Lucian Bode și Ludovic Orban

SPP ia asupra sa accidentul lui Bode! Poate deveni un caz penal mult mai grav!

504
(reînnoit 06:38 03.09.2020)
Un ofițer SPP pregătește traseul, știe dinainte unde să folosească semnalele speciale, cunoaște zonele aglomerate – NU ar fi făcut o asemenea gogomănie – decât dacă i s-a ordonat, iar el a ascultat… prostește.

BUCUREȘTI, 2 sept – Sputnik. Accidentul provocat de mașina în care se afla Lucian Bode capătă o turnură specială – SPP intervine și spune că a fost provocat de un angajat/ofițer SPP.

Din scurta explicație a SPP aflăm că:

„Un autoturism al Serviciului de Protecție și Pază, aflat în misiune, cu semnalele acustice și luminoase pornite conform legii, a fost implicat într-un accident pe DN7, în județul Argeș. Mașina, condusă de un angajat SPP, se deplasa pe acest drum în condiții de trafic extrem de agolmerat iar în zona localității Drăganu, a intrat în coliziune cu un alt autoturism”.

Din comunicat mai aflăm că ”doar angajatul SPP a avut nevoie de investigații medicale, starea lui de sănătate fiind bună”, deși inițial s-a anunțat că atât ministrul ar fi fost ”rănit ușor”, dar și șoferul mașinii lovite!

Și, atenție – ”Serviciul de Protecție și Pază regretă disconfortul creat participanților la trafic”.

Deci SPP ia asupra sa accidentul, scoțându-l pe Lucian Bode din culpă! Așa că dosarul penal deschis în urma accidentului a fost preluat de parchetul militar.

Dar poate să-l scoată SPP pe Bode din culpă? Ia să vedem ce zice legea. Este vorba de Legea nr. 49/2006 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

La Art. 32. se precizează:

(1) Semnalele speciale de avertizare luminoase sunt emise intermitent de dispozitivele de iluminare montate pe autovehicule și au următoarele semnificații:

(…)

b) lumina albastră obligă participanții la trafic să acorde prioritate de trecere;

(…)

(2) Sunt autorizate să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase:

(…)

b) pentru lumina albastră - autovehiculele aparținând (…) unităților speciale ale (…) Serviciului de Protecție și Pază (…) atunci când se deplasează în acțiuni de intervenție sau în misiuni care au caracter de urgență;

(…)

(3) Autovehiculele prevăzute la alin. (2) lit. a) și b) trebuie să fie echipate și cu mijloace speciale sonore de avertizare.

(4) Pe autovehiculele aparținând poliției și pe cele prevăzute la alin. (2) lit. c) pot fi instalate și dispozitive luminoase cu mesaje variabile, destinate participanților la trafic.”

Prima parte a paragrafului e interpretabilă și nu prea văd legătura cu situația de față! „Unități speciale” în cazul unei deplasări aparent curente a unui ministru?

Și ajungem la partea a doua – semnalizarea albastră poate fi folosită doar ”atunci când se deplasează în acțiuni de intervenție sau în misiuni care au caracter de urgență”;

Ori, ce situație de urgență aveam aici? Numai Lucian Bode putea stabili că misiunea are un asemenea caracter – iar angajatul SPP trebuia să fi menționat asta în foaia de parcurs.

Deci, dacă ministrul a declarat deplasarea ca ”misiune cu caracter de urgență”, el va răspunde pentru acest fapt! Desigur, cu condiția să și recunoască acum – sau ofițerul/angajatul SPP să aibă vreo probă în acest sens.

Dar dacă nu există așa ceva? SPP-istul e bun de dat la procurori – pentru că a decis folosirea ilegală a semnalelor speciale! Și desigur, ministrul a stat ca un idiot fericit pe bancheta din spate, văzând ce face nărăvașul SPP-ist de capul lui! Chiar așa să fie?...

În al doilea rând, zona comunei Drăganu este extrem de sinuoasă, fără vizibilitate, în mare parte pe o singură bandă pe sens, deci NU se putea folosi semnalul special în sensul legii – ”lumina albastră obligă participanții la trafic să acorde prioritate de trecere”.

Adică dihania de VW îi apărea în față bietului om de pe sens opus și el fizic nu putea face ceva! Decât să fie făcut praf! Cum s-a și întâmplat, de altfel. 

Deci, cum putea să folosească un sepepist, un om pregătit așa ceva?! Un ofițer SPP pregătește traseul, știe dinainte unde să folosească semnalele speciale, cunoaște zonele aglomerate – NU ar fi făcut o asemenea gogomănie – decât dacă i s-a ordonat, iar el a ascultat… prostește.

În opinia mea, aveam de-a face cu o încercare stupidă de mușamalizare a unui incident, ceea ce va duce la un scandal și mai mare. Și la un dosar penal mult mai serios.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

504
Tagurile:
SPP, Lucian Nicolae Bode
Tematic
Înlesniri pentru ofițerii SPP: Guvernul propune modificarea legii - detalii
Război total! Șef SPP: "Directorul SRI a ordonat execuția unui judecător"
Cazul zilei (II) - PSD război cu SPP, victime, ciudata idee a lui Radu Tudor
Azi, măsuri excepționale luate de SPP pentru protecția lui Carmen Iohannis
Clotilde Armand

ACUM: Clotilde, atac virulent la PSD, e chemat Parchetul!

13
Clotilde Armand pune gaz pe foc în scandalul de la Sectorul 1, îl bagă și pe Marcel Ciolacu la mijloc și trece la acuzații grave și cheamă Parchetul General.

Știre în curs de actualizare

13
Tagurile:
PSD, Clotilde Armand

Загрузка...
Florentin Pandele

Admonestat bărbătește de soțul lui Firea, Orban a dat înapoi

96
Premieră: Florentin Pandele i-a cerut socoteală bărbătește lui Orban pentru insultele aduse soției sale - Ludovic Orban a dat înapoi, justificând laș afirmațiile și atitudinea din campanie

BUCUREȘTI, 29 sept – Sputnik. Gabriela Firea a acuzat campania negativă dusă împotriva ei, subliniind că ea a adus o campanie pozitivă. Firea s-a referit, desigur, strict la ceea ce a spus sau strict ea, nu la cea au făcut diverși susținători.

Toată lumea a remarcat însă limbajul grosolan folosit de Ludovic Orban, Nicușor Dan și diverși reprezentanți PNL sau USR.

Gabriela Firea vine însă cu o bombă legată de soțul său, Florentin Pandele. Cunoscutul primar din Voluntari, l-a sunat în noaptea alegerilor pe Ludovic Orban și i-a cerut socoteală bărbătește pentru insultele adresate soției sale.

Luat direct de fostul căpitan de cursă lungă, Ludovic Orban a dat înapoi, încercând o scuză penibilă:

”Măi Florin, dar au fost doar declarații politice!...”, a spus Ludovic Orban, arătând că, de fapt, totul e o minciună – iar comportamentul din campanie, pe lângă grosolănie, e doar ipocrizie. Iar dacă este tras la răspundere pentru propriile fapte, politicianul – în speță, Orban – își manifestă doar lașitatea.

Să nu uităm că și împotriva Vioricăi Dăncilă atacurile s-au bazat pe insulte, inclusiv legate de familie. La fel în cazul Rovanei Plumb, cea propusă pentru comisar european. Pare să fie o practică a ”dreptei”, atacurile la femeile politicieni - deși, dacă este să vedem cine a condus recent PNL, ar fi loc de multe critici.

96
Tagurile:
Ludovic Orban, Gabriela Firea
Тема:
Alegeri locale în România 2020

Загрузка...