Liviu Voinea

Propunerea PSD de premier! Isărescu: ”Dacă va fi, va avea sprijinul BNR”

2044
(reînnoit 07:45 24.08.2020)
Are susținerea lui Isărescu, FMI, Victor Ponta etc. – informație din surse interne PSD, confirmată din mai multe zone.

BUCUREȘTI, 23 aug – Sputnik. După încheierea Congresului PSD, principala dilemă a analiștilor este pe cine va nominaliza ”echipa Ciolacu” pentru funcția de premier dacă moțiunea de cenzură va trece.

Conform presei, PSD are câteva variante, dar niciuna nu este clară din punct de vedere al analizei în partid – și nici acceptului unora dintre personalități.

Ultima variantă, pe care o avem din surse interne PSD, este dr. Liviu Voinea – e confirmată din mai multe zone.

Liviu Voinea este reprezentantul României la Fondul Monetar Internațional în funcția de Senior Advisor al Directorului Executiv al FMI – deci are și susținerea organismului internațional.

A fost ministru delegat pentru buget în perioada decembrie 2012 - august 2014, în guvernările Ponta – deci are și susținerea fostului premier.

Cel mai important, între 2014 și 2019 a fost viceguvernator al Băncii Naționale. Deci, are și susținerea lui Isărescu.

De fapt, Voinea a fost și o variantă propusă de Liviu Dragnea, după demisia lui Ponta, în 2015 – dar Iohannis l-a preferat pe Cioloș.

Iată ce declara Liviu Dragnea în noiembrie 2015, după consultările de la Cotroceni:

”Ne-am gândit la Liviu Voinea, care îndeplineşte criteriile de expertiză şi care se bucură de credibilitate. Este un poltician cu experienţă. Am avut o discuţie şi cu guvernatorul BNR Mugur Isărescu, care a spus că dacă Liviu Voinea va fi nominalizat pentru funcţia de premier, va avea tot sprijinul BNR”.

Clar… sau ce? Mugur Isărescu nu e omul să-și schimbe părerile precum politicienii ordinari.

Reamintim că Voinea îndeplinește toate caracteristicile din ”ghicitorile” lui Ciolacu – e un om ancorat în realitate, e și economist și finanțist, colaborează instituțional cu liderul PSD, nu e membru PSD dar a cochetat și a avut funcții înalte datorită social democraților.

Menționăm că Voinea este și profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice, Facultatea de Relații Internaționale.

Restul propunerilor - Florin Georgescu, Cristian Socol, Viorel Ştefan etc. nu corespund ”criteriilor” – nici ale președintelui PSD, deci vine președintele președintelui PSD 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

2044
Tagurile:
Premier, PSD
Tematic
Dumitru Buzatu – palme în direct lui Ciolacu și lecție de onoare pentru PSD
Un analist dezvăluie blatul dintre Iohannis și PSD pentru doborârea lui Orban
Atitudinea lui Ciolacu – o RUȘINE pentru PSD! Nimeni nu a văzut ticăloșie mai penibilă!
Cristian Diaconescu

PMP vrea dea anul școlar peste cap: propunere șoc

32
Cristian Diaconescu, prim-vicepreședintele PMP, pune în dezbatere publică o propunere a cărei aplicabilitate este îndoielnică. Elevii ar urma să intre acum în vacanța mare și în vară să se recupereze orele rămase.

BUCUREȘTI, 23 oct – Sputnik. Prim-vicepreședintele PMP, Cristian Diaconescu, a lăsat politica externă și lupta cu Rusia și atacă acum cu mult elan problema anului școlar aflat în desfășurare.

Diaconescu spune că a primit semnale numeroase din partea profesorilor și a părinților preocupați atât de sănătatea copiilor, cât și de calitatea actului educațional. Astfel, persoanele cu care el a discutat, ”înțelegând situația complicată prin care trece societatea”, au propunere ”simplă” adresată autorităților.

”Mutarea în această perioadă a “vacanţei mari“ urmând ca recuperarea procesului de educaţie să se realizeze pe perioada verii. Astfel, se va ieşi din perioada gripei sezoniere şi s-ar putea concretiza o serie de măsuri sanitare care astăzi sunt în lucru”, scrie Diaconescu.

Din păcate, Cristian Diaconescu arată clar că mai bine rămâne la domeniul său de expertiză și nu amestecă lucrurile. Și aceasta pentru că, înainte de a prezenta propunerea rezultată în urma discuțiilor cu profesori și părinți ar fi trebuit să se informeaze și să vadă că în perioada vacanței de vară sunt programate examenele naționale, deci calendarul este deja făcut.

Desigur, se poate ridica problema calității acelor profesori cu care Diaconescu zice că a intrat în contact și care doresc să se intre acum în vacanță. O ipoteză ar fi că oamenii în cauză fac parte din categoria celor care refuză să predea online, iar intrarea în vacanța mare acum i-ar salva ”onorabil”.

Ce vor face părinții cu copiii în perioada unei vacanțe mari luate acum? Îi vor duce la after school-uri. Există interes ca aceste forme private de educație/supraveghere să prospere? Și cum se vor descurca părinții cu concediile planificate la vară când copiii vor fi la școală? Vorbim despre vacanța judecătorească, parlamentară și cea a bugetarilor…

Întrebări fără răspuns…

32
Tagurile:
PMP

Загрузка...
Daniel-Cătălin Zamfir

Zamfir îl aruncă în față lui Orban: ”Minți cu nerușinare!”

274
Senatorul Daniel Zamfir îl ia direct pe fostul său coleg, actualul premier Ludovic Orban, punându-i în față chestiuni de care se ferește

BUCUREȘTI, 23 oct – Sputnik. Daniel Zamfir îl acuză pe premier de ”cinism”, avertizându-l chiar că, în situația actuală,NISMUL UCIDE”.   

”Ludovice, hai să dăm cărțile pe față!”, îl provoacă Zamfir, provocându-l să abordeze deschis mai multe chestiuni de care premierul pare să se ferească!

De exemplu: ”De ce vreți să faceți alegerile cu orice preț?”, întreabă Zamfir. ”În numele democrației? Pe bune? La 13 decese pe zi, ai amânat alegerile locale, iar la 100 acum, ții morțiș să faci alegeri?”.  

De fapt, îi aruncă în față Zamfir – ”ești disperat că sunteți pe tobogan și, în cinismul vostru, vreți să vă salvați sacrificând zeci de vieți omenești!”.

Sau, alt exemplu: ”Te încurcă Parlamentul să guvernezi?” Minți cu nerușinare! – îi spune Zamfir, aducând și argumentul cifrelor: ”Ai dat peste 170 de Ordonanțe de Urgență în numai 10 luni!”

Pe de altă parte: ”Toate legile pe care le-au votat alții decât voi și useriștii le-ați blocat la CCR!”

”Și mai e ceva ce vă disperă, Ludovice! Nu v-am lăsat să vindeți pe nimic CEC-ul, Aeroporturile, Portul Constanța, Hidroelectrica și tot ce mai e de prăduit în țara asta!”, spune Zamfir, avertizându-l pe premier – ”Știm că deja le-ați amanetat!”

Iar în final, Zamfir îi face o promisiune premierului: ”Ne ținem scai de voi să dați alocațiile copiilor, salariile profesorilor și personalului medical și pensiile oamenilor, AȘA CUM PREVEDE LEGEA!”.

274
Tagurile:
Orban, Daniel Zamfir
Tematic
Daniel Zamfir dă legea care îl trimite în pușcărie pe Cîțu
Încă o confirmare, Voinea-FMI, propunerea PSD de premier! Daniel Zamfir, detaliu cheie
Zamfir NU a greșit: ÎNCHIDEREA Metroului NU e mai o glumă

Загрузка...