Călin Popescu-Tăriceanu și Klaus Iohannis

Tăriceanu: “Iohannis e doar un ficus care nu reprezintă nici liberalismul și nici românii”

221
„V-ați supărat când am atras atenția că Iohannis este doar un ficus solemn care nu reprezintă nici liberalismul și nici poporul român”

BUCUREȘTI, 5 sept – Sputnik. Cel mai important premier din istoria de după 1990 a PNL, Călin Popescu Tăriceanu, dă o adevărată palmă PNL, trimițând o ”scrisoare deschisă către alegătorii liberali”.

Adresându-se cordial vechiului său electorat, Tăriceanu consideră că, apropiindu-se cu pași repezi alegerile ”este bine să limpezim puțin apele!”,  și pune câteva aspecte contrastante față în față.

”Ne-ați pus pe noi, cei din ALDE, la colț, pentru că ne-am aliat cu PSD-ul atunci când PNL-ul a fost înghițit de PDL și, peste noapte, a luat forma și obiceiurile lui Băsescu/Petrov!”, scre Tăriceanu.

Reamintim că, totuși, inițial și Tăriceanu a ajuns premier și datorită lui ”Petrov”, pentru că, fără tupeul acestuia, PSD și aliații ar fi numit premierul.

”V-ați supărat pe noi, cei din ALDE, când am atras atenția că Iohannis este doar un ficus solemn care nu reprezintă nici liberalismul și nici poporul român”, scrie Tăriceanu.

De fapt, ne întrebăm cum ar fi putu să reprezinte Iohannis ceva de care nu îl leagă absolut nimic? Iohannis NU a avut nimic în comun nici cu liberalismul, nici cu poporul român, ci doar cu minoritatea sa.

”Ați fost dezamăgiți de noi, cei din ALDE, când am spus că nu suntem de acord să renunțăm la libertățile și drepturile fundamentale nici de frica procurorilor, și nici măcar de frica unui virus”, scrie Tăriceanu.

Tot ca să nu trecem așa ușor cu vederea trecutul liderului ALDE, să amintim că el a fost premierul sub care Macovei a condus Ministerul Justiției, iar Kovesi - Ministerul Public!

În plus, Tăriceanu e premierul care a refuzat, prima dată, să pună în aplicare o moțiune simplă, deschizând calea anulării acestei cutume parlamentare și, implicit, trecera în desuetudine a moțiunii simple!  Iar ocazia a fost tocmai moțiunea pentru demitere ”mamei Sistemului”, Monica Macovei!

Și, după aceste considerații, unele corecte, altele ”decupate”, Tăriceanu le dă o palmă PNL: ”iată unde ați ajuns: nevoiți să priviți neputincioși la trecerea a 135 de primari PSD în tabăra PNL și la trecerea de parlamentari PSD și ALDE la partidul care v-a promis cu limbă de moarte că a ferecat cu lanțuri porțile partidului și nici un traseist nu își mai găsește locul în partidul Brătienilor”.

Și da, e corect, în numele acestor promisiuni (ipocrite) ”le-ați dat votul, le-ați dat încrederea voastră, și ne-ați pedepsit pe noi pentru fapte pe care nu le-am comis”.

”Noi, cei din ALDE, am rămas în tranșee, acolo unde ne-ați lăsat! Am rămas să luptăm, cu puterile noastre, pentru pensii și alocații așa cum zice legea”, spune Tăriceanu, ”am rămas singuri în lupta contra unui sistem invizibil, dar palpabil, care încet, încet, încearcă să ne acapareze viața!”.

Un fapt corect dar care, iată, a dus la ALDE într-o situație limită! Totuși, scrie Tăriceanu, ”așa puțini câți am rămas, suntem deciși să ținem sus steagul apărării drepturilor și libertăților românilor! Până la capăt!”

”Noi, cei din ALDE, vă așteptăm alături de noi!”, le transmite Tăriceanu susținătorilor liberali – o speranță destul de slabă, dacă ne gândim la mercantilizarea electoratului, a partidelor – și a societății românești. Și a radicalizării stupide a acesteia.
221
Tagurile:
Klaus Iohannis, Călin Popescu-Tăriceanu
Tematic
O nouă PORECLĂ pentru Iohannis – dată de un lider politic de prim rang!
Iohannis, mesaj de ultimă oră! O nouă aberație uriașă, vor fi multe controverse!
Cristoiu așteaptă demisia lui Iohannis din rolul de purtător de cuvânt al Guvernului
Ludovic Orban

Premierul Orban a stat la coadă ca voteze - Video

7
(reînnoit 09:42 27.09.2020)
Premierul Ludovic Orban a stat la coadă jumătate de oră pentru a putea votași a fost certat de o persoană în scaunul cu rotile că nu a făcut condiții și pentru persoanele cu handicap

BUCUREȘTI, 27 sept - Sputnik. Premierul Ludovic Orban a stat astăzi la coadă circa o jumătate de oră pentru a putea vota la alegerile locale, el exprimându-și opțiunea de vot la Şcoala generală nr. 1 din Dobroeşti, judeţul Ilfov.

”Eram pregătit să stau şi mai mult la coadă. Se poate vota pe parcursul întregii zile”, a afirmat premierul, care a amintit de regulile sanitare care trebuie respectate. Dar Orban a fost mustrat de un votant în scaunul cu rotile pentru că nu există condiții de vot pentru persoanele cu handicap.

Pentru a se apăra, premierul a declarat că a luat legătura cu reprezentanții MAI și ai AEP să fluidizeze votul pentru ca durata de aşteptare să fie cât mai mică.

Cât despre mesajul referitor la vot, Orban a spus că a votat pentru creşterea nivelului de civilizaţie.

”Conceptul de campanie a fost unul foarte clar, dezvoltarea comunităţilor locale prin investiţii, locuri de muncă şi dezvoltarea infrastructurii şi până la urmă creşterea nivelului de civilizaţie. Pentru asta am votat. Pentru oamenii care îmi garantează că pot îmbunătăţi viaţa în comunităţile locale”, a declarat Orban.
7
Tagurile:
alegerile locale, Ludovic Orban
Тема:
Alegeri locale în România 2020
Tematic
Alegerile locale 2020 – Cum poate fi fraudat votul
AEP: Cum vor vota persoanele cu COVID-19 la alegerile locale
Alegeri locale 2020 – MAI a pierdut evidența flotanților
Gabriela Firea, încrezătoare la vot: „De mâine tot la muncă”

Загрузка...
Gabriela Firea, primar de București, la secția de vot 27 septembrie 2020

Gabriela Firea, încrezătoare la vot: „De mâine tot la muncă”

10
(reînnoit 09:36 27.09.2020)
Gabriela Firea, candidatul PSD la alegerile pentru Primăria Capitalei, a fost prima care a votat la secția la care este arondată

BUCUREȘTI, 27 sept - Sputnik. Gabriela Firea a făcut declarații astăzi la ieșirea de la urne, udne a fost primul votat din secție.

„Am votat cu gândul la toți copiii din București, la toți tinerii, la toți adulții, la bunicii noștri. (...) Cei mai importanți sunt oamenii, iar oamenii trebuie să fie pe primul loc, nu? La muncă și de mâine tot la muncă”, a spus Firea, arătându-se încrezătoare în rezultat.

Firea a mai spus că a votat cu gândul la toți copiii din București, la toți tinerii, la toți adulții și la bunici.

Actualul Primar al Capitalei este unul din cei 18 candidaţi intraţi în cursa pentru funcţia de primar general al Bucureştiului, aceasta fiind bătălia cea mai importantă la alegerile locale de astăzi.

10
Tagurile:
Gabriela Firea, alegeri locale
Тема:
Alegeri locale în România 2020
Tematic
Alegerile locale 2020 – Cum poate fi fraudat votul
Alegeri locale 2020 – MAI a pierdut evidența flotanților
AEP: Cum vor vota persoanele cu COVID-19 la alegerile locale

Загрузка...