Lia Olguța Vasilescu

Olguța a dat din nou lovitura realizare de excepție, a rupt gura târgului… și Europei!

600
(reînnoit 10:07 26.08.2020)
Ambițioasa Lia Olguța Vasilescu, care candidează pentru un nou mandat de primar al Craiovei, a prezentat finalizarea unui proiect al său, o nouă realizare de excepție.

BUCUREȘTI, 26 aug – Sputnik. După ce Congresul PSD a consemnat o dezamăgire cvasi totală a membrilor și susținătorilor social democrați, unii lideri au înțeles că trebuie să compenseze cu realizări.

Ambițioasa Lia Olguța Vasilescu, care candidează pentru un nou mandat de primar al Craiovei, a prezentat finalizarea unui proiect al său, o nouă realizare de excepție: singurul stadion de atletism din România la standarde cerute pentru competiții internaționale de top.

”Astăzi, a fost inaugurat, la Craiova, singurul stadion de atletism din România care poate găzdui competiții internaționale”, a scris Olguța Vasilescu.

La inaugurare, Lia Olguța Vasilescu, inițiatoarea proiectului, a fost însoțită de stele ale atletismului românesc, campioni olimpici sau mondiali - Gabriela Szabo, Doina Melinte, Cristieana Cojocaru, Natalia Andrei, Paula Ivan, Maricica Puica, Violeta Beclea, Marian Oprea, dar și marele campion Mihai Covaliu - președintele Comitetului Olimpic Sportiv Român.

”Practic, în acest moment, Craiova deține cea mai completă baza sportivă, având, în același perimetru, o sală polivalentă, un stadion de fotbal, un stadion de atletism și un centru de cantonament cu două terenuri în aer liber pentru pregătirea sportivilor”, a scris Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

Reamintim că stadionul de fotbal din Craiova, realizat în mandatele trecute ale Liei Olguța Vasilescu, este cotat în topul celor mai frumoase stadioane din lume, în condițiile în care a costat mult mai puțin decât cele de același nivel din SUA, Rusia sau Franța.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

600
Tagurile:
Europa, Lia Olguța Vasilescu
Tematic
Cunoscut sociolog dă în vileag planul Ciolacu-Dâncu! Ținte – Firea, Olguța, Șerban Nicolae
Olguța dă în vileag planul secret PNL – cum se va lua ce a rămas în proprietatea statului
Olguța iese la atac, îi dă la temelie lui Cîțu! Demers extrem de puternic!
Alianța Pro România - PSD creează tensiuni – Olguța Vasilescu, în prim plan!
Băsescu intră puternic în joc: calcă în picioare Guvernul PNL și… o atacă pe Olguța!
Declarația de presă comună Bogdan Aurescu – Dmytro Kuleba

România a cerut Ucrainei renunțe la “limba moldovenească”

317
(reînnoit 20:08 19.06.2021)
România cere autorităților ucrainene să renunțe la utilizarea oficială a glotonimului “limba moldovenească”.

BUCUREȘTI, 19 iun – Sputnik. Autoritățile române au cerut din nou Ucrainei să renunțe la utilizarea oficială a denumirii “limbii moldovenești”. O astfel de poziție și-a exprimat ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, în timpul unei întrevederi cu omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba, pe marja Forumului de Diplomație de la Antalya.

“Ministrul Bogdan Aurescu a reiterat solicitarea către Ucraina ca, pornind de la recunoașterea identității între limba română și așa-zisa “limbă moldovenească”, confirmată de partea ucraineană în luna aprilie 2021, aceasta să recunoască oficial inexistența „limbii moldovenești””, se menționează într-un comunicat al diplomației române.

În aprilie a acestui an, reprezentanții mai multor localități din sudul Basarabiei au acționat în instanță de judecată ministerul Învățământului al Ucrainei, cerând înlocuirea limbii “moldovenești” cu cea română.

Plângerea împotriva Ministerului Învățământului și Științei din Ucraina, în care se cere revenirea la predarea în limba română, este semnată de Asociația învățătorilor români din regiunea Odesa, precum și de locuitorii raioanelor Tatarbunar, Ismail, Sărata, Reni și altele.

Curții i se solicită obligarea Ministerului Învățământului să reintroducă limba română, una din limbile oficiale din UE, în zece școli generale din regiunea Odesa.

Potrivit noii redacții a legii cu privire la învățământ, școlile cu predare în limbile oficiale ale UE (română, maghiară, poloneză) vor trece la predarea în limba ucraineană începând cu 1 septembrie 2023. În acest fel, școlile cu predare în "limba moldovenească" sunt nevoite să treacă la predarea în limba ucraineană.

317
Tagurile:
Ucraina
Тема:
Ucraina lichidează școlile cu predare în limba română

Загрузка...
Sigla PSD

PSD amenință puterea cu alegeri anticipate

128
Președintele PSD Marcel Ciolacu a vorbit de posibilitatea alegerilor anticipate în contextul apropierii moțiunii de cenzură.

BUCUREȘTI,  18 iun – Sputnik. Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat astăzi că nu crede că e o catastrofă ca, pentru prima oară în România, după 30 de ani, să fie organizate şi alegeri anticipate.

Aflat la Timişoara, Ciolacu a dat asigurări că PSD nu va susţine niciodată, din umbră, un guvern PNL.

”Trebuie să punem lucrurile în ordinea lor. PSD este cel mai mare partid din România, a şi câştigat alegerile. Mă vedeţi pe mine, pe domnul Grindeanu, pe domnul Stănescu că vom susţine vreodată să rămână doamna Turcanu, domnul Cîţu, într-un guvern minoritar? Eu vă spun că nu”, a spus răspicat Ciolau.

De aceea, Ciolacu a adăugt că nu crede că e o catastrofă ca, după 30 de ani, să fie şi alegeri anticipate și a precizat că PSD nu e angrenat într-un joc politic care priveşte alt partid, cu trimitere la alegerile interne din PNL. Ciolacu chiar a arătat că alegerile anticipate ar putea fi organizate când se va putea crea o majoritate.

”Deja noi negociem cu mai mulți parlamentari, cu altă formațiune care se află în opoziţie, cu grupul minorităţilor şi neafiliaţii. Este pentru prima oara când o moţiune are şanse să treacă la 6 luni de la guvernarea actuală. Suntem pregătiţi să preluăm guvernarea”, a mai declarat Ciolacu, făcând referire probabil la AUR, aflat și el în opoziție și care ar putea asigura un număr destul de mare de voturi la moțiunea de cenzură.
128
Tagurile:
Alegeri anticipate, PSD

Загрузка...
Bolnavi de COVID internați la spitalul „Marius Nasta” din București

Celebru medic, semnal de alarmă: ne poate paște o epidemie