Klaus Iohannis

Iohannis, mesaj de ultimă oră! O nouă aberație uriașă, vor fi multe controverse!

286
”NATO a contribuit la identitatea noastră”, dar NU ca ”națiune liberă”, ci ca o colonie, condusă de personaje slugarnice față de SUA și NATO

BUCUREȘTI, 4 sept - Sputnik. Președintele Iohannis, a transmis acum puțin timp, un mesaj cu prilejul aniversării a cinci ani de la înființarea Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est și a Unității de Integrare a forțelor NATO pe teritoriul României.

Precizând de la început că apartenența la NATO și UE, precum și Parteneriatul Strategic cu SUA asigură României ”integrarea într-un mediu de securitate stabil”, Iohannis a făcut și o adăugire aberantă, care va atrage multe comentarii și critici:

”Prin valorile pe care le promovează și care sunt asumate fundamental de societatea românească, NATO a contribuit și la conturarea identității noastre ca națiune liberă și democratică”, a spus Iohannis.

Cu alte cuvinte, NATO a contribuit la identitatea noastră ca ”națiune liberă și democratică”?! Ce-or zice istoricii care studiază și scriu de zeci de ani povestea magnifică a luptei naționale pentru independență, dreptate și suveranitate?!

NATO?! Ce treabă are NATO cu ”conturarea identității noastre ca națiune liberă și democratică”?! Privită în oglindă, afirmația se traduce prin aceea că până la NATO nu eram (complet) conturați ca ”națiune liberă și democratică”!

Adică trebuiau să vină cei de la NATO, să ne bage în conflictele lor din Orient - și în noul război rece cu Rusia și China - ca să fim și noi ”liberi și democratici”! O aberație mai mare nu se putea spune!

Trecând peste aberația subliniată, revenim la mesaj – Iohannis spune că ”în planul apărării colective și al întăririi posturii de descurajare și apărare a Alianței pe Flancul Estic, înființarea, în urmă cu cinci ani, a Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est (HQ MND-SE) și a Unității de Integrare a Forțelor NATO (ROU NFIU) a reprezentat un moment decisiv”.

Un singur comentariu: să nu devină chiar decisiv în caz de… Doamne ferește!

”Activitatea acestor unități multinaționale pe teritoriul României și integrarea lor în structura de forțe a NATO demonstrează solidaritatea statelor membre. Apărarea colectivă aliată înseamnă astăzi, mai mult decât oricând, conștientizarea faptului că securitatea fiecărui stat poate fi asigurată mai eficient împreună decât separat”, spune Iohannis.

Mă rog, sigur, teoretic e adevărat, practic, aplicând dialectica istorică, se observă două aspecte: primul – nu doar apărarea e colectivă, ci și provocările unui pot deveni colective; a doilea aspect – când a fost vorba de un conflict major, gen război mondial, nicio alianță făcută pe timp de pace NU a mai funcționat.

Iohannis mai spune ceva interesant: ”Îndeplinirea integrală şi la termen a obiectivelor asumate dovedește pragmatism, angajare, coerență și hotărâre din partea României și arată angajamentul solid al țării noastre pentru dezvoltarea mecanismelor de securitate și apărare colectivă”.

Președintele uită un aspect: cheltuielile aberante, participarea la conflicte internaționale și amplasarea de baze străine în România au fost stabilite de el și de reprezentanții partidelor – dar NU au fost supuse niciodată unui vor popular, unui referendum. Deci, să nu mai spună că e ”angajamentul României”, decât poate formal, prin atribuțiile de care el trage ca de elastic!

Iar în situația actuală, în plină criză, cheltuielile aberante din zona militară sunt, pur și simplu, lovituri aduse României! Nicidecum apărare – ci subminare! A Economiei, Sănătății, Educației – domenii în care s-ar fi putu investi banii aruncați pe rachete și alte aberații!

Atenție – NU sunt bani investiți în industria românească de Apărare, NU sunt nici măcar acceptate de ”parteneri” contracte de tip Ofset – ca în cazul Poloniei.

Un singur exemplu de maximă actualitate -  în loc ca statul să arunce sute de milioane în baza de Câmpia Turzii, unde vor fi găzduite ”dronele” americane, oare nu era normal să se investească în Institutul Cantacuzino – preluat de MApN și vital acum?

De fapt, da, Iohannis cam are dreptate – ”NATO a contribuit la identitatea noastră”, dar NU ca ”națiune liberă”, ci ca o colonie, condusă de personaje slugarnice față de SUA și NATO.

Mesajul președintelui a fost prezentat de către Mihai Șomordolea, Consilier de Stat, Departamentul Securității Naționale – Secretariat CSAT, și poate fi citit integral aici.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

286
Tagurile:
România, NATO, Mesaj, Klaus Iohannis
Florentin Pandele

Admonestat bărbătește de soțul lui Firea, Orban a dat înapoi

49
Premieră: Florentin Pandele i-a cerut socoteală bărbătește lui Orban pentru insultele aduse soției sale - Ludovic Orban a dat înapoi, justificând laș afirmațiile și atitudinea din campanie

BUCUREȘTI, 29 sept – Sputnik. Gabriela Firea a acuzat campania negativă dusă împotriva ei, subliniind că ea a adus o campanie pozitivă. Firea s-a referit, desigur, strict la ceea ce a spus sau strict ea, nu la cea au făcut diverși susținători.

Toată lumea a remarcat însă limbajul grosolan folosit de Ludovic Orban, Nicușor Dan și diverși reprezentanți PNL sau USR.

Gabriela Firea vine însă cu o bombă legată de soțul său, Florentin Pandele. Cunoscutul primar din Voluntari, l-a sunat în noaptea alegerilor pe Ludovic Orban și i-a cerut socoteală bărbătește pentru insultele adresate soției sale.

Luat direct de fostul căpitan de cursă lungă, Ludovic Orban a dat înapoi, încercând o scuză penibilă:

”Măi Florin, dar au fost doar declarații politice!...”, a spus Ludovic Orban, arătând că, de fapt, totul e o minciună – iar comportamentul din campanie, pe lângă grosolănie, e doar ipocrizie. Iar dacă este tras la răspundere pentru propriile fapte, politicianul – în speță, Orban – își manifestă doar lașitatea.

Să nu uităm că și împotriva Vioricăi Dăncilă atacurile s-au bazat pe insulte, inclusiv legate de familie. La fel în cazul Rovanei Plumb, cea propusă pentru comisar european. Pare să fie o practică a ”dreptei”, atacurile la femeile politicieni - deși, dacă este să vedem cine a condus recent PNL, ar fi loc de multe critici.

49
Tagurile:
Ludovic Orban, Gabriela Firea
Тема:
Alegeri locale în România 2020

Загрузка...
Ingrid Mocanu

Ingrid: ”Votanții mortului - mai normali decât votanții USR”

53
Plecând de la exemplul de la Deveselu, Ingrid Mocanu trage un semnal de alarmă contra celor care aleg să experimenteze cu USR

BUCUREȘTI, 29 sept – Sputnik. Cunoscuta avocată Ingrid Mocanu are o reacție dură față de alegerea masivă de care s-a bucurat USR, un partid cu o ofertă extrem de ciudată.

Ingrid Mocanu pleacă ce la exemplul de la Deveselu, care a uimit opinia publică, mai ales că a fost comentat în fel și chip. ”Dați-mi voie să nu fiu de acord cu corul de bocitoare care îi face ”idioți” pe locuitorii din Deveselu”.

”Nu, oameni buni, sunt mult mai normali oamenii aceia, care au votat un mort decât cei care au votat USR-iști casnici, fără experiență, care protejează ”căini”, plătesc autostrăzi inexistente, doar ca să vadă ”cum e și cu ăștia””, scrie Ingrid Mocanu.

Ce înseamnă acest vot pentru un partid fără oferă coerent constructivă? ”Practic, cei care au votat ”la ghici” și-au asumat să piardă 4 ani din viața lor, riscând o catastrofă administrativă, doar pentru că au căzut pradă manipulării unor campanii subterane”, explică avocata.

Ori, în cazul citat, ”locuitorii din Deveselu aveau o singură șansă ca 4 ani să iasă omul desemnat de partidul cu care empatizau: refacerea alegerilor. Și prin votarea ”mortului” au căpătat această șansă”.

”De ce să voteze cu ”purul” propus de USR? Doar pentru că soarta le-a fost nefastă? Doar pentru că ăla era ”viu”? Ce calitate e aia? Nu! Au procedat foarte bine!”, spune Ingrid Mocanu.

În aceste condiții, Ingrid Mocanu dă ”un singur sfat” dacă românii vor să păstreze democrația:

- ”ești de stânga... ai partid, oribil cum e el, cu ”capturatul” Marcelino”,

- ”ești de dreapta... ai și aici partid, rău-bun cum este el... PNL are capacitatea să gestioneze cu bune, cu rele, dezideratele tale”.

Dar, avertizează Ingrid Mocanu, ”sub nicio formă nu poți pretinde că ești ”democrat”, că vrei binele nației tale, și votezi cu un partid extremist, de orientare marxisto-stalinistă, care are ca singură ”politică” dictatura... și atât”.

Așa încât concluzia avocatei este că locuitorii din Deveselu merită felicitări, au oferit un exemplu!

”Felicitări locuitorilor din Deveselu care au înțeles, așa ”inculți” cum au fost ei catalogați de unul și de altul, cu muuult mai bine decât ”culții în cap” care au votat cu emanația neo-marxistă a serviciilor, ce înseamnă democrație și opinie politică”, scrie Ingrid Mocanu.

 

53
Tagurile:
Primar, Deveselu, alegeri locale
Тема:
Alegeri locale în România 2020

Загрузка...