Klaus Iohannis

Iohannis, mesaj de Ziua Limbii Române: cui aduce mulțumiri

114
Președintele României a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Limbii Române sărbătorită în data de 31 august 2020. Iohannis a vorbit despre semnificația școlii.

BUCUREȘTI, 31 aug – Sputnik. Klaus Iohannis a transmis un gând bun tuturor celor care vorbesc românește, cu prilejul Zilei Limbii Române.

În mesajul său, președintele României a precizat că limba ne definește identitatea și cultura, ne modelează și ne inspiră. Șeful statului a ținut să mulțumească tuturor celor care, indiferent unde se află, vorbesc și simt românește.

Un mesaj special a fost transmis românilor din afara granițelor, despre care Iohannis a precizat că este convins că nu este ușor să își păstreze identitatea, limba și credința.

Președintele României a vorbit despre eforturile pe care le fac profesorii de limba română din afara țării care transmit noilor generații ”rădăcinile moștenite din trecut și îi ajută să se definească cultural și spiritual”.

”Misiunea acestora este adesea grea, realizată în condiții dificile, și de aceea profesorii merită, pe lângă respectul și aprecierea noastre, și măsuri concrete care să îi susțină”, a spus Iohannis.

În opinia sa, școala nu transmite doar cunoștințe, ci formează caractere. Mai mult, Iohannis a vorbit despre încurajarea lecturii, dezvoltarea caligrafiei, scrierea și rostirea corectă a cuvintelor ne dezvoltă ca oameni, ca societate și ca națiune, argumentând că limba este comoara noastră și este datoria fiecăruia dintre noi să o protejăm.

Cu prilejul celebrării Zilei Limbii Române, Palatul Cotroceni va fi iluminat luni, 31 august 2020, începând cu ora 20:00, în culorile drapelului național.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

114
Tagurile:
Limba română, Klaus Iohannis
Tematic
Iohannis, declarații despre campania electorală
Cristoiu dă de pământ cu Iohannis – politica grețoasă a PNL și strategia nevestelor curve
Țiriac îi dă lecții lui Iohannis: ” Eu cred foarte mult în vaccinul ăla rusesc”
Actrița Carmen Tănase, cel mai demn și frumos mesaj către Iohannis și Orban!
Încă o confirmare a PREMIERULUI pe care Ciolacu îl va propune lui Iohannis! Alte variante
Alegeri locale în România 2020

Rezultatele alegerilor de la Iași surpriză uriașă

443
(reînnoit 23:49 27.09.2020)
Una dintre primele victorii anunțate cu mare emfază de PNL este contestată de rezultatele declarate de USR – PLUS

BUCUREȘTI, 27 sept – Sputnik. Liberalii au anunțat cu mare pompă că au câștigat Iașiul  - atât la Consiliul județean, prin controversatul ministru Costel Alexe, cât și primăria Iașilor, prin actualul primar Mihai Chirica. Un personaj și mai controversat.

PNL nu a anunțat însă pe ce bază își anunță victoria – pentru că în Iași NU s-a făcut Exist-poll!

Dar, ”nucleara” și surpriza uriașă vine de la candidata USR-PLUS la primăria Iașilor, Cosette Chichirău, care afirmă că meciul se joacă – și că primele rezultate arată că… ea ar fi câștigat!

În plus, după declarația activei parlamentare, PNL nu a îndrăznit să vină cu vreo replică. Iată declarația candidatei Cosette Chichirău.

443
Tagurile:
Iași, alegeri, Rezultate
Тема:
Alegeri locale în România 2020

Загрузка...
Alegeri locale în România 2020

Rezultat la Timișoara… e surpriza alegerilor!

193
Singurul primar autentic liberal de mare municipiu a pierdut alegerile – și încă detașat! Un edil simbolic pentru PNL este învins de un necunoscut

BUCUREȘTI, 27 sept – Sputnik. O veste șocantă pentru liberalii autentici – celebrul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, și-a recunoscut înfrângerea în fața contracandidatului său, un anume Dominic Fritz, cetăţean german, candidat USR-PLUS!

Înfrângerea a fost recunoscută chiar de Nicolae Robu.

”S-au numărat 15% din voturi, dar e deja relevant…  am pierdut! Diferenţa este mare, surprinzător de mare, ceea ce înseamnă că aşteptările timişorenilor sunt altele”, a declarat controversatul și originalul primar Nicolae Robu.

Alegeri locale 2020: Rezultatele Exit poll în Cluj

Alegeri locale în România 2020
© AFP 2020 / DANIEL MIHAILESCU
Competiția de la Cluj Napoca pare a fi fost mai mult de fațadă. În fapt, contracandidatul lui Emil Boc, Emanuel Ungureanu de la USR nu a avut șanse. Cât despre PSD-ul local ala lui Vasile Dâncu, acesta nici nu există.

Datele arată că la ora 20:00 au votat 252.593 persoane în județul Cluj, adică o prezență de 40.83%. Prezența a fost mai mică în municipiul Cluj-Napoca, unde au votat 33.41% dintre alegatori, adică 93.232 persoane.

Exit Poll de la ora 21.00 pentru primăria Cluj Napoca arată că Emil Boc, actualul primar a câștigat detașat.

Emil Boc (PNL): 51.52%

Emanuel Ungureanu (USR - Plus): 38.64%.

193
Tagurile:
2020, alegeri locale, Timișoara, exit poll, Rezultate
Тема:
Alegeri locale în România 2020

Загрузка...