Eugen Teodorovici, Marcel Ciolacu, Gabriela Firea - PSD

Excluderi din PSD, atitudine jenantă și decizie ciudată în privința moțiunii

337
(reînnoit 07:33 02.09.2020)
În loc să își asume responsabilitatea pentru eșecul moțiunii, conducerea PSD a decis câteva excluderi – dar cei câțiva excluși nici nu erau suficienți pentru cvorum, nici nu sunt de vină pentru eșecul negocierilor și pentru proasta organizare a grupurilor PSD

BUCUREȘTI, 1 sept – Sputnik. Consiliul politic național al PSD-Ciolacu a reacționat previzibil după moțiune – în loc să își asume responsabilitatea pentru eșecul moțiunii, conducerea PSD a decis câteva excluderi.

Astfel, senatorul Roxana Paţurcă şi deputaţii Adrian Todor, Cătălin Rădulescu şi Dan Ciocan au fost excluşi din PSD pentru că au lipsit de la şedinţa de plen la votul pentru moţiunea de cenzură.

Cel puțin nu au avut tupeul să o excludă și pe Carmen Dan, unul dintre cei mai apreciați miniștri PSD. Dar, în tupeul lor, cei din CPN vor să verifice documentele lui Carmen Dan!

”În privinţa doamnei Carmen Dan s-a luat decizia să se facă o evaluare mai amplă a situaţiei dânsei, pentru că pare că există o situaţie medicală complicată şi probabil că în zilele următoare se va lua decizia şi în privinţa ei”, a spus Alfred Simonis, precizând că ”dacă acele documente se confirmă e posibil să nu se întâmple excluderea, în cazul în care aceste documente nu vor confirma versiunea doamnei Carmen Dan va fi şi dânsa exclusă din partid”.

De fapt, chiar și cu cei patru nu se făcea numărul necesar de voturi (226 față de 233), iar cei patru nu sunt de vină pentru eșecul negocierilor cu alte partide și grupuri, dar și pentru proasta organizare a grupurilor PSD.

Alfred Simonis și-a permis niște comentarii ironice și niște atacuri la cei demiși, ba chiar și niște aprecieri în calitate de ”jurist”. Precizăm că tânărul Simonis, absolvent de liceu sportiv, a urmat cursurile unei facultăți private din Timișoara, între timp desființată – și clasată pe ultimele locuri la valoarea actului educațional. Și nu a lucrat niciodată ca jurist.

Tot același tânăr lider al deputaților PSD a anunțat o decizie bizară legată de moţiunea de cenzură.

Decizia CPN a fost ”de a nu mai dezbate această moţiune înainte de o decizie a CCR pentru că, ştiţi foarte bine, a fost depusă în sesiune extraordinară şi trecerea ei, dezbaterea ei în sesiune ordinară ar putea să aibă elemente de neconstituţionalitate”.

”Prin urmare, nu se mai dezbate în perioada următoare până la o decizie a Curţii Constituţionale moţiunea de cenzură”, a declarat Simonis.

Ciudat este că atacul la CCR se referă la inițierea în sesiune extraordinară – aspect de care vorbeșre și Constituția, la art. 113. Dar, deh, juriști precum Simonis pot da o altă interpretare.

Să mai amintim că Simonis a anunțat că el sau CPN consideră că este prea devreme ca PSD să se gândească la iniţierea unei alte moţiuni de cenzură.

”Suntem la o zi distanţă de confirmarea majorităţii pe care PNL cu USR, PMP şi UDMR şi cu alte grupuri parlamentare au demonstrat-o în Parlamentul României… cred că e prea devreme să discutăm în acest moment de o altă moţiune de cenzură”, a declarat Simonis.
337
Tagurile:
Marcel Ciolacu
Tematic
Demisie de top în PSD! Șerban Nicolae!
Celebru lider PSD din Echipa de Aur îl face praf pe Ciolacu! “Joc de glezne de prost gust”
Ultima oră: RĂFUIALA are loc azi! Ședință urgentă a conducerii PSD convocată ACUM!
Alegeri locale în România 2020

Rezultatele alegerilor de la Iași surpriză uriașă

386
(reînnoit 23:49 27.09.2020)
Una dintre primele victorii anunțate cu mare emfază de PNL este contestată de rezultatele declarate de USR – PLUS

BUCUREȘTI, 27 sept – Sputnik. Liberalii au anunțat cu mare pompă că au câștigat Iașiul  - atât la Consiliul județean, prin controversatul ministru Costel Alexe, cât și primăria Iașilor, prin actualul primar Mihai Chirica. Un personaj și mai controversat.

PNL nu a anunțat însă pe ce bază își anunță victoria – pentru că în Iași NU s-a făcut Exist-poll!

Dar, ”nucleara” și surpriza uriașă vine de la candidata USR-PLUS la primăria Iașilor, Cosette Chichirău, care afirmă că meciul se joacă – și că primele rezultate arată că… ea ar fi câștigat!

În plus, după declarația activei parlamentare, PNL nu a îndrăznit să vină cu vreo replică. Iată declarația candidatei Cosette Chichirău.

386
Tagurile:
Iași, alegeri, Rezultate
Тема:
Alegeri locale în România 2020

Загрузка...
Alegeri locale în România 2020

Rezultat la Timișoara… e surpriza alegerilor!

166
Singurul primar autentic liberal de mare municipiu a pierdut alegerile – și încă detașat! Un edil simbolic pentru PNL este învins de un necunoscut

BUCUREȘTI, 27 sept – Sputnik. O veste șocantă pentru liberalii autentici – celebrul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, și-a recunoscut înfrângerea în fața contracandidatului său, un anume Dominic Fritz, cetăţean german, candidat USR-PLUS!

Înfrângerea a fost recunoscută chiar de Nicolae Robu.

”S-au numărat 15% din voturi, dar e deja relevant…  am pierdut! Diferenţa este mare, surprinzător de mare, ceea ce înseamnă că aşteptările timişorenilor sunt altele”, a declarat controversatul și originalul primar Nicolae Robu.

Alegeri locale 2020: Rezultatele Exit poll în Cluj

Alegeri locale în România 2020
© AFP 2020 / DANIEL MIHAILESCU
Competiția de la Cluj Napoca pare a fi fost mai mult de fațadă. În fapt, contracandidatul lui Emil Boc, Emanuel Ungureanu de la USR nu a avut șanse. Cât despre PSD-ul local ala lui Vasile Dâncu, acesta nici nu există.

Datele arată că la ora 20:00 au votat 252.593 persoane în județul Cluj, adică o prezență de 40.83%. Prezența a fost mai mică în municipiul Cluj-Napoca, unde au votat 33.41% dintre alegatori, adică 93.232 persoane.

Exit Poll de la ora 21.00 pentru primăria Cluj Napoca arată că Emil Boc, actualul primar a câștigat detașat.

Emil Boc (PNL): 51.52%

Emanuel Ungureanu (USR - Plus): 38.64%.

166
Tagurile:
2020, alegeri locale, Timișoara, exit poll, Rezultate
Тема:
Alegeri locale în România 2020

Загрузка...