Bogdan Aurescu

Celebru avocat: ”MAE și Bogdan Aurescu, cea mai mare cantitate de prostie din România”

322
”Nimic nu se compară cu cantitatea de prostie și ticăloșie a ministrului de externe Bogdan Aurescu și a ministerului pe care NU el îl conduce”, scrie enervat Pavelescu. ”Îl depășește cu mult și pe ministrul Grindă, și pe Anisie, la concurență cu prostia lui Cîțu”

BUCUREȘTI, 31 aug – Sputnik. Reacție incendiară a celebrului avocat și președinte al PNȚCD, Aurelian Pavelescu, după ultima ieșire în Europa a ministrului Bogdan Aurescu. Cu această ocazie, șeful diplomației românești a fost un adevărat vârf de lance în privința sancțiunilor contra Minsk-ului – de parcă am fi cel puțin vecini, dacă nu cumva România ar fi țară-soră cu Belarus! 

”Nimic nu se compară cu cantitatea de prostie și ticăloșie a ministrului de externe Bogdan Aurescu și a ministerului pe care NU el îl conduce”, scrie enervat Pavelescu. ”Îl depășește cu mult și pe ministrul Grindă, și pe Anisie, la concurență cu prostia lui Cîțu, care are probleme psihice grave”.

Revolta lui Pavelescu este cauzată de atitudinea lui MAE în cazuri care vizau români: ”Ce-a făcut Aurescu pentru românii sclavi la sparanghelul din Germania? Absolut nimic!”.

”Ba a făcut ceva, a acoperit practicile sclavagiste ale Germaniei, fiind el însuși sclavul acestora. Poate spune cineva nu? Nu, nu poate spune!”, scrie avocatul, într-o postare pe Facebook

Pe de altă parte, Pavelescu e revoltat și de atitudinea lui Aurescu față de Moldova - ”Nici cu gândul nu are curajul să treacă Prutul, înaintea somnului liniștit și devreme de fiecare noapte - Moldova nu figurează pe agenda ministerului pe care nu-l conduce” – dar și de situație românilor din Ucraina.

”Dar despre românii supuși deznaționalizării și epurării etnice din Bucovina de nord și Herța, din Ucraina? Doamne ferește!”, scrie Pavelescu. ”Diplomația românească, deși are la îndemână un tratat în care sunt înscrise proceduri de monitorizare și control, de apărare a identității românilor, a trădat și România, și pe românii bucovineni”.

Pavelescu atrage atenția asupra unor evenimente grave din fostele teritorii românești din Ucraina: ”Acolo situația e disperată, poliția secretă ucrainiană face ravagii, distruge tot ce-i românesc cu bestialitate” – iar asta nu se petrece departe, ca în cazul Belarus, ci ”aici, peste graniță”.

”În rest, Aurescu nu există decât ca ecou a ce primește în plic de unde s-o nimeri, să dea și el din gură, ca o goarnă mică de propagandă”, scrie dur Pavelescu.

De fapt, prin acțiunea sa recentă, Aurescu” cere acum ca România, evident cu UE, să intre într-un adevărat război cu Belarus prin ”reacții rapide și consistente”, că libertățile belarușilor sunt încălcate, și dă și 100.000 de euro la protestatari și ”jurnalismul independent”!”.

”Cum adică ”reacții rapide și consistente”, cum să dai bani la opoziție și să-i oferi motive de represiune în plus lui Lukașenko?”, scrie revoltat Pavelescu. ”Ai terminat, bre, cu libertățile românilor de afară și nu mai poți de belaruși?”

Întrebarea lui Pavelescu este concretă și ironică: ”Ce-o să facă UEEEEE, dacă intră Putin în Belarus, așa, ca prieten, doar cu niște formațiuni de ”poliție”?”.

”Îi trimit pe românii de la sparanghel să ocupe Moscova, că nemții, franțujii și macaronarii îți spun eu că nu se duc!”, ironizează Pavelescu, ”Nu se duc nici românașii noștri, abia-abia se mai descurcă cu clanurile!”.

Întrebarea finală: ”Voi, fanfaronii, vă duceți? Vă și văd cu picioarele la spinare, papagalilor!”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

322
Tagurile:
România, Bogdan Aurescu
Tematic
Aurescu aruncă România într-un scandal – dăm BANI pentru destabilizarea unui alt stat!
Zi grea pentru Marcel Vela, va fi audiat într-un caz extrem de complicat – urmează Aurescu
Aurescu, făcut praf: „În România nu există ministru de Externe!”
Cristian Istrate

Tragedia vieții noului ambasador trimis de Iohannis în Rusia

1077
(reînnoit 16:08 19.09.2020)
România a trimis în Rusia un nou ambasador, un diplomat de carieră, apropiat de NATO – mai curând un vector al noului război rece, decât unul care să relanseze relațiile româno-ruse. Un om bine pregătit, dar a cărui viață a fost marcată de o tragedie cumplită.

BUCUREȘTI, 19 sept – Sputnik. După cum s-a anunțat, președintele Iohannis și MAE au decis schimbarea multor  ambasadori ai României. Este vorba de 32 de ambasadori – mulți dintre ei oameni cu mult experiență, dobândită în alte state decât cele în care vor reprezenta România în perioada următoare.

Este și cazul noului ambasador al României la Moscova, Cristian Istrate.

Istrate are 56 de ani, este născut pe  29 aprilie 1964. A absolvit Dreptul în 1987, deci în perioada Ceaușescu, intrând în MAE chiar în 1990, ca ataşat.

Se axează pe probleme de securitate și dezarmare – controlul armamentelor, iar în 1993 – 1994 este director al Direcţiei Controlul Armamentelor şi Dezarmare din  MAE.

Între 1994 și 1999 este adjunct al șefului Delegaţiei României la Conferinţa pentru Dezarmare, Misiunea Permanentă a României, Geneva.

În 1999 – 2000 este director al Direcţiei NATO din MAE, iar între 2000 – 2004 este adjunctul șefului Reprezentanţei Permanente a României la Consiliul Nord-Atlantic de la Bruxelles.

Între 2004 și 2006 funcționează ca Director General pentru Politica de Securitate în cadrul. MAE.

În 2006 se desparte de zona NATO și securitate, fiind trimis la Oslo,  ca ambasador al României în Regatul Norvegiei, post în care rămâne până în 2011.

În 2011 revine în centrala MAE, fiind Director General al Departamentului Afaceri Strategice, funcție pe care o deține până în 2013.

Din 2013 este Ambasador Extraordinar şi Plenipotențiar, șef al Misiunii Permanente a României de la Viena.

Deci, un diplomat experimentat, expert în probleme de securitate, politici și strategii de control al armamentului – dar și un om de maximă încredere al NATO.

Cu alte cuvinte, prin numirea lui Istrate, România nu a dorit să trimită un ambasador dedicat redeschiderii punților economice, de colaborare dincolo de tensiunile internaționale care nu privesc țara noastră și interesele poporului român – ci un expert de elită care să ne înscrie în prima linie a politici NATO față de Rusia.

Pe scurt, România pare a nu alege calea colaborării bilaterale, ci pe ce a noului război rece creat și susținut de NATO.

Dar, cine știe, poate că în ciuda aparențelor și a elementelor care îi definesc cariera, ambasadorul Cristian Istrate va reuși ceea ce nu au făcut predecesorii săi – să asigure o reluare a colaborării și prieteniei tradiționale și benefice dintre România și Rusia.

Să mai menționăm că distinsul ambasador este doctor în drept și are diplome de la alte câteva instituții prestigioase.

***

Așa cum titrez, viața ambasadorului Istrate a fost marcată de o tragedie cumplită, petrecută în 2013. Atunci, mașina în care se aflau ambasadorul și familia sa, a fost izbită de o altă mașină, condusă de o tânără imprudentă care a depășit, fără vizibilitate, intrând pe contrasens și provocând un accident cumplit.

Impactul nimicitor a dus la tragicul deces al fiului cel mare al ambasadorului și la rănirea celorlalți membri ai familiei, toți fiind transportați de urgență la spitalele din Sibiu, județul în care s-a petrecut accidentul. Din păcate, fiul cel mare al ambasadorului, în vârstă de 23 de ani, a fost atât de grav rănit încât a murit la spital. O tragedie care a șocat și îndurerat opinia publică.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1077
Tagurile:
Ambasador, Rusia
Tematic
Iohannis are un nou favorit de premier: nu e Rareș Bogdan
Nicușor Dan, prins iar în ofsaid! Semnal rău de la Iohannis?
Obsesia Dragnea: Iohannis a gafat sau a mințit presa în față
Iohannis promite autostrăzi cu fonduri europene
Inaugurare electorală cu Iohannis și Orban
Codrin: ”România va fi noua casă luată de Iohannis cu japca”

Загрузка...
Gabriela Firea

Gabi Firea, succes de excepție, lovitură pentru Nicușor Dan

1745
Una dintre cele mai importante promisiuni a fost îndeplinită și concretizată - dar cu o întârziere de care s-ar face vinovat Nicușor Dan, care ar fi susținut anumite interese.

BUCUREȘTI, 19 sept – Sputnik. O promisiune respectată și una dintre frumoasele realizări rutiere din București – așa s-ar putea descrie inaugurarea podului Ciurel – la finalul primului mandat al Gabrielei Firea.

Gabi Firea ținut să asiste și la deschiderea circulației pe porțiunea Podul Ciurel - Nod Virtuții, menționând asta într-o scurtă postare.

”Azi s-a deschis circulația pe podul hobanat (pod susținut cu hobane sau cabluri-tiranți, n.n.), cele 3 pasaje și 9 bretele rutiere care fluidizează traficul spre cartierele Militari, Crângași, Drumul Taberei, Grozăvești-Regie”, care atrage atenția că va continua și cu cea de-a doua etapa a investiției, iar constructorul primei părți (Ciurel) - asocierea Max Boegl, Astaldi Spa și Eurocostrunct Trading 98 ”rămâne în șantier”.

Primarul General spune că este finalizat proiectul tehnic si culoarul de exproprieri – și explică și de ce a durat atât de mult prima parte a investiției. Iar situația este uluitoare – și arată de ce merg atât de greu treburile în capitalismul intereselor personale și de grup, față de perioada socialismului patriotic al lui Niculae Ceaușescu.

14 ani a durat realizarea primei etape din care aproape 10 ani de blocaje prin tribunale – asta este socoteala adevărată, dezvăluită de Firea! Iar motivul… este de-a dreptul pentru procurori:

”În apropierea unui pilon de pod are casa prietenul candidatului Dreptei, co-fondator al Uniunii Salvați Bucureștiul”, dezvăluie Firea, care acuză gruparea lui Nicușor Dan că ”acum, tot ei vin si mint că este “podul care nu duce nicăieri””.

Ori, arată Firea, acum, după ce a finalizat prima etape urmează lucrarea între Șoseaua Virtuții și Centură dar ”s-ar fi putut ca, acum, podul Ciurel să ducă direct în A1, dacă nu erau în București oameni care pretind că salvează orașul dar, de fapt, îl blochează”.

Deci, podul Ciurel, o reușită a administrație Firea – PSD, dar și lovitură pentru Nicușor Dan, care va trebuie să explice aceste acțiuni care ar fi dus la întârzierea lucrărilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1745
Tagurile:
Gabriela Firea, Nicușor Dan
Tematic
Gabriela Firea, acuzație gravă la adresa lui Nelu Tătaru – caz pentru procurori!
Marea realizare de la Metrou – o păcăleală și un atac pregătit la Gabriela Firea?
Ilan Laufer, confirmare fulminantă: ”Firea, următoarea victimă a blatului Ciolacu – Orban”

Загрузка...
Donald Trump

Cine îi vrea moartea lui Trump? Președintele a primit otravă

0
(reînnoit 14:04 20.09.2020)
Președintele american Donald Trump a primit un pachet cu otravă prin poștă. Presa internațională scrie că ar fi vorba despre o tentativă de omor asupra liderului de la Casa Albă.

CHIȘINĂU, 20 sept. - Sputnik. Un pachet care conţinea ricină, o otravă foarte periculoasă, a fost trimis la Casa Albă. Acesta însă a fost interceptat de forţele de ordine. Potrivit CNN, FBI şi Serviciul Secret investighează incidentul şi au două teste pe substanţa din pachet, confirmând că acesta conţinea ricină.

Pachetele şi corespondenţa pentru Casa Albă sunt verificate într-o unitate din afara sediului. Nu este prima dată când Trump este ţinta unui atac cu ricină. Scrisori care conţin ingrediente de ricină au mai fost trimise preşedintelui american şi unor şefi ai Pentagonului în 2018. Atunci, de asemenea, au fost interceptate, iar un bărbat din Utah, William Clyde Allen III, a fost învinuit că le-a trimis.

I s-a întâmplat, de altfel, nu doar lui Trump, dar și predcesorului său. Actriţa Shannon Guess Richardson a fost condamnată în 2014 pentru că a trimis scrisori care conţin ricină preşedintelui Barack Obama, precum şi primarului din New York, Michael Bloomberg.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Otravă, Moartea, Trump
Tematic
Trump, inițiativă fulminantă, lovitură pentru ”progresiști”
Trump i-a numit pe protestatari anarhiști și bandiți
Trump a decis să retragă o parte din trupele din Irak și Afganistan
De ce giganții din Silicon Valley vor să se asigure că Trump nu câştigă al doilea mandat
Posibil o ultimă discuție între Trump și Putin înainte de alegerile din noiembrie

Загрузка...