Ilan Laufer

Ilan Laufer, confirmare fulminantă: ”Firea, următoarea victimă a blatului Ciolacu Orban”

591
Obiectivul nr. 1: ”Eliminarea Gabrielei Firea din politica mare, care dacă va fi reconfirmată cu un nou mandat de Primar General al Capitalei, ar reprezenta cel mai mare pericol pentru domnia lui Ciolacu”

BUCUREȘTI, 1 sept – Sputnik. Unul dintre cei mai apreciați miniștri ai guvernărilor din perioada Dragnea-Dăncilă, Ilan Laufer, face o dezvăluire șocantă: nu numai moțiunea ar fi fost un ”blat”, dar acum urmează  Gabi Firea!

”Blatul a funcționat, moțiunea s-a izolat. Gabriela Firea va fi următoarea victimă a blatului dintre Ciolacu și Orban”, scrie Ilan Laufer.

De fapt, nu este o simplă dezvăluire – ci o confirmare a unor avertismente date de mai mulți analiști. Ilan Laufer atrage însă atenția că a expus de mult timp un ”blat” Ciolacu-Orban.

”De luni de zile susțin că Marcel Ciolacu a făcut un mare blat cu PNL Orban, blat împotriva cetățenilor români și a democrației, blat prin care PNL + PSD = LOVE, blat pentru acapararea totală a puterii de către cele două partide, blat prin care românii să nu mai aibă de ales decât varianta PSD – PNL, cred că acum nu mai există niciun fel de dubiu”, scrie Lufer.

Ei bine, iată însă care ar fi următoarele ținte sau, cum scrie Laufer,”Ciolacu se va concentra pe următoarele obiective ale blatului”, cum ar fi:

1. ”Eliminarea Gabrielei Firea din politica mare, care dacă va fi reconfirmată cu un nou mandat de Primar General al Capitalei, ar reprezenta cel mai mare pericol pentru domnia lui Ciolacu”. 

2. ”Pierderea cu brio a  alegerilor locale de către PSD”.

3. ”Intrarea la guvernare alături de PNL, după alegerile parlamentare”.

Dacă primul punct este, așa cum scriam, în concordanță cu dezvăluirile mai multor analiști, al doilea nu prea pare în logica relațiilor clare între Ciolacu și unii primari – cum ar fi Gabriel Mutu sau Daniel Tudorache.

Al treilea punct pare o perspectivă – cel puțin ca susținerea parlamentară – cu numirea unor oameni ai (conducerii) PSD în anumite funcții și alocări bugetare pentru unele ”baronii” PSD – pe modelul guvernării Tăriceanu, în perioada 2006 – 2008.

”De când Marcel Ciolacu a anunțat că trece moțiunea fără probleme și a ieșit cu un “nume” de premier care nu era numele lui și nu era din PSD, pentru mine a fost foarte clar că moțiunea va pica și că blatul va prima”, scrie Ilan Laufer, completând cu modelul clasic – ”În calitate de Președinte al PSD și de lider al opoziției, Ciolacu ar fi trebuit să fie singura nominalizare pentru funcția de premier, daca moțiunea trecea”.

Oricum, confirmarea ”săpării” Gabrielei Firea, cel mai periculos potențial rival al lui Ciolacu cu excepția lui Teodorovici, atrage atenția! Ilan Laufer nu e un oarecare, ci un personaj ”bine ancorat în realitate” – dar și cu conexiuni în multe zone de putere, nu doar din România.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

591
Tagurile:
Gabriela Firea, Ilan Laufer
Alegeri locale în România 2020

Rezultatele alegerilor de la Iași surpriză uriașă

480
(reînnoit 23:49 27.09.2020)
Una dintre primele victorii anunțate cu mare emfază de PNL este contestată de rezultatele declarate de USR – PLUS

BUCUREȘTI, 27 sept – Sputnik. Liberalii au anunțat cu mare pompă că au câștigat Iașiul  - atât la Consiliul județean, prin controversatul ministru Costel Alexe, cât și primăria Iașilor, prin actualul primar Mihai Chirica. Un personaj și mai controversat.

PNL nu a anunțat însă pe ce bază își anunță victoria – pentru că în Iași NU s-a făcut Exist-poll!

Dar, ”nucleara” și surpriza uriașă vine de la candidata USR-PLUS la primăria Iașilor, Cosette Chichirău, care afirmă că meciul se joacă – și că primele rezultate arată că… ea ar fi câștigat!

În plus, după declarația activei parlamentare, PNL nu a îndrăznit să vină cu vreo replică. Iată declarația candidatei Cosette Chichirău.

480
Tagurile:
Iași, alegeri, Rezultate
Тема:
Alegeri locale în România 2020

Загрузка...
Alegeri locale în România 2020

Rezultat la Timișoara… e surpriza alegerilor!

214
Singurul primar autentic liberal de mare municipiu a pierdut alegerile – și încă detașat! Un edil simbolic pentru PNL este învins de un necunoscut

BUCUREȘTI, 27 sept – Sputnik. O veste șocantă pentru liberalii autentici – celebrul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, și-a recunoscut înfrângerea în fața contracandidatului său, un anume Dominic Fritz, cetăţean german, candidat USR-PLUS!

Înfrângerea a fost recunoscută chiar de Nicolae Robu.

”S-au numărat 15% din voturi, dar e deja relevant…  am pierdut! Diferenţa este mare, surprinzător de mare, ceea ce înseamnă că aşteptările timişorenilor sunt altele”, a declarat controversatul și originalul primar Nicolae Robu.

Alegeri locale 2020: Rezultatele Exit poll în Cluj

Alegeri locale în România 2020
© AFP 2020 / DANIEL MIHAILESCU
Competiția de la Cluj Napoca pare a fi fost mai mult de fațadă. În fapt, contracandidatul lui Emil Boc, Emanuel Ungureanu de la USR nu a avut șanse. Cât despre PSD-ul local ala lui Vasile Dâncu, acesta nici nu există.

Datele arată că la ora 20:00 au votat 252.593 persoane în județul Cluj, adică o prezență de 40.83%. Prezența a fost mai mică în municipiul Cluj-Napoca, unde au votat 33.41% dintre alegatori, adică 93.232 persoane.

Exit Poll de la ora 21.00 pentru primăria Cluj Napoca arată că Emil Boc, actualul primar a câștigat detașat.

Emil Boc (PNL): 51.52%

Emanuel Ungureanu (USR - Plus): 38.64%.

214
Tagurile:
2020, alegeri locale, Timișoara, exit poll, Rezultate
Тема:
Alegeri locale în România 2020

Загрузка...