Ludovic Orban și Adrian Zuckerman

ACUM: Afacere a României sau a americanilor de la Fondul Proprietatea? Legătura cu Orban

504
”Ne lăudăm cu firimiturile primite de industria de apărare” – coincidențe care se leagă toate în România ”strategică”.

BUCUREȘTI, 3 sept – Sputnik. Azi urmează să fie semnat un Memorandum de Înţelegere, în vederea înfiinţării în România a unui Centru Regional de Echipare şi Întreţinere a Elicopterelor Black Hawk, pentru Europa Centrală.

Acordul va fi semnat de companiile ROMAERO şi Sikorsky, parte a grupului Lockheed

Semnarea Memorandumului va avea loc în prezenţa ministrului Economiei, Virgil Popescu, ambasadorului SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, adjunctului ambasadorului Poloniei în România, Natalia Piotrowska şi secretarului de stat pentru industria de apărare, Cristian Simu, anunță Agerpres

Sursa citată anunță că semnarea acordului are loc în marja evenimentului ”Black Sea and Balkans Security Forum 2020”.

Black Hawk este prezentat ca fiind ”cel mai răspândit elicopter multi-rol şi multi-misiune din lume”, iar el ar urma să fie echipat de ROMAERO ”atât pentru misiuni militare, cât şi pentru operaţiuni de căutare şi salvare, servicii medicale de urgenţă, comandă şi control sau transport oficial”.

Aceste elicoptere vor fi livrate ”pentru finalizare de către ROMAERO” din fabrica PZL Mielec din Polonia, ”cea mai mare capabilitate de producţie a Lockheed Martin din afara SUA”.

Sigur, aparent este o afacere, dar dacă ne uităm la acționariatul ROMAERO vedem că acționariatul este compus din Ministerul Economiei (56.7153%), S.I.F. Muntenia București (23,2411%), Fondul Proprietatea S.A. (18.8798%), iar alte persoane fizice și juridice având circa 1%.

O ”afacere”  cu repetiție… și rezultate zero. Până acum

De fapt, această ”mare afacere” s-a mai petrecut odată și în 2018, când directorul general al ROMAERO, Remus Vulpescu (devenit celebru în urma tranzacției Oltchim – Dan Diaconescu), anunța că ”centrul de la Bucureşti va fi singurul autorizat de grupul Lockheed Martin pentru echiparea şi întreţinerea elicopterului multi-misiune Sikorsky UH-60 Black Hawk în Europa Centrală”.

Adică… același lucru! Aceeași promisiune! În schimb, ROMAERO a intrat în dificultăți financiare majore. Acum o lună, în august 2020, se anunța că Romaero ”intră într-un proces de restructurare prin mecanismul pus la dispoziţie de OG 6/2019, pe baza unui plan de restructurare aprobat recent de acţionarii companiei, şi care prevede reducerea cu 256 mil. lei a datoriilor către bugetul statului şi transferarea unor active esenţiale către instituţiile din sectorul de apărare”.

Deci… cu ce avem de-a face în această „afacere” cu repetiție? Cu un exercițiu de imagine? Cu un profit pentru Fondul Proprietatea, condus și patronat (în bună măsură) de americani?

”Ne lăudăm cu firimiturile primite de industria de apărare”

Iată ce scria despre aceste afaceri de ”mentenanță” publicația de specialitatea, ”Global Defense News”, în iulie 2019: ”Ne lăudăm cu firimiturile primite de industria de apărare”

”Mare laudă că s-a mai semnat un memorandum pentru mentenanța sistemelor de rachete Patriot. Până acum, Ministerul Apărării Naționale a semnat contracte de șase miliarde de euro, dar niciun element de tehnică nu va fi dezvoltat în România pentru a beneficia și industria noastră de armament”, scria colonelul Florin Jipa.

Colonelul Jipa scria asta după ce ROMAERO încheiase ”afacerea” cu Raytheon pentru a asigura mentenanța sistemelor de rachete Patriot.

Deci, conchizând, ce se petrece azi? Un exercițiu de imagine pentru Zuckerman și Guvernul Orban? O afacere a FP și o scutire de datorii? Vom urmări reacții specialiștilor, pentru că, până la urmă, joaca asta vizează ”perla industriei strategice românești”… care o mai fi această industrie.

O ciudată coincidență care ajunge la… Ludovic Orban

Încă o precizare – restructurarea ROMAERO se face printr-o firmă parte a grupului condus de clujeanul Andrei Cionca, printre altele acuzat la un moment dat de DNA de lichidarea societăţii Romstrade, într-un dosar în care e vorba de un prejudiciu de… 1 miliard de euro! Romstrade – Nelu Iordache… Transalpina… Ludovic Orban?... Iată un articol interesant pe această temă.

Să menționăm că același Cionca e acuzat de jurnaliștii clujeni în afacerea transportului muncitorilor în Germania. Mai exact, parcarea aeroportului din Cluj, în care s-a produs aglomerarea și haosul difuzat de presă, nu ține de autoritatea aeroportului, ci e administrată de o firmă din grupul condus de Cionca. (Citiți aici). 

Și, ca să vezi coincidență – de unde a preluat firma lui Cionca administrarea parcării Aeroportului? De la UTI, a lui Tiberiu Urdăreanu! Adică de la denunțătorul lui Ludovic Orban – și cel care l-a înregistrat în îi cerea zeci de mii de euro pentru campanie!

Coincidențe, nu?... Dar teribil se mai leagă toate în România asta „strategică”!... Sunt curios doar dacă Orban va poza lângă Zuckerman.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

504
Tagurile:
Ludovic Orban, Americani, Afacere
Tematic
”American și câinele său”! Întâlnire ciudată Orban – Zuckerman: românii îi fac praf!
Zuckerman recidivează, nou atac la ridicol la PSD, alimentat chiar de doi foști miniștri
Obrăznicia lui Zuckerman pune România în pericol! Are și un interes personal (material)?
Eveniment: Ciolacu a reacționat la obrăznicia lui Zuckerman
Severin, decis să intervină în Congresul PSD! Vizat Ciolacu… și interesele lui Zuckerman!
Marcel Vela

ACUM: BEC peste cap o încercare a MAI Marcel Vela

64
O solicitare de ultimă oră care putea influența prezența la vot și, implicit, rezultatul alegerilor locale a fost respinsă

BUCUREȘTI, 27 sept – Sputnik. Ministerul Afacerilor Interne, conduse de liberalul Marcel Vela, a făcut o solicitare de prelungire a votării după ora 21,00 pentru persoanele care aşteaptă în proximitatea secţiilor.

 Ei bine, întrunit în ședință azi la ora 18,00, Biroul Electoral Central a respins solicitarea Ministerului Afacerilor Interne.

Reamintim că singura depășire a orei 21.00 este valabilă pentru alegătorii care, la ora 21,00, se află în localul secţiei de votare – aceștia pot să îşi exercite dreptul de vot.

Pe de altă parte, accesul în secții este mult mai dificil – din cauza păstrarea distanţei fizice de minimum un metru între participanţi.

64
Tagurile:
Marcel Vela, alegerile locale, MAI
Тема:
Alegeri locale în România 2020
Tematic
Pe cine ajută MAI cerând prelungirea programului de vot?
Alegerile locale 2020 – BEC: prezența la vot la ora 18.00
Exit Poll alegeri locale 2020 București: cine este marele perdant

Загрузка...
Alegerile locale

Exit Poll alegeri locale 2020 București: cine este marele perdant

2806
(reînnoit 19:52 27.09.2020)
Analistul Cozmin Gușă a prezentat datele din sondajele interne ale partidelor care arată că este cvasi-egalitate la Capitală

BUCUREȘTI, 27 sept - Sputnik. Analistul Cozmin Gușă invocă cifre din sondajele interne ale partidelor care ar arăta o situație de egalitate între Gabriela Firea și Nicușor Dan, cei doi fiind despărțiți de mai puțin de un procent.

Într-o postare pe pagina sa de facebook, în care arată că ”Bucureștiul va fierbe în următoarele 3 ore”, Gușă spune că ultimele măsurători de acum 30 de minute indică o cvasi-egalitate în marja de eroare: Gabi Firea 40,3%, Nicușor Dan 40,8%. Acest lucru arată că orice mobilizare sporită din partea unui candidat va decide învingătorul, observă Gușă.

El consideră de altfel că marele perdant al alegerilor locale la București este PNL care are un scor de 20,5%, față de PSD cu 32% și USR-PLUS cu 36,5%.

Cozmin Gușă spune că este vorba de reușita unui plan al lui Ludovic Orban și al rezerviștilor ”de a reinventa electoral formațiunea politică de tip neo-securistic, USR-PLUS”, dar se întreabă cum vor primi liberalii ”trădarea LuCOVID-ului ”.

2806
Тема:
Alegeri locale în România 2020
Tematic
Alegerile locale 2020 – Cum poate fi fraudat votul
Exit Poll alegeri locale 2020 București – PSD pierde teren
Alegeri locale 2020 – MAI a pierdut evidența flotanților
Alegerile locale 2020 – BEC: prezența la vot la ora 18.00
Exit Poll alegeri locale 2020 București: cine este marele perdant
AEP: Cum vor vota persoanele cu COVID-19 la alegerile locale

Загрузка...