Klaus Iohannis

Scandalul Iohannis e ”tâmpit și dobitoc” se amplifică! Situația e, de fapt, mai gravă!

3579
(reînnoit 08:49 24.08.2020)
Cei doi rectori în rol de ziariști de scandal sunt datori cu scuze – atât față de președintele Iohannis, cât și față de colegii din Educație, cât și față de societate. Cei doi dovedesc ce gravă e situația în Educație, dacă rectorii ajung să se manifeste așa!

 

BUCUREȘTI, 24 aug – Sputnik. Declarațiile fostului ministru al Învățământului, prof. univ. Mircea Miclea au șocat: conform RTV, acesta l-ar fi caracterizat pe președintele drept ”dobitoc, tâmpit și idiot”. Iată fragmentul din știrea RTV, în al cărei titlu apare ”Iohannis e un idiot”:

”Rugat să comenteze afirmaţia preşedintelui Klaus Iohannis care a afirmat în cadrul unei conferinţe de presă la Palatul Cotroceni că în mediile de specialitate se vorbeşte despre a preveni "generaţia pandemiei", Mircea Miclea a reacţionat: "E un tâmpit. E un dobitoc! Vai de viaţa lui! (…)"”.

Ei bine, contactat de Edupedu.ro, Mircea Miclea a dezmințit că ar fi spus așa ceva! ”Să fie foarte clar: nu am dat niciodată un interviu în exclusivitate la România TV, deci nici aceste declarații nu le-am dat la România TV”.

”‘Interviul’ este o însăilare de înregistrări on the record și off the record pe care probabil le-au găsit pe internet și care au fost scoase din context”, spune Miclea, care regretă ”că s-a ajuns la o astfel de interpretare”.

RTV are proba convorbirii – înregistrarea audio – dar care, de fapt, conform lui Miclea, a fost o discuție cu caracter privat, nu destinată publicării.

Dar, ce e mai grav – știrea a luat amploarea după ce doi rectori au luat atitudine contra acestei ”declarații”. Este vorba de rectorul Universității de Vest din Timișoara, deputatul liberal Marilen Pirtea, și de rectorul SNSPA, Remus Pricopie.

”Am citit cu stupefacție reacția impulsivă și apelativele jignitoare ale domnului profesor Miclea, un profesor remarcabil, la adresa șefului statului, care, mai înainte de orice, este o persoană respectabilă și, nu în ultimul rând, un dascăl care a format generații de elevi”, scrie liberalul Pirtea, subliniind că ”Băiețeala, ori, dacă doriți, golăneala, nu trebuie să fie parte a atitudinii si limbajului dascălilor”.

Românii sunt ”saturați de comportamente pernicioase, întâlnite la diferite niveluri sociale”, mai arată Pirtea.

Și Remus Pricopie titrează cu sobrietate academică: ”Profesorul Mircea MICLEA îi datorează scuze Preşedintelui României”, urmat de un bla bla la fel de sforăitor ca al rectorului propulsat politic de la Timișoara.

Da, dar cele două intervenții, în contextul dezmințirii lui Miclea, dovedesc o situație mult mai gravă: precaritatea documentării pe baza căreia iau atitudine publică niște personalități de prim rang (conform funcțiilor, nu conținutului!) precum cei doi rectori!

De fapt, cei doi stâlpi ai moralității academice au reacționat ca doi ziariști de scandal – sau proști – preluând o știre despre un coleg, fost ministru, fără să verifice, așa cum a făcut Raluca Pantazi de la Edupedu!

Oare nu aveau cei doi rectori numărul fostului ministru?! Nu îl puteau întreba înainte de a reacționa la o știre de scandal? Hai să fim serioși!

Nu, pentru a ieși în evidență și a-și face numărul civic și interesul politic, cei doi – ajunși cum se ajunge azi în fruntea unor instituții! – au preferat să amplifice un scandal, afectând astfel atât imaginea sistemului de Educație – în care se vorbește în așa hal – cât și a președintelui Iohannis, insultele la adresa sa fiind reluate datorită celor doi! Insulte care, de altfel, iată, nici nu erau reale!

Ca atare, cei doi rectori în rol de ziariști de scandal sunt datori cu scuze – atât față de președintele Iohannis, cât și față de colegii din Educație, cât și față de societate. Pentru că, iată, cei doi dovedesc cât de gravă e situația în sistemul de Educație românesc, dacă rectorii unor prestigioase instituții ajung să se manifeste așa!

Ce rușine! Oare când se va ajunge pe merit în asemenea funcții – și oare când va conta experiența de viață? Cât vot mai ajunge rectori în România niște tinerei care urmăresc și reacționează la știri de scandal?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

3579
Tagurile:
Klaus Iohannis
Dan MV Chitic

Dan Chitic, demers fulminant Monica Anisie înapoi!

404
(reînnoit 20:02 25.09.2020)
Poate cel mai important demers în privința situației educației în pandemie – și efectele metodelor aplicate. Participare de seamă, manifestare unică, de importanță capitală.

BUCUREȘTI, 25 sept – Sputnik. Cunoscutul avocat Dan Chitic a inițiat un nou demers care merită atributul ”fulminant”. Este vorba de o serie de dezbateri cu tema ”Şcoala, încotro?”. Prima dezbatere are loc mâine – și e definită ca ”apolitică, în interesul suveran al copilului”.

”Întrebări nerostite despre şcoală în pandemie”, ar fi subtitlul manifestării, iar marea lovitură este participare! Iată câteva nume de personalități care vor participa.

Academician Prof. Ioan Dumitrache, ministru prof. Ecaterina Andronescu, ministru prof. Andrei Marga (online), Av. al Poporului prof. Gheorghe Iancu (online), prof. Adrian Severin, prof. Gheorghe Piperea, prof. Jean Andrei, prof. Radu Iliescu, prof. Irene Marianne Tataru, prof. Gemănaru Alina Florina, prof. dr. Florin Colceag, Psiholog Dumitru Andreea, Sorin Roșca Stănescu (online), Michel de Laufenbourg (părinte), Iulian Capsali (părinte), Bogdan Ioan Stanciu, Col. (r) Paul Gheorghe Necula, Eugen Chiracu.

Manifestarea numărul 1 va avea loc mâine, sâmbătă, 26 septembrie 2020, la orele 14:00, la Sala Universitate din bulevardul Nicolae Bălcescu 17-19.

Interesant este că Dan Chitic a invitat și Ministerul Educației la dezbatere dar… azi, la ora 14.40, cunoscutul avocat a primit un răspuns din partea Ministerului Educației Naționale:

“Din păcate este o agendă încărcată și nu putem onora această invitație. Pe viitor, vă rog să ne anunțați mult mai din timp. Toate cele bune”, semnează Cristian Tănase, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației.

Deci, ministrul Monica Anisie dă înapoi – pentru că e clar că participare (chiar și online!) la o asemenea manifestare nu putea fi confirmată sau declinată fără acordul ei!

”Mda... se pare ca pentru Ministerul doamnei pepsiglas Anisie agenda e prea încărcată pentru a discuta problemele școlii românești in pandemie”, constată Dan Chitic. ”Pentru academicieni și faimoși profesori din țara asta nu a fost nevoie de mai mult timp pentru a-și face loc in agendă pentru o discuție atât de importantă”.

Asta e... notează resemnat Dan Chitic.

Iată și programul dezbaterilor:

- Analiza pachetului de măsuri propus de guvern pentru redeschiderea școlilor în „Raportul privind măsurile ce urmează a fi întreprinse pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 și detalierea planului de măsuri avute în vedere pentru organizarea alegerilor locale și a deschiderii școlilor”;

- Analiza efectelor măsurilor luate după primele săptămâni de la deschiderea școlilor;

- „Școala online” - soluție sau pseudo-soluție?

- Discuții referitoare la efectele situației epidemiologice asupra elevilor pe termen scurt, mediu și lung și cu privire la măsurile care trebuie luate pentru contracararea eventualelor traume psihice și lacune informaționale ce vor fi survenit în urma modificărilor intervenite în viața școlara/universitară;

- „Școala de proximitate” și modificarea programei școlare - soluții pentru școala de mâine.

Gazdă și moderator al evenimentului este avocatul Dan Chitic.

Atenție - dezbaterea va avea loc cu participarea a maxim 50 de persoane, conform legislației în vigoare, dar va fi preluată online, inclusiv de Sputnik. 

404
Tagurile:
Monica Anisie, Dan Chitic
Tematic
Anisie, anunț: suplimentarea cu 500 de posturi în unitățile de învățământ preuniversitar
Dan Chitic, fulminant: “NU spusele mele să vă șocheze, ci lașitatea noastră, ca popor!”
Dan Chitic recunoaște: ”M-am înșelat!”
Dan Chitic: ”Ne iubim satrapii. Avem nevoie de stăpâni. De preferință străini”
Anisie își bate joc de părinți și profesori: ce face înainte de începerea școlii
Anisie, anuntul serii: câți profeosri sunt infectați cu COVID-19

Загрузка...
Titus Corlatean

Corlățean verdictul: Nicușor Dan ar trebui săltat de DNA!

206
Vicepreședintele Senatului și fostul ministru de Externe și Justiție face o apreciere extrem de dură a situației lui Nicușor Dan.

BUCUREȘTI, 25 sept – Sputnik. Titus Corlățean, unul dintre cei mai experimentați demnitari, fost ministru de Externe și al Justiției, a făcut o declarație tranșantă în privința lui Nicușor Dan. 

”Ar trebui săltat de Parchetul General, de DNA pentru mizeriile pe care le-a făcut”, spune Corlățean, în condițiile în care există probe în spațiul public împotriva lui Nicușor Dan – cu înregistrări audio.

Iată declarația lui Corlățean, făcută în județul Dâmbovița: ”Nicușor Dan ar trebui săltat de Parchetul General, de DNA, de toți procurorii din România pentru mizeriile pe care le-a făcut, pentru șantajul pe care l-a practicat cu asociațiile lui nonguvernamentale, pentru bani, pentru apartamente, terenuri. O rușine!”.

Mai mult, Titus Corlățean consideră că acest comportament aruncă o pată pe partidele care îl susțin pe Nicușor Dan, dar al căror comportament este și el condamnabil.

”Asta este puterea PNL, asociații ei neomarxiștii de la USR și de la PLUS”, a declarat Titus Corlățean.

De altfel, contra PNL a fost depusă o plângere penală la Direcția Națională Anticorupție, în care acuză liberali din Guvern de constituirea unui grup infracțional organizat și de ”folosirea influenței pentru obținerea de foloase necuvenite”.

Unii dintre aceștia sunt chiar din județul Dâmbovița, unul dintre cele mai problematice din punct de vedere al racolărilor și presiunilor PNL.

 

206
Tagurile:
DNA, Nicușor Dan, Titus Corlățeanu
Tematic
Ultima oră: Nicușor Dan și Orban, chemați de Iohannis
Tăriceanu îl face praf pe Iohannis după episodul Nicușor Dan
Cristoiu, fulminant: CE a aranjat Iohannis pentru Nicușor

Загрузка...
Весы Фемиды

Statul de drept, pus la colț de Germania și de alte state UE

0
(reînnoit 19:21 25.09.2020)
Mai multe state europene, printre care și Germania, au criticat Parlamentul European că blochează planul de relansare de 750 de miliarde de euro şi bugetul european agățându-se de ”statul de drept”.

BRUXELLES, 26 sept - Sputnik. Prin faptul că Parlamentul European vrea să impună condiţionarea accesării fondurilor europene de statul de drept, acesta blochează programul de relansare și bugetul UE, iar criticile nu vin de la Ungaria sau Polonia, pe care PE le ”vânează”, ci chiar de la Germania și de la alte state europene.

''Fără un acord general rapid între Consiliu şi Parlamentul European'' asupra bugetului multianual pentru perioada 2021-2027 ''riscăm să întârziem planul de relansare'', a atras atenția astăzi ambasadorul german pe lângă UE, Michael Clauss.

El s-a arătat extrem de îngrijorat de faptul că negocierile progresează mult prea lent și a cerut accelerarea lor, menționând că eurodeputaților ar trebui să lucreze și în week-end.

Parlamentul European consideră însă că suma de 1.074,3 miliarde de euro convenită în urma negocierilor între liderii europeni pentru viitorul buget multianual este insuficientă, ba, mai mult, cere garanţii pentru crearea de noi surse de venit pentru bugetul european, cum ar fi noi taxe de mediu şi asupra sectorului digital.

Cireașa de pe tort este pretenția principalilor lideri de grupuri politice din Parlamentul European ca accesarea fondurilor europene să fie condiționată de situaţia statului de drept, o măsură îndreptată împotriva Ungariei şi Poloniei.

Ideea condiţionării accesării fondurilor europene de situaţia statului de drept a provocat divizări între statele membre și amenință să blocheze activitatea din UE.

Ca soluție, ambasadorul Germaniei la UE a anunțat că Berlinul va face curând o propunere care va fi orientată mai degrabă către instituirea unui mecanism de sancţiuni pentru utilizarea necorespunzătoare a fondurilor europene.

Acest lucru va pune capăt însă pretențiilor Parlamentului European de a decide cine respectă și cine nu fantomaticul ”stat de drept”, spre dezamăgirea eurocraților care voiau să-și impună dictatele Budapestei și Varșoviei.

0
Tagurile:
UE, Germania

Загрузка...