Leonardo Badea

Ce ascunde Leonardo Badea o gravă omisiune în acte publice… sau o legătură discretă

209
Lui Leonardo Badea i-a convenit o stare de cvasi obscuritate la nivelul notorietății naționale, pentru că a putut avansa în liniște, fără să fie luat la ochi de mass media.

BUCUREȘTI, 31 aug – Sputnik. Știrea care face de ieri ocolul mass media din România spune că un relativ obscur personaj, Leonardo Badea, ar fi noua propunere a PSD de premier.

De fapt, lui Badea i-a convenit această stare de cvasi obscuritate la nivelul notorietății naționale, pentru că a putut avansa în liniște, fără să fie luat la ochi de mass media. Badea a fost de două ori parlamentar, dar mai ales a fost președinte al ASF și viceguvernator al BNR.

CV-ul lui Badea este tipic pentru un carierist de partid de succes… și nu numai.

Ascensiunea sa se bazează pe universitatea ”Valahia” din Târgoviște, o unitate de învățământ deloc scutită de scandaluri, și de apartenența la PSD.

Astfel, termină facultatea în 1997, rămâne acolo ca asistent, devine în 2000 lector, dar și consilier județean! La numai 25 de ani. În 2002 apare ca membru TSD/PSD, urcând rapid treptele universitare, ajungând, în 2008 – Decan al Universității, la doar 33 de ani. Peste patru ani devine prorector.

În acest timp, ”începe să aibă preocupări legate de Securitate, Apărare, Interne… Face cursuri în acest timp și obține tot felul de diplome. Este perioada în care ”Statul paralel” este bine plantat de Traian Băsescu în România.

Badea avansează pe linie de partid – și intră în Parlament, în 2012. Apoi obține încă un mandat, în 2016. Îl lasă pentru șefia ASF, apoi devine viceguvernator BNR.

Deci, o carieră de excepție, dar care ridică mai multe întrebări. Realizările pe plan profesional par mai mult diverse schimburi de amabilități cu AGER și publicații economice – nici măcar nu s-a regăsit în programul PSD de guvernare. Pe de altă parte, avansul pe linie didactică este paralel cu cel politic.

Iar legătura cu zona de Servicii secrete este chiar ciudată.

În 2009, Leonardo Badea obține o diplomă în studii de Securitate Națională de la Colegiul National de Informații, institut al SRI, recent desființat în urma scandalului cu diplome date unor politicieni. Avea 34 de ani, era decan, politician… și a devenit brusc pasionat de Secu!

Cu toate acestea, diploma în cauză nu apare în CV-ul de la BNR.  Și nici în cel de la ASF. Simplă omisiune? În acte publice?... Sau e ceva mai important de ținut discret?

Să mai notăm că printre consilierii săi parlamentari figurează și un anume colonel Ștefan Ioniță, fost ofițer al Securității (Departamentul Securității Statului – 1976 -1989) și, ulterior al SRI (1990 – 2005). Interesant este că acesta venea la Badea din funcția de director adjunct al controversatului grup Mechel.

Ascunde Leonardo Badea o legătură cu serviciile? Ce este cu acea diplomă de la CNI? Dar cu interesul lui Ciolacu, alt mare pasionat de studii de securitate.

Vom reveni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

209
Tagurile:
Leonardo Badea
Tematic
Știrea serii în politică: PSD a pregătit un PREMIER – dar i-l va propune lui Iohannis!
Încă o confirmare, Voinea-FMI, propunerea PSD de premier! Daniel Zamfir, detaliu cheie
Ciolacu a dezvăluit - propunere de premier a PSD, după moțiune
Mișustin a dezvăluit cum i s-a propus funcția de premier
Propunerea PSD de premier! Isărescu: ”Dacă va fi, va avea sprijinul BNR”
Alegeri

Rezultatele alegerilor locale în București 2020

95
A început numărătoarea inversă pentru alegerile din București, bătălia pentru Primăria Generală a Capitalei fiind principala competiție electorală la orice scrutin de alegeri locale.

În București, votarea pentru alegerile locale 2020 se desfășoară duminică, 27 septembrie, între orele 7.00 – 21.00, iar la ora 21.00 preşedintele biroului electoral al secţiei de votare declară votarea încheiată şi dispune închiderea localului secţiei de vot.

Alegătorii care, la ora 21.00, se află în localul secţiei de votare pot să îşi exercite dreptul de vot.

Cum se votează la alegerile locale 2020

La intrarea în secția de votare, alegătorul prezintă operatorului de calculator al secției de votare actul de identitate şi, după caz, documentul care dovedeşte reşedinţa. După ce prezintă actul de identitate operatorului de calculator, alegătorul semnează în lista electorală permanentă sau în copia de pe lista electorală complementară, după caz, primește buletinele de vot şi ştampila cu menţiunea "VOTAT".

Persoanele care nu se regăsesc în listele electorale permanente, dar pot dovedi cu actul de identitate că au domiciliul sau reședința în raza teritorială a secției de votare respective, vor fi înscrise în lista electorală suplimentară.

Fiecare votant în București va primi patru buletine de vot: unul pentru primarul de sector, unul pentru consiliul local al sectorului, unul pentru primarul general al municipiului București și unul pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Alegătorii votează separat, în cabine închise, aplicând ştampila cu menţiunea "VOTAT" în patrulaterul care cuprinde lista de candidaţi sau numele candidatului pe care îl votează.

După ce a votat, alegătorul îndoaie buletinele de vot astfel încât pagina albă care poartă ştampila de control să rămână în afară şi introduce fiecare buletin de vot în urna corespunzătoare.

Îndoirea greşită a buletinului de vot nu atrage nulitatea votului, dacă secretul votului este asigurat.

În cazul în care buletinul de vot se deschide în aşa fel încât secretul votului nu mai este asigurat, acesta se anulează şi se dă alegătorului, numai o singură dată, un nou buletin de vot, făcându-se menţiune despre aceasta în procesul-verbal al operaţiunilor de votare.

Alegeri prezidențiale în România, turul 2
© AP Photo / Andreea Alexandru

Alegătorul restituie preşedintelui ștampila cu menţiunea "VOTAT", iar acesta o aplică pe actul de identitate, menţionând şi data scrutinului. În cazul alegătorilor care votează pe baza cărţii de identitate, pe versoul acesteia se aplică un timbru autocolant cu menţiunea "VOTAT" şi data scrutinului.

În situaţia în care alegătorul, din motive bine întemeiate, constatate de către preşedintele biroului electoral al secţiei de votare, nu poate semna în lista electorală, preşedintele face o menţiune în lista electorală, confirmată prin semnătura sa şi a încă unui membru al biroului electoral.

Rezultatele alegerilor locale 2020 la București

Secțiile din Capitală se închid la ora 21.00, iar rezultatele vor fi publicate pe măsură ce se efectuează numărătoarea. Dar alegătorii din București vor avea partea de două exit-poll-uri, astfel încât la închiderea urnelor deja se vor putea estima câștigătorii, precum și procentele aproximative ale principalelor partide în consiliile de Sector și în Consiliul General al Primăriei București.

Pe 27 septembrie, în București, se aleg consiliul local și primarul sectorului, Consiliul General al Municipiului Bucureşti și primarul general al municipiului Bucureşti.

Primarii comunelor, oraşelor, municipiilor, sectoarelor municipiului Bucureşti, primarul general al municipiului Bucureşti și președintele consiliului județean se aleg pe circumscripţii electorale, prin scrutin uninominal.

Rezultatele exit poll la alegerile locale 2020 din România

Trei institute de sondare a opiniei publice au fost acreditate de Biroul Electoral Central să facă sondaje de opinie la ieşirea de la urne la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Cele trei institute de sondare sunt Centrul de Sociologie Urbană şi Regională - CURS, Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde şi Fundaţia „Biroul de Cercetări Sociale”.

Astfel, CURS va efectua sondaje în Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi, Braşov, Craiova, Baia Mare, Oradea, Piteşti, Constanţa, Ploieşti, Focşani, Deva, Alba Iulia, Arad.

Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde va activa în Bucureşti, Craiova, Constanţa, Cluj, Iaşi şi Baia Mare.

Fundaţia „Biroul de Cercetări Sociale”- BCS a primit acreditare pentru municipiile Drobeta Turnu Severin, Râmnicu Sărat şi în oraşul Eforie.

Potrivit hotărârilor adoptate, la alegerile locale 2020 operatorii de sondaje efectuate la ieșirea de la urne (exit-poll) au acces, în baza acreditării, în imobilul în care funcţionează secţia de votare şi în raza de 500 de metri din afara acestuia, fără a avea acces în interiorul localului de vot. Aceştia au obligaţia de a nu tulbura liniştea şi ordinea publică şi de a nu interveni în niciun mod în procesul de organizare şi desfăşurare a alegerilor.

Interesul maxim al publicului va fi pentru anunțarea exit-poll-urilor de la București, în principal referitor la alegerea Primarului General al Capitalei, dar și al primarilor celor 6 Sectoare. Un interes sporit va fi însă și pentru orașele mari, așa după cum se și poate observa din lista municipiilor la care au primit acreditare institutele de sondare a opiniei publice.

95
Tagurile:
București, alegeri locale, România
Tematic
Anunțul care zguduie clasa politică: absenteism la alegeri
Alegeri locale 2020: cine poate vota cu urna mobilă
Alegeri locale 2020: unde puteți vota

Загрузка...
Podul Ciurel

VIDEO - Podul Ciurel s-a blocat din prima zi

181
(reînnoit 19:05 22.09.2020)
Abia deschis circulației, Podul Ciurel s-a blocat la confruntarea cu traficul real din București, acesta reușește să descarce traficul în șoseaua Virtuții.

BUCUREȘTI, 22 sept - Sputnik. Podul Ciurel nu reușește să descarce traficul în șoseaua Virtuții, timpii de așteptare fiind mai mari decât înainte, el blocându-se astfel din prima zi de confruntare cu traficul real din Capitală.

Deschis circulației sâmbătă dimineața, Podul Ciurel are menirea să asigure fluidizarea circulației pentru cei care vin dinspre centru pe Splaiul Independenței. Din cauză că intrarea pe Virtuții, în ambele sensuri, se face pe o bretea cu o singură bandă, unde șoferii trebuie să acorde prioritate, pe pod se produc blocaje la orele de vârf. Acest lucru s-a întâmplat luni după amiaza, în prima zi cu trafic normal în care a funcționat noul pod.

Fotografiile realizate de locatarii din preajmă arată noul pod de la Ciurel complet blocat de mașini.

În plus, locuitorii din zonă s-au plâns că petrec mai mult timp în trafic după inaugurarea noului pod de la Ciurel.

Pasajul face parte din străpungerea spre Autostrada A1, o alternativă la bd. Iuliu Maniu, dar restul proiectului nu a fost construit. Nu se poate merge înainte, pasajul oprindu-se în strada Amilcar Săndulescu care nu duce nicăieri. Pentru a fluidiza circulația pe Șoseaua Virtuții trebuie construită și bucata de drum între pod și Șoseaua de Centură. Proiectul a fost aprobat în Consiliul General, la fel și culoarul de exproprieri, dar exproprierile nu au fost făcute din lipsă de bani, fiind nevoie de 50 milioane lei.

181
Tagurile:
București, pod
Tematic
Rusia și China au terminat construcția primului pod rutier ce leagă cele două ţări - Video
Accident teribil: Pod prăbuşit în Italia în timp ce trecea o autoutilitară - VIDEO
Primul pod feroviar care leagă Rusia și China – când va fi pus în funcţiune -VIDEO

Загрузка...