Sorin Grindeanu

Grindeanu revine în fruntea PSD… cu o DEMISIE și o critică! Vizați… și Ciolacu, și Tudose!

1371
”Cred că sistemul prin care se făceau aceste propuneri nu era unul care să aducă în faţă competenţă, şi erau de multe ori jocuri de majorităţi în CEX, eu asta o consider principala cauză”

 

BUCUREȘTI, 30 aug – Sputnik. Revenit în fruntea PSD în circumstanțele unei reconstrucții a partidului, după cum declară noua conducere, ales chiar prim-vicepreședinte, Sorin Grindeanu este obligat să renunțe la funcție din fruntea ANCOM.

Totuși, Grindeanu nu va renunța imediat la extrem de bănoasa funcție, asta pentru că legea îi dă un termen de 90 de zile în care să aleagă între cele 2 funcții – cea de la ANCOM sau cea politică.

”Conform legii, am 90 de zile de la intrarea în incompatibilitate”, spune Grindeanu, declarând ferm – ”alegerea am făcut-o, în luna septembrie voi demisiona de la șefia ANCOM”.

Grindeanu arată că mai trebuie să stea ”2-3 săptămâni pentru că este în dezbatere memorandumul semnat între Guvernul României și Guvernul SUA”  și că el își dorește ” foarte mult ca acest memorandum să fie adoptat”.

Menționăm că memorandumul respectiv ar putea include și excluderea, pe criterii ”strategice”, a unor firme chineze de top de la introducerea transmisiilor 5G și a digitalizării României.

Deci, se poate spune că Grindeanu vrea să își demonstreze fidelitatea față de SUA până la sfârșit? Din acest punct de vedere, tripleta Ciolacu – Grindeanu – Tudose este la unison!

Interesantă este și o critică a lui Sorin Grindeanu față de vechile guvernări PSD: ”De foarte multe ori, am spus asta şi la Congres, de foarte multe ori propunerile care veneau pentru a ocupa diverse poziţii guvernamentale nu au fost cele mai potrivite”.

”Mai mult decât atât, cred că sistemul prin care se făceau aceste propuneri nu era unul care să aducă în faţă competenţă, şi erau de multe ori jocuri de majorităţi în CEX, eu asta o consider principala cauză”, a declarat Sorin Grindeanu azi, în conferința de presă PSD.

Întrebare este – se referă cumva Grindeanu chiar la Mihai Tudose și Marcel Ciolacu? Asta pentru că au fost numiți în fruntea Guvernului fără să aibă vreo calificare sau vreo calitate!

Tudose a ajuns premier fără să fi lucrat vreodată în economia reală și fără să aibă măcar o funcție de responsabilitate în vreo firmă. Tudose a fost singurul premier din UE care nu folosea card bancar și chiar se mândrea cu asta!

Ciolacu a ajuns vicepremier după ce a ajuns politic în fruntea unei firme a primăriei Buzău, implicată într-un dosar penal – ”afacere” soldată cu o pierdere uriașă pentru județ.

Amândoi au goluri în biografie, au avut probleme cu teza de doctorat de la Academia SRI și amândoi au făcut Dreptul la apelul bocancilor, la private. De fapt, amândoi au fost numiți la propunerea lui Liviu Dragnea, pe care acum îl dau ca reper al ”greșelilor trecutului”. 

Cu alte cuvinte, dacă Sorin Grindeanu s-a referit pe bună dreptate la ”propuneri în care criteriul nu era competența, ci jocuri de majorități în CEX” sau… alte jocuri, atunci exemplele cele mai semnificative sunt chiar Tudose și Ciolacu!

S-a referit Grindeanu la cei doi? Atunci, bravo! A avut curaj și vorbim chiar de o reformă a partidului. S-a referit la alții – și nu la cei doi? Atunci e doar un ipocrit.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1371
Tagurile:
Mihai Tudose, Marcel Ciolacu, PSD, Sorin Grindeanu
Alegeri locale în România 2020

Rezultatele EXIT-POLL SOCIOPOL dau peste cap unele scoruri

0
 Alte cifre decât cele date de Avangarde sunt prezentate de SOCIOPOL (Mirel Palada) – și lasă loc de așteptare pentru final

BUCUREȘTI, 27 sept – Sputnik. Conform EXIT-POLL realizat de SOCIOPOL de la ora 21.00, pentru  alegeri locale 2020 Bucureşti rezultatele diferă de cele anunțate de Avangarde. Țtirea e dată de RTV

Nicuşor Dan, candidatul PNL-USR-PLUS a obţinut 45% -  Gabriela Firea, candidatul PSD, a obţinut 44%, Traian Băsescu, candidatul PMP - 7% la sută din voturi.

La CONSILIUL GENERAL:

PSD - 34

USR PLUS - 31

PNL - 21

PMP - 6

Alte grupări - 8

La Sectoare situaţia stă astfel:

Primăria Sectorului 1: Dan Tudorache - (PSD) 43%, Clotilde Armand (susţinută de PNL-USR-PLUS) - 40%

Primăria Sectorului 2: Radu Mihaiu (USR) -36%, Dan Cristian Popescu (PSD) - 34%.

Primăria Sectorului 3: Robert Negoiţă (Alianţa Pro Bucureşti 2020) -48%,  Adrian Moraru (PNL) 28%

Primăria Sectorului 4: Daniel Băluţă (PSD) -54%, Simona Spătaru (PLUS) 34%

Primăria Sectorului 5: Daniel Florea (PSD) - 25%, Cristian Băcanu (PNL) - 25%

Primăria Sectorului 6: Cristian Ciucu (PNL) - 43% , Gabriel Mutu (PSD) - 40%

0
Tagurile:
Bucuresti, 2020, alegeri locale
Тема:
Alegeri locale în România 2020

Загрузка...
Alegeri locale în România 2020

Exit Poll Alegeri Locale București: Nicușor Dan - noul Primar de București

1082
(reînnoit 20:56 27.09.2020)
Conform exit poll-ului prezentat la ora 21.00, la închiderea urnelor, Nicușor Dan are 47,2 la sută din voturile bucureștenilor

BUCUREȘTI, 27 sept - Sputnik, Marius Holdean. Bătălia pe București a fost cea mai acerbă din toată țara la aceste alegeri locale. Exit poll-urile care au curs pe durata zilei au arătat un avans al Gabrielei Firea în prima jumătate a zilei, iar apoi o recuperare a scorului din partea lui Nicușor Dan.

Felul în care s-a concluzionat competiția electorală la București este o modalitate de a măsura și intențiile de vot politic pentru alegerile parlamentare care vor avea loc în 6 decembrie.

A fost o campanie atipică din care au lipsit marile mitinguri electorale din cauza măsurilor anti-coronavirus, predominând campania online și cea din presă.

Pentru fiecare din cele două tabere, PSD, pe de o parte, și PNL-USR-PLUS, rezultatul de la București are și consecințe politice în jocurile interne din partide.

Nu doar campania, ci și votul a fost îngreunat de măsurile anti-coronavirus, dar, cu toate acestea, prezența la urne în București, unde a fost cea mai mică prezență din țară, depășind totuși prezența de la alegerile locale din Capitală din 2016, semn că miza alegerilor din București i-a convins pe alegătorii din toate taberele să se prezinte la cabina de vot.

Nicuşor Dan - 47,2%
Gabriela Firea - 39%
Traian Băsescu - 8,6%

Votul pentru Primăria Sectorului 1:

Clotilde Armand (USR) - 47%
Dan Tudorache (PSD) - 37,7%
Ioana Constantin (PMP) - 7,5%

Votul pentru Primăria Sectorului 2:

Radu Mihaiu (USR) - 42%
Dan Cristian Popescu (PSD) - 31%
Neculai Onţanu (PPU-sl) -  12,9%

Votul pentru Primăria Sectorului 3:

Robert Negoiţă (Pro Bucureşti 2020) - 39%
Adrian Moraru (PNL) - 34%
Aurelian Bădulescu (PSD) - 14,1%

Votul pentru Primăria Sectorului 4:

Daniel Băluţă (PSD) - 55%
Simona Spătaru (USR) -37%

Votul pentru Primăria Sectorului 5:

Cristian Băcanu (PNL) - 27,3%
Cristian Popescu Piedone (PPU-sl) - 27,3%
Daniel Florea (PSD) - 24,3%
Marian Vanghelie - 14,2%

Votul pentru Primăria Sectorului 6:

Ciprian Ciucu (PNL) -48,2%
Gabriel Mutu (PSD) - 35,2%

Rezultatele exit poll la alegerile locale 2020 din România

Trei institute de sondare a opiniei publice au fost acreditate de Biroul Electoral Central să facă sondaje de opinie la ieşirea de la urne la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Cele trei institute de sondare sunt Centrul de Sociologie Urbană şi Regională - CURS, Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde şi Fundaţia „Biroul de Cercetări Sociale”.

Astfel, CURS va efectua sondaje în Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi, Braşov, Craiova, Baia Mare, Oradea, Piteşti, Constanţa, Ploieşti, Focşani, Deva, Alba Iulia, Arad.

Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde va activa în Bucureşti, Craiova, Constanţa, Cluj, Iaşi şi Baia Mare.

Fundaţia „Biroul de Cercetări Sociale”- BCS a primit acreditare pentru municipiile Drobeta Turnu Severin, Râmnicu Sărat şi în oraşul Eforie.

Potrivit hotărârilor adoptate, la alegerile locale 2020 operatorii de sondaje efectuate la ieșirea de la urne (exit-poll) au acces, în baza acreditării, în imobilul în care funcţionează secţia de votare şi în raza de 500 de metri din afara acestuia, fără a avea acces în interiorul localului de vot. Aceştia au obligaţia de a nu tulbura liniştea şi ordinea publică şi de a nu interveni în niciun mod în procesul de organizare şi desfăşurare a alegerilor.

Interesul maxim al publicului va fi pentru anunțarea exit-poll-urilor de la București, în principal referitor la alegerea Primarului General al Capitalei, dar și al primarilor celor 6 Sectoare. Un interes sporit va fi însă și pentru orașele mari, așa după cum se și poate observa din lista municipiilor la care au primit acreditare institutele de sondare a opiniei publice.

1082
Tagurile:
alegeri locale
Тема:
Alegeri locale în România 2020

Загрузка...