Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne

Lucrătură? Omul cu care Carmen Dan dorea reformeze MAI primește o lovitură neașteptată!

188
Chestorul Cătălin Ioniță nu e chiar oricine, ci a fost omul cu care ministrul Carmen Dan dorea să facă o adevărată reformă a ministerului.

BUCUREȘTI, 26 aug – Sputnik. Se pare că sub domnia lui Marcel Vela se fac multe jocuri în MAI. De exemplu, azi unul dintre cei mai importanți oameni din MAI, chestorul Cătălin Ioniță, a fost eliberat din funcția de șef al Direcției Generale Anticorupție.

Ulterior, MAI a dat un detaliu care contribuie la adâncirea misterului:  Direcția Generală Protecție Internă i-a blocat avizul ORNISS.

”Directorul general al Direcţiei Generale Anticorupţie a fost eliberat din funcţie, întrucât nu mai deţine autorizaţia de acces la informaţii clasificate din partea Oficiului Registrul Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat, necesară exercitării funcţiei. În prezent, ofiţerul este pus la dispoziţia Ministerului Afacerilor Interne în vederea stabilirii altor atribuţii profesionale”, a anunțat MAI.

De ce a fost blocat accesului chestorului Ioniță  la informații clasificate, asta nu se mai spune!

Dar, atenție, Cătălin Ioniță nu e chiar oricine, ci a fost omul cu care ministrul Carmen Dan dorea să facă o adevărată reformă a ministerului.

Mai mult, din cauza numirii lui, a apărut o criză majoră în guvernul Tudose, care a dus, în final, la demiterea controversatului premier.

Numirea chestorului Ioniță de către Carmen Dan a fost însoțită de un scandal. Tudose l-a sunat personal pe Ioniță să-l întrebe dacă acceptă – acest gest nefiind în atribuțiile premierului! – iar acesta a spus că nu mai vrea să fie șef al IGPR. Cu toate astea, Carmen Dan a prezentat acordul scris al chestorului!

În privința răzgândirii lui Ioniță, Carmen Dan a adus atunci două argumente: primul, vizând presiuni care s-ar fi făcut asupra sa; al doilea, referitor la telefonul lui Tudose Carmen Dan a spus, logic — „Ce putea să spună când, cu două ore înainte, premierul anunțase că nu îl demite pe Despescu?”.

Carmen Dan i-a reproșat direct lui Tudose că, dacă avea ceva nelămuriri, trebuia să mă întrebe pe mine, nu să îl caute pe chestorul Ioniță.

Cât despre chestorul Ioniță, iată și p altă succesiune de evenimente:

”Imediat după anunțarea numelui său ca succesor la șefia IGPR a început o campanie de denigrare a chestorului Ioniță și a familiei sale”, a declarat în ianuarie 2018 Carmen Dan.

La câteva luni după, în iulie 2018, procurorii DNA l-au acuzat pe Ioniță că ar fi pretins cedarea cu titlu gratuit a unei suprafeţe de teren, ca să intervină pe lângă funcţionari publici. 

De fapt, chestorul Ioniță chiar făcuse un gest frumos, prin care ajutase o persoană în vârstă să rezolve o situație dificilă, generată de birocrația statului. Ca dovadă că așa a fost, în septembrie 2019, DNA a clasat dosarul pe motiv că fapta ilegală nu există.

De asemenea, actualul secretar de stat, Despescu, a dorit să preia din atribuțiile profilactice ale DGA, ceea ce ar fi dus la o lipsire de independență de acțiune a Direcției, practic la o  desființare a Direcției, cum comentează unii analiști, dar chestorul Ioniță ar fi reușit să împiedice demersul.

Întrebare – se dorește crearea unei alte structuri de putere, de tip „Stat paralel”, iar mutarea de azi e o ”lucrătură” în vederea acestui obiectiv?

188
Tagurile:
Carmen Dan
Tematic
Carmen Dan, atitudine surpriză în scandalul Gelu Vișan – Hellvig SRI!
Carmen Dan, mesaj superb de adio!
Cea mai gravă acuzație de după 1990 – protagoniști și martori: Carmen Dan și Hellvig SRI!
”Omul din Umbră” al lui Dragnea intervine în scandalul Carmen Dan și ”Lovitura de stat”
”Omul din Umbră” aruncă ”Nucleara” în scandalul Vișan, Carmen Dan și ”Lovitura de stat”
Carmen Avram, mesaj memorabil pentru Dan Barna, o lecție pentru tot #REZIST!
Gest oribil contra lui Carmen Dan și a PSD
Carmen Dan revine în forță și acuză: ”Declarații iresponsabile, minciuni, manipulare”
Carmen Dan, agresată! Jandarmii au fost împiedicați să intervină
Bravo, Carmen Dan! Singurul om politic care NU a uitat de Ziua unui român genial!
Alegeri locale în România 2020

Rezultatele EXIT-POLL SOCIOPOL dau peste cap unele scoruri

205
(reînnoit 21:09 27.09.2020)
 Alte cifre decât cele date de Avangarde sunt prezentate de SOCIOPOL (Mirel Palada) – și lasă loc de așteptare pentru final

BUCUREȘTI, 27 sept – Sputnik. Conform EXIT-POLL realizat de SOCIOPOL de la ora 21.00, pentru  alegeri locale 2020 Bucureşti rezultatele diferă de cele anunțate de Avangarde. Țtirea e dată de RTV

Nicuşor Dan, candidatul PNL-USR-PLUS a obţinut 45% -  Gabriela Firea, candidatul PSD, a obţinut 44%, Traian Băsescu, candidatul PMP - 7% la sută din voturi.

La CONSILIUL GENERAL:

PSD - 34

USR PLUS - 31

PNL - 21

PMP - 6

Alte grupări - 8

La Sectoare situaţia stă astfel:

Primăria Sectorului 1: Dan Tudorache - (PSD) 43%, Clotilde Armand (susţinută de PNL-USR-PLUS) - 40%

Primăria Sectorului 2: Radu Mihaiu (USR) -36%, Dan Cristian Popescu (PSD) - 34%.

Primăria Sectorului 3: Robert Negoiţă (Alianţa Pro Bucureşti 2020) -48%,  Adrian Moraru (PNL) 28%

Primăria Sectorului 4: Daniel Băluţă (PSD) -54%, Simona Spătaru (PLUS) 34%

Primăria Sectorului 5: Daniel Florea (PSD) - 25%, Cristian Băcanu (PNL) - 25%

Primăria Sectorului 6: Cristian Ciucu (PNL) - 43% , Gabriel Mutu (PSD) - 40%

Rezultatele exit poll la alegerile locale 2020 din România

Trei institute de sondare a opiniei publice au fost acreditate de Biroul Electoral Central să facă sondaje de opinie la ieşirea de la urne la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Cele trei institute de sondare sunt Centrul de Sociologie Urbană şi Regională - CURS, Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde şi Fundaţia „Biroul de Cercetări Sociale”.

Astfel, CURS va efectua sondaje în Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi, Braşov, Craiova, Baia Mare, Oradea, Piteşti, Constanţa, Ploieşti, Focşani, Deva, Alba Iulia, Arad.

Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde va activa în Bucureşti, Craiova, Constanţa, Cluj, Iaşi şi Baia Mare.

Fundaţia „Biroul de Cercetări Sociale”- BCS a primit acreditare pentru municipiile Drobeta Turnu Severin, Râmnicu Sărat şi în oraşul Eforie.

Potrivit hotărârilor adoptate, la alegerile locale 2020 operatorii de sondaje efectuate la ieșirea de la urne (exit-poll) au acces, în baza acreditării, în imobilul în care funcţionează secţia de votare şi în raza de 500 de metri din afara acestuia, fără a avea acces în interiorul localului de vot. Aceştia au obligaţia de a nu tulbura liniştea şi ordinea publică şi de a nu interveni în niciun mod în procesul de organizare şi desfăşurare a alegerilor.

Interesul maxim al publicului va fi pentru anunțarea exit-poll-urilor de la București, în principal referitor la alegerea Primarului General al Capitalei, dar și al primarilor celor 6 Sectoare. Un interes sporit va fi însă și pentru orașele mari, așa după cum se și poate observa din lista municipiilor la care au primit acreditare institutele de sondare a opiniei publice.

205
Tagurile:
Bucuresti, 2020, alegeri locale
Тема:
Alegeri locale în România 2020

Загрузка...
Alegeri locale în România 2020

Exit Poll Alegeri Locale București: Nicușor Dan - noul Primar de București

1750
(reînnoit 21:06 27.09.2020)
Conform exit poll-ului prezentat la ora 21.00, la închiderea urnelor, Nicușor Dan are 47,2 la sută din voturile bucureștenilor

BUCUREȘTI, 27 sept - Sputnik, Marius Holdean. Bătălia pe București a fost cea mai acerbă din toată țara la aceste alegeri locale. Exit poll-urile care au curs pe durata zilei au arătat un avans al Gabrielei Firea în prima jumătate a zilei, iar apoi o recuperare a scorului din partea lui Nicușor Dan.

Felul în care s-a concluzionat competiția electorală la București este o modalitate de a măsura și intențiile de vot politic pentru alegerile parlamentare care vor avea loc în 6 decembrie.

A fost o campanie atipică din care au lipsit marile mitinguri electorale din cauza măsurilor anti-coronavirus, predominând campania online și cea din presă.

Pentru fiecare din cele două tabere, PSD, pe de o parte, și PNL-USR-PLUS, rezultatul de la București are și consecințe politice în jocurile interne din partide.

Nu doar campania, ci și votul a fost îngreunat de măsurile anti-coronavirus, dar, cu toate acestea, prezența la urne în București, unde a fost cea mai mică prezență din țară, depășind totuși prezența de la alegerile locale din Capitală din 2016, semn că miza alegerilor din București i-a convins pe alegătorii din toate taberele să se prezinte la cabina de vot.

Nicuşor Dan - 47,2%
Gabriela Firea - 39%
Traian Băsescu - 8,6%

Votul pentru Primăria Sectorului 1:

Clotilde Armand (USR) - 47%
Dan Tudorache (PSD) - 37,7%
Ioana Constantin (PMP) - 7,5%

Votul pentru Primăria Sectorului 2:

Radu Mihaiu (USR) - 42%
Dan Cristian Popescu (PSD) - 31%
Neculai Onţanu (PPU-sl) -  12,9%

Votul pentru Primăria Sectorului 3:

Robert Negoiţă (Pro Bucureşti 2020) - 39%
Adrian Moraru (PNL) - 34%
Aurelian Bădulescu (PSD) - 14,1%

Votul pentru Primăria Sectorului 4:

Daniel Băluţă (PSD) - 55%
Simona Spătaru (USR) -37%

Votul pentru Primăria Sectorului 5:

Cristian Băcanu (PNL) - 27,3%
Cristian Popescu Piedone (PPU-sl) - 27,3%
Daniel Florea (PSD) - 24,3%
Marian Vanghelie - 14,2%

Votul pentru Primăria Sectorului 6:

Ciprian Ciucu (PNL) -48,2%
Gabriel Mutu (PSD) - 35,2%

Asocierea CURS-Avangarde a prezentat și datele exit poll valabile pentru ora 19.30, pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti, astfel:

PSD - 33,7%
USR-PLUS - 33,1%
PNL - 17,3%
PMP - 7,2%
ALDE - 2,2%
Pro Bucureşti 2020 - 1,8%.

Rezultatele exit poll la alegerile locale 2020 din România

Trei institute de sondare a opiniei publice au fost acreditate de Biroul Electoral Central să facă sondaje de opinie la ieşirea de la urne la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Cele trei institute de sondare sunt Centrul de Sociologie Urbană şi Regională - CURS, Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde şi Fundaţia „Biroul de Cercetări Sociale”.

Astfel, CURS va efectua sondaje în Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi, Braşov, Craiova, Baia Mare, Oradea, Piteşti, Constanţa, Ploieşti, Focşani, Deva, Alba Iulia, Arad.

Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde va activa în Bucureşti, Craiova, Constanţa, Cluj, Iaşi şi Baia Mare.

Fundaţia „Biroul de Cercetări Sociale”- BCS a primit acreditare pentru municipiile Drobeta Turnu Severin, Râmnicu Sărat şi în oraşul Eforie.

Potrivit hotărârilor adoptate, la alegerile locale 2020 operatorii de sondaje efectuate la ieșirea de la urne (exit-poll) au acces, în baza acreditării, în imobilul în care funcţionează secţia de votare şi în raza de 500 de metri din afara acestuia, fără a avea acces în interiorul localului de vot. Aceştia au obligaţia de a nu tulbura liniştea şi ordinea publică şi de a nu interveni în niciun mod în procesul de organizare şi desfăşurare a alegerilor.

Interesul maxim al publicului va fi pentru anunțarea exit-poll-urilor de la București, în principal referitor la alegerea Primarului General al Capitalei, dar și al primarilor celor 6 Sectoare. Un interes sporit va fi însă și pentru orașele mari, așa după cum se și poate observa din lista municipiilor la care au primit acreditare institutele de sondare a opiniei publice.

1750
Tagurile:
alegeri locale
Тема:
Alegeri locale în România 2020

Загрузка...