri locale în România 2020
© AFP 2020 / DANIEL MIHAILESCU
Competiția de la Cluj Napoca pare a fi fost mai mult de fațadă. În fapt, contracandidatul lui Emil Boc, Emanuel Ungureanu de la USR nu a avut șanse. Cât despre PSD-ul local ala lui Vasile Dâncu, acesta nici nu există.

Datele arată că la ora 20:00 au votat 252.593 persoane în județul Cluj, adică o prezență de 40.83%. Prezența a fost mai mică în municipiul Cluj-Napoca, unde au votat 33.41% dintre alegatori, adică 93.232 persoane.

Exit Poll de la ora 21.00 pentru primăria Cluj Napoca arată că Emil Boc, actualul primar a câștigat detașat.

Emil Boc (PNL): 51.52%

Emanuel Ungureanu (USR - Plus): 38.64%.

180
Tagurile:
2020, alegeri locale, Timișoara, exit poll, Rezultate
Тема:
Alegeri locale în România 2020

Загрузка...