Robert Cazanciuc

Robert Cazanciuc, lecție de acuzație inteligentă și elegantă la adresa lui Iohannis!

857
Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc face un frumos joc de învăluire în care îi pune elegant în cârcă lui Iohannis toate faptele PNL.

BUCUREȘTI, 31 aug – Sputnik.  Senatorul PSD Robert Cazanciuc, președinte interimar al Senatului României, face ceea ce evită mulți lideri PSD, inclusiv Marcel Ciolacu – îi spune în față lui Iohannis adevărul -  într-un fel elegant, fără jigniri, cu o construcție demnă de un intelectual din politică.

”Președintele Klaus Iohannis continuă să se comporte ca Președinte al PNL și nu ca Președinte al tuturor românilor, așa cum îl obligă Constituția”, spune actualul interimar la președinția Senatului.

Asta a fost partea de adevăr spus direct, pentru că de aici încolo, Cazanciuc face un frumos joc de învăluire în care îi pune elegant în cârcă lui Iohannis toate faptele PNL.

”Constituția pare să fi ajuns astăzi o simplă bucată de hârtie călcată în picioare de mahării PNL, dornici să scoată maxim de profit, politic și financiar din criza în care ne aflăm”, spune Cazanciuc, în condițiile în care, se știe public, Iohannis e cel care dă tonul încălcării flagrante a Constituției.

Domnule Președinte, îi întoarce Cazanciuc vorbele lui Iohannis – ”cinic nu este să folosești instrumentele profunde ale democrației, cum ar fi moțiunea de cenzură, cinic este să dezertezi din fața românilor, așa cum a făcut-o Florin Cîțu în plină pandemie”.

”Cinic este să ții la putere un guvern care prin incompetență și hoție pune în pericol întreaga națiune”, spune Cazanciuc, în condițiile în care Iohannis se manifestă clar pentru menținerea PNL la putere, indiferent de orice.

În aceste condiții, senatorul PSD subliniază maximul de cinism: afectarea viitorimii, a noii generații.  ”Cinic este să amanetezi viitorul țării, atunci când nu ești în stare să oferi soluții pentru deschiderea școlilor, punând astfel în pericol copiii, părinții și profesorii.

”Domnule Iohannis, din respect pentru democrație, faceți apel la senatorii și deputații PNL, să nu fugă din parlament și să-și asume cu demnitate înfrângerea”, scrie în final Cazanciuc, fără îndoială unul dintre cei mai inteligenți politicieni ai PSD.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

857
Tagurile:
Robert Cazanciuc, Klaus Iohannis
Tematic
Încă o confirmare a PREMIERULUI pe care Ciolacu îl va propune lui Iohannis! Alte variante
Actrița Carmen Tănase, cel mai demn și frumos mesaj către Iohannis și Orban!
Cristoiu dă de pământ cu Iohannis – politica grețoasă a PNL și strategia nevestelor curve
Mihail Tudose

Bătălia serviciilor? Mihai Tudose, contre cu Virgil Popescu

9
(reînnoit 13:52 22.09.2020)
Două domenii de vârf pe vremuri, când aduceau venituri uriașe la buget, sunt acum lăsate de izbeliște – iar discuția despre ele este respinsă imediat de PNL – în cazul de față, de un ministru conectat la Servicii.

BUCUREȘTI, 22 sept – Sputnik. Doi dintre demnitarii cu legături în zona serviciilor, ambii ”academicieni SRI, Mihai Tudose (PSD) și Virgil Popescu (PNL), se contrează pe două teme strategice: petrochimia și Energia.

Într-o postare de acum câteva zile, Mihai Tudose cere Guvernului ”să acționeze mult mai ferm, la nivelul Consiliului (UE), pentru interesul vital al României de a-și putea valorifica resursele!”.

”E primul pas. În etapa următoare, cei care vom guverna după alegeri trebuie să relansăm petrochimia”, scria Tudose, pe 16 septembrie.

Ei bine, ideea excelentă a lui Tudose a fost întâmpinată cu… ironie de guvern, mai ales de ministrul Economiei, Virgil Popescu. De ce nu vrea PNL să redeschidă unul dintre cele mai profitabile domenii din trecutul României, e greu de înțeles.

Mihai Tudose consideră că e vorba de o ”strategie” de tip ”După PNL, potopul!”.

”Ministrul Economiei, Virgil Popescu, după ce m-am pronunțat săptămâna trecută pentru relansarea industriei petrochimice, s-a repezit să declare: ”Am auzit că cei de la PSD promit în continuare repornirea petrochimiei, însă acest lucru e o Fata Morgana””, arată fostul premier.

Tudose atrage atenția că Popescu e același ministru care ”exact acum cinci luni, spunea că România trebuie să își regândească producția industrială și să se concentreze pe energie, apărare și... petrochimie”.

”Nu e clar ce resorturi a acționat Covidul sau alt ,,virus” de import la nivel ministerial de a picat petrochimia dintre prioritățile guvernamentale”, scrie Tudose ironic. ”Bine că ne-am bătut la Bruxelles să obținem finanțare europeană pentru infrastructura gazelor naturale...”.

Ironie dar… Tudose știe ce spune! Și nu bate șaua aiurea, ci ca să priceapă…vreun cal-doi! Iar petrochimia românească – de fapt, dispariția ei, pare a fi fost un interes al unor investitori străini în România. Vezi cazurile Arpechim și Oltchim. 

”Dar energia?”, întreabă Mihai Tudose. ”În prima jumătate de an, am importat de două ori mai multă electricitate decât anul trecut în aceeași perioadă. Asta, în condițiile în care a scăzut consumul național, mai ales în industria blocată de pandemie”.

Fostul premier atrage atenție că am ajuns să importăm acum 20% din consumul național de gaze – ”De unde, pe timp de vară, producția internă era mai mult decât suficientă”.

”De ce, dom’ ministru, de ce?!”, îl întreabă Tudose pe Popescu, completând ”Totuși, e economia țării...”.

Dar, spune ex-premierul, ”înțeleg că la PNL e ceva de genul: Noi încercăm să construim ceva. Dacă stă în picioare e zid, dacă a căzut.. e trotuar...”.

”Nu aveți voi niște treabă pe la voi pe acasă?...”, întreabă în final Tudose – și este singura întrebare fără sens – dacă e adresată liberalilor… și nu altcuiva.

Cert este că Petrochimia și Energia, două domenii de vârf la importanță, dar și ca realizări în trecuta Românie, sunt lăsate de izbeliște acum – și pare a se încerca decât… să se dea tot pe mâni ”strategice”, cu beneficii zero sau chiar cu pagube pentru România. Ori, de asta știu și oameni din servicii, care s-ar putea să se revolte și să miște ceva.

9
Tagurile:
Virgil Popescu, Mihai Tudose
Tematic
Tudose, atac total la Guvernul Orban – “Mămăliga care latră!”
Tudose surprinde - analiză fulminantă și o mărturisire: îi e teamă de ”fericirea” cu Orban
Presimțind că e vizat de Dragnea în interviu, Tudose reacționează în favoarea lui Ciolacu
Tudose îi dă palme lui Orban… să-l trezească: ”Vise, taică Ludovic, din păcate doar vise!”
Tudose dă în vileag cea mai rușinoasă și periculoasă situație din România în Pandemie

Загрузка...
Alegeri prezidențiale în România

Alegeri locale 2020: care este procedura de vot

20
Autoritatea Electorală Permanentă a informat asupra procedurii de votare în cadrul alegerilor locale care vor avea loc pe 27 septembrie.

BUCUREȘTI, 22 sept - Sputnik. Potrivit AEP, cetățenii români pot vota cu cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate ori paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic, iar în cazul elevilor din şcolile militare, carnetul de serviciu militar, valabile în ziua votării.

În cazul cetățenilor Uniunii Europene, aceștia pot vota cu orice document valabil care le atestă identitatea.

AEP anunță că votarea se desfășoară duminică, 27 septembrie, între orele 7.00 – 21.00, iar la ora 21.00 preşedintele biroului electoral al secţiei de votare declară votarea încheiată şi dispune închiderea localului secţiei de vot.

Alegătorii care, la ora 21:00, se află în localul secţiei de votare pot să îşi exercite dreptul de vot.

Procedura de votare

La intrarea în secția de votare, alegătorul prezintă operatorului de calculator al secției de votare actul de identitate şi, după caz, documentul care dovedeşte reşedinţa. După ce prezintă actul de identitate operatorului de calculator, alegătorul semnează în lista electorală permanentă sau în copia de pe lista electorală complementară, după caz, primește buletinele de vot şi ştampila cu menţiunea "VOTAT".

Alegeri europarlamentare 2019
© AP Photo / Vadim Ghirda

Persoanele care nu se regăsesc în listele electorale permanente, dar pot dovedi cu actul de identitate că au domiciliul sau reședința în raza teritorială a secției de votare respective, vor fi înscrise în lista electorală suplimentară.

Fiecare alegător va primi patru buletine de vot: unul pentru primar, unul pentru consiliul local, unul pentru consiliul județean și unul pentru președintele consiliului județean.

În București, fiecare votant va primi patru buletine de vot: unul pentru primarul de sector, unul pentru consiliul local al sectorului, unul pentru primarul general al municipiului București și unul pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Alegătorii votează separat, în cabine închise, aplicând ştampila cu menţiunea "VOTAT" în patrulaterul care cuprinde lista de candidaţi sau numele candidatului pe care îl votează.

După ce a votat, alegătorul îndoaie buletinele de vot astfel încât pagina albă care poartă ştampila de control să rămână în afară şi introduce fiecare buletin de vot în urna corespunzătoare.

Îndoirea greşită a buletinului de vot nu atrage nulitatea votului, dacă secretul votului este asigurat.

În cazul în care buletinul de vot se deschide în aşa fel încât secretul votului nu mai este asigurat, acesta se anulează şi se dă alegătorului, numai o singură dată, un nou buletin de vot, făcându-se menţiune despre aceasta în procesul-verbal al operaţiunilor de votare.

Alegătorul restituie preşedintelui ștampila cu menţiunea "VOTAT", iar acesta o aplică pe actul de identitate, menţionând şi data scrutinului. În cazul alegătorilor care votează pe baza cărţii de identitate, pe versoul acesteia se aplică un timbru autocolant cu menţiunea "VOTAT" şi data scrutinului.

În situaţia în care alegătorul, din motive bine întemeiate, constatate de către preşedintele biroului electoral al secţiei de votare, nu poate semna în lista electorală, preşedintele face o menţiune în lista electorală, confirmată prin semnătura sa şi a încă unui membru al biroului electoral.

20
Tagurile:
vot, alegeri locale

Загрузка...