Călin Popescu-Tăriceanu și Klaus Iohannis

Tăriceanu: “Iohannis e doar un ficus care nu reprezintă nici liberalismul și nici românii”

232
„V-ați supărat când am atras atenția că Iohannis este doar un ficus solemn care nu reprezintă nici liberalismul și nici poporul român”

BUCUREȘTI, 5 sept – Sputnik. Cel mai important premier din istoria de după 1990 a PNL, Călin Popescu Tăriceanu, dă o adevărată palmă PNL, trimițând o ”scrisoare deschisă către alegătorii liberali”.

Adresându-se cordial vechiului său electorat, Tăriceanu consideră că, apropiindu-se cu pași repezi alegerile ”este bine să limpezim puțin apele!”,  și pune câteva aspecte contrastante față în față.

”Ne-ați pus pe noi, cei din ALDE, la colț, pentru că ne-am aliat cu PSD-ul atunci când PNL-ul a fost înghițit de PDL și, peste noapte, a luat forma și obiceiurile lui Băsescu/Petrov!”, scre Tăriceanu.

Reamintim că, totuși, inițial și Tăriceanu a ajuns premier și datorită lui ”Petrov”, pentru că, fără tupeul acestuia, PSD și aliații ar fi numit premierul.

”V-ați supărat pe noi, cei din ALDE, când am atras atenția că Iohannis este doar un ficus solemn care nu reprezintă nici liberalismul și nici poporul român”, scrie Tăriceanu.

De fapt, ne întrebăm cum ar fi putu să reprezinte Iohannis ceva de care nu îl leagă absolut nimic? Iohannis NU a avut nimic în comun nici cu liberalismul, nici cu poporul român, ci doar cu minoritatea sa.

”Ați fost dezamăgiți de noi, cei din ALDE, când am spus că nu suntem de acord să renunțăm la libertățile și drepturile fundamentale nici de frica procurorilor, și nici măcar de frica unui virus”, scrie Tăriceanu.

Tot ca să nu trecem așa ușor cu vederea trecutul liderului ALDE, să amintim că el a fost premierul sub care Macovei a condus Ministerul Justiției, iar Kovesi - Ministerul Public!

În plus, Tăriceanu e premierul care a refuzat, prima dată, să pună în aplicare o moțiune simplă, deschizând calea anulării acestei cutume parlamentare și, implicit, trecera în desuetudine a moțiunii simple!  Iar ocazia a fost tocmai moțiunea pentru demitere ”mamei Sistemului”, Monica Macovei!

Și, după aceste considerații, unele corecte, altele ”decupate”, Tăriceanu le dă o palmă PNL: ”iată unde ați ajuns: nevoiți să priviți neputincioși la trecerea a 135 de primari PSD în tabăra PNL și la trecerea de parlamentari PSD și ALDE la partidul care v-a promis cu limbă de moarte că a ferecat cu lanțuri porțile partidului și nici un traseist nu își mai găsește locul în partidul Brătienilor”.

Și da, e corect, în numele acestor promisiuni (ipocrite) ”le-ați dat votul, le-ați dat încrederea voastră, și ne-ați pedepsit pe noi pentru fapte pe care nu le-am comis”.

”Noi, cei din ALDE, am rămas în tranșee, acolo unde ne-ați lăsat! Am rămas să luptăm, cu puterile noastre, pentru pensii și alocații așa cum zice legea”, spune Tăriceanu, ”am rămas singuri în lupta contra unui sistem invizibil, dar palpabil, care încet, încet, încearcă să ne acapareze viața!”.

Un fapt corect dar care, iată, a dus la ALDE într-o situație limită! Totuși, scrie Tăriceanu, ”așa puțini câți am rămas, suntem deciși să ținem sus steagul apărării drepturilor și libertăților românilor! Până la capăt!”

”Noi, cei din ALDE, vă așteptăm alături de noi!”, le transmite Tăriceanu susținătorilor liberali – o speranță destul de slabă, dacă ne gândim la mercantilizarea electoratului, a partidelor – și a societății românești. Și a radicalizării stupide a acesteia.
232
Tagurile:
Klaus Iohannis, Călin Popescu-Tăriceanu
Tematic
O nouă PORECLĂ pentru Iohannis – dată de un lider politic de prim rang!
Iohannis, mesaj de ultimă oră! O nouă aberație uriașă, vor fi multe controverse!
Cristoiu așteaptă demisia lui Iohannis din rolul de purtător de cuvânt al Guvernului
Familie

PSD lasă puterea în ofsaid și propune o lege pentru familiile cu copii

86
(reînnoit 15:20 17.06.2021)
PSD a prezentat astăzi o propunere a unui pachet legislativ care să sprijine suplimentar familiile cu copii în vederea stimulării natalității.

BUCUREȘTI,  17 iun – Sputnik. PSD dă șah mat puterii care tot amână creșterea alocațiilor pentru copii și propune măsuri de stimulare a natalității.

Praga
© Sputnik / Алексей Даничев

Astfel, PSD a prezentat astăzi o lege prin care se propune nu doar  creșterea alocațiilor, ci și deduceri pentru salariații cu copii și acordarea de tichete sociale pentru stimularea participării copiilor cu vârsta de până la 6 ani la învățământul preșcolar, public și privat.

„Orice om politic responsabil din România este conștient de faptul că cea mai mare problemă pe care o are acum România, ca stat, ca neam, este de natură demografică: declinul populației. Mai mult, declinul populaţiei şi îmbătrânirea ei duc la o problemă de viaţă şi de moarte pentru o economie: deficitul de forţă de muncă şi colapsul sistemelor de pensii”, a explicat președintele PSD Marcel Ciolacu sensul acestei propuneri de lege.

El a arătat că singura soluție pentru această problemă este stimularea natalității, în paralel cu combaterea migrației forței de muncă, ținând cont de faptul că numărul de copii români născuți în străinătate îl depășește pe cel al copiilor născuți în România.

”Pe acești români trebuie să-i încurajăm să se întoarcă într-o țară unde merită să trăiască, unde să-și crească copii! Dar pentru asta și ei, și românii rămași în țară, trebuie să beneficieze de un suport real din partea statului român”, a arătat astăzi președintele PSD.

Ciolacu a arătat că PSD vrea să pună accentul pe servicii educaționale și de sănătate și nu pe acordarea unor sume de bani.

”Din punctul meu de vedere, soluția pentru natalitate nu ține doar de durata concediului de maternitate sau de nivelul alocației. Sunt doar un punct de plecare. Familiile tinere au însă nevoie de servicii : de creșe moderne, de grădinițe, școli și afterschool-uri, de servicii de sănătate adecvate. Practic, mamele au nevoie de întreaga infrastructură de servicii sociale, de educație și sănătate, după ce se termină concediul de maternitate”, a mai spus Ciolacu pe această temă.

În legea PSD, voucherele pentru creșe și grădinițe vor putea fi folosite, atât la stat, dar și la privat pe motiv că, dacă statul lasă mult de dorit în ceea ce privește creșterea infrastructurii, să fie lăsat să participe și mediul privat care se mișcă mai repede.

Mai mult, PSD propune ca familiile să fie sprijinite și în ceea ce privește achiziționarea unei locuințe sau a uneia mai mari, și să fie ajutate pe perioada în care copilul este mic, inclusiv prin suspendări ale plății ratelor, cu sprijinul statului.

Ciolacu a mai atras atenția că, în urma măsurilor luate de guvernele de dreapta, în 2019 și 2020 în România s-a născut cel mai mic număr de copii din ultimii 50 de ani, iar această tendință trebuie inversată.

86
Tematic
Românii, campioni la nașteri în Italia
O păpușă care se vinde în România naște controverse – motivul este șocant
Ziua de naștere a Patriarhului României: cum va fi sărbătorită
Baby-boom post Pandemie în România? 2021 aduce mai multe nașteri

Загрузка...
Vlad FIlat și Angela Gonța

Cât de mult a crescut fiica lui Filat și Gonța: Cum arată acum copilul fostului premier

61
(reînnoit 13:02 17.06.2021)
Fostul premier Vlad Filat a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie cu fiica sa cea mică Ecaterina, care s-a născut din căsnicia cu jurnalista Angela Gonța.

CHIȘINĂU, 17-Sputnik. Vlad Filat a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie cu fiica sa Ecaterina, care a împlinit recent vârsta de 7 ani. Fostul premier pare extrem de înduioșat, mai ales că mezina îi seamănă leit.

Vlad Filat și Angela Gonța s-au căsătorit în anul 2014, dar căsnicia lor nu a durat mult. Cei doi au divorțat în timp ce fostul premier se afla în detenție, unde își ispășea pedeapsa pentru corupție. 

Politicianul mai are copii, o fată și un băiat, din căsătoria cu Sanda Diviricean.

61
Tagurile:
Angela Gonța, Vlad Filat

Загрузка...

Putin: Imaginea lui Joe Biden prezentată în presă „este departe de realitate”

0
Președintele rus Vladimir Putin a făcut referire la întâlnirea sa cu Joe Biden, spunând că este un partener cu experiență și că imaginea despre acesta prezentată în mass-media este alta decât cea din realitate.

BUCUREŞTI, 17 iun – Sputnik. Vladimir Putin a spus că imaginea lui Joe Biden prezentată în mass-media nu are nicio legătură cu realitatea.

© AFP 2021 / Mikhail Metzel / SPUTNIK

„Această imagine, a președintelui Biden, prezentată de presă, a noastră și chiar de presa americană, este departe de realitate”, a spus Vladimir Putin în cadrul unei întâlniri cu absolvenții Școlii universitare de administrație de la Moscova.

Preşedintele rus a subliniat că omologul său american este vesel și conștient de problemele majore.

„Este plin de viață. Am vorbit timp de două ore sau mai mult. Mergea la esența problemei. Din când în când, arunca o privire peste notiţele sale, cu toții facem asta”, a adăugat Putin, citat de Sputnik.

De asemenea, l-a descris pe președintele american drept un partener cu experiență.

„Joe Biden este un profesionist și trebuie să fii foarte atent să nu ratezi ceva. Nu lasă nimic să-i scape, vă asigur”, a mai spus Putin.

Geneva a găzduit pe 16 iunie primul summit între Vladimir Putin și Joe Biden de când acesta din urmă a fost inaugurat președinte. Ședința a durat 4,5 ore, incluzând pauzele.

În cadrul unui turneu european, Joe Biden l-a întâlnit pe Vladimir Putin. Acest prim interviu a oferit ocazia discutării mai multor chestiuni, de la consultări privind stabilitatea strategică la chestiunea arctică şi Ucraina.

De asemenea, s-a luat decizia revenirii ambasadorilor celor două țări la posturile lor. În plus, cei doi președinți au confirmat aderarea la principiul „toţi pierd în cazul unui război nuclear”.

Chiar dacă întâlnirea nu a dus la vreun acord revoluționar, Vladimir Putin a descris dialogul ca fiind „destul de constructiv” și chiar strângerea de mână între cei doi preşedinţi constituie un eveniment, având în vedere că relațiile dintre cele două țări s-au deteriorat în ultima perioadă.

0
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin
Тема:
Summit Putin - Biden
Tematic
"Un om slab". Americanii, dezamăgiți de prestația lui Biden după summit-ul cu Putin
Ce cadou i-a oferit Putin lui Biden
MAE al Austriei a dat o apreciere summitului Putin - Biden

Загрузка...