Generalul Florian Coldea

Generalul Coldea confirmă cazul! Primele declarații după întâlnirea cu procurorii!

595
(reînnoit 12:44 08.09.2020)
Generalul Florian Coldea, fostul șef militar al SRI, a făcut primele declarații după audierea de la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, confirmând informațiile pe care le-am prezentat

BUCUREȘTI, 8 sept – Sputnik. Acum puțin timp, generalul Florian Coldea, fostul șef militar al SRI, a făcut primele declarații după audierea de la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție.

Generalul a confirmat ceea ce am prezentat într-un articol anterior - și anume că este vorba de declarațiile procurorului Mircea Negulescu, deci implicat de cazul Sebastian Ghiță. Audierea generalului a fost în dosarul fostului procuror.

”Nu l-am întâlnit niciodată pe dl procuror, nici în context personal, nici în context instituțional, și nu am luat vreodată legătura cu dânsul pe perioada mandatului la DNA Prahova”, a ținut să precizeze generalul Coldea.

Fostul șef militar al SRI a explicat că ”a încercat să răspundă tuturor întrebărilor adresate de procuror într-o manieră clarificatoare”.

”Am reiterat faptul că instituția noastră a acționat întotdeauna cu legalitate, cu curaj și cu corectitudine”, a declarat ca după manual celebrul general de Intelligence.

Reamintim că în cazul Mircea Negulescu este vorba de un dosar complex, în care sunt implicate personalități politice de prim rang – dar și personalități din străinătate.

Mircea Negulescu este anchetat de magistrații SIIJ inclusiv pentru fapte care ar fi fost comise în ancheta dosarului ”Tony Blair”, în care protagoniști au fost ex-premierul Ponta, fostul deputat Sebastian Ghiță, secretar al Comisiei SRI, dar și alte figuri din politică… dar care nu apar în dosar, din cauza unor înțelegeri sau a unor denunțuri prealabile dosarului.

De asemenea, în dosar ar putea apărea personalități din străinătate, care au participat la circuitul banilor anchetat de Mircea Negulescu. Și, desigur, probabil că există multe interese ca Mircea Negulescu să nu își amintească tot – iar ancheta să nu fie reluată de la zero.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

595
Tagurile:
Florian Coldea
Alegerile locale în România 2020

Pe cine ajută MAI cerând prelungirea programului de vot?

88
(reînnoit 17:16 27.09.2020)
Un fapt fără precedent: MAI cere BEC prelungirea programului de vot pentru secțiile unde procesul a fost îngreunat de măsurile anti-coronavirus, dar acest lucru ar putea schimba rezultatul final.

BUCUREȘTI, 27 sept - Sputnik. Ministerul Afacerilor Interne a cerut astăzi, printr-o notă adresată Biroului Electoral Central (BEC), prelungirea votării după ora 21.00 în secţiile de votare unde procesul a fost îngreunat din cauza măsurilor anti-COVID-19.

Dar practic în toate secțiile de votare măsurile anti-coronavirus au încetinit votarea, motiv pentru care se pune întrebarea dacă nu cumva MAI vrea să salveze anumiți primari prelungind votarea acolo unde PSD ar fi câștigător la ora 21.00, schimbând astfel rezultatul alegerilor.

MAI a solicitat BEC prelungirea votului după ora 21.00 acolo unde vor fi persoane în apropierea secțiilor care vor dori să voteze.

„Tinând cont de îngreunarea exercitării votului pentru respectarea măsurilor de protecţie sanitară, vă adresăm rugămintea să analizaţi şi să dispuneţi posibilitatea prelungirii votării după ora 21.00, acolo unde există persoane care aşteaptă în proximitatea localului secţiei de votare (curtea exterioară a localului, alei şi trotuare) şi doresc să îşi exercite dreptul de vot”, a solicitat MAI, într-o notă semnată de secretarul de stat Gheorghe Sorescu.

MAI se acoperă în solicitarea sa cu articole de presă care ar fi raportat situații problematice la nivelul unor secții de votare din cauza măsurilor anti-Covid 19, dar având în vedere scorul strâns în multe localități, inclusiv în București, prelungirea programului de vot ar putea fi o mână de ajutor nesperată dată PNL și USR-PLUS.

88
Tagurile:
Rezultate, MAI, alegerile locale
Тема:
Alegeri locale în România 2020
Tematic
Alegerile locale 2020 – Nicușor Dan s-a ales cu plângere la Poliție
Exit Poll alegeri locale 2020 București – cine câștigă
Rezultate exit poll la alegeri locale 2020 București – Firea conduce
Exit Poll alegeri locale 2020 București – cifre șocante!
Surpriza de alegeri: a NINS, strat consistent de zăpadă!
Exit Poll alegeri locale 2020 București – PSD pierde teren

Загрузка...
Alegerile locale

Mitocănie electorală a unui demnitar pus de PNL

33
(reînnoit 17:12 27.09.2020)
Un demnitar promovează un mesaj cu limbaj grosolan creat împotriva Gabrielei Firea. Anul trecut, același demnitar „apolitic” a fost acuzat de implicare în campania lui Iohannis

BUCUREȘTI, 27 sept – Sputnik. Un demnitar român promovează mesajul ”nu te pișa pe el de vot!”. Culmea, e vorba de un demnitar care ar trebui să aibă grijă ca limbajul în spațiul public să fie civilizat, elevat.

Nu, dimpotrivă, Alexandru Kocsis Cristea, membru CNA propus de PNL, promovează această postare grobiană;

Mitocănie electorală a unui demnitar pus de PNL
Mitocănie electorală a unui demnitar pus de PNL

Postarea aparține unei ”influencere”, Corina Băcanu, care adresează și alte cuvinte ”occidentale” și ”progresiste”, în stilul specific celor care ”vor o țară ca afară”. Ținta postării este clar definită, Gabriela Firea – dar, abil, Alexandru Kocsis nu precizează asta.

”Azi voi putea comenta în sfârșit la urnă, cu ștampila, pe pagina ta de cerșetoare de vot, Milfovoaico! Marș acasă, fă!”, scrie Corina Băcanu.

Mesajul grosolan are multe vizualizări, like-uri și redistribuiri – un argument că mulți români au luat-o razna, dacă apreciază asemenea limbaj.

Alexandru Kocsis a urmat psihologia la o controversată universitate privată, a fost membru PNL și a lucrat la Muzeul Cotroceni după venirea lui Iohannis la putere. A fost acuzat anul trecut de implicare în campania lui Iohannis, deși era membru CNA. La CNA s-a remarcat printr-o atitudine agresivă la adresa posturilor care îl critică pe Iohannis, în special Antena 3.

33
Tagurile:
Gabriela Firea, PNL, alegerile locale
Тема:
Alegeri locale în România 2020
Tematic
Alegerile locale 2020 – Nicușor Dan s-a ales cu plângere la Poliție
Alegerile locale 2020 – BEC: Prezența la vot la ora 11.00
Ploi, vijelii puternice și grindină în mai multe localități - Video
Alegerile locale 2020: Iohannis la vot - VIDEO
Exit Poll alegeri locale 2020 București – cine câștigă
Rezultate exit poll la alegeri locale 2020 București – Firea conduce
Exit Poll alegeri locale 2020 București – cifre șocante!
Militarii azeri au preluat controlul asupra 6 localități din Karabah
Exit Poll alegeri locale 2020 București – PSD pierde teren

Загрузка...
Nikol Pașinean

Premierul armean admite recunoașterea independenței Karabahului

0
Erevanul examinează versiunea recunoașterii independenței Karabahului de Munte, a declarat premierul Armeniei.

BUCUREȘTI, 27 sep – Sputnik. Erevan examinează varianta recunoașterii independenței Karabahului de Munte, a declarat prim-ministrul Armeniei, Nikol Pașinean, la o ședință extraordinară a parlamentului.

Potrivit lui, această problemă trebuie să fie examinată foarte serios, să fie lansate niște discuții publice.

“Discutăm toate variantele posibile, toate scenariile a evoluției evenimentelor”, a spus premierul.

De asemenea, el a menționat că în prezent în Karabahul de Munte “nu există o situație fixată, aceasta se află în schimbare”.

“Militarii noștri declară că situația este tensionată, însă este devreme să discutăm despre un tablou clare”, a adăugat Pașinean.
0
Tagurile:
Azerbaidjan, Erevan, Karabah, Armenia
Tematic
Rusia va obține acces la laboratoarele biologice din Armenia
Agravarea relațiilor azero-armene: Atac asupra punctului fortificat armean - Video
Armenia declară stare de război și mobilizare generală
Video: Armenia arată cum a distrus tancurile Azerbaidjanului

Загрузка...