Klaus Iohannis

Iohannis atac violent și bătaie de joc de PSD, mai dur ca niciodată!

1672
(reînnoit 18:26 02.09.2020)
”Sper ca pesediștii să ia foarte în serios această lecție, - după eșecul previzibil și lamentabil de luni, mă întreb cui i-a folosit toată această discuție politicianistă a PSD, care pur și simplu nu-și poate stăpâni setea de putere”.

BUCUREȘTI, 2 sept, Sputnik. Iohannis a început conferința cu ”noile cifre îngrijorătoare, atât în ceea ce privește cazurile noi de infectare, cât și numărul de decese și de persoane internate în ATI”.

”Vreau să transmit condoleanțe familiilor îndoliate”, a spus Iohannis, făcând un apel către români – ”continuați să fiți responsabili - virusul, în absența încă a unui vaccin, are o singură barieră: grija fiecăruia pentru propria persoană și pentru cei din jur. Protejați-vă, așa cum știm cu toții”.

Iohannis subliniază că ”este evident că acestea sunt singurele arme pe care le avem împotriva acestui virus”. Ciudat cum nu pune accentul pe cercetarea medicală și farmaceutică.

Dar, acesta a fost doar preambulul, pentru că, de fapt, conferința a fost destinată unui atac violent și a unei bătăi de joc la adresa PSD. ”Sunt, însă, unii care, în loc să ajute, încearcă să saboteze și să pună piedici - mă refer la partidul Social Democrat”.

”Am asistat luni la o situație ciudată… timp de mai multe zeci de minute, s-a așteptat formarea cvorumului acelei moțiuni neavenite”, a spus Iohannis, punctând - ”chiar cei care au inițiat nu au reușit să asigure prezența acelor parlamentari”.

Am spus că este cinică depunerea moțiunii înainte de alegerile parlamentare la termen și în pandemie, a amintit Iohannis, așa că acum, ”după eșecul previzibil și lametabil de luni, mă întreb cui i-a folosit toată această discuție politicianistă a PSD, care pur și simplu nu-și poate stăpâni setea de putere”.

”Ce soluții pot aștepta românii de la un partid atât de lipsit de seriozitate, care acționează politic nu pentru cetățeni, ci pentru proprii membri”, lovește Iohannis.

Iohannis a mulțumit tuturor formațiunilor ”care au înțeles gravitatea momentului și nu s-au alăturat unor interese strict electorale”.

”Sper ca pesediștii să ia foarte în serios această lecție și să înțeleagă că, în România, politica nu se mai poate face așa cum continuă ei să o facă de ani de zile, cu mize de partid”, a declarat Iohannis.

Președintele a avut un mesaj și pentru ”lideri ai PSD” care vorbesc de o nouă moțiune: ”Încetați cu aceste jocuri cinice care nu fac decât să provoace neîncredere și să pună în pericol combaterea Covid-19”.

”Criza sanitară a generat relații în lanț care ne-au arătat eșecul instituțional al acestui mod de politică specific ultimilor 30 de ani, patentat de PSD”, spune Iohannis. ”Acum s-a văzut diferența între politicienii care și-au asumat guvernarea și cei fără soluții, cu știri false și care fac rău propriilor cetățeni”.

România trebuie să se dezvolte și să lase în urmă practicile nefaste ale trecutului, a declarat Iohannis.

Este, probabil, cel mai dur atac făcut de președinte la adresa PSD – nu atât prin vehemență, cât prin sfidarea și bătaia de joc de acest partid – profitând, desigur, de greșelile făcute de Ciolacu și echipa sa la această moțiune.

Cu alte cuvinte, PSD merită acest atac – pentru că a ales pe cei care ai creat această situație.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1672
Tagurile:
PSD, Klaus Iohannis
Tematic
Liderul UDMR îl acuză pe Iohannis pentru ”haosul creat din martie până azi”
Iohannis, mesaj de Ziua Limbii Române: cui aduce mulțumiri
Robert Cazanciuc, lecție de acuzație inteligentă și elegantă la adresa lui Iohannis!
Klaus Iohannis

Știrea serii: Iohannis, NUCLEARA dinaintea alegerilor!

551
(reînnoit 18:41 23.09.2020)
Ultima apariție a președintelui înaintea alegerilor locale a constituit nu numai un eleniment de presă, dar și o adevărată lovitură, Iohannis surprinzând opinia publică.

BUCUREȘTI, 23 sept – Sputnik. Președintele Iohannis a avut o ultimă ieșire publică înaintea alegerilor locale – deși, unele surse spun că mai pregătește una, chiar în seara de vineri.

Surpriză, Iohannis a apărut cu masca pe figură, fapt care nu era necesar. Președintele a debutat calm, explicând atât importanța alegerilor, cât și condițiile speciale în care se desfășoară acestea.

Iohannis a dat asigurări că sunt luate toate măsurile de igienă, dar a precizat că lumea trebuie să respecte regulile de bază.

”Practic, din acest punct de vedere, votul nu diferă de activitatea de zi cu zi, mersul la cumpărături, de exemplu”, a spus Iohannis.

Apoi, după un scurt preambul privind proiectele, Iohannis a dat drumul artileriei.

”Iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză prelungită și să condamne generații întregi să plătească aceste costuri imense”, a spus Iohannis, subliniind că ”acest mod cinic de a face politică este de domeniul trecutului. România trebuie să progreseze, iar votul este cel mai important instrument pentru a impune o direcție nouă, pozitivă - avem multe modele de administrații locale de succes”.

A atacat PSD, acuzându-l de iresponsabilitate, de legi populiste. Singurul atac a fost la Gabriela Firea, fără a o numi – ci vorbind doar de primari care nu asigură utilitățile cetățenilor – principala acuzație adusă de PNL.

”Nu văd motive de Lockdown”, a răspuns Iohannis la o primă întrebare, repetând apoi măsurile simple de igienă.

Bomba vine însă la întrebarea despre legea de rectificare – prin care se majorează pensiile cu 40%. Iohannis a spus calm, fără multe atacuri, că ”nu este momentul acestei creșteri”. Deci, NUCLEARĂ: Iohannis a anunțat clar că legea NU va fi respectată!

Un controversat ziarist a insistat în atacul la Firea, spunând că de câteva săptămâni nu poate ieși din casă decât parțial spălat, pentru că nu are apă caldă – deși până de curând au fost peste 35 de grade afară; dar Iohannis a trecut repede peste subiect, nedorind la lovească mingea ridicată la fileu. Cu alte cuvinte – NUCLEARA: nu a profitat de ocazie să îi facă un avantaj lui Nicușor Dan!

Încă o NUCLEARĂ: după declarația ministrului Nelu Tătaru că este posibil ca România să introducă teste obligatorii la intrarea în țară, Iohannis a fost întrebat dacă se va aplica o asemenea măsură pentru românii din Diaspora.

”Sigur, este o chestiune care se va discuta la Ministerul Sănătății și la Comitetul Național pentru Situații de Urgență”, a spus Iohannis, precizând însă că ”este o măsură care a fost introdusă de mai multe țări din UE, acolo unde numărul de infectări este într-o creștere puternică”.

Vom analiza cu foarte mare atenție, a asigurat Iohannis. ”Dacă pentru România este necesar sau nu - iar în măsura în care vom constata o creștere a numărului de cazuri, este posibil, dar … nu există o decizie. Este posibil să se introducă o formă de control”, a completat Iohannis.

Și, la final, adevărata NUCLEARĂ: Iohannis justifică prin legea votată ieri de Parlament o eventuală scădere a fondurilor europene – dar și previne o scădere a ratingului de țară. Cu alte cuvinte, Iohannis a găsit motiv să justifice faptul că marile fonduri UE vor rămâne doar… povești.

”Agențiile de rating cu siguranță vor schimba ratingul de țară în mult mai rău, în condițiile în care aceste cheltuieli imense ar fi operate”, a spus Iohannis. subliniind că UE ar putea tăia României o mare sumă. ”Din păcate, există nu doar avertismente, există discuţii extrem de serioase cu înalţi responsabili din Comisia Europeană care ne-au spus franc”.

Concret, Iohannis a prevenit dacă această rectificare aprobată în Parlament intră în vigoare, ”ni se vor tăia aproximativ 3 miliarde de euro din fonduri europene pentru că încălcăm mai multe prevederi ale tratatelor”.

551
Tagurile:
Alegeri, Klaus Iohannis

Загрузка...
Plenul Curții Constituționale din România

Orban se teme atace pensiile la CCR înainte de alegeri

82
Ludovic Orban a justificat amânarea contestării la CCR a creșterii pensiilor pe motiv că acest lucru necesită timp, dar PNL amână de fapt sesizarea până după alegeri de teama efectelor electorale.

BUCUREȘTI, 23 sept - Sputnik. PNL se află prin între ciocan și nicovală. Deși a anunțat cu surle și trâmbițe că va contesta la CCR mărirea pensiilor cu 40 la sută, votată în Parlament la inițiativa PSD, liberalii încă nu și-au pus în practică amenințarea.

Ludovic Orban a justificat această amânare pe motiv că „un atac la CCR nu se face de azi pe mâine” și a continuat să critice votul dat de PSD. Dar amânarea sezizării CCR arată că PNL se teme de impactul electoral al unei asemenea acțiuni, motiv pentru care au amânat să facă acest pas până după alegerile locale din 27 septembrie.

 „Un atac la CCR nu se face de azi pe mâine. Ziua de ieri e una neagră în istoria economică a României. Abia ce reuşisem să dobândim statutul de piaţă emergentă, a venit PSD şi ne-a dat un ciocan în cap, României nu mie”, și-a continuat Orban astăzi tirada anti-PSD, ascunzând faptul că PNL se teme să depună sesizarea la CCR cu câteva zile înainte de alegeri.

”Nu vom accepta aceste decizii populiste care riscă să ducă România spre faliment şi subdezvoltare. Noi avem un plan de relansare economică şi sunt convins că românii vor înţelege că PSD încearcă să mai obţină nişte voturi nemeritate”, a mai acuzat Orban PSD-ul.

Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat în plenul reunit de ieri proiectele de lege care aprobă rectificarea bugetară în forma care include amendamentul PSD ce prevede majorarea pensiilor cu 40 la sută.

Liderul deputaţilor PNL Florin Roman a anunţat ieri că liberalii vor ataca la CCR proiectele adoptate de Legislativ. Iată însă că liberalii s-au răzgândit și așteaptă să treacă votul de duminică înainte de a-și duce la îndeplinire promisiunea.

82
Tagurile:
Orban
Tematic
Viktor Orban: Liberalismul distruge principiile naționale și creștine
Ingrid Mocanu, lecție pentru Guvernul Orban – fără replică!
Luptător clujean, către Orban: Sunteți o slugă, un trădător!

Загрузка...

Simptom neobișnuit al cancerului

0
(reînnoit 18:28 23.09.2020)
Simptomele de cancer pancreatic, de obicei, apar atunci când cancerul este în faza avansată, iar durerile de spate pot indica acest lucru.

BUCUREȘTI, 23 sep -Sputnik. Durerile de spate pot indica dezvoltarea cancerului pancreatic, relatează Express, făcând trimitere la specialiștii de la Cancer Research UK.

Medicii menționează că cancerul pancreatic este ușor confundat cu bolile discurilor intervertebrale datorită particularităților localizării acestui organ. În acest caz, durerea poate începe în abdomen și apoi se poate răspândi în spate.

"Disconfortul crește atunci când luați o poziție orizontală și scade dacă vă așezați. Starea se poate agrava după ce mâncați. Acest lucru se datorează particularităților deteriorării anumitor nervi", - explică medicii.

Potrivit experților, durerile de spate persistente ar trebui să provoace vigilență dacă o persoană nu are leziuni adecvate și efort fizic periculos.

0
Tagurile:
Simptome, Cancer
Tematic
Ce gen de oameni sunt cei mai supuşi riscului de a face cancer? Răspunsul unui oncolog rus
Opt produse care te feresc de cancer - detalii
Metodă simplă de a reduce riscul de accident vascular cerebral și cancer

Загрузка...