Marcel Ciolacu

Ciolacu NU are demnitatea de a-și asuma eșecul moțiunii demonstrează NU e un lider!

254
Ceea ce arată că Marcel Ciolacu NU e un lider național – este faptul că, deși eșecul este al lui, NU își asumă nicio responsabilitate! Acesta ar fi fost un reflex al lui lider adevărat, nu al unui parvenit de tip Ciolacu, Orban sau Iohannis.

BUCUREȘTI, 31 aug – Sputnik. Foarte nervos, Marcel Ciolacu a părăsit sala de plen după ce numărătoarea parlamentarilor prezenți a demonstrat oficial lipsa cvorumului. Primele lui replici au fost despre excluderea celor absenți, care nu i-au dat posibilitatea de a-și duce la îndeplinire planul.

”Care colegi? Cei trei îmbolnăviţi? Domnul Potor, domnul Rădulescu şi doamna Carmen Dan. Dacă tot forţăm aşa lucrurile, am să propun Comitetului Politic Naţional excluderea celor trei foşti colegi ai mei”, a declarat Ciolacu, aruncând direct verdictul – ”Nu e niciunul bolnav”.

De fapt, ”Moțiunea lui Ciolacu” era un eșec chiar de la început, a așa cum a spus și Miron Mitrea, și Mugur Ciuvică… și subsemnatul.

Analizând observăm că ”Moțiunea lui Ciolacu” NU avea continuitate clară – premier PSD, guvern cu aliații, program discutat public; NU mai avea susținere publică – e suficient să citești reacțiile la postările despre moțiune, nimeni nu mai crede în acest demers; NU a negociat clar – iar declarația recentă a lui Kelemen Hunor o spune clar.

A cui e vina pentru toate aceste „NU”? A lui Marcel Ciolacu, cel care avea responsabilitatea negocierilor și a organizării – și cel care a stabilit de capul lui ce, cum și când în legătură cu moțiunea. Cu ”moțiunea lui Ciolacu”.

În plus, i-a dat gură liberă lui Paul Stănescu, alt intelect al politicii, să amenințe cu excluderea parlamentarii – cu suficient timp înainte ca să lase loc la negocieri… cu alții!

De altfel, după ce s-a mai calmat, Ciolacu nu a putut da răspunsuri clare presei despre ce urmează în continuare. A bălmăjit ceva despre o nouă încercare de supunere la vot a moțiunii, sau despre depunerea unei noi moțiuni de cenzură.

Mai mult, din exprimarea sa ambiguă se înțelege că dă vina pe aliați – în condițiile în care Pro România și ALDE au venit in corpore. ”PSD nu are 233 de voturi… am încercat să creăm o majoritate -  nu s-a făcut cvorumul”.

Ce va fi mai departe? ”Categoric, vom lua o decizie politică și vom anunța - în două zile vom avea un comitet politic național - sunt discuții pentru că s-a intrat într-o sesiune ordinară, avem dreptul de  a depune o moțiune sau de a vota această moțiune”, a declarat Ciolacu.

Dar, ceea ce arată că Marcel Ciolacu NU e un lider național – este faptul că, deși eșecul este al lui, NU își asumă nicio responsabilitate! Acesta ar fi fost un reflex al lui lider adevărat, nu al unui parvenit de tip Ciolacu, Orban sau Iohannis.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

254
Tagurile:
Moțiunea de cenzură, eșec, Marcel Ciolacu
Tematic
Grindeanu revine în fruntea PSD… cu o DEMISIE și o critică! Vizați… și Ciolacu, și Tudose!
Ponta, avertisment grav pentru Ciolacu după absenteismul din sală
Ciolacu acuză: un infractor e fruntea Guvernului, capii poliției – ”frăție cu interlopii”
Gabriela Firea

Gabi Firea, cea mai deșteaptă replică pentru Iohannis!

428
Gabriela Firea îi dă președintelui o replică perfectă – și dezvăluie cum a fost gândit totul la aceste alegeri, având și probe.

BUCUREȘTI, 30 sept – Sputnik. În această seară, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că ”este inadmisibil ca în anul 2020 să avem încă discuţii aprinse despre fraudarea votului”, a repetat expresia sa favorită ”practici toxice”, care ar fi fost folosite în trecut.

”Aceste practici continuă să fie îmbrățișate de politicieni retrograzi care nu înțeleg că minciuna nu mai e tolerată de români”, indicând ca autoritățile să verifice la sânge cine și cum a fraudat aceste alegeri. ”Cei vinovați vor fi trași la răspundere”.

Dincolo de încălcarea Constituției prin implicarea politică, președintele nu mai are nicio limită nici în privința zonei Justiției – indicând procurorilor PE CINE să ancheteze și chiar un sens unic în care să ancheteze, deoarece aluziile la ”politicieni retrograzi” și la voința electoratului de schimbare sunt prea străvezii.  

Acest fapt impune o reacție a magistraților, desigur, dar să vedem un răspuns inteligent dat de Gabriela Firea, principalul om al PSD vizat de bătălia alegerilor.

”Nu înțeleg ce a vrut să spună președintele… Credeți că pesediștii din secțiile de votare au fraudat în favoarea mea?””, i-a replicat Firea lui Iohannis la România TV.

Pe de altă parte, Gabriela Firea a subliniat că este în posesia unor probe ale manevrelor făcute la alegeri împotriva ei.

”Avem procese verbale cu ștersături, cu voturi puse la Nicușor Dan, deși trebuiau puse la mine”, spune Firea – ”Trebuie să se purceadă la renumărarea voturilor. Pe cine ar deranja? Eu am acceptat rezultatul votului”.

Concluzia Gabrielei Firea este că ”Totul a fot gândit strategic, gradual, votul bucureștenilor a fost modificat, fraudat”.

428
Tagurile:
Klaus Iohannis, Gabriela Firea
Tematic
Năstase, reacție: ce este de făcut! Și o aluzie pentru Firea
Confruntare Ciolacu-Firea, după declarații incendiare
Admonestat bărbătește de soțul lui Firea, Orban a dat înapoi

Загрузка...
Ludovic Orban

Orban, anunț ferm despre școli, universități și carantină!

65
În această seară, după o videoconferința cu prefecții și Comitetele Județene pentru Situații de Urgență, premierul a făcut mai multe anunțuri importante .

BUCUREȘTI, 30 sept – Sputnik. Ludovic Orban a susținut o videoconferința cu prefecții și cu Comitetele Județene pentru Situații de Urgență din toată țara, alături de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și secretarul de stat MAI, dr. Raed Arafat.

Ulterior, Orban s-a întâlnit cu presa, explicând că subiectul acestei videoconferințe a fost ”intensificarea acțiunilor autorităților în lupta contra răspândirii coronavirusului”.

”Am solicitat Comitetelor Județene o implicare mult mai serioasă în implementare măsurilor legale adoptate de autorități, o intensificare a acțiunilor de control și nu în ultimul rând o intensificare a comunicării cu cetățenii”, a spus Orban.

Elementul de maxim interes îl reprezintă școlile, dar și universitățile, care și-au reluat activitatea. Orban a cerut celor din teritoriu ”să urmărească mai multe linii de acțiune”.

În primul rând, în școli ”să fie respectate toate măsurile de protecție sanitară”, a spus premierul făcând cea mai importantă subliniere: decizia județeană se ia la nivelul CJSU, nu la nivelul unității de învățământ.

”În școli și în universități, deciziile care se iau la nivelul CJSU, să țină cont de reglementările legale”, a spus premierul, subliniind ”Nu după bunul plac al unor directori de școli. Ce spune legea, aia trebuie să se aplice”.

Pe de altă parte, Orban consideră că după primele două săptămâni ”este greu să ai o evaluare a răspândirii virusului în școli”.

”Copilul este expus celui mai mic risc de infectare în cadrul școlii - riscul pentru un adolescent, elev este mai mare atunci când NU se află sub supravegherea unui adult”, a spus Orban, explicând că ”numărul de cazuri în ceea ce privește populația școlară este de 6,3%”.

Pe evaluarea guvernului ”nu există, deocamdată, o creștere pe această categorie de vârstă”, a spus Ludovic Orban.

Tot Orban a anunțat că, din analizele efectuate de INSP și Ministerul Sănătății rezultă că riscul cel mai mare de infectare” a fost în cadrul evenimentelor nunți, botezuri și alte tipuri de evenimente”.

Al doilea factor de risc este reprezentat de transportul inter-județean și în afara județelor, a spus Orban, anunțând că ”am solicitat o verificare mai atentă”.

Și o precizare fermă: ”Am solicitat Comitetelor pentru Situații de Urgență să instituie carantina acolo unde este nevoie, atât la nivelul unor localități, cât și la nivelul anumitor zone”, a spus Ludovic Orban.
65
Tagurile:
carantină, universități, școli, Ludovic Orban
Tematic
Orban, ipocrizie totală – devine legendar!
Admonestat bărbătește de soțul lui Firea, Orban a dat înapoi
Orban, acuzat direct că a dat comandă contra unui MILIARDAR

Загрузка...
Dezbateri Trump-Biden

Serviciile speciale ale SUA: auziți o nouă gafă a lui Biden - știți, Putin este de vină

0
(reînnoit 20:39 30.09.2020)
Este chiar curios când oare autorii diferitor teorii conspiraționiste anti-rusești vor înceta să folosească cuvinte care denotă un grad sporit de probabilitate a implicării Kremlinului în anumite scandaluri, scrie editorialistul Vladimir Kornilov pentru RIA Novosti.

Editorial realizat de Vladimir Kornilov

Am studiat deja expresia highly likely (”cu un grad sporit de probabilitate” în cazul Skripal), almost certainly („aproape sigur” în cazul acuzațiilor de furt de vaccin). Acum trebuie să ne obișnuim cu următorul cuvânt - probably („probabil”), notează editorialistul RIA Novosti Vladimir Kornilov.

De data aceasta, datorită publicației The Washington Post, am aflat că Vladimir Putin „probabil” conduce personal o operațiune secretă pentru discreditarea candidatului la președinția SUA, Joe Biden. Mai mult, acest lucru se face cu referire la un anumit raport CIA super-secret - atât de secret, încât jurnaliștii WP au putut să se familiarizeze cu conținutul său scurt în relatarea mai multor persoane.

Temeiul unei astfel de concluzii paradoxale este impresionant: se dovedește că a fost făcută de unii analiști pe baza „surselor de informații deschise, declasificate și clasificate”.

Primul rând al acestui raport cică ar menționa: ”Credem că președintele Vladimir Putin și majoritatea oficialilor ruși de rang înalt sunt conștienți și, probabil (acel probabil despre care menționam - n.a), conduc operațiuni de influență rusesască care vizează discreditarea fostului vicepreședinte american, susținând președintele SUA și stârnind discordia în societate înainte de alegerile din noiembrie din SUA”.

Deci iată cine îl discreditează pe fostul vicepreședinte! Acum devine clar cine îi scrie lui Biden discursurile sale cu gafe amuzante care ne fac să medităm despre starea sa de sănătate. Cu siguranță, Putin a fost cel care i-a băgat zilele trecute un text despre faptul că până la sfârșitul discursului său vor muri de coronavirus 200 de milioane de oameni. Pentru că nimeni nu l-ar putea discredita mai bine pe Biden.

Multe surse mass-media americane au atras atenția asupra unui raport similar din partea Departamentului american pentru Securitate Internă, care a ieșit ca și cum ar fi „pentru uz intern” (inundând imediat toate site-urile de știri) cu titlul „Rusia, probabil (de data aceasta likely, fără highly”. n.a), discreditează sănătatea candidaților americani pentru a influența alegerile din 2020". Atrageți atenția asupra pluralului cuvântului „candidați”. Acum să comparăm cu titlurile majorității covârșitoare ale mass-media americane despre această „senzație” - dacă le credeți, atunci vorbim despre „atacul rus împotriva sănătății mintale a lui Biden”.

Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că buletinul în sine menționează și atacurile actorilor iranieni și chinezi asupra stării mentale a lui Donald Trump. Dar acest lucru, după cum știți, nu deranjează deloc mass-media democratică din America. A-l numi schizofrenic pe actualul președinte american nu este deloc o interferență. Însă despre Biden nu se poate vorbi în așa fel.

Mai mult, se pare că insidiosul plan ruso-chinezo-iranian este pus deja în funcțiune. Potrivit unui sondaj recent din statele cheie ale campaniei din 2020, 51% dintre alegătorii de acolo consideră că Trump este „neadecvat mental” pentru președinție și 52% spun același lucru despre Biden. Adică, trebuie să presupunem că un număr imens de alegători americani care pun la îndoială starea mentală a ambilor candidați la președinția SUA este rezultatul „dezinformării rusești”. Și Trump și Biden înșiși, cu comportamentul lor excentric și, ca să spunem ușor, afirmații ambigue, nu au nimic de-a face cu asta? Ca de obicei, rușii sunt de vină pentru tot. Probably.

Iată că și în cazul raportului teribil de secret al CIA de la WP este o poveste similară. După ce a fost menționat Putin chiar în primele rânduri, care ar fi condus personal campania de discreditare a candidatului la președinția SUA, ulterior se vorbește  în exclusivitate despre acțiunile parlamentarului ucrainean Andrii Derkaci, cunoscut pentru faptul că publică cu regularitate fragmente audio ale conversațiilor dintre Petro Poroșenko și Joe Biden. Mai mult, el nu spune nimic despre „legăturile sale cu Putin”.

Atunci când mass-media americană vorbește despre „casetele Derkaci”, acestea au doar două argumente, dacă se poate numi așa: a) în zorii anilor nouăzeci, a absolvit Școala Superioară a KGB din Moscova, ceea ce înseamnă, desigur, că este „agentul Kremlinului”. ; b) înregistrările transmise de acesta sunt „editate”. Și toate, pe această bază, mass-media democratice refuză chiar să discute conținutul acestor „casete”, astupându-și urechile atunci când aud despre ele. A ajuns chiar la punctul în care Twitter a blocat instantaneu contul utilizatorului al cărui tweet despre „casetele Derkaci” a fost citat de Trump. Și niciun fel de cenzură. S-a spus: „agentul Kremlinului” răspândește „dezinformarea” la cererea aceluiași Kremlin. În consecință, verificarea datelor este interzisă.

Îmi amintesc în această privință conferința de presă a șefului SBU Valentin Nalivaicenko în iulie 2014, imediat după căderea Boeing-ului malaezian la Donbass. A doua zi, „casetele” oferite de el au fost citate pe primele pagini ale tuturor ziarelor importante din lume. Rețineți că nimeni nu și-a amintit atunci că Nalivaicenko a studiat la Institutul de Informații KGB din Moscova, deoarece nimeni din Occident nu a fost îngrijorat de faptul că înregistrările audio nu au fost doar editate, ci și falsificate. Doar că acele falsuri cu versiunea că MH17 a fost doborâtă de niște „cazaci din Cernuhino”, la acea vreme, erau destul de mulțumiți de jurnaliștii occidentali. Dar „casetele lui Derkaci” nu li se potrivesc în niciun fel - nu se încadrează în obiectivele campaniei electorale. Prin urmare, orice informație despre acestea trebuie cenzurată fără milă.

Și la urma urmei, nimeni nu pune în mod deosebit la îndoială autenticitatea vocilor lui Poroshenko și Biden pe aceste înregistrări. Dar este un păcat de moarte să le discutăm sau să le cităm. Mass-media americană a reacționat aproximativ în același mod la raportul a două comisii din Senat cu titlul elocvent „Hunter Biden, Burisma și corupția”, publicat acum câteva zile. Raportul este voluminos și conține confesiunile uimitoare ale oficialilor americani conform cărora conducerea superioară a Statelor Unite, inclusiv vicepreședintele Joe Biden și secretarul de stat John Kerry, a fost avertizată în mod repetat cu privire la schemele de corupție ale companiei de gaze ucrainene Burisma și cu privire la problemele pentru Statele Unite care vor fi asociate cu activitatea în această firmă a lui Hunter Biden, fiul vicepreședintelui.

Este chiar imposibil să ne imaginăm cum ziarele l-ar răstigni pe Trump dacă ar fi scos la iveală actele de corupție ale copiilor săi și ar fi închis ochii, de fapt, încurajându-i să facă acest lucru. Dar raportul Senatului a fost ignorat în unanimitate de către mass-media sau pur și simplu numit „o campanie rusească de dezinformare”. Pe baza acestui fapt, se poate presupune că senatorii SUA sunt „agenți ai Kremlinului”. Dar raportul conține fapte și mărturii care nu pot fi contestate chiar ale oficialilor care au raportat personal despre corupția din cadrul ”Burisma” și activitatea lui Biden Jr. acolo.

Joe Biden
photo: Press Service of the President of Ukraine

Drept răspuns, democrații și-au pregătit rapid contra-raportul, în care au încercat să spargă sau mai degrabă să dilueze argumentele adversarilor lor. Și, desigur, principala concluzie a democraților este că ancheta Senatului reproduce „atacul rusesc asupra alegerilor din 2020”. Adică suntem din nou de vină.

Se pare că Rusia a fost cea care l-a numit pe Biden Jr. într-o companie coruptă din Ucraina, iar apoi i-a dictat lui Biden Sr. cum să-l demită pe procurorul general ucrainean Viktor Șokin, care a îndrăznit să investigheze acuzațiile de corupție ale Burisma. Deci, ar trebui să ne așteptăm la noi sancțiuni pentru acțiunile „agenților Kremlinului” americani în Senat și în Casa Albă. La urma urmei, vina Rusiei a fost dovedită din nou, deși nu fără de ajutorul unui alt probably.

Opinia autorului poate să nu coincidă cu cea a redacției.

0
Tagurile:
SUA, Joe Biden, Putin

Загрузка...