Ludovic Orban la Parlamentul României

AZI, la Parlament Guvernul poate fi lovit năprasnic! Zeci de mii de români sunt vizați

346
Dacă Guvernul cade în urma moțiunii, un eventual guvern interimar Orban nu mai poate recurge la varianta unui alt act normativ, deci va trebui să respecte legea

BUCUREȘTI, 19 aug – Sputnik. Plenul Camerei Deputaţilor se reuneşte în sesiune extraordinară azi, de la ora 14, primul punct de pe ordinea de zi fiind chiar proiectul de lege pentru la respingerea Ordonanţei privind creşterea graduală a alocaţiei de stat pentru copii.

Reamintim că, ieri, Comisia pentru muncă şi protecţie socială, comisia de Raport, a decis să propună plenului Camerei Deputaţilor adoptarea proiectului de lege în forma prezentată de Senat, în sensul respingerii ordonanţei, transmite Agerpres

Potrivit OUG inițiată de Violeta Alexandru, anul acesta ar urma să se facă o majorare cu numai 20%, nu o dublare, așa cum prevede legea (votată de Parlament). În condițiile respingerii OUG, Guvernul ar trebui să aplice legea – o cheltuială pe care, afirmă PNL, Bugetul nu o poate suporta.

Pe de altă parte, PSD a anunțat ferm că va respinge OUG – deci Guvernul ar trebui să plătească. Deci, dacă Guvernul cade în urma moțiunii, un eventual guvern interimar Orban nu mai poate recurge la varianta unui alt act normativ, deci va trebui să respecte legea.

Dar, ce se întâmplă dacă Iohannis aruncă în brațele PSD ”nuca fierbinte” – în sensul că numește premierul propus de PSD – iar acesta va trebui să plătească alocațiile dublate. Oare va fi în stare echipa PSD – Ciolacu să se achite de această obligație?

Menționăm că, pe ordinea de zi publicată de Camera Deputaților, la punctul 13, se află proiectul de Lege pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă (PL-x 373/2020), proiect de lege respins de Senat în iunie.

Pe listă sunt mai multe proiecte importante – dar marea majoritate se vor dezbate ”sub rezerva primirii raportului”. Deci, în cele 2 ore de plen – cu posibilitatea prelungirii – ar fi peste 30 de proiecte de votat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

346
Tagurile:
Guvern, Parlament
Referendum România

Exit Poll alegeri locale 2020 București cifre șocante!

259
(reînnoit 15:28 27.09.2020)
Analistul Cozmin Gușă a prezentat o medie a datelor de tip exit poll care arată că Gabriela Firea l-a devansat pe Nicușor Dan și din care rezultă o poziționare interesantă a principalelor partide.

BUCUREȘTI, 27 sept - Sputnik. Analistul Cozmin Gușă a realizat pe pagina sa de Facebook o medie a sondajelor de tip exit-poll la ora 14.00 care arată că, dacă Gabriela Firea este pe primul loc la Primăria Generală, în schimb USR este pe primul loc la votul politic la Consiliul General al Municipiului București.

Iată cum prezintă Cozmin Gușă rezultatele pentru ora 14.00:

Gabi Firea 45%

Nicușor Dan 40%

Traian Băsescu 11%

Restul mult sub 5%, unii chiar cu 0%!

Pentru partide, cifrele prezentate de analist sunt următoarele:

USR-PLUS 36%

PSD 32%

PNL 19%

PMP 5%

Restul sub 5%.

259
Tagurile:
Rezultate alegeri, România, alegeri locale
Tematic
Prezența vot la ora 15.00, anunțată de BEC – peste așteptări
Date noi la secții: prezență dubioasă, rezultate influențate
Rezultate exit poll la alegeri locale 2020 București – Firea conduce

Загрузка...
România, alegeri, bătrânel

Prezența vot la ora 15.00, anunțată de BEC peste așteptări

68
(reînnoit 15:34 27.09.2020)
O prezență neașteptat de mare, conform datelor furnizate și actualizate de Autoritatea Electorală Permanentă.

BUCUREȘTI, 27 sept – Sputnik. Conform datelor permanent actualizate de Autoritatea Electorală Permanentă, la ora 15.00 prezența era în jurul cifrei de 28%/.

Înscriși pe liste permanente si complementare 18.295.485.

Până la ora 15: votanți pe liste permanente si complementare 4.937.424, votanți pe liste suplimentare 163.047, votanți cu urnă mobilă 29.977, total votanți 5.130.448.

Urban: 2.351.440 votanți, Rural: 2.779.008 votanți.

Prezență la urne: 28,04 % (Sursa AEP).

Prezența la vot la ora 11.00, anunțată de BEC

BEC a informat că până la ora 11.00 au votat la alegerile locale din septembrie 2020, la nivel național, un număr total de 2.110.334 de alegători, prezența la urne fiind de 11,53%. Prin comparație, la alegerile locale din iunie 2016, până la ora 11.00 votaseră mai mulți alegători: 12,1% (2.218.885 de voturi).

Cele mai mari prezențe la vot s-au înregistrat, astăzi, până la ora 11.00, în județele: Teleorman, Olt, Giurgiu, Călărași, Mehedinți.

Cele mici prezențe la vot s-au consemnat în județele: Harghita, Covasna, București, Iași, Vaslui.

Iată cum arată și comparația prezenței la vot între mai multe categorii de votanți: prezenţa la urne este mai mare în rural față de urban, au votat mai mulți bărbați decât femei, iar majoritatea celor care au votat au peste 45 de ani.

Prezență la urne: 28,04 % (Sursa AEP actualizată permanent
Prezența la urne, conform BEC la ora 15: 27,38%.

68
Tagurile:
Rezultate, România, alegeri locale
Tematic
Exit Poll alegeri locale 2020 București – cine câștigă
Alegeri locale: părinții intră cu copiii în cabina de vot
Alegeri locale 2020 – MAI a pierdut evidența flotanților

Загрузка...
 Снег

Surpriza de alegeri: a NINS, strat consistent de zăpadă!

34
Alegerile locale din acest an sunt marcate de o surpriză – a nins mult mai devreme decât anul trecut – și o șosea importantă e acoperită parțial de zăpadă.

BUCUREȘTI, 27 sept – Sputnik. O surpriză de alegeri, a nins în România – ba chiar s-a depus un strat de zăpadă într-una dintre cele mai frumoase zone din țară

Meteorologii au înregistrat prima ninsoare semnificativă din acest sezon, în zona munților Parâng – pe cea mai înaltă șosea din țară, Transalpina, care atinge cota 2200 în pasul Urdele.

Transalpina e ”acoperită cu un strat consistent de zăpadă, transmite DIGI24, care precizează că ”temperatura a scăzut până la un grad Celsius, iar ploaia s-a transformat în lapoviţă şi chiar în ninsoare pe alocuri”.

Sursa citată atrage atenția că anul trecut, prima ninsoare s-a înregistrat abia la finalul lunii octombrie.

34
Tagurile:
Rezultate alegeri, Zăpadă, alegeri locale
Tematic
Prezența vot la ora 15.00, anunțată de BEC – peste așteptări
Date noi la secții: prezență dubioasă, rezultate influențate
Rezultate exit poll la alegeri locale 2020 București – Firea conduce

Загрузка...