Klaus Iohannis

Ultima oră Iohahnis, atac disperat la PSD apel total neconstituțional către Parlament!

2437
(reînnoit 11:46 31.08.2020)
”PSD nu a avut și nu are soluții pentru români, PSD vrea să arunce țara în haos doar pentru a mai câștiga câteva voturi potențiale în perspectiva alegerilor care se apropie”.

BUCUREȘTI, 31 aug – Sputnik. Administrația prezidențială a transmis un comunicat.

 de ultimă oră al președintelui Iohannis, în care este atacat violent PSD. ”În cea mai dificilă perioadă pentru România din ultimii 30 de ani, PSD se luptă nu pentru binele și sănătatea cetățenilor, ci pentru a pune mâna pe putere cu orice preț”.

„Cinismul cu care acest partid rupt total de interesele românilor își urmărește unicul scop de a ajunge din nou la resursele publice demonstrează clar că PSD este fundamental corupt de dorința de putere și nu se poate reforma, indiferent cine îl conduce”, transmite Iohannis.

Președintele afirmă că depunerea unei moțiuni de cenzură ”în această perioadă critică pentru viitorul României” reprezintă un ”nou demers toxic, care riscă să pună în pericol combaterea eficientă a epidemiei de COVID-19”.

”De altfel, în aceste luni dramatice pentru români, în care cetățenii și autoritățile au făcut front comun pentru limitarea răspândirii coronavirusului, PSD s-a remarcat doar prin acțiuni de permanentă sabotare a acestui efort național”, arată Iohannis.

Președintele consideră că este cu atât mai iresponsabilă depunerea unei moțiuni de cenzură de către PSD ”cu cât tocmai acest partid a fost la guvernare în ultimii ani și a risipit fără discernământ banii publici, lăsând România complet nepregătită în fața unei astfel de crize”.

Cu toate acestea, nicio anchetă NU a scos la iveală această ”risipă fără discernământ a banilor publici”!

Care sunt criticile aduse Guvernului Orban? – întreabă retoric Iohannis, răspunzând: ”Că a reușit ca, în ciuda dezastrului găsit în bugetul statului, să găsească resurse pentru a susține cât mai multe categorii economice și sociale să treacă mai ușor prin această perioadă critică? Sau faptul că și-a asumat cu toată răspunderea gestionarea uneia dintre cele mai grave crize medicale, care a generat efecte negative în toate domeniile?”

”Moțiunea de cenzură împotriva actualului guvern nu are, așadar, niciun temei real”, spune Iohannis. „Depunerea ei într-un moment în care numai de instabilitate politică nu avem nevoie, cu doar câteva săptămâni înaintea alegerilor parlamentare, este complet neavenită”.

Ca atare, Iohannis face un demers unic – și neconstituțional  - face un ”apel către toți parlamentarii, indiferent de partidul din care provin sau de orientarea politică: nu deveniți complici la un astfel de act iresponsabil!”.

”Miza politică sau electorală nu trebuie să prevaleze sub nicio formă obiectivului prioritar național de a proteja sănătatea publică”, scrie Iohannis în comunicat. ”Îmi exprim speranța că parlamentarii României înțeleg gravitatea momentului pe care țara noastră îl traversează și nu se vor alătura demersului PSD”.

În final, Iohannis recunoaște că Moțiunea de cenzură este un instrument democratic, ”dar a risca să suprapui o criză politică peste o criză sanitară fără precedent reprezintă dovada cinismului și populismului duse la extrem”.

”PSD nu a avut și nu are soluții pentru români, PSD vrea să arunce țara în haos doar pentru a mai câștiga câteva voturi potențiale în perspectiva alegerilor care se apropie”, spune Iohannis – cel propus de… PSD premier în 2012, moment în care a devenit un jucător pe plan național.

Evident, apelul este total neconstituțional – nefiind o prevenire asupra unui fapt – ci un atac la partid politic! Iohannis neagă un demers constituțional printr-un atac violent, mincinos și ilegal. Un motiv clar de suspendare… dar fără șanse de a fi folosit de actualul PSD.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

2437
Tagurile:
Parlament, PSD, Klaus Iohannis
Tematic
Cristoiu dă de pământ cu Iohannis – politica grețoasă a PNL și strategia nevestelor curve
Încă o confirmare a PREMIERULUI pe care Ciolacu îl va propune lui Iohannis! Alte variante
Sondaj: Merită să cadă Guvernul Orban-Iohannis AZI, la Moțiunea de Cenzură?
Clotilde Armand

Știrea nopții… vine chiar de la Clotilde Armand!

58
După o așteptare de ore întregi și după un mare scandal în stradă, candidata USR-PLUS la Primăria Sectorului 1 a dat o veste la miezul nopții

BUCUREȘTI, 30 sept – Sputnik. Chiar la miezul nopții, candidata USR-PLUS la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat că s-a finalizat centralizarea şi verificarea voturilor.

”Am ieşit învingători, matematica a învins”, a declarat Armand, arătând că ”a fost un proces lung - nu ne explicăm de la început a durat atât de mult”.

Controversata politiciană nu a dat cifre exacte, ci a spus că, în final, are peste 1000 de voturi în plus față de Tudorache.

”Acum s-a încheiat cu bine, diferenţa este de peste o mie de voturi”, a spus Clotilde Armand, adăugând că va lupta ”cu toată forţa mea ca tentativa de fraudare care a existat să nu rămână nepedepsită - nu voi lăsa lucrurile aşa!”.

Prezent alături de Armand, președintele USR, Dan Barna a declarat că aceasta ”devine primarul Sectorului 1 după o luptă de mulţi ani, după ce – şi foarte mulţi dintre noi credem asta – ar fi trebuit să fie primarul acestui sector acum patru ani”.

”Iată că perseverenţa, ambiţia, consecvenţa, seriozitatea dau roade şi după patru ani câştigă această luptă”, a spus Barna. ”Din acest moment Sectorul 1 are şansa unei persoane cu totul remarcabile şi am toată încrederea că următorii ani şi de fapt următorii mulţi ani pentru Sectorul 1 vor fi ani cu adevărat de dezvoltare”.

Precizăm că acestea sunt afirmațiile celor de la USR – dar deocamdată nu e ceva clar în privința contestaților.

Cert este că s-a intrat într-o ”logică de campanie electorală” pentru parlamentare, ca să preluăm o expresie bizară folosită des de Dan Barna – și, mai nou, de Marcel Ciolacu.

58
Tagurile:
alegeri locale, rezultat, București, Clotilde Armand
Тема:
Alegeri locale în România 2020
Tematic
Rezultate Exit-Poll FINAL pe București
Mesajul lui Nicușor Dan după anunțarea rezultatelor alegerilor locale 2020 în București
Rezultate parțiale alegeri locale 2020 București - 94 la sută din voturi
Cine este Nicușor Dan, primarul general al municipiului București

Загрузка...
DNA

Nou scandal legat de Deveselu de data asta DNA intervine

156
Un scandal cu aspecte ciudate, care scoate în evidență inconștiența din Ministerul Apărării – ofițeri români s-au dedat la combinații ilegale în cel mai supravegheat loc din România.

BUCUREȘTI, 29 sept – Sputnik. Deveselu apare iar în prim planul unui scandal, de data asta nu datorită problemelor cu scutul anti-rachetă, ci cu o furăciune anchetă de DNA.

Într-un comunicat al DNA se arată că patru ofițeri și un angajat civil de la UM 02517 din Craiova au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu procurorii și au admis că au acceptat să facă plăți pentru lucrări fictive la Cazarma de la Deveselu, ”aflată în aceeași curte cu Scutul american anti-rachetă”, comentează mass media.

”Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților”, transmite DNA într-un comunicat.

Este vorba de o persoană fizică, administrator al S.C. Antrepriza de Construcții Montaj Alpha Grup S.R.L., care e acuzată de săvârșirea infracțiunilor de:

- complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,

- fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată,

De asemenea, S.C. Antrepriza de Construcții Montaj Alpha Grup S.R.L. Caracal, a acuzată de  săvârșirea infracțiunilor de:

- complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,

- fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii militari au reținut următoarea stare de fapt:

La data de 16 decembrie 2013, între U.M. 02517 Craiova, în calitate de achizitor și S.C. Antrepriza de Construcții Montaj Alpha Grup S.R.L. Caracal, în calitate de prestator a fost încheiat un contract de execuție lucrări ce avea ca obiect „Consolidare și reabilitare pavilion S2, centrală termică nouă și rețele de utilități în cazarma 1114 Deveselu”.

DNA precizează că, ”în acest context, în perioada decembrie 2013 – decembrie 2014, cele cinci persoane (care anterior au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției), în calitățile menționate mai jos, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de legislația primară și ar fi dispus respectiv efectuat mai multe plăți către inculpata S.C. Antrepriza de Construcții Montaj Alpha Grup S.R.L. Caracal”.

Banii au fost achitați firmei respective pentru echipamente, utilaje și lucrări neprimite, neprestate și neexecutate, ”în baza unor documente justificative (facturi și situații de lucrări) care, la data emiterii/decontării, nu reflectau realitatea”, arată DNA.

”Prin aceste demersuri a fost cauzat patrimoniului U.M. 02517 Craiova un prejudiciu în cuantum total de 1.091.966 lei”, transmite DNA, care arată în cauză s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra unor bunuri imobile ce aparțin celor doi inculpați.

Aici apare ciudățenie dosarului: Ministerul Apărării Naționale – Direcția pentru relația cu Parlamentul și asistență juridică s-a constituit parte civilă în cauză! Ce legătură are Direcția respectivă cu cazul? A acordat asistență juridică învinuiților?

DNA precizează că dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dolj cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

În comunicatul DNA sunt date și numele ofițerilor inculpați, cu care procurorii militari au încheiat anterior acorduri de recunoaștere a vinovăției.

Acești inculpați au declarat expres, în prezența apărătorilor aleși, că ”recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora”.

Pedepsele rezultate sunt între 1 an și 6 luni și 3 ani închisoare cu suspendare și interzicerea temporară (2, respectiv 3 ani) a drepturilor - de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat.

Deci, un caz care scoate din nou în evidență numele Deveselu și care demonstrează câtă inconștiență există în MApN! Să comiți asemenea fapte chiar în locul în care sunt ațintiți mai mulți ochi decât pe… Palatul Cotroceni! Pe locul unde se află cea mai importantă bază militară SUA-NATO din zonă!

156
Tagurile:
DNA, Deveselu
Tematic
Dana Budeanu – înregistrare NUCLEARĂ - îl termină pe Nicușor Dan! Caz de DNA!
Vela NU e tocmai bine… Jandarmeria, lovită crunt de DNA!
Nicușor Dan e denunțat penal OFICIAL la DNA

Загрузка...
 Dynamo Kyiv v KAA Gent

Mircea Lucescu, demonstrație cu Dinamo Kiev!

0
Marele antrenor român a reuşit un joc strategic excelent, a calificat echipa și i-a făcut praf pe cei care nu l-au dorit

BUCUREȘTI, 30 sept – Sputnik. Mircea Lucescu nu s-a lăsat intimidat de atitudinea ultrașilor de la Kiev, ci a mers mai departe cu echipa, obținând succese importante. Mircea Lucescu i-a făcut astfel praf pe cei care nu l-au dorit – și începe să aibă capitala Ucrainei la picioare!

Astfel, aseară, marele antrenor român a reuşit un joc strategic excelent, obținând o victorie frumoase și calificând pe Dinamo Kiev în grupele Ligii Campionilor la fotbal.

Dinamo Kiev, vicecampioana Ucrainei, a învins formaţia belgiană KAA Gent cu scorul de 3-0 (2-0), la Kiev, în manşa secundă a play-off-ului, după ce în tur tot Dinamo câștigase cu 2-1.

Pentru Dinamo au marcat Vitali Buialski, Carlos De Pena şi Gerson Rodrigues - ultimele două din lovituri de la 11 metri.

Alte rezultate:

Ferencvaros Budapesta - Molde FK 0-0

În tur: 3-3, Ferencvaros s-a calificat.

Omonia Nicosia - Olympiakos Pireu 0-0

În tur: 0-2, s-a calificat Olympiakos

0
Tagurile:
fotbal, Kiev, Dinamo, Mircea Lucescu

Загрузка...