Gabriela Firea

Firea dezvăluie cea mai mare gafă a PSD în cazul moțiunii este incredibil așa ceva!

309
Gabi Firea pare și ea indusă în eroare de ”ghicitorile” lui Ciolacu – ba chiar dă în vileag că, în spatele lor nu se află… o mare problemă și o gafă, de fapt!

BUCUREȘTI, 21 aug – Sputnik. Devine din ce în ce mai clar că interimatul lui Marcel Ciolacu ascunde, în spatele calmului și siguranței de sine, un haos total în cazul problemelor importante, cum ar fi soluția de guvernământ a PSD.

Am subliniat în repetate rânduri că PSD-Ciolacu NU a fost capabil să anunțe un posibil premier și nici posibili miniștri. În schimb, Ciolacu face tot felul de anunțuri criptice, lansând un fel de ghicitori în loc de soluții - pe care opinia publică să le analizeze!

În plus, nivelul de reprezentare al PSD, prin personaje cu școală puțină și dubioasă – gen Ciolacu, Tudose, Stănescu sau Simonis – este lamentabil, iar prezența Gabrielei Firea, un excelent teleast și om de imagine, nu poate suplini lipsurile unei întregi conduceri.

De altfel, Gabi Firea pare și ea indusă în eroare de ”ghicitorile” lui Ciolacu – ba chiar dă în vileag că, în spatele lor nu se află… o mare problemă și o gafă, de fapt!

Aseară, invitată în emisiunea de înaltă ținută al lui Răzvan Dumitrescu, ”Subiectiv”, Gabi Firea a declarat că liderii PSD ”au discutat numele de premier pe care îl vor propune dacă Guvernul este demis prin moțiune de cenzură”.

Dar, atenție, discuția ar fi avut loc într-un cadru restrâns, pentru ”a evita discuțiile contradictorii din partid”.

”De ce să începem un război intern?”, a spus Firea, adăugând că ”numele va fi anunțat doar dacă trece moțiunea de cenzură, deoarece ”Sunt mulți colegi care și-ar dori”.

Deci, propunerea nu e discutată la nivel de partid, nici măcar cu persoanele cele mai importante și competente – de vreme ce Firea se referă la ”colegi care și-ar dori”. Ori, aceștia nu pot fi decât persoane competente guvernamental și importante politic! Deci, față de ei se ține secretul ”propunerii”. Adică liderii interimari se feresc de proprii oameni importanți din partid!

Altfel spus – ce înseamnă asta? Că PSD Ciolacu NU are, de fapt, o propunere clară de premier, susținută de partid! Că ”echipa” aruncă PSD într-o aventură în care nu are soluții, ci este mai degrabă o probă de inconștiență care va rămâne agățată de PSD!

Cum altfel poți cataloga demiterea unui guvern în plină și multiplă criză, fără să ai o soluție clară – și care să beneficieze de susținerea conștientă a propriului partid! Reamintim că și moțiunea a fost transmisă pe ultima sută de metri, unii parlamentari acuzând că nu au avut timp să o citească! 

Ori, în cazul căderii Guvernului, situația e mult mai gravă – dacă PSD demite guvernul, își asumă răspunderi majore – de la alcătuirea urgentă a unei echipe performante, până la îndeplinirea acelor obligații pe care le-a promovat: creșterea imediată a pensiilor și dublarea alocațiilor!

Desigur, Ciolacu mizează pe faptul că Iohannis NU va pune premier de la PSD și îl va menține pe Orban; dar ce se întâmplă dacă Iohannis merge pe inconștiența lui Ciolacu și spune da, de acord, preluați și plătiți pensii, alocații, plătiți americanilor rachetele și noile baze militare, aduceți bani europeni etc.?!

Pe scurt, acest aspect este o gafă majoră – iar Marcel Ciolacu pare a fi aruncat PSD într-o situație care poate marca grav partidul, mai ales înaintea alegerilor. Mai mult ca oricând, în această perioadă de criză, oamenii pun bază pe seriozitate, nu pe politicianisme ieftine. 

Reamintim că, inițial, Marcel Ciolacu a spus că ar prefera un economist, apoi a întors-o că e un candidat a cărei specialitate „nu e de finanțist sau economist”, până al urmă că ar fi vorba de  ”un tehnocrat, fost membru PSD”, o persoană cu care discută „periodic” și cu care are „o colaborare instituțională”.

Deci, o abureală din care rezultă un fapt clar – nici electoratul PSD nu știe pe cine are în vedere ”echipa Ciolacu”. Și, deci, nici Ciolacu nu știe dacă PSD va susține propunerea sa. Ori, poate vrea să o impună, ca un ”tătuc”?!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

309
Tagurile:
Gabrielei Firea
Declarația de presă comună Bogdan Aurescu – Dmytro Kuleba

România a cerut Ucrainei renunțe la “limba moldovenească”

278
(reînnoit 20:08 19.06.2021)
România cere autorităților ucrainene să renunțe la utilizarea oficială a glotonimului “limba moldovenească”.

BUCUREȘTI, 19 iun – Sputnik. Autoritățile române au cerut din nou Ucrainei să renunțe la utilizarea oficială a denumirii “limbii moldovenești”. O astfel de poziție și-a exprimat ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, în timpul unei întrevederi cu omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba, pe marja Forumului de Diplomație de la Antalya.

“Ministrul Bogdan Aurescu a reiterat solicitarea către Ucraina ca, pornind de la recunoașterea identității între limba română și așa-zisa “limbă moldovenească”, confirmată de partea ucraineană în luna aprilie 2021, aceasta să recunoască oficial inexistența „limbii moldovenești””, se menționează într-un comunicat al diplomației române.

În aprilie a acestui an, reprezentanții mai multor localități din sudul Basarabiei au acționat în instanță de judecată ministerul Învățământului al Ucrainei, cerând înlocuirea limbii “moldovenești” cu cea română.

Plângerea împotriva Ministerului Învățământului și Științei din Ucraina, în care se cere revenirea la predarea în limba română, este semnată de Asociația învățătorilor români din regiunea Odesa, precum și de locuitorii raioanelor Tatarbunar, Ismail, Sărata, Reni și altele.

Curții i se solicită obligarea Ministerului Învățământului să reintroducă limba română, una din limbile oficiale din UE, în zece școli generale din regiunea Odesa.

Potrivit noii redacții a legii cu privire la învățământ, școlile cu predare în limbile oficiale ale UE (română, maghiară, poloneză) vor trece la predarea în limba ucraineană începând cu 1 septembrie 2023. În acest fel, școlile cu predare în "limba moldovenească" sunt nevoite să treacă la predarea în limba ucraineană.

278
Tagurile:
Ucraina
Тема:
Ucraina lichidează școlile cu predare în limba română

Загрузка...
Sigla PSD

PSD amenință puterea cu alegeri anticipate

128
Președintele PSD Marcel Ciolacu a vorbit de posibilitatea alegerilor anticipate în contextul apropierii moțiunii de cenzură.

BUCUREȘTI,  18 iun – Sputnik. Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat astăzi că nu crede că e o catastrofă ca, pentru prima oară în România, după 30 de ani, să fie organizate şi alegeri anticipate.

Aflat la Timişoara, Ciolacu a dat asigurări că PSD nu va susţine niciodată, din umbră, un guvern PNL.

”Trebuie să punem lucrurile în ordinea lor. PSD este cel mai mare partid din România, a şi câştigat alegerile. Mă vedeţi pe mine, pe domnul Grindeanu, pe domnul Stănescu că vom susţine vreodată să rămână doamna Turcanu, domnul Cîţu, într-un guvern minoritar? Eu vă spun că nu”, a spus răspicat Ciolau.

De aceea, Ciolacu a adăugt că nu crede că e o catastrofă ca, după 30 de ani, să fie şi alegeri anticipate și a precizat că PSD nu e angrenat într-un joc politic care priveşte alt partid, cu trimitere la alegerile interne din PNL. Ciolacu chiar a arătat că alegerile anticipate ar putea fi organizate când se va putea crea o majoritate.

”Deja noi negociem cu mai mulți parlamentari, cu altă formațiune care se află în opoziţie, cu grupul minorităţilor şi neafiliaţii. Este pentru prima oara când o moţiune are şanse să treacă la 6 luni de la guvernarea actuală. Suntem pregătiţi să preluăm guvernarea”, a mai declarat Ciolacu, făcând referire probabil la AUR, aflat și el în opoziție și care ar putea asigura un număr destul de mare de voturi la moțiunea de cenzură.
128
Tagurile:
Alegeri anticipate, PSD

Загрузка...
Biserică

Duminica Mare: Care este adevărata semnificație a Rusaliilor