Vasile Dîncu

Diversiunea Dâncu, originea intoxicării și greșelii fatale a lui Dragnea - și a crizei PSD

1024
De fapt, l-a înarmat Dâncu pe Dragnea pentru acea bătălie cu ”Statul paralel”? Nu, l-a trimis cu informații pe baza cărora a acționat greșit, fapt care l-a și costat libertatea!

BUCUREȘTI, 25 aug – Sputnik. Ales în fruntea Consiliului Național și obținând o putere tot mai mare în PSD, controversatul Vasile Dâncu devine treptat vocea social democraților – cel puțin vocea considerată ”doctrinară”, cea care anunță noua orientare. Prin poziționarea lui Dâncu în fruntea PSD, cercul se închide, diversiunea începută acum mai mulți ani se finalizează acum.

Personaj alunecos și cu calități intelectuale compatibile cu lălăielile de prost gust din beciul lui Ghiță (vă amintiți dedicația pentru Kovesi, ”La Chilia-n port”), Dâncu este mai degrabă un diversionist, decât un strateg – și nu e în nici un caz un ideolog.

Pentru cei care nu au reținut, Dâncu este cel care i-a confirmat – ba chiar i-ar fi dezvăluit lui Dragnea – existența ”Statului paralel”. Asta în timp ce, exact pe principiul diversiunii, fostul său elev, Rareș Bogdan, îl acuza pe Dragnea de fabulații la postul condus de amicul lui Dâncu, Cozmin Gușă.

De asemenea, de la Cluj, de la ”celebrul” grup pseudo-PSD, aflat sub controlul lui Dâncu, au venit fricțiuni și contestări ale liderilor centrali mai mult decât de oriunde – asta în condițiile unui constanțe lamentabile a situației electorale pe plan local.

Ce caută acum Dâncu? Spune că e cel care dă ”o nouă șansă”: ”Acest Congres este Congresul ultimei şanse. Sper că azi vom reuşi, împreună cu colegii, să dăm partidului o nouă şansă, o nouă direcţie”.

”Încercăm astăzi să resetăm ceea ce a fost până acum neadecvat realităţii din România”, spune azi Vasile Dâncu.

Nu voi relua teoriile expuse fragmentar de Dâncu în lunga sa intervenție de la Congres. Pentru că, de fapt, nu a spus nimic; stilul diversioniștilor este de a începe o idee, o frază – și de a o întrerupe brusc, pentru a da impresia că restul… sunt chestiuni prea ”înalte” sau ”savante” ca să fie continuate în grabă. În realitate, nu e decât ”vrăjeală”, prosteală a unui auditoriu, marele talent al unui diversionist sau a unui șarlatan (politic).

Dar să revenim asupra ideii că Dâncu, ca și Ciolacu, insistă: partidul a pierdut, ”încercăm astăzi să resetăm ceea ce a fost până acum neadecvat realității din România”.

Hai să reamintim cum arăta ”realitatea” din România, atunci când diversionistul i-o explica lui Liviu Dragnea, în perioada în care îl făcuse pe puternicul șef al PSD să creadă în  prietenia lor!

Iată declarația lui Dragnea din închisoare, un fragment din interviul acordat Ancăi Alexandrescu:

”Vasile Dâncu mi-a dat primele explicații despre „statul paralel,” despre acest sistem ocult de putere. Dâncu știa despre astea din discuțiile dese pe care le avea cu băieții de la SRI, cu Maior, cu Coldea și cu alții. Ce mi-a spus s-a adeverit, nu mi-a spus lucruri nerealiste sau care nu aveau o reprezentare in realitate (…)”.

Deci, realitatea pe care Dâncu i-o băga în cap lui Dragnea era bazată pe un sistem ocult, pe ”statul paralel”, de care acum PSD cu același Dâncu în frunte NU vrea să mai audă! ”Ceea ce a fost până acum neadecvat realităţii din România”, spune acum diversionistul.

Dar, paranteză – vă amintiți cum a spus Ciolacu la Congres, cu maximă ticăloșie, că unii ”tătuci” au încercat să folosească PSD ca o cheie pentru Justiție? Adică, în viziunea echipei Ciolacu-Dâncu, lupta cu statul paralel și pentru Justiție nu era ceva corect, ci o golănie de-a lui Dragnea – la fel cu spuneau cei de la #REZIST.

Dar ce spunea pe vremuri același Vasile Dâncu? Aflăm chiar de la Liviu Dragnea:

”(Dâncu) Mi-a relatat și multe alte discuții care aveau loc, de exemplu în dosarul meu cu Referendumul. O mizerie politică de la un cap la altul. Vasile Dâncu, care era prietenul meu, știu că era foarte revoltat și îi certa destul de serios pe cei de la SRI, discutând destul de deschis faptul că e un dosar politic și că trebuie să înceteze practicile astea în care SRI se implica în viața politică și în acțiunile Justiției”, spunea Dragnea din închisoare, Ancăi Alexandrescu.

Dar poate minte Dragnea, nu? Ei bine… NU! Jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob a scos la iveală o declarație de prin 2015 a lui Vasile Dâncu, care se dă în vileag cu propriile vorbe – și confirmă că Dragnea NU minte.

”PSD avea nevoie de un organizator care să gireze și să proiecteze procesul de schimbare a partidului și mai ales de organizare specifică unui an electoral. Liviu Dragnea nu este condamnat definitiv, iar condamnarea a primit-o și pentru o culpă oarecum colectivă: a chemat oamenii să voteze la referendum. Nu el a stabilit să se facă referendumul, nu el a promovat ceea ce opoziția a numit „lovitura de stat“. Politic, a făcut ceea ce s-a aprobat în organismele USL și PSD. Partidul și votanții PSD nu îl consideră vinovat pentru ceea ce a stabilit instanța ca vinovăție”.

Sursa: Revista 22, 28 iulie 2015, precizează Bogdan Iacob.

Dar, ce e mai interesant, aceleași vorbe cu ”reforma” la spunea și despre Dragnea – oho, și ce le mai spunea… la fel ca ”la Chilia-n port”!

”Liviu Dragnea (…) a arătat bună-credință și supunere la sentința provizorie, dar, după ce și Victor Ponta s-a accidentat politic, a fost nevoit să accepte propunerea majorității, care l-a proiectat în scaunul de lider. Liviu Dragnea va fi o surpriză plăcută pentru toți care se îndoiesc acum(…) Partidul se poate reforma, dacă îl va urma pe Dragnea și noua echipă”.

Hai să repetăm și să subliniem: ”Partidul se poate reforma, dacă îl va urma pe Dragnea și noua echipă”.

De ce să subliniem? Pentru că era același Dragnea căruia. În același timp, îi turna în ureche povestea cu ”Statul paralel”! Adică îl pregătea pentru ”strategia” bazată pe lupta cu ”Statul paralel”, pe care azi o renegă!

De fapt, l-a înarmat Dâncu pe Dragnea pentru acea bătălie? Nu, l-a trimis cu informații pe baza cărora a acționat greșit, fapt care l-a și costat libertatea! Țineți minte că se făcea mereu referire la un om de încredere care îl sfătuia pe Dragnea ce și cum cu serviciile în cazul procesului său.

E vorba de Vasile Dâncu? Eu așa cred. Vom afla în curând.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1024
Tagurile:
PSD, Liviu Dragnea, Vasile Dâncu
Tematic
Cunoscut sociolog dă în vileag planul Ciolacu-Dâncu! Ținte – Firea, Olguța, Șerban Nicolae
Ciolacu lărgește rândurile partidului: îi vrea pe Grindeanu și Dâncu în conducere
Prima contradicție la vârful PSD, între Stănescu și Dâncu: ”Trebuie moarte pentru voturi?”
În spatele numirii lui Dâncu în fruntea PSD – ce post i s-ar fi pregătit inițial! Uluitor!
Dumitru Buzatu dă semnalul în PSD! Bătălie pe față cu Dâncu și ”importurile” lui Ciolacu
Liviu Pleșoianu

Mesaj pentru exilații PSD: “Mi-ar fi plăcut nu abdice!...”

237
(reînnoit 17:44 23.10.2020)
Unul dintre cei mai buni analiști are o reacție la decizia celor plecați din PSD, în principal Liviu Pleșoianu și Șerban Nicolae, mărturisind că ”i-ar fi plăcut” să vadă o altă urmare a nedreptăților pe care le-au suferit

BUCUREȘTI, 23 oct – Sputnik. Cunoscutul analist politic și teolog Bogdan Duca publică un comentariu după anunțarea demisei din PSD a lui Șerban Nicolae și Liviu Pleșoianu – și a ciudatei lor treceri, în vederea candidaturii, la o gruparea așa zis ecologistă.

Este o mărturisire, un regret și, în același timp, o speranță – pe care le împărtășesc mulți dintre cei care au crezut că e momentul (re)nașterii unui pol suveran, al unei social democrații moderne, îndreptată către interesul național.

”Mi-ar fi plăcut să văd cum toți ”corupții” și ”drăgniștii” se vor aduna într-o platformă (puteau să îi spună și social-democrată) și să spună că ei nu abdică de la ideile și crezurile lor, chiar dacă acum sunt demonizate și impopulare”, scrie Bogdan Duca, mărturisind ”știu asta de pe acum, timpul le va da dreptate”.

De asemenea, scrie Duca, ”Mi-ar fi plăcut să îi văd denunțând ocuparea partidului de un grup de ticăloși cu misiune”.

”Mi-ar fi plăcut să îi văd spunând că aceste alegeri, din 6 decembrie, având în vedere fraudele filmate de la alegerile locale, dar și toată atmosfera, sunt din păcate doar o formă de a mima democrația și de a da o brumă de validare democratică unor ticăloși”, continuă analistul.

Din acest punct de vedere, lui Bogdan Duca i-ar fi plăcut ca (auto)exilații din PSD ”să anunțe că singura decizie responsabilă, în contextul în care autoritățile au girat fraudele, precum cea de la Sectorul 1, este boicotarea acestor alegeri”, sau, altfel spus ”Pur și simplu nu vrem să fim complici fie și nevinovați, la o ticăloșie”.

Și, atenție la pasajul următor: ”Mi-ar fi plăcut să anunțe o platformă de dialog social și o construcție politică pentru 2024, când România va trebui reconstruită după dezastrul inevitabil pe care îl va aduce așa-zisa ”dreaptă”, de fapt un grup de trădători de țară și idioți utili ai acestora”.

Din păcate, ”Mi-ar fi plăcut...” rămâne doar cu… punctele de suspensie și, probabil, cu speranța.

Pentru că, scrie analistul, ”deocamdată îi văd pe unii candidând pentru un partid obscur care dacă nu a obținut vreun capital electoral din ecologie, încearcă să îl obțină din specularea frustrărilor firești ale unor politicieni marginalizați sau alungați de partidele lor...”.

Un singur comentariu, aparținând lui Adrian Severin: ”Absolut de acord. Absolut de acord”.

(Explicația ilustrației articolului: o imagine care exprimă perfect ce ar fi dorit lumea de la Liviu Pleșoianu și de la Șerban Nicolae)

237
Tagurile:
PSD, Bogdan Duca

Загрузка...
Ludovic Orban

Lovitură pentru PNL: Orban nu mai este dorit ca premier

123
USR-PLUS și-a întețit mesajele anti-PNL, ultima variantă fiind exprimarea publică a dorinței ca Dacian Cioloș să fie viitorul premier în locul lui Ludovic Orban

BUCUREȘTI, 23 oct - Sputnik. Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR PLUS, a declarat astăzi, la Digi24, că Dacian Cioloș este o propunere mai bună decât Ludovic Orban pentru funcția de premier. Acest mesaj anti-Orban s-a acutizat o dată cu alegerea lui Florin Iordache în funcția de președinte al Consiliului Legislativ și a devenit noua normă în comunicarea publică a USR-PLUS.

 „USR va intra la guvernare și va intra cu mandat de reformă. Vrem un premier cu mandat de reformă. Nimeni nu are un cec în alb din partea noastră. USR-PLUS vrea să dea premierul, să fie foarte clar”, a declarat purtătorul de cuvânt al USR-PLUS.

Acesta a arătat că Orban a dezamăgit prin atacurile la USR-PLUS și că mandatul de premier se discută după alegeri.

”Dacian Cioloș este, prin protocolul nostru vechi de alianță USR-PLUS, persoana desemnată pentru a prelua acest portfoliu”, a precizat deputatul USR.

Aparent, cearta a plecat de la alegerea deputatului PSD Florin Iordache la șefia Consiliului Legislativ, USR-PLUS și PNL acuzându-se reciproc că au contribuit la numirea lui Iordache.

Dinspre liberali, liderul deputaților PNL, Florin Roman, a declarat că urmează „o discuție serioasă” în partid pentru a vedea dacă PNL mai face o alianță cu USR după alegerile parlamentare, în timp ce vicepreședintele USR, Cătălin Drulă, a afirmat chiar că partidul său nu va intra la guvernare cu PNL dacă va fi premier tot Ludovic Orban.

Efectele acestui război de uzură s-au văzut în Timiș și Timișoara, unde alianța promisă între liberali și USR-PLUS s-a blocat la negocierile pentru majoritatea în Consiliul Județean și, respectiv, în Consiliul Local.

USR-PLUS își joacă tare cartea electorală, sperând să ia cât mai multe voturi pe dreapta de la cei nemulțumiți de prestația lui Ludovic Orban și a Guvernului actual. Totuși, președintele Iohannis și-a reafirmat în ultima conferință de presă sprijinul pentru Ludovic Orban, arătând că el este opțiunea sa de premier și după alegeri.

123
Tagurile:
Ludovic Orban, USR
Tematic
Legătura gravă între tații securiști ai lui Orban și Rafila!
Ultima oră: Orban spune ce se întâmplă cu after-school-urile
Zamfir îl aruncă în față lui Orban: ”Minți cu nerușinare!”
Premierul Orban vrea alegeri cu orice preț
Ce spune Orban după ce România a depășit 5000 de cazuri

Загрузка...
Ursula von der Leyen

Critici pentru ecologia radicală a șefei Comisiei Europene

0
Presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, si-a atras critici dure in cadrul formatiunii germane Uniunea Crestin-Democrata (CDU) si in Partidul Popular European (PPE

BRUXELLES, 23 oct - Sputnik. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost criticată chiar de politicienii din cadrul PPE și al CDU pentru ecologia ei radicală. Astfe, voci din cadrul formaţiunii germane Uniunea Creştin-Democrată (CDU), de unde provine Ursula von der Leyen, dar şi din Partidul Popular European (PPE) care a propulsat-o la șefia Comisiei Europene, arată că aceasta ar trebui să își schimbe pozițiile și să mai țină cont și de alt aspecte atunci când propune acțiuni ecologiste radiale.

Штаб-квартира Европейской комиссии
© Sputnik / Алексей Витвицкий

Eurodeputatul german Dennis Radtke, spune într-un editorial publicat în cotidianul german Die Welt că "dacă trebuie să se schimbe Europa, atunci trebuie să se schimbe şi Ursula von der Leyen".

El o atacă pe colega sa de partid arătând că în aceste luni de mandat, von der Leyen a avut puţine contribuţii pentru îmbunătăţirea situaţiilor complicate și a demonstrat că nu a schimbat nimic din stilul politic de la Berlin: titluri spontane şi/sau solemne, pentru exterior, comunicare greşită sau deficitară, prin ignorarea ideilor propriei familii politice".

Chiar dacă admite că sunt necesare proiecte precum Acordul ecologic european (Green Deal), eurodeputatul german este împotriva radicalismului ecologic care nu ține cont de proiectele creştin-democrate şi de situaţia socială şi economică.

"Aplicarea unui astfel de proiect al secolului necesită şi spirit de leadership, precum şi instinct politic, care deocamdată lipsesc. Mi-aş fi dorit ca atunci când se discută de astfel de obiective spectaculoase, să fie abordate şi temerile existenţiale ale angajaţilor din industrie, ale companiilor şi fermierilor", a adăugat acesta în editorialul său.

El și-a continuat criticile la adresa președintelui CE și în publicația Politico. "Ea aplică o agendă pur ecologică; eu nu mă opun, dar trebuie să fie un echilibru între agenda ecologică şi agenda PPE. Sunt foarte nemulţumit de această situaţie", a spus Radke.

Ursula von der Leyen ar vrea reducerea emisiilor poluante cu cel puţin 55% până în 2030, însă alţi politicieni europeni nu sunt atât de entuziasmaţi în legătură cu acest obiectiv din cauza costurilor sociale și economice pe care le presupune.

0
Tagurile:
Ursula von der Leyen, Comisia Europeană
Tematic
Câte trilioane de euro vrea Ursula Von der Leyen să investească în protecția climei
Ursula Von Der Leyen devine ”penală”: este anchetată în Germania!
Orban, întâlnire decisivă cu Ursula von der Leyen pe tema justiției, Schengen și MCV

Загрузка...