Lucian Romascanu, Marcel Ciolacu

Ultima oră: RĂFUIALA are loc azi! Ședință urgentă a conducerii PSD convocată ACUM!

1247
(reînnoit 15:46 01.09.2020)
A fost anunțată din scurt ședința Consiliului Politic Național al Partidului Social Democrat – are loc peste foarte puțin timp, vor fi luate măsuri dure după moțiune

BUCUREȘTI, 1 sept, Sputnik. Lăsată în suspensie după ce a fost anunțată , ședința Consiliul Politic Național al Partidului Social Democrat se reunește azi, de la ora 17.00, la sediul central al PSD din Șoseaua Kiseleff.

Anunțul a venit acum foarte puțin timp, deci decizia a fost luată din scurt!

În comunicat se arată că, pentru a respecta măsurile de distanțare socială, accesul în sala de conferință este permis doar reporterilor.

Ședința este extrem de importantă, pentru că se va discuta situația moțiunii – atât ca repercusiuni asupra unor parlamentari – dar și dacă se va continua demersul, sau se va depune o altă moțiune.

Conform unor informații anterioare, în ședință ar urma să se facă o analiză și să se ia mpsuri în cazul fiecărui caz de parlamentar PSD care a absentat la moțiune și se or propune chiar și  excluderi.

De asemenea, se va discuta o linie definitorie a politicii de alianțe și colaborări cu alte partide.

O altă situație urgentă este cea de la Senat, unde cel mai popular senator PSD, Șerban Nicolae, a demisionat, nemulțumit de tergiversarea propunerii candidaturii pentru președinția Senatului  - deși există un vot al grupului în acest sens.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1247
Tagurile:
Ședință, PSD
Tematic
Ilan Laufer, confirmare fulminantă: ”Firea, următoarea victimă a blatului Ciolacu – Orban”
Codrin îl distruge pe Ciolacu: ”Ai vrut să ajungi un Dragnea, dar nu ești nici umbra lui!”
Ciolacu NU are demnitatea de a-și asuma eșecul moțiunii – demonstrează că NU e un lider!
Deputați în Parlamentul României

Acum: Victorie uriașă a PSD în Parlament

40
(reînnoit 14:44 22.09.2020)
PSD își ia o revanșă majoră pentru moțiunea de cenzură, trecând prin Parlament legea de rectificare a Bugetului, prin care pensiile se majorează cu 40% de la 1 septembrie. Reacție dură a PNL

BUCUREȘTI, 22 sept  - Sputnik. Acum puțin timp, legea de rectificare a Bugetului 2020 a fost votată în Parlament.

Legea a trecut cu 242 de Au fost 242 de voturi ”Pentru”, 147 ”Împotrivă” și 11 abțineri.

În legea adoptată apare prevederea majorării punctului de pensie cu 40% începând cu data de 1 septembrie, dar și majorarea cu 1 miliard de lei a sumelor repartizate UAT-urilor, majorarea din acest an a salariilor de bază pentru personalul didactic de predare, dar și suplimentarea bugetului Ministerului Economiei cu 400 de milioane lei pentru programul Start-Up Nation şi a bugetul Secretariatului de Stat pentru Culte cu 20 de milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului.

De asemenea, amendamentele PSD vizează suplimentarea cu 5,635 milioane de lei a bugetului Camerei Deputaţilor, pentru a achiziţionarea de echipamente necesare dotării birourilor parlamentare din teritoriu, la schimbarea legislaturii, precum şi la suplimentarea cu 67 milioane de lei a bugetului Ministerul Agriculturii, pentru finanţarea Programului de realizare a sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor.

Interesantă este și acceptarea unui amendament UDMR care prevede că eliminarea plafonului privind datoria publică, conform metodologiei UE, pentru sfârşitul anului 2020, nu poate depăși 40% din PIB. Deci, în acest moment, Guvernul Orban se poate împrumuta… cam cât dorește Cîțu.

Spun că amendamentul UDMR este interesant pentru că poate fi un obstacol în fașa strategiei anunțată de PNL. Concret, reacția PNL a fost clară – legea va fi atacată la Curtea Constituțională – iar amendamentul UDMR ia PNL un motiv principal de atac.

40
Tagurile:
Parlament, Victorie, PSD
Tematic
Dănuța distruge PNL: legătură activă Nicușor - Dăncilă - PSD
Cristoiu îl trezește pe Ciolacu: Decizia CCR e testul PSD!
Zi de foc în Parlament, PSD și PNL joacă totul pe o carte!

Загрузка...
Alegeri prezidențiale în România, turul 2

Alegeri locale 2020: cine are dreptul de a alege

10
Autoritatea Electorală Permanentă a prezentat datele generale privind alegerile pentru autoritățile administrației publice locale și a explicat cine are dreptul de a alege.

BUCUREȘTI, 22 sept - Sputnik. La alegerile locale din data de 27 septembrie se aleg primarii, consiliile locale, consiliile judeţene și președinții consiliilor județene.

Consiliile locale, consiliile judeţene, primarii și președinții consiliilor județene se aleg prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat.

În București, se aleg consiliul local și primarul sectorului, Consiliul General al Municipiului Bucureşti și primarul general al municipiului Bucureşti.

Consiliile locale şi consiliile judeţene se aleg pe circumscripţii electorale, pe baza scrutinului de listă, potrivit principiului reprezentării proporţionale.

Primarii comunelor, oraşelor, municipiilor, sectoarelor municipiului Bucureşti, primarul general al municipiului Bucureşti și președintele consiliului județean se aleg pe circumscripţii electorale, prin scrutin uninominal.

Pentru alegerea consiliilor locale şi a primarilor, fiecare comună, oraş, municipiu şi subdiviziune administrativ-teritorială a municipiului constituie o circumscripţie electorală.

Pentru alegerea consiliilor judeţene şi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, fiecare judeţ, respectiv municipiul Bucureşti, constituie o circumscripţie electorală. Numerotarea circumscripţiilor electorale judeţene şi a municipiului Bucureşti se face prin hotărâre a Guvernului.

Cine poate vota

AEP informează că au dreptul de a alege cetăţenii români care au împlinit vârsta de 18 ani, inclusiv cei care împlinesc această vârstă în ziua alegerilor, cetățenii români care nu au fost puși sub interdicție sau cărora nu le-a fost interzisă exercitarea dreptului de a alege, pe durata stabilită prin hotărâre judecătorească definitivă și cetăţenii Uniunii Europene care au domiciliul sau reşedinţa în România.

10
Tagurile:
alegeri locale
Tematic
Anunțul care zguduie clasa politică: absenteism la alegeri
Astăzi au loc alegeri regionale în Rusia, principala zi de vot - detalii
Orban, anunțul cheie: MANEVRA politică distrugătoare la ALEGERI! PSD e în corzi!

Загрузка...