Eugen Teodorovici

Teodorovici îl acuză pe Ciolacu de impostură, interese și un plan secret cu Moțiunea!

545
”Pe cine ajută acest #plan ascuns al conducerii ilegitime a PSD? Moțiunea de cenzură fluturată înaintea Congresului, dar a cărei procedură de vot a fost prelungită până în septembrie, este un mijloc sau un scop în sine?”

BUCUREȘTI, 18 aug – Sputnik. Presa a transmis că singurul parlamentar PSD care nu a semnat moțiunea contra Guvernului Orban a fost Eugen Teodorovici. Informația a fost confirmată și de Marcel Ciolacu, contracandidatul lui Teodorovici la președinția PSD.

”VOTEZ oricând o moţiune de cenzură împotriva guvernului Orban”, declară ferm Teodorovici, ”dar votez în cunoştinţă de cauză, doar un text al cărui conţinut îl văd, îl citesc şi mi-l asum, şi NU o listă cu semnături aruncată pe masă în ziua depunerii moţiunii!”, precizează fostul ministru.

În plus, Teodorovici subliniază că va vota moţiunea de cenzură pentru că a avut ”o poziţie consecventă în privinţa acestui guvern incompetent şi am votat întotdeauna împotriva acestuia, încă de la învestire, aşa cum am votat şi împotriva tuturor măsurilor abuzive luate de aproape 10 luni”.

Teodorovici punctează și un alt aspect: EL a susținut de foarte mult timp ”nevoia depunerii acestei moțiuni de cenzură” – și, culmea, asta ”în ciuda unor tertipuri folosite chiar de conducerea actuală ilegitimă a PSD doar pentru întârzierea și amânarea acestui moment”.

Și da, Teodorovici are dreptate: PSD-ul condus de Marcel Ciolacu ”a votat cu două mâini guvernul lui Iohannis” a stat pe margine atacând abia târziu, faptic, ”incompetența, hoția și batjocura guvernării PNL”,

Oare de ce? – se întreabă Teodorovici… ca și noi, de altfel!

”A înțeles cineva cum a ajuns #pandemia un mare paravan pentru interesele actualei conduceri ilegitime a #PSD?”, pune problema Teodorovici. ”De ce acțiunile politice importante, precum organizarea Congresului PSD pentru alegerea unui conduceri legitime și inițierea, de către o astfel de conducere PSD confirmată prin vot, a demersurilor pentru înlăturarea celui mai incompetent #guvern al României din ultimii 30 de ani, prin depunerea moțiunii de cenzură, au fost amânate, lună de lună, sub pretextul nevoii de a depăși stările de urgență și de alertă?

Și, remarcă Teodorovici, abia la finalul lunii iulie, ”sub marea presiune populară”, într-un CExN PSD ”ferit de ochii lumii”, s-a decis ca atât Congresul, cât și depunerea moțiunii de cenzură să se desfășoare în luna august, ”aproape simultan și fără a ține cont de veșnica scuză a trecerii de starea de alertă”.

”Mai ales că suntem în continuare în stare de alertă și nu știm dacă aceasta va înceta după jumătatea lui august ... sau știe Ciolacu ceva?!”, întreabă Teodorovici.

Concret, a înțeles cineva ”cui servește modificarea regulilor de depunere a candidaturii pentru conducerea PSD, prin schimbarea Statutului partidului, în lipsa votului dat de Congres?”, întreabă Teodorovici, care adaugă ”Sau pe cine ajută acest #plan ascuns al conducerii ilegitime a PSD?”.

Și, atenție la următoarea idee: ”A înțeles cineva dacă moțiunea de cenzură fluturată înaintea Congresului, dar a cărei procedură de vot a fost prelungită până în septembrie, este un mijloc sau un scop în sine?”

”De ce, dacă era o #prioritate a PSD - și o primă versiune de text exista cu mult timp în urmă, nu s-a mers pe urgentarea procedurii de vot?”, întreabă logic Teodorovici.

Deci, într-adevăr, sunt prea multe întrebări legate de ”intențiile reale și credibilitatea acțiunilor acestei conduceri a PSD”, despre care Teodorovici nu contenește să acuză că e ”o conducere ilegitimă și la fel de culpabilă ca cei ce distrug această țară de mai bine de 10 luni”.

”Este un mare "ghinion" pentru cel mai mare partid politic social-democrat să ajungă să fie la fel de #vinovat pentru că a stat să privească, ascuns în spatele unui paravan, săvârșirea unui dezastru”, acuză Teodorovici, care încheie cu o formulă dură: ”Nu știu, din păcate, dacă PSD va ajunge in situația de a fi condus de un #impostor...deja vorbim de unul interimar”.

Despre poziția sa față de votul la moțiune, Eugen Teodorovici conchide: ”Eu voi vota moțiunea de cenzură împotriva guvernului, pentru că Ludovic Orban trebuie să plece urgent de la Palatul Victoria și pentru că orice zi în plus în care ne conduce este o zi pierdută pentru români și pentru România”.

Dar, problemele ridicate de el în privința așteptării depunerii și votării moțiunii sunt ridicate și de analiștii politici – iar atitudinea grupării Ciolacu față de demersurile principale ale lui Iohannis și ale Guvernului sunt  alte semne mari de întrebare.

Chiar și textul moțiunii pare mai curând unul politicianist și populist – deși existau multe chestiuni concrete pentru care Guvernul Orban trebuia sancționat și demis. Ca și Iohannis, de altfel. Deci, sunt multe întrebări față de atitudinea PSD, care nu pot fi așa ușor mascate de moțiunea lui Ciolacu.

545
Drapeaux devant le Parlement européen

Bruxelles pune presiune pe România în avantajul PNL!

177
Comisia Europeană pune presiune pe România exact pe tema pe care Iohannis și PNL o vor folosi în campania pentru parlamentare.

BUCUREȘTI, 30 sept – Sputnik. Astăzi, la Cotroceni, a avut loc o întâlnire la acare au fost convocați Predoiu și Orban. Îl pune pe Cătălin Predoiu întâi, pentru că este cel mai important în ecuația de față.

Peste câteva ore, ministrul Justiției va ieși să explice modificările la ”Legile Justiției”, realizate la porunca lui Iohannis, care a dat astfel și semnalul noii teme de campanie pentru alegerile parlamentare. „Justiția” va fi din nou sloganul, pe fundalul ”depedeserizării”.

Cătălin Predoiu va ieși la ora 19, dar, cu o oră mai devreme, la ora 18, va ieși însuși Iohannis. Ei bine, în tot azi vine o veste de Bruxelles… mănușă pentru Iohannis!

Și anume apare Raportul Comisiei Europene privind evaluarea situaţiei statului de drept în statele membre ale Uniunii Europene care va conţine critici care vizează România. Informația e dată de Florian Eder de la Politico.eu.

Acest prim raport al Comisiei Europene care evaluează situaţia statului de drept va fi aprobat tot azi de Colegiul comisarilor. Iar în Raport, România e vizată de probleme ca independenţa Justiţiei și situaţia luptei împotriva corupţiei.

Vă sună cunoscut aceste teme?

Și, da, România va fi criticată! Prilej excelent pentru Iohannis pentru a declanșa ”Jihadul” anti-PSD pe Justiție. Reamintesc ce spunea Iohannis acum o lună:

”Legile Justiţiei au fost ciuntite de PSD, care a încercat să pună mâna pe justiţie şi s-o controleze” – a spus Iohannis, dând semnalul noii ”lupte pentru Justiție”.

Care încă ține, în ciuda problemelor lui Iohannis, Orban și a nenumăraților aleși PNL.

Ori, în această situație, Raportul de la Bruxelles vine ca o încununare a acestei ”lupte” care va fi declanșată ca arma campaniei pentru parlamentare.

Înainte de a încheia să menționez un alt aspect al impunerii acestei ”bătălii”: Germania, care deține preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, a elaborat un nou mecanism european prin care accesarea fondurilor comunitare, inclusiv a mult lăudatului buget pentru relansare economică post-pandemie, va fi condiţionată de… situația ”statului de drept”.

Cum va suna în campanie amenințarea – ”Din cauza corupților din PSD nu ne vom lua banii de la Uniunea Europeană!”. Parcă îl aud pe Iohannis, Ludovic Orban, Rareș Bogdan etc. spunând asta!

Este sau nu arma supremă pusă la dispoziție de Bruxelles pentru a aduce PNL la putere?

Și nu cumva este o ”răsplată” a popularilor europeni, care conduc Comisia Europeană - pentru că Orban a dat jos Guvernul României (Dăncilă) ca să asigure comisarul necesar obținerii majorității populare în Comisie?

Nu, nu e o răsplată, decât pentru imaginația liberalilor; de fapt, e o asigurare a Bruxelles-ului că nu va avea probleme în a controla România. Prin marionete ca Orban, capabile să spună cam așa:

„PPE a reușit să impună, cum era și normal, președintele Comisiei, dar când am numărat comisarii, am descoperit o situație nedreaptă: PPE nu avea majoritate în comisie, socialiștii aveau 10 comisari, iar PPE nouă comisari - și am decis în România, să nu acceptăm această situație nedreaptă, fiindcă vrem să oferim PPE și în Comisie, așa că am schimbat guvernul socialist cu un guvern PPE, pentru a putea oferi un comisar PPE, în persoana Adinei Vălean”.

Așa grăit-a Orban la Zagreb, dezvăluind că Guvernul României a fost dat jos pentru a sluji unor interese străine. Și același lucru se va întâmpla acum, odată cu revenirea strategiei electorale, ”pe Justiție”.

177
Tagurile:
PNL, România, Bruxelles
Tematic
PNL declară război total PSD: interzis la alianțe locale!
Mitocănie electorală a unui demnitar pus de PNL
Tudose avertizează: ce vizează acum PNL - sunt miliarde!
Constanța: Vergil Chițac, PNL, a câștigat Primăria
Demisii și scandal la PNL – un important lider e vizat

Загрузка...
Местные выборы в Румынии

S-a decis renumărarea voturilor la Sectorul 5!

172
(reînnoit 16:45 30.09.2020)
Un precedent interesant a fost stabilit în Capitală unde Biroul Electoral al Sectorului 5 a decis renumărarea voturilor. Cum scandaluri și neclarități sunt și în alte sectoare, acest lucru ar putea deschide posibilitatea unor surprize în cazul alegerilor din București.

BUCUREȘTI, 30 sept - Sputnik. Biroul Electoral al Sectorului 5 a decis, în urmă cu puțin timp, ca voturile de la alegerile locale să fie renumărate! Însă, pentru ca procedura să înceapă este nevoie de două avize: unul de la Biroul Electoral Municipal și unul de la Biroul Electoral Central.

Măsura pare îndreptată împotriva lui Cristian Popescu Piedone care a obținut o victorie surpriză, ceea ce a deranjat partidele mari.

La Sectorul 5, după numărarea a 97,30% dintre voturi, Cristian Popescu Piedone are 28,08%, Daniel Florea (PSD) - 25,64%, iar Cristian Băcanu (PNL - USR PLUS) - 25,24%.

Cel care a cerut renumărarea voturilor, după ce, inițial, își acceptase înfrângerea, este candidatul susținut de PNL, USR și PLUS, Cristian Băcanu.

Precedentul de la Sectorul 5 poate avea consecințe și în alte sectoare, în special la Sectorul 1 unde PSD a cerut renumărarea voturilor.

172
Tagurile:
Voturi
Tematic
Coronavirus - 29 septembrie: Creștere de cazuri după alegeri
Rezultate alegeri: președinți Consilii Județene, toată lista
Vești bune pentru moneda națională: euro a scăzut după alegeri

Загрузка...
Karabah

Azerbaidjanul va continua luptele până la retragerea trupelor armene din Karabah

0
Azerbaidjanul a declarat că va continua operațiunea militară până la retragerea totală a forțelor armate ale Armeniei.

BUCUREȘTI, 30 sep – Sputnik. Azerbaidjanul va continua operațiunea militară în Karabah până la retragerea totală a forțelor armate ale Armeniei, a declarat Ministerul azer al Afacerilor Externe într-un declarație, făcută marți, la reuniunea specială a consiliului permanent al OSCE.

“Partea azeră speră că grupul de la Minsk al OSCE va conștientiza toată seriozitatea intențiilor Azerbaidjanului și va cere retragerea forțelor armate ale Armeniei de pe teritoriile ocupate pentru a asigura pacea în regiune. Până atunci, Azerbaidjanul își va continua operațiunile militare legitime”, se spune în declarație.

Armenia a decretat legea marțială și mobilizarea generală. Fostul viceministru al Justiției al Armeniei, fostul ombudsman al Karabahului, Ruben Melikean, a declarat agenției RIA Novosti că este pentru prima dată când în Armenia este anunțată mobilizarea generală. Președintele Azerbaidjanului a decretat legea marțială în câteva orașe și regiuni ale republicii și stare de asediu în toată țara și a anunțat mobilizarea parțială.

Pe 27 septembrie, Ministerul Apărării al Azerbaidjanului a declarat că forțele armate ale Armeniei au atacat localitățile de pe linia de contact din Karabah, provocând victime printre civili. Potrivit Ministerului Apărării al Armeniei, Karabahul “a fost supus unor atacuri aeriene și cu rachete”.

Bakuul și Erevanul s-au acuzat reciproc de tensionarea situației. Ministerul Apărării al Azerbadjanului afirmă că focul a fost deschis de partea armeană, iar forțele azere au declanșat o operațiune de contraofensivă. Ministerul Apărării al Armeniei declară că regiunea Karabah a fost supusă unor atacuri aeriene și cu rachete din partea Azerbaidjanului.

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a îndemnat Bakuul și Erevanul să înceteze imediat focul și să recurgă la negocieri. Organizația Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC) a subliniat că acest conflict trebuie să fie soluționat doar pe o cale pașnică, cu implicarea grupului OSCE de la Minsk. Totodată, OTSC a menționat că Armenia nu a solicitat ajutor din partea organizației pentru soluționarea conflictului.

0
Tagurile:
Karabah, Azerbaidjan, Armenia
Tematic
Erevanul acuză Turcia de doborârea unui avion militar armean
Markedonov: Baku și Erevan se întrec în cursa înarmării
ONU - declarație privind situația din Nagorno-Karabah

Загрузка...