Ludovic Orban la Parlamentul României

Orban pune piciorul în prag, după moțiune impune un VOT fără drept de apel!

708
(reînnoit 08:25 03.09.2020)
Premierul Orban profită de înfrângerea moțiunii și vine cu o solicitare de vot, pe care vrea să o impună fără drept de apel din partea Opoziției

BUCUREȘTI, 2 sept – Sputnik. Ludovic Orban pare a fi prins aripi după eșecul moțiunii și cere Parlamentului, pe un ton care se vrea fără drept de apel, rectificarea bugetară.

”Solicit parlamentarilor să susţină ordonanţa de urgenţă de rectificare a bugetului de stat pentru că ea este construită pe baza analizelor, studiilor de impact şi a resurselor efective de care dispunem”, a sus Orban.

Aceasta implică însă o condiție clară – renunțarea la orice demersuri ale Opoziției privind majorări sau diverse investiții.

”Orice cheltuială suplimentară este introdusă în dezbaterea bugetului de stat, a ordonanţei de urgenţă de rectificare a bugetului - se va întoarce împotriva tuturor românilor, va accentua dezechilibrele şi riscă să compromită perspectivele de relansare economică pe care le-am construit, pe termen mediu şi lung”, a declarat Orban.

Evident, Orban a pigmentat solicitarea cu atacuri la PSD, cu textele clasice despre moțiune, despre ignorarea fondurilor bugetare.

"După ce au vrut să lase România fără Guvern, astăzi, PSD vrea să lase România fără buget”, spune Orban. ”PSD, într-un populism inexplicabil, ne-a provocat noi și noi cheltuieli, pe care efectiv bugetul nu le poate suporta”.

Cui foloșește dacă România va fi retrogradată de agențiile de rating? Cui folosește dacă România se va împrumuta mai scump? – întreabă Orban.

”Vă dau o informație: o singură lună ne-am împrumutat mai scump decât guvernările PSD, luna februarie”, spune Orban, car acuză că pesediștii ”au mers pe ideea: după noi potopul! Cui folosește dacă, Doamne ferește, România nu va mai găsi finanțări? Cui folosește dacă investitorii o să privească cu mai multă reticiență România, din cauza acestei politici demagogice și găunoase”.

Apoi, Orban s-a lăudat – ”am făcut eforturi extrem de mari pentru a găsi resurse pentru a creşte veniturile unor categorii importante, să creştem punctul de pensie, să găsim resurse pentru a susţine creşterea alocaţiilor, să susținem autorităţile locale prin eforturile pe care le fac pentru a putea face față cheltuielilor pe timp de pandemie, am alocat resurse financiare pentru a susţine angajaţii, pentru susţinerea companiilor”.

”Ne confruntăm cu o contracție economică de 3,9% pe primul semestru. Sigur, că este o contracție economică mai mică decât media UE, care este de 8,3%. Totuși, vorbim despre o contracție deci bani mai puțini la buget”.

În aceste condiții Orban a reluat impunerea și a subliniat: ”Solicit parlamentarilor să voteze rectificarea bugetară ca o bază solidă pentru reluarea procesului de creştere economică, pentru o revenire rapidă a economiei româneşti care, ulterior, să permită creşterea veniturilor cetăţenilor”.

Deci, așa cum spuneam, o solicitare care seamănă cu o impunere fără drept de apel, pe fondul neputinței demonstrate de PSD, care s-a lăudat că va da jos guvernul, dar nu s-a dovedit în stare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

708
Tagurile:
Ludovic Orban
Alegeri prezidențiale în România, turul 2

Alegeri locale 2020: cine are dreptul de a alege

3
Autoritatea Electorală Permanentă a prezentat datele generale privind alegerile pentru autoritățile administrației publice locale și a explicat cine are dreptul de a alege.

BUCUREȘTI, 22 sept - Sputnik. La alegerile locale din data de 27 septembrie se aleg primarii, consiliile locale, consiliile judeţene și președinții consiliilor județene.

Consiliile locale, consiliile judeţene, primarii și președinții consiliilor județene se aleg prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat.

În București, se aleg consiliul local și primarul sectorului, Consiliul General al Municipiului Bucureşti și primarul general al municipiului Bucureşti.

Consiliile locale şi consiliile judeţene se aleg pe circumscripţii electorale, pe baza scrutinului de listă, potrivit principiului reprezentării proporţionale.

Primarii comunelor, oraşelor, municipiilor, sectoarelor municipiului Bucureşti, primarul general al municipiului Bucureşti și președintele consiliului județean se aleg pe circumscripţii electorale, prin scrutin uninominal.

Pentru alegerea consiliilor locale şi a primarilor, fiecare comună, oraş, municipiu şi subdiviziune administrativ-teritorială a municipiului constituie o circumscripţie electorală.

Pentru alegerea consiliilor judeţene şi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, fiecare judeţ, respectiv municipiul Bucureşti, constituie o circumscripţie electorală. Numerotarea circumscripţiilor electorale judeţene şi a municipiului Bucureşti se face prin hotărâre a Guvernului.

Cine poate vota

AEP informează că au dreptul de a alege cetăţenii români care au împlinit vârsta de 18 ani, inclusiv cei care împlinesc această vârstă în ziua alegerilor, cetățenii români care nu au fost puși sub interdicție sau cărora nu le-a fost interzisă exercitarea dreptului de a alege, pe durata stabilită prin hotărâre judecătorească definitivă și cetăţenii Uniunii Europene care au domiciliul sau reşedinţa în România.

3
Tagurile:
alegeri locale
Tematic
Anunțul care zguduie clasa politică: absenteism la alegeri
Astăzi au loc alegeri regionale în Rusia, principala zi de vot - detalii
Orban, anunțul cheie: MANEVRA politică distrugătoare la ALEGERI! PSD e în corzi!

Загрузка...
Mihail Tudose

Bătălia serviciilor? Mihai Tudose, contre cu Virgil Popescu

25
(reînnoit 13:52 22.09.2020)
Două domenii de vârf pe vremuri, când aduceau venituri uriașe la buget, sunt acum lăsate de izbeliște – iar discuția despre ele este respinsă imediat de PNL – în cazul de față, de un ministru conectat la Servicii.

BUCUREȘTI, 22 sept – Sputnik. Doi dintre demnitarii cu legături în zona serviciilor, ambii ”academicieni SRI, Mihai Tudose (PSD) și Virgil Popescu (PNL), se contrează pe două teme strategice: petrochimia și Energia.

Într-o postare de acum câteva zile, Mihai Tudose cere Guvernului ”să acționeze mult mai ferm, la nivelul Consiliului (UE), pentru interesul vital al României de a-și putea valorifica resursele!”.

”E primul pas. În etapa următoare, cei care vom guverna după alegeri trebuie să relansăm petrochimia”, scria Tudose, pe 16 septembrie.

Ei bine, ideea excelentă a lui Tudose a fost întâmpinată cu… ironie de guvern, mai ales de ministrul Economiei, Virgil Popescu. De ce nu vrea PNL să redeschidă unul dintre cele mai profitabile domenii din trecutul României, e greu de înțeles.

Mihai Tudose consideră că e vorba de o ”strategie” de tip ”După PNL, potopul!”.

”Ministrul Economiei, Virgil Popescu, după ce m-am pronunțat săptămâna trecută pentru relansarea industriei petrochimice, s-a repezit să declare: ”Am auzit că cei de la PSD promit în continuare repornirea petrochimiei, însă acest lucru e o Fata Morgana””, arată fostul premier.

Tudose atrage atenția că Popescu e același ministru care ”exact acum cinci luni, spunea că România trebuie să își regândească producția industrială și să se concentreze pe energie, apărare și... petrochimie”.

”Nu e clar ce resorturi a acționat Covidul sau alt ,,virus” de import la nivel ministerial de a picat petrochimia dintre prioritățile guvernamentale”, scrie Tudose ironic. ”Bine că ne-am bătut la Bruxelles să obținem finanțare europeană pentru infrastructura gazelor naturale...”.

Ironie dar… Tudose știe ce spune! Și nu bate șaua aiurea, ci ca să priceapă…vreun cal-doi! Iar petrochimia românească – de fapt, dispariția ei, pare a fi fost un interes al unor investitori străini în România. Vezi cazurile Arpechim și Oltchim. 

”Dar energia?”, întreabă Mihai Tudose. ”În prima jumătate de an, am importat de două ori mai multă electricitate decât anul trecut în aceeași perioadă. Asta, în condițiile în care a scăzut consumul național, mai ales în industria blocată de pandemie”.

Fostul premier atrage atenție că am ajuns să importăm acum 20% din consumul național de gaze – ”De unde, pe timp de vară, producția internă era mai mult decât suficientă”.

”De ce, dom’ ministru, de ce?!”, îl întreabă Tudose pe Popescu, completând ”Totuși, e economia țării...”.

Dar, spune ex-premierul, ”înțeleg că la PNL e ceva de genul: Noi încercăm să construim ceva. Dacă stă în picioare e zid, dacă a căzut.. e trotuar...”.

”Nu aveți voi niște treabă pe la voi pe acasă?...”, întreabă în final Tudose – și este singura întrebare fără sens – dacă e adresată liberalilor… și nu altcuiva.

Cert este că Petrochimia și Energia, două domenii de vârf la importanță, dar și ca realizări în trecuta Românie, sunt lăsate de izbeliște acum – și pare a se încerca decât… să se dea tot pe mâni ”strategice”, cu beneficii zero sau chiar cu pagube pentru România. Ori, de asta știu și oameni din servicii, care s-ar putea să se revolte și să miște ceva.

25
Tagurile:
Virgil Popescu, Mihai Tudose
Tematic
Tudose, atac total la Guvernul Orban – “Mămăliga care latră!”
Tudose surprinde - analiză fulminantă și o mărturisire: îi e teamă de ”fericirea” cu Orban
Presimțind că e vizat de Dragnea în interviu, Tudose reacționează în favoarea lui Ciolacu
Tudose îi dă palme lui Orban… să-l trezească: ”Vise, taică Ludovic, din păcate doar vise!”
Tudose dă în vileag cea mai rușinoasă și periculoasă situație din România în Pandemie

Загрузка...