Membrii Guvernului Orban, prezenți în Parlamentul României

Lipsă de cvorum la moțiunea de cenzură

626
(reînnoit 14:50 31.08.2020)
Eșec total pentru PSD la moțiunea de cenzură dacă situația cvorumului nu se schimbă. Deocamdata, cvorumul de ședință nu s-a realizat, fiind prezenți doar 170 de deputați și senatori din cei 233 necesari desfășurării plenului reunit

BUCUREȘTI, 31 aug - Sputnik. Moțiunea de cenzură a început cu stângul, adică printr-o amânare de o oră, după ce cvorumul de ședință nu s-a întrunit.

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD, "Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor", are nevoie să fie votată de cel puțin 233 de parlamentari, dar la ora 14.00, în sală se adunaseră doar 170 de senatori și deputați.

Președintele Camerei, Marcel Ciolacu, a chemat liderii de grupuri la o scurtă discuție și a anunțat amânarea ședinței cu o oră.

 „Am început furtunos cu o pauză de o oră. Toată lumea la grupurile parlamentare”, a spus supărat Ciolacu.

În afară de PSD, Pro România şi ALDE au anunţat că votează ”pentru”, iar PNL, USR, PMP și UDMR nu participă la vot.

Situația e cu atât mai ciudată cu cât în PSD s-au anunțat îmbolnăviri și absențe, ceea ce a dus la amenințări cu excluderea din partid a celor care nu votează la moțiune.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

626
Tagurile:
Moțiunea de cenzură
Deputați în Parlamentul României

Acum: Victorie uriașă a PSD în Parlament

4
PSD își ia o revanșă majoră pentru moțiunea de cenzură, trecând prin Parlament legea de rectificare a Bugetului, prin care pensiile se majorează cu 40% de la 1 septembrie. Reacție dură a PNL

Știre în curs de actualizare

4
Tagurile:
Parlament, Victorie, PSD
Tematic
Dănuța distruge PNL: legătură activă Nicușor - Dăncilă - PSD
Cristoiu îl trezește pe Ciolacu: Decizia CCR e testul PSD!
Zi de foc în Parlament, PSD și PNL joacă totul pe o carte!

Загрузка...
Alegeri prezidențiale în România, turul 2

Alegeri locale 2020: cine are dreptul de a alege

8
Autoritatea Electorală Permanentă a prezentat datele generale privind alegerile pentru autoritățile administrației publice locale și a explicat cine are dreptul de a alege.

BUCUREȘTI, 22 sept - Sputnik. La alegerile locale din data de 27 septembrie se aleg primarii, consiliile locale, consiliile judeţene și președinții consiliilor județene.

Consiliile locale, consiliile judeţene, primarii și președinții consiliilor județene se aleg prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat.

În București, se aleg consiliul local și primarul sectorului, Consiliul General al Municipiului Bucureşti și primarul general al municipiului Bucureşti.

Consiliile locale şi consiliile judeţene se aleg pe circumscripţii electorale, pe baza scrutinului de listă, potrivit principiului reprezentării proporţionale.

Primarii comunelor, oraşelor, municipiilor, sectoarelor municipiului Bucureşti, primarul general al municipiului Bucureşti și președintele consiliului județean se aleg pe circumscripţii electorale, prin scrutin uninominal.

Pentru alegerea consiliilor locale şi a primarilor, fiecare comună, oraş, municipiu şi subdiviziune administrativ-teritorială a municipiului constituie o circumscripţie electorală.

Pentru alegerea consiliilor judeţene şi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, fiecare judeţ, respectiv municipiul Bucureşti, constituie o circumscripţie electorală. Numerotarea circumscripţiilor electorale judeţene şi a municipiului Bucureşti se face prin hotărâre a Guvernului.

Cine poate vota

AEP informează că au dreptul de a alege cetăţenii români care au împlinit vârsta de 18 ani, inclusiv cei care împlinesc această vârstă în ziua alegerilor, cetățenii români care nu au fost puși sub interdicție sau cărora nu le-a fost interzisă exercitarea dreptului de a alege, pe durata stabilită prin hotărâre judecătorească definitivă și cetăţenii Uniunii Europene care au domiciliul sau reşedinţa în România.

8
Tagurile:
alegeri locale
Tematic
Anunțul care zguduie clasa politică: absenteism la alegeri
Astăzi au loc alegeri regionale în Rusia, principala zi de vot - detalii
Orban, anunțul cheie: MANEVRA politică distrugătoare la ALEGERI! PSD e în corzi!

Загрузка...