Adrian Zuckerman şi Cătălin Predoiu

Predoiu, anunț crucial! Adevărata NUCLEARĂ în Justiție, după presiunile lui Zuckerman!

873
Cătălin Predoiu face marele anunț! Modificări care puneau Justiția în cadrul firesc nu convin Sistemului – și nici susținătorului ”strategic” al acestuia, care, odată cu venirea lui Zuckerman a început să facă presiuni cu un tupeu uluitor!

BUCUREȘTI, 5 sept – Sputnik. Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat că, începând de săptămâna viitoare, Ministerul Justiției va lansa ”mai multe proiecte de lege şi politici publice”.

Deocamdată vor fi lansate în dezbatere publică, iar printre proiecte este și cel al ”Legilor Justiției”.

Începând de săptămâna următoare, ”ministerul va lansa în dezbatere publică, în etape, mai multe proiecte de lege şi politici publice”, a spus Predoiu, anunțând că va detalia acest program săptămâna viitoare.

”În linii mari, e vorba de proiecte care vizează reguli speciale privind actul de justiţie în condiţiile speciale generate de pandemie, precum şi un proiect privind ceea ce numim în limbajul comun 'legile Justiţiei', dar şi de alte instrumente legislative şi politici publice adresate Justiţiei, care vor fi prezentate şi lansate în dezbatere publică etapizat, pe măsura finalizării, pe parcursul lunilor septembrie şi octombrie”, a spus Predoiu.

În ședința Consiliului Naţional al Uniunii Barourilor din România, ministrul a precizat că sunt instrumente ”la care lucrăm, în tăcere şi cu migală, de luni de zile”.

”Aceasta este adevărata agendă a ministerului, nu cea care uneori ne este atribuită”, a declarat Cătălin Predoiu.

Ministrul a precizat că proiectul referitor la regulile privind actul de justiţie în pandemie vizează, în esenţă, utilizarea tehnologiei de comunicare la distanţă, anunță Agerpres

Cătălin Predoiu a precizat că unul dintre proiecte vizează ”reguli aplicabile actului de justiţie în condiţiile speciale generate de pandemie” și, în acelaşi timp, ”sunt reguli care sunt menite să salvgardeze drepturile şi garanţiile procesuale ce caracterizează actul de justiţie modern”.

”Este un proiect la care ministerul a reflectat şi a început să lucreze imediat după încetarea stării de urgenţă, chiar înainte de a fi cerut de unele asociaţii profesionale ale magistraţilor, cu care am şi discutat de altfel şi de la care am primit numeroase idei”.

Desigur, aceste modificări legate de Pandemie sunt necesare – dar e de urmărit dacă vor fi temporare – sau se vor permanentiza.

Pe de altă parte, adevărata ”nucleară” vizează ”legile Justiţiei” – și trebuie subliniat că modificările făcute de PSD, care au fost respinse de Iohannis și PNL, vizau exact clarificarea unor chestiuni firești – cum ar fi determinarea clară a perioadei de prescripție, a circumstanțelor atenuante, protecția persoanelor cercetate și împiedicarea scurgerii de informații din dosare, dreptul la un proces echitabil etc.

Deci, modificări care ajutau la scoaterea din joc a Sistemului și mai ales încetarea proceselor politice – și care puneau Justiția în cadrul firesc. (vedeți link alăturat)

Ei bine, toate astea nu convin Sistemului – și nici susținătorului ”strategic” al acestuia, care, odată cu venirea lui Zuckerman a început să facă presiuni cu un tupeu uluitor!

Recent, Zuckerman certa Parlamentul că nu a făcut modificările legislative pe care el le-a cerut! Mai mult, cu un cinism uluitor, Zuckerman se folosește de traficul de persoane pentru a promova modificarea legilor Justiției și revenirea la situația din perioada Kovesi – a așa zisului ”Stat de drept”.

Iată ce declara la jumătatea lui august 2020 Zuckerman:

”Problema traficului de persoane în România a fost provocată de derapajele privind statul de drept în perioada guvernului precedent - am cerut Parlamentului să acţioneze şi să adreseze această problemă. Este foarte dezamăgitor că liderul PSD Ciolacu a răspuns spunând că legile româneşti curente privind traficul de persoane şi statul de drept sunt suficiente. Nu sunt!”.

Evident, este o gogomănie cu ”derapajele privind statul de drept în perioada guvernului precedent” și mai ales referirea la traficul de persoane – pentru care există legislație – dar nu e pusă în aplicare! Pur și simplu traficul de persoane se petrece sub ochii ”neatenți” ai autorităților, nu din cauza legilor!

Și, subliniez și repet, este încurajat de Occident, beneficiarul – ”end user-ul” – victimelor acestui trafic!

NU, e clar, Zuckerman folosește cinic acest fenomen – ignorat de ”vizionarul” Iohannis mai bine de 5 ani – pentru a impune schimbări ale Legilor Justiției, în sensul revenirii sistemului care asigură statutul de colonie al României.

O colonie în care Zuckerman și cei pe care îi reprezintă să pună mâna pe resurse, să primească bani pentru armament, pentru baze și prezență militară și pentru multe altele – printre care și pentru digitalizarea care, se spune, l-ar interesa direct pe Zuckerman. Și, desigur, pentru a alunga concurența, nu pe criterii de piață, ci ”strategice”.

Ori, pentru asta, politicienii doriți/impuși și sistemul instalat trebuie să aibă la dispoziție toate pârghiile, printre care legi ala Justiției care convin.

873
Tagurile:
Cătălin Predoiu, Adrian Zuckerman
Tematic
”American și câinele său”! Întâlnire ciudată Orban – Zuckerman: românii îi fac praf!
Iată și elementul esențial – acordul lui Zuckerman pentru Moțiunea de Cenzură!
Zuckerman anunță că România va plăti alți bani – și laudă pentru asta guvernul Orban!
Curtea Constituțională a României

CCR blochează apetitul lui Iohannis pentru educația sexuală

10
Curtea Constituţională a României a respins astăzi sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis asupra actului normativ care modifică legea privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului.

BUCUREȘTI, 24 sept - Sputnik. CCR a decis astăzi că este constituţională legea care prevede că programele de educaţie sanitară în şcoli se vor derula numai cu acordul scris al părinţilor sau al reprezentanţilor legali ai copiilor. Legea aduce modificări importante, precizând necesitatea acordului părinților și, în plus, modifică terminologia de ”educație sexuală” cu cea de ”educație sanitară”.

Președintele Iohannis contestase legea la CCR, printre altele, pe motiv că legea face referire la programe de "educaţie sanitară", înlocuind termenul folosit în prezent - acela de programe de "educaţie sexuală". Potrivit preşedintelui, totodată, din redactare nu reiese cu claritate dacă norma stabileşte că programele de educaţie pentru viaţă sunt în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor sau că educaţia sanitară este cea în vederea prevenirii acestora, și că prin eliminarea sintagmei "cel puţin o dată pe semestru" textul a devenit neclar.

Dacă CCR i-ar fi dat dreptate lui Iohannis, orele ar fi fost obligatorii și s-ar fi numit ”educație sexuală”, impunându-se astfel elevilor o tendință progresistă de a-i forța pe elevi să participe la asemenea cursuri, indiferent de opțiunile lor sau ale familiei.

10
Tagurile:
Klaus Iohannis, CCR
Tematic
Orban se teme să atace pensiile la CCR înainte de alegeri
PNL se sinucide electoral: atacă la CCR creșterea pensiilor
Cristoiu îl trezește pe Ciolacu: Decizia CCR e testul PSD!

Загрузка...
Gabriela Firea

Alegeri 2020 București: Sondaj IRSOP Firea pe primul loc

874
Ultimul sondaj de opinie IRSOP o indică pe Gabriela Firea ca și câștigător al alegerilor locale pe București, cu o distanță de 7 procente față de Nicușor Dan.

BUCUREȘTI, 24 sept - Sputnik. Un sondaj de opinie IRSOP arată că Gabriela Firea, ar obține, la alegerile locale de duminică, un scor de 42% din voturile acordate de bucureșteni, în vreme ce Nicușor Dan ar obține 35% din voturi. Așadar, între Firea și Nicușor Dan ar fi 7 procente diferență.

Pe locurile următoare, s-ar clasa, conform aceluiași sondaj IRSOP, Traian Băsescu, cu 15% și Călin Popescu Tăriceanu, cu 3%. Restul candidaților ar însuma, conform IRSOP, împreună, 5% din voturile alegătorilor bucureșteni.

În privința voturilor pentru Consiliul General al Capitalei, pe primul loc se situează PSD, cu 26%, urmat de USR și PNL cu 25%, respectiv 21%. În Consiliul General ar mai intra PMP, care ar obține 8% și PRO România, partidul condus de Victor Ponta, cu 6%.

Candidații propuși de ALDE vor obține doar 4%, iar ceilalți candidați, în total, vor aduna alte 10 procente, dar aceste voturi se vor redistribui pentru că nu ating pragul electoral de 5 la sută.

Conform comunicatului de presă transmis de IRSOP, sondajul a fost făcut în perioada 21 – 23 septembrie 2020.

„Eșantionul este reprezentativ pentru populația rezidentă în vârstă de peste 18 ani din București. Toleranța de eșantionare este de +/- 3%. Procentele sunt calculate pentru repondenții care au declarat că vor merge la vot. Prezența la vor ar putea depăși 45%”, se mai arată în comunicatul IRSOP.
874
Tagurile:
București, Gabriela Firea
Tematic
Orban se teme să atace pensiile la CCR înainte de alegeri
Alegeri locale 2020: măsuri speciale anti-Covid 19
Anunț clar: PNL pregătește închiderea școlilor după alegeri
Alegeri locale 2020: cine are dreptul de a alege
Alegeri locale 2020: Adrian Năstase anunță cu cine ar vota

Загрузка...