Gabriela Firea

Gabi Firea trezește PSD după șocul Moțiunii preia inițiativa bătăliei cu Guvernul!

3877
”Cineva, totuși, a câștigat ieri? Da, ați ghicit! Impostura! Haosul! Panica indusă! Un guvern care nu găsește soluții pentru nimic și dă vina mereu pe populație”.

BUCUREȘTI, 1 sept – Sputnik. Prima reacție puternică din PSD după moțiune, în afara acuzațiilor reciproce, a avut-o Gabriela Firea, care pare a prelua inițiativa acolo unde ”bărbații politici” s-au încurcat.

”Triumful imposturii! Decalogul Moțiunii! Ce-am avut și n-am pierdut, după ziua de ieri”, scrie Firea într-un recent mesaj, în care publică 10 aspecte unice în Europa ale Guvernului României.

Iată lista… sau Decalogul Moțiunii, conform căreia Guvernul Orban…

1. A făcut afaceri în starea de urgență cu măști și materiale sanitare cumpărate la suprapreț

2. A promis tablete copiilor. Începe școala și nu vor primi nimic. La fel și cu măștile promise

3. Vrea să dea vina pe părinți, impunând semnarea unei Declarații pe proprie răspundere privind starea de sănătate a copiilor

4. A deschis jocurile de noroc și a ținut teatrele încuiate

5. A deschis păcănele și a ținut terase și parcurile închise

6. A refuzat și blocat din start testarea persoanelor fără simptome, că sa izoleze focarele și acum avem explozie de contaminări

7. Pretinde că nu are bani pentru dublarea alocațiilor dar găsește fonduri pentru baronii galbeni, să le dea fonduri pentru achiziții de lux

8. Susține că nu are bani pentru creșterea punctului de pensie dar își permite să plătească sume enorme pentru despăgubiri anticipate unor prieteni politici

9. A trimis români la munca în străinătate, în plina stare de urgență, punându-le viața în pericol

10. Are cei mai incompetenți miniștri ai Educației și Sănătății, care sunt total depășiți că reacție și acțiune în pandemie.

Gabi Firea se oprește la aceste la 10 puncte, dar spune că ar putea continua ”până la minimum 50”, adăugând că asta este ”circumstanță agravantă”.

”Deci, după ce, aseară, după discuțiile despre Moțiune, guvernul a deschis șampania iar opoziția își numără oastea, tragem linie și concluzionam”, scrie Firea, atrăgând atenția că:  

- ”într-o societate normală, acest guvern își prezenta demisia de onoare”;

- ”într-o țară cu experiență democratică mai consolidată, acest guvern nu se mai putea salva prin pasivitatea partidului minorităților”;

- ”într-o lume responsabilă, noi toți ar trebui să devenim conștienți că fiecare ora în plus la guvernare înseamnă adâncirea prăpastiei economice”.

Ori, subliniază Gabi Firea, avem, oricum, ”număr record de șomeri și mii de firme intrate în insolvență și faliment, concomitent cu un deficit uriaș”.

Deci, pentru țară, rămânerea Guvernului ”e pierdere pe toata linia. Regres”.  Dar, întreabă Firea, ”cineva, totuși, a câștigat ieri?”.

”Da, ați ghicit! Impostura! Haosul! Panica indusă!”, răspunde tot primarul Capitalei. ”Un guvern care nu găsește soluții pentru nimic și dă vina mereu pe populație. Da, pe români, pe care îi liniștea în martie că vine doar o gripă ușoară iar acum îi sperie că nu mai sunt locuri în spitale!”.

Și, totuși, la toate acestea, Firea ar putea adăuga că, după un asemenea eșec și situație ridicolă cum a fost la moțiune, președintele, secretarul general și liderii grupurilor parlamentare ai unui partid normal și-ar fi prezentat demisia de onoare.

Mai ales că acest guvern care conduce folosind ”Impostura! Haosul! Panica indusă!”, a fost pus cu voturile PSD-Ciolacu. Iar Guvernul era fix la fel precum cel despre care vorbește Firea așa, acum.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

3877
Tagurile:
Gabriela Firea, moțiune, PSD
Referendum România

Exit Poll alegeri locale 2020 București cifre șocante!

326
(reînnoit 15:28 27.09.2020)
Analistul Cozmin Gușă a prezentat o medie a datelor de tip exit poll care arată că Gabriela Firea l-a devansat pe Nicușor Dan și din care rezultă o poziționare interesantă a principalelor partide.

BUCUREȘTI, 27 sept - Sputnik. Analistul Cozmin Gușă a realizat pe pagina sa de Facebook o medie a sondajelor de tip exit-poll la ora 14.00 care arată că, dacă Gabriela Firea este pe primul loc la Primăria Generală, în schimb USR este pe primul loc la votul politic la Consiliul General al Municipiului București.

Iată cum prezintă Cozmin Gușă rezultatele pentru ora 14.00:

Gabi Firea 45%

Nicușor Dan 40%

Traian Băsescu 11%

Restul mult sub 5%, unii chiar cu 0%!

Pentru partide, cifrele prezentate de analist sunt următoarele:

USR-PLUS 36%

PSD 32%

PNL 19%

PMP 5%

Restul sub 5%.

326
Tagurile:
Rezultate alegeri, România, alegeri locale
Tematic
Prezența vot la ora 15.00, anunțată de BEC – peste așteptări
Date noi la secții: prezență dubioasă, rezultate influențate
Rezultate exit poll la alegeri locale 2020 București – Firea conduce

Загрузка...
România, alegeri, bătrânel

Prezența vot la ora 15.00, anunțată de BEC peste așteptări

76
(reînnoit 15:34 27.09.2020)
O prezență neașteptat de mare, conform datelor furnizate și actualizate de Autoritatea Electorală Permanentă.

BUCUREȘTI, 27 sept – Sputnik. Conform datelor permanent actualizate de Autoritatea Electorală Permanentă, la ora 15.00 prezența era în jurul cifrei de 28%/.

Înscriși pe liste permanente si complementare 18.295.485.

Până la ora 15: votanți pe liste permanente si complementare 4.937.424, votanți pe liste suplimentare 163.047, votanți cu urnă mobilă 29.977, total votanți 5.130.448.

Urban: 2.351.440 votanți, Rural: 2.779.008 votanți.

Prezență la urne: 28,04 % (Sursa AEP).

Prezența la vot la ora 11.00, anunțată de BEC

BEC a informat că până la ora 11.00 au votat la alegerile locale din septembrie 2020, la nivel național, un număr total de 2.110.334 de alegători, prezența la urne fiind de 11,53%. Prin comparație, la alegerile locale din iunie 2016, până la ora 11.00 votaseră mai mulți alegători: 12,1% (2.218.885 de voturi).

Cele mai mari prezențe la vot s-au înregistrat, astăzi, până la ora 11.00, în județele: Teleorman, Olt, Giurgiu, Călărași, Mehedinți.

Cele mici prezențe la vot s-au consemnat în județele: Harghita, Covasna, București, Iași, Vaslui.

Iată cum arată și comparația prezenței la vot între mai multe categorii de votanți: prezenţa la urne este mai mare în rural față de urban, au votat mai mulți bărbați decât femei, iar majoritatea celor care au votat au peste 45 de ani.

Prezență la urne: 28,04 % (Sursa AEP actualizată permanent
Prezența la urne, conform BEC la ora 15: 27,38%.

76
Tagurile:
Rezultate, România, alegeri locale
Tematic
Exit Poll alegeri locale 2020 București – cine câștigă
Alegeri locale: părinții intră cu copiii în cabina de vot
Alegeri locale 2020 – MAI a pierdut evidența flotanților

Загрузка...
Karabah

Militarii azeri au preluat controlul asupra 6 localități din Karabah

0
Militarii Azerbaidjanului anunță că a preluat controlul asupra șase localități din regiunea Karabah.

BUCUREȘTI, 27 sep – Sputnik. Militarii azeri au preluat controlul asupra unui șir de înălțimi strategice și șase sate din Karabahul de Munte, a declarat Ministerul Apărării al Azerbadjanului.

Inclusiv, au fost elibertate satele Qaraxanbəyli, Karvend, Horadiz, Yukhari Abdurakhmanly din raionul Füzuli, Böyük, Bëyuk Mardzhanly și Nuzgar, raionul Jabrayil, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului Apărării, Anar Eivazov.

Duminică, Ministerul Apărării al Azerbaidjanului a declarat că forțele armate ale Armeniei au atacat localitățile de pe linia de contact din Karabah, provocând victime printre civili. Potrivit Ministerului Apărării al Armeniei, Karabahul “a fost supus unor atacuri aeriene și cu rachete”. Purtătorul de cuvânt al președintelui autoproclamatei Republici Karabahul de Munte, Vagram Pogosean, că focurile de artilerie au vizat localitățile din Karabah, inclusiv capitala regiunii Stepanakert și a îndemnat populația să se ascundă. Autoritățile republicii nerecunoscute au anunțat stare de război și mobilizare generală. Guvernul Armeniei, la rândul său, a anunțat și el stare de război și mobilizare din cauza situației din Karabah.

Baku și Erevan s-au acuzat reciproc de tensionarea situației. Ministerul Apărării al Azerbadjanului afirmă că focul a fost deschis de partea armeană, iar forțele azere au declanșat o operațiune de contraofensivă. Ministerul Apărării al Armeniei declară că regiunea Karabah a fost supusă unor atacuri aeriene și cu rachete din partea Azerbaidjanului.

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a îndemnat Baku și Erevan să înceteze imediat focul și să recurgă la negocieri. Organizația Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC) a subliniat că acest conflict trebuie să fie soluționat doar pe o cale pașnică, cu implicarea grupului OSCE de la Minsk. Totodată, OTSC a menționat că Armenia nu a solicitat ajutor din partea organizației pentru soluționarea conflictului.

0
Tagurile:
Război, Karabah, Azerbaidjan, Armenia
Tematic
Agravarea relațiilor azero-armene: Atac asupra punctului fortificat armean - Video
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, se află într-o vizită oficială în Armenia
Azerbaidjanul își mobilizează trupele din cauza situației din Karabah
Armenia declară stare de război și mobilizare generală
Video: Armenia arată cum a distrus tancurile Azerbaidjanului
Lavrov și Çavuşoğlu au discutat despre situația din Karabah
Turcia sprijină Azerbaidjanul în conflictul din Karabah

Загрузка...