Ion Cristoiu

Avertismentul lui Cristoiu: iată de ce Guvernul nu va fi demis nici dacă trece moțiunea

431
Jurnalistul Ion Cristoiu arată că Guvernul Orban nu va fi demis nici dacă moțiunea are succes pentru că se va invoca așteptata decizie a CCR cu privire la constituționalitatea depunerii moțiunii în perioada de vacanță parlamentară.

BUCUREȘTI, 31 aug - Sputnik. Potrivit unui editorial publicat de Ion Cristoiu pe blogul său, momentul depunerii moțiunii de cenzură ridică probleme grave, câtă vreme CCR este pusă să arbitreze între Parlament și Guvern din cauza faptului că moțiunea a fost inițiată în vacanța parlamentară.

Potrivit lui Cristoiu, decizia conducerii PSD de a depune acum o moțiune a luat prin surprindere pe mulţi pentru că se credea că depunerea Moţiunii a fost o simplă operaţiune de imagine a echipei Marcel Ciolacu în pregătirea Congresului Extraordinar de sîmbătă, 22 august 2020.

”Prin urmare, după victoria fără glorie (partea adversă a fugit în păduri, ca pe vremea tătarilor) de la Congres, a echipei reformatoare, cu o Moţiune pe care n-a citit-o nici măcar Marcel Ciolacu, se aştepta ca votul să fie amînat după decizia CCR. Programarea votului în 31 august 2020 s-a făcut probabil şi pentru a contracara zvonurile răspîndite de echipa Dragnea potrivit cărora Marcel Ciolacu a predat PSD lui Klaus Iohannis, zvonuri credibile pentru mulţi PSD-işti cîtă vreme echipa cîştigătoare n-a făcut nimic pentru mediatizarea Congresului zis şi al schimbării la faţă”, arată Cristoiu în editorialul său.

Cristoiu contrazice zvonurile potrivit cărora Iohannis ar dori căderea lui Orban, arătând că nu există motive pentru care preşedintele şi-ar dori acum, în toiul Pandemiei şi al campaniei pentru locale, bătaia de cap presupusă de căderea Guvernului.

”Eu nu cred în existenţa unui conflict între Klaus Iohannis şi Ludovic Orban. Dar chiar dacă ar fi, chiar dacă Marcel Ciolacu ar fi mîna de destin a lui Klaus Iohannis, chiar dacă PSD ar avea majoritatea, un lucru e sigur: Luni, 31 august 2020, indiferent de rezultatul votului, Guvernul Orban nu va fi demis”, subliniază jurnalistul.

Motivul este că Guvernul a depus la CCR o sesizare privind existenţa unui conflict de natură constituţională generat de depunerea unei Moţiuni de cenzură în sesiune extraordinară.

Pentru jurnalist, apelul la CCR din partea Guvernului este o nouă dovadă a ipocriziei politruce a Puterii întruchipate de PNL-ul condus de Klaus Iohannis pentru că purtătorii de mesaje ai conducerii PNL duc împotriva CCR o campanie de o rară violenţă.

Astfel, deși puterea critică CCR pentru rolul de arbitru al clasei politice, acest rol, denunţat de PNL, e confirmat tocmai de sesizarea la CCR a conflictului constituţional.

”CCR, o instituţie alcătuită dintr-o mînă de oameni, numiţi şi nu aleşi de Popor, e chemată să decidă într-o chestiune ţinînd exclusiv de Parlament: Căderea Guvernului prin Moţiune de cenzură”, observă Cristoiu nefirescul situației.

De unde Cristoiu concluzionează că, indiferent de rezultatul votului de astăzi, Guvernul rămîne în funcţiune, urmând a fi demis doar dacă CCR respinge sesizarea Guvernului.

”Nu odată am avertizat asupra situaţiei imposibile în care e pusă CCR chiar de către partidele politice. Instituţia e invitată să arbitreze bătăliile din parlament, unele cu miză uriaşă, precum Moţiunea de cenzură. Invitaţia e dată de năravul partidelor politice din ultima vreme de a tranşa bătăliile din parlament la CCR şi nu în parlament, acolo unde se tranşează orice bătălie parlamentară. Iată, astfel, prin contribuţia PNL, CCR e chemată să ia o decizie în locul Parlamentului”, mai arată jurnalistul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

431
Tagurile:
Moțiunea de cenzură, Ion Cristoiu
Tematic
Reacție dură la moțiune: ”Prostie mai mare nu am văzut! Va culege efectul invers Ciolacu”
Rareș Bogdan, mesaj surpriză înainte de Moțiune: ”Ne-am făcut suficient de băcănie!”
Cine va fi premierul PSD după moțiune? Ciolacu aruncă NUCLEARA – are acceptul lui Iohannis
Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă le pune în față miniștrilor ceea ce îi sperie cel mai tare!

99
(reînnoit 07:36 14.05.2021)
O acțiune puternică, bine orientată a senatoarei independente, care scoate în evidență un aspect ocolit de demnitari: răspunderea    

BUCUREȘTI, 14 mai – Sputnik. Încă un demers important al senatoarei Diana Șoșoacă – atât din punct de vedere al necesității, cât și pentru a se consemna că există și un parlamentar român care nu se lasă călcat de sistem.

Diana Șoșoacă a adresat, de la tribuna senatului, un set de întrebări premierului și miniștrilor Sănătății, Ioana Mihăilă - respectiv Internelor, Lucian Bode. În întrebarea parlamentară sunt nominalizați și vicepremierii Dan Barna și Hunor Kelemen.

Obiectul întrebării vizează ”Campania de vaccinare prin influenceri” – și se referă la bizarul spectacol oferit de autorități, prin angrenarea în convingerea populației a unor artiști fără nicio legătură cu activitatea din domeniul medical.

Senatoarea are în vedere Campania de vaccinare anticovid desfășurată în mass media, internet, în instituții private sau de stat, magazine, inclusiv prin parcările supermarketurilor și hipermarketurilor, ”precum și reclamele prin care angajați ai unor agenții de jocuri își arogă dreptul de reprezentare a 43.000 de angajați”.

Ori, senatoarea observă că ”dl. Maior Valeriu Gheorghiță apelează la cântăreții de manele pentru a convinge cetățenii să se vaccineze” iar secretarul de stat Raed Arafat ”anunță că pe stadioane, în restaurante, la concerte etc. vor intra doar cei vaccinați, creându-se discriminare între cei vaccinați și cei nevaccinați”.

În acest fel, spune senatoarea, se încălcă grav dispozițiile legale din Codul de la Nuremberg, Convenția de la Oviedo, Legea 46/2003, Constituția României, Cartea Europeană a Drepturilor Omului și alte prevederi.

În fața acestei situații de-a dreptul uluitoare Diana Șoșoacă adresează miniștrilor vizați șapte întrebări cheie, care vizează, în esență, un aspect fundamental: răspunderea pentru ceea ce se întâmplă acum!

Iată întrebările:

1. Cine răspunde pentru afirmațiile și dispozițiile date de către Dl. Maior Valeriu Gheorghiță?

2. Care sunt instituțiile cărora li se subordonează dl Maior Valeriu Gheorghiță și care sunt posibilitățile de demitere a acestuia din funcția de Șef al Comitetului Național de vaccinare?

3. De când cântăreții de manele, angajații firmelor de gambling etc. au cunoștințe medicale care să convingă cetățenii să se vaccineze?

4. Care este motivul pentru care încălcați legislația menționată și nu menționați atât în reclame, cât și în campania de vaccinare eventualele efecte adverse ale vaccinării, faptul că vaccinul se află în stare experimentală până în decembrie 2023,  faptul că au decedat oameni după vaccinare, astfel încât cetățenilor să li se respecte dreptul la consimțământ informat?

5. Cine răspunde pentru deciziile luate de Dl Secretar de Stat Raed Arafat și cine plătește despăgubirile pentru efectele deciziilor sale?

6. Care sunt instituțiile cărora li se subordonează Dl Secretar de Stat Raed Arafat, cine sunt persoanele care îi pot da ordine și cine îi poate cenzura deciziile?

7. Cum răspunde Dl. Raed Arafat pentru greșelile făcute în exercițiul funcțiunii și cine îl demite pe acest domn secretar de stat?

Deci, întrebări care contribuie la lămurirea, pe cât este posibil, a situației absolut uluitoare prin care trecem de mai mult de un an – și care se pare că va continua, în ciuda unor ”relaxări”.

Intrebare Din 12 Mai 2021 - 2 by Victor Ciobanu on Scribd

99
Tagurile:
Diana Șoșoacă

Загрузка...

Analiști de top: ”Exiști, ca stat, doar în calitate de servitor al SUA”

168
(reînnoit 07:18 14.05.2021)
Doi analiști de top fac praf ”rezultatele excepționale” anunțate de Iohannis și Cîțu, desființează lauda de sine a președintelui, premierului și chiar a șefului diplomației

BUCUREȘTI, 14 mai – Sputnik. Avem rezultate excepționale, spune cu convingere premierul, președintele susține ideea și aclamă guvernul ”său” ca fiind singura soluție – și autorul unei adevărate salvări a României.

Doi dintre cei mai buni cunoscători ai realităților românești, Constantin Gheorghe, consilierul politic al lui Ion Iliescu și Adrian Năstase, și fostul ministru al Economiei și Finanțelor, Varujan Vosganian, desființează complet aceste opinii mai mult decât favorabile.

Astfel, referindu-se la starea României, Constantin Gheorghe scrie o înșiruire teribilă:

”Inflație. Prețuri demente la energie, gaze, combustibili. Șomaj în creștere. Scăderea puterii de cumpărare. Pensii de mizerie pentru covârșitoarea majoritate a pensionarilor. Sistemul public de sănătate făcut zob. Sistemul de educație pus la pământ. Deficitele bugetar și comercial, în creștere. Averea publică, vândută pe nimic”.

Iar în aceste condiții ”împrumutăm ca nebunii” și ”aruncăm bani cu lopata în înarmare și manevre militare de tot râsul”.

”Dar o națiune fericită dă din coadă când i se permite să intre în cârciumă, să nu mai bea acasă! Și își iubește Conducătorii!”, scrie ironic Constantin Gheorghe.

Varujan Vosganian se referă la succesele diplomației românești, care se laudă cu „summit-uri” și diverse întâlniri internaționale la care, de fapt, nu a făcut decât să susțină… opiniile altora, mai ales ale „partenerului strategic”.

”Diplomația noastră nu caută atât colaboratori, cât mai ales protectori ai căror vasali să fim”, scrie Varujan Vosganian. ”Dacă ar căuta colaboratori, ar alege, de pildă, statele Europei centrale, cu care avem o seamă de similitudini de natură istorică, economică și culturală și împreună cu, printr-o seamă de poziții comune, am putea avea o anumită pondere în Uniunea Europeană și nu numai”.

În același sens al dependenței de ”protector” completează idee și Constantin Gheorghe: ”Acum exiști, ca stat, doar dacă vrea Washingtonul, și doar în calitate de servitor al SUA. Și de client pentru armamentul lor!”.

168
Tagurile:
SUA, România

Загрузка...

Trăiesc cu frica-n sân: Un moldovean mărturisește ce se întâmplă în Israel

0
Moldovenii care se află acum în Israel trăiesc adevărate clipe de coșmar și de frică. Mărturiile conaționalilor noștri sunt de-a dreptul cutremurătoare. Iată ce a povestit pentru Sputnik Moldova Ion Leva – moldoveanul stabilit de mai mulți ani cu familia în Tel Aviv.
Trăiesc cu frica-n sân: Un moldovean mărturisește ce se întâmplă în Israel

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", Ion Leva a relatat că ultimele 48 de ore s-au dovedit a fi unele dintre cele mai dramatice din ultimii ani de când este stabilit în Israel. Moldoveanul spune că este îngrozit de sunetele sirenelor și ale rachetelor, care continuă să fie lansate în zonă.

"Este complicată situația. Am avut parte de două nopți albe - sirene, rachete. Timp de 48 de ore, peste 1200 de rachete din fâșia Gaza au ajuns în centrul țării. Azi noaptea au ajuns aproape în nordul țării. Este tragic", a povestit Ion Leva.

Salvarea oamenilor sunt buncărele, unde aceștia se adăpostesc pentru a se proteja de rachete și zgomotele puternice. Moldoveanul povestește că îndată ce aude sirena, are un minut la dispoziție pentru a se coborâ de la etajul patru în buncărul de la parter.

"În momentul când te afli în buncăr, iar acolo mai sunt 10-20 de copii care plâng speriați, credeți-mă că este foarte strașnic. Acesta este al patrulea război de când mă aflu aici, dar este cel mai greu pentru mine. Dacă până acum 120 rachete zburau în 3-4 zile, acum de 10 ori mai multe", a mărturisit el.

Ion Leva a mai relatat că oamenii nu prea ies pe afară, decât în cazuri de urgență sau necesitate stringentă, mai cu seamă că orice ieșire din casă ar putea fi un pericol pentru viață.

"Cel mai îngrozitor lucru este că acest conflict generează și un război civil. Arabii dau foc la bisericile evreiești, la mașini. Suntem îngrijorați că acest val se va extinde pe tot teritoriul țării. Un război civil știi când se începe, dar nu știi când se termină", a mai adăugat interlocutorul.

Moldovenii aflați pe teritoriul statului Israel sunt îndemnați să se informeze, să urmărească și să urmeze cu strictețe directivele de securitate, anunțate de către autoritățile israeliene. Ambasada Republicii Moldova în Israel recomandă, pe cât este posibil, abținerea de la aflarea în locuri publice, părăsirea domiciliului doar în cazuri stringente, utilizarea adăposturilor antirachetă în cazul reluării bombardamentelor.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

0
Tagurile:
Israel

Загрузка...