Liviu Voinea

Propunerea PSD de premier! Isărescu: ”Dacă va fi, va avea sprijinul BNR”

2071
(reînnoit 07:45 24.08.2020)
Are susținerea lui Isărescu, FMI, Victor Ponta etc. – informație din surse interne PSD, confirmată din mai multe zone.

BUCUREȘTI, 23 aug – Sputnik. După încheierea Congresului PSD, principala dilemă a analiștilor este pe cine va nominaliza ”echipa Ciolacu” pentru funcția de premier dacă moțiunea de cenzură va trece.

Conform presei, PSD are câteva variante, dar niciuna nu este clară din punct de vedere al analizei în partid – și nici acceptului unora dintre personalități.

Ultima variantă, pe care o avem din surse interne PSD, este dr. Liviu Voinea – e confirmată din mai multe zone.

Liviu Voinea este reprezentantul României la Fondul Monetar Internațional în funcția de Senior Advisor al Directorului Executiv al FMI – deci are și susținerea organismului internațional.

A fost ministru delegat pentru buget în perioada decembrie 2012 - august 2014, în guvernările Ponta – deci are și susținerea fostului premier.

Cel mai important, între 2014 și 2019 a fost viceguvernator al Băncii Naționale. Deci, are și susținerea lui Isărescu.

De fapt, Voinea a fost și o variantă propusă de Liviu Dragnea, după demisia lui Ponta, în 2015 – dar Iohannis l-a preferat pe Cioloș.

Iată ce declara Liviu Dragnea în noiembrie 2015, după consultările de la Cotroceni:

”Ne-am gândit la Liviu Voinea, care îndeplineşte criteriile de expertiză şi care se bucură de credibilitate. Este un poltician cu experienţă. Am avut o discuţie şi cu guvernatorul BNR Mugur Isărescu, care a spus că dacă Liviu Voinea va fi nominalizat pentru funcţia de premier, va avea tot sprijinul BNR”.

Clar… sau ce? Mugur Isărescu nu e omul să-și schimbe părerile precum politicienii ordinari.

Reamintim că Voinea îndeplinește toate caracteristicile din ”ghicitorile” lui Ciolacu – e un om ancorat în realitate, e și economist și finanțist, colaborează instituțional cu liderul PSD, nu e membru PSD dar a cochetat și a avut funcții înalte datorită social democraților.

Menționăm că Voinea este și profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice, Facultatea de Relații Internaționale.

Restul propunerilor - Florin Georgescu, Cristian Socol, Viorel Ştefan etc. nu corespund ”criteriilor” – nici ale președintelui PSD, deci vine președintele președintelui PSD 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

2071
Tagurile:
Premier, PSD
Tematic
Dumitru Buzatu – palme în direct lui Ciolacu și lecție de onoare pentru PSD
Un analist dezvăluie blatul dintre Iohannis și PSD pentru doborârea lui Orban
Atitudinea lui Ciolacu – o RUȘINE pentru PSD! Nimeni nu a văzut ticăloșie mai penibilă!
Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă: ”Un NU categoric Tratatului militar România-Ucraina! Vom fi carne de tun!”

82
Senatoarea Diana Șoșoacă s-a opus în plenul Senatului Tratatului militar România-Ucraina, scoțând în evidență aspecte care NU se spun românilor

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Senatoarea independentă Diana Șoșoacă a avut o nouă intervenție fulminantă în plenul Senatului, de data aceasta cu privire la Tratatul militar România-Ucraina!

”Vom fi carne de tun!”, spune senatoarea, declarând că un asemenea demers oficial al României este ”Inacceptabil” și, ca atare, ea spune ”Un NU categoric!”.

Argumentele senatoarei vin dintr-o analiză atentă – atât a Tratatului, cât mai ales a contextului geopolitic. De reținut că datele prezentate de Diana Șoșoacă NU sunt arătate românilor, cărora li se spune doar că înțelegerea cu Ucraina nu are conotații periculoase, că nu ne poate împinge în vreun conflict.

Senatoarea atrage atenția că ”Aparent avem de-a face cu o înțelegere inofensivă între două state vecine - în realitate, acest acord, care se încearcă a se încheia de vreo 20 de ani, nu știu cine apucat acum, are o bătaie mult mai lungă”.

”E clar că România care este stat NATO nu are vreun motiv să încheie cu un acord de non combat cu Ucraina pentru că, nu știu dacă vă aduceți aminte, dar una dintre condițiile pe care a trebuit să le îndeplinim la intrarea noastră în NATO a fost să avem tratate de bună vecinătate cu toate statele vecine, deci cu Ucraina avem tratat de buna vecinătate”, a declarat senatoarea.

În aceste condiții, Diana Șoșoacă subliniază că noul acord pe care îl discutăm acum ”are un alt sens”.

”Ucraina nu ne poate garanta nicio susținere în cazul în care România ar fi atacată de un atacată de un stat inamic – un caz ipotetic, evident”, spune senatoarea, arătând că, în schimb, ”noi garantăm Ucrainei susținerea militară a României în situația în care acest stat ar fi atacat”.

Și acum vine întrebarea cheie: ”Oare cine ar putea ataca Ucraina? În nici un caz un stat NATO. Prin eliminare, cine ar rămâne? Federația Rusă care, întâmplător, are și tratat de susținere cu China - deci, cele pe cele două mari puteri din cele trei din lume!”.

Diana Șoșoacă atrage atenția că România intră prin acest într-o situație deja tensionată, pe care ea o descrie ca fiind un dublu litigiu – după alipirea Crimeii (momentul în care Moscova a decis anexarea Crimeii”, cum spune senatoarea) – ”și mai aducem aminte că în urmă cu o lună a declanșat un a declanșat un conflict cu Federația Rusă”.

Deci, în cazul unui conflict în care România ar interveni ”noi în acest moment suntem carne de tun!”.

”Nici nu vreau să îmi închipui ce se întâmplă în cazul în care Ucraina ar fi atacată de Rusia iar noi am fi obligați să ne luptăm cu Rusia! Până ajunge NATO aici cred că ne spulbera de pe fața pământului”, spune senatoarea, conchizând ferm - ”consider că ar trebui să ne mai gândim la semnarea acestui Tratat, având în vedere situația geopolitică din acest moment”.
82
Tagurile:
militar, tratat, România, Ucraina, Diana Șoșoacă
Tematic
Diana Șoșoacă sparge toate tiparele – o apariție de ”gradul 9”!
Situație scandaloasă în România - Diana Șoșoacă intervine! MECI de MECI!
Diana Șoșoacă, acțiune la nivel internațional – MODEL pentru Europa!
Șoșoacă: ”Servicii secrete EXTERNE îl impun pe Arafat – mâinile lui sunt pline de sânge!”

Загрузка...
Daniel Zamfir

Daniel Zamfir denunță o nouă ”cedare de SUVERANITATE” către străini

122
(reînnoit 07:57 23.06.2021)
O veste gravă vine de la Parlament – una dintre cele mai controversate legi, care ”permite  vânzarea necondiționată” către străini a trecut tacit! Cine e vinovat

BUCUREȘTI, 23 iul – Sputnik. Senatorul Daniel Zamfir face un anunț grav: în Senat s-a dat curs ”încă unei cedări de SUVERANITATE”.

Senatorul PSD arată că ieri Senatul a luat act că Legea privind vânzarea terenurilor agricole ”a trecut tacit”. Acuzația este gravă – și o vizează pe una dintre cele mai puternice și controversate figuri din PNL, Iulia Scântei.

”Printr-o manevră deja patentată, servitoarea de serviciu, Iulia Scântei, președinta Comisiei Juridice, a refuzat să dezbată în Comisia Juridică legea, deși comisia de agricultură, comisie co-raportoare, respinsese modificările care permiteau vânzarea necondiționata străinilor”, scrie Zamfir.

De fapt, aici este și cheia – articolele care vizează ”vânzarea necondiționată” a terenurilor agricole – România fiind o campioană la acest capitol, după cum menționează mass media.

Zamfir o acuză pe Iulia Scântei că ”acolo unde nu i se repartizează pentru raport proiecte de lege, solicită  Comisia Juridică să fie co-raportoare” și astfel, ”dacă vreun proiect, unde au ei interese, primește un raport negativ - cum e cazul acestei legi – Comisia Juridică nu o mai dezbate ca să treacă tacit în forma  inițiatorului”.

”Notărița milionară, abonată la contractele cu Statul,  continua agresiv să impună interese contrare românilor, în timp ce averea îi creste substanțial în timpul mandatului de senator”, acuză Zamfir, citând presa ieșeană, plină de informații despre senatoarea Iulia Scântei.

Precizăm că, în cazul proiectului legislativ la care se referă Daniel Zamfir, Camera Deputaților este decizională. Dar, așa cum ne amintim, Iohannis și PNL au făcut mare caz de legi care au trecut ”tacit” prin prima cameră sesizată. Acum tac. Oare de ce?

122
Tagurile:
Suveranitate, Daniel Zamfir

Загрузка...