Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, declarație surpriză despre Iohannis cum îi justifică atitudinea

490
Iohannis a acuzat PSD inclusiv de tolerarea clanurilor interlope – sau chiar de proliferarea acestui fenomen – dar Marcel Ciolacu spune că Iohannis face asemenea afirmații… pentru că este ”nevoit”!

BUCUREȘTI, 13 aug – Sputnik. După declarația furibundă de ieri lui Iohannis, Marcel Ciolacu a avut o reacție surprinzătoare, explicând atitudinea președintelui – și chiar încercând să ia de pe umerii acestuia povara unor acuzații extrem de grave.

Reamintim că Iohannis a acuzat PSD inclusiv de tolerarea clanurilor interlope – sau chiar de proliferarea acestui fenomen. Ei bine, Marcel Ciolacu spune că Iohannis face asemenea afirmații… pentru este ”nevoit”!

Preşedintele Iohannis ”este nevoit să mintă periodic, să iasă la televizor”, spune Ciolacu, explicând că ”este guvernul său care s-a dovedit total incompetent”.

”Şi atunci, preşedintele ar fi avut două alternative: să iasă şi să recunoască că acest Guvern este un eşec politic total sau să continue să încerce să-i acopere periodic, cu credibilitatea funcţiei prezidenţiale, să-i tragă după el, să depăşească aceste alegeri”, spune Ciolacu, arătând că pentru a acoperi toate aceste lucruri ”îţi creezi un duşman imaginar sau neimaginar, tradiţional - PSD şi ataci PSD”.

Deci, Ciolacu ignoră că președintele a instigat contra PSD și a acuzat grav încă din primele luni de guvernare social democrată din 2017? Ce treabă are cu ”acoperirea”? E o strategie consecventă a lui Iohannis – dar nu e prima dată când Ciolacu încearcă să mute acuzația de la Iohannis la Orban și Guvern.

Reamintim că, încă din prima parte a interimatului său, Ciolacu a subliniat că strategia atacului vehement la Iohannis nu a adus foloase PSD – justificând astfel atitudinea sa pacifistă față de un președinte care trage cu armamentul greu într-un PSD… care nu ripostează!

În plus, Ciolacu, care până acum a acuzat PNL că vrea să amâne alegerile, face și o altă afirmație bizară, legată de nevoia președintelui de a acoperi incompetența Guvernului: ”De aceea şi această obsesie de a avea alegerile cât mai repede, pentru că vede că nu funcţionează acest Guvern”.

Evident, Ciolacu se contrazice singur, dat nu e singura dată, ”discursurile” sale la liber fiind haotice, confuze, fără o țintă precisă.

Acum după, după raportul Curţii de Conturi, Ciolacu spune despre guvernanți că ”sunt şi hoţomani” – alt termen greșit folosit.

”Cel mai grav dintre toate, sunt lipsiţi de orice credibilitate, după modul lor de a se comporta, ca şi guvernanţi”, spune Ciolacu, amintind în aceste  sens episodul chefului – ”În această perioadă a pandemiei, modul de comportament social, faci chefuri în biroul primului ministru, fără mască”.

Declarațiile lui Ciolacu au fost făcute la Antena 3, unde a participat, alături de o parte din ”echipa sa” – Firea, Stănescu, Grindeanu – la emisiunea lui Radu Tudor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

490
Tagurile:
Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu
Alegeri prezidențiale în România

Surpriza de la Sectorul 1: Tudorache anunță a câștigat!

102
(reînnoit 11:45 28.09.2020)
Primarul Dan Tudorache a anunțat că are mai multe voturi decât Clotilde Armand, astfel că numărătoarea finală paote aduce o răsturnare de situație.

BUCUREȘTI, 27 sept - Sputnik. Suspansul de la Sectorul 1 se prelungește, după ce primarul în funcție, Dan Tudorache a anunțat că are cu 200 de voturi mai multe decât contracandidata sa, Clotilde Armand (PNL-USR-PLUS).

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, susţine că pe numărătoarea paralelă a PSD are mai multe voturi decât Clotilde Armand (USR).

"Breaking news! După terminarea numărătorii paralele, am în plus 200 de voturi față de Clotilde Armand! Așteptăm rezultatele oficiale de la BEC!", a scris Tudorache pe Facebook.

Ultimele rezultate parțiale arătau că USR-PLUS ar fi câștigat Primăria Sectorului 1, prin Clotilde Armand, cu 41,57 la sută din voturi. Actualul primar PSD, Dan Tudorache, ar fi obținut 39,26 la sută din voturile alegătorilor.

102
Tagurile:
Dan Tudorache
Tematic
Alegeri locale 2020: Procentul tinerilor români ce au votat
Argeș: victorie mare a PSD – se ridică un nou lider
Nicușor Dan taie în carne vie: cine zboară din funcții

Загрузка...
Nicușor Dan

Nicușor Dan taie în carne vie: cine zboară din funcții

117
(reînnoit 11:55 28.09.2020)
Alegerile locale 2020 pentru Primăria Municipiului București au fost câștigate de Nicușor Dan, candidatul independent susținut de PNL și USR PLUS. Pe cine are deja în vizor pentru excludere.

BUCUREȘTI, 28 sept – Sputnik. Noul primar al municipiului București este Nicușor Dan care declara că dacă va ajunge în această funcție va demite câțiva directori din instituție.

În acest sens, Nicușor Dan a precizat și două nume. Este vorba despre Ștefan Dumitrașcu, arhitectul-șef, despre care Nicușor Dan declara că a semnat sute de autorizații anulate și Adrian Iordache, directorul Direcției Juridic care, la fel, ar fi semnat sute de acte ilegale.

Se pare că Nicușor Dan se va ține de cuvânt și îi va demite pe cei doi, punctează bugetul.ro.

 ”Unii directori vor zbura din prima, cum e şeful Direcţiei Juridice, Iordache, care are vreo 20 de ani de când e în primărie, şi Ştefan Dumitraşcu, arhitectul-șef. Legea Administraţiei Publice spune că trebuie să faci o comisie care evaluează performanţa acestor oameni și dispune sancţiuni”, a spus Nicușor Dan.

Acesta a subliniat că, dacă vorbim de Iordache care a semnat sute de acte ilegale, în calitatea sa de director al Direcției juridice, e suficient ca el să plece din Primărie.

Candidatul PNL- USR PLUS la Primăria Capitalei avea 41,82% din voturi, în timp ce contracandidata sa de la PSD, Gabriela Firea, avea un scor de 37,4%, potrivit datelor provizorii după numărarea a peste 905 din voturi.

117
Tagurile:
Nicușor Dan
Tematic
Alegeri locale 2020: Procentul tinerilor români ce au votat
Alegeri locale 2020: Rezultatele PARȚIALE în București
Exit Poll alegeri locale 2020 București: cine este marele perdant

Загрузка...