Călin Popescu Tăriceanu

Tăriceanu i-a prins pe Orban și Iohannis caz clar de plângere penală

2235
”Ce face Guvernul Iohannis – Orban înseamnă că, de fapt, ei fură banii pensionarilor și îi îndreaptă spre contracte dubioase date cu dedicație firmelor de partid”.

BUCUREȘTI, 11 aug, Sputnik. Chestiunea punerii în aplicare a majorării pensiilor e definită ca esențială pentru decizia de demitere a guvernului. PSD a garantat că va depune moțiunea de cenzură dacă nu se va proceda la majorare – partenerul ALDE este însă nelămurit ce vrea să facă PSD mai departe.

Cu toate astea, Tăriceanu și alți lideri ALDE insistă pentru majorare, fostul premier aducând și argumente economice, prin lanțul venituri, cheltuieli, locuri de muncă.

”Mă tot gândesc cum să-i convingem pe Iohannis și Orban că mărirea pensiilor cu 40%, cât prevede legea, nu este negociabilă”, spune liderul ALDE. ”Le tot explic că 14%, cât vor ei să dea, nu acoperă nici măririle de prețuri sau că o mărire integrală va salva zeci sau poate sute de mii de locuri de muncă, dar cei doi nu par să înțeleagă sau să fie mișcați de argumentele mele”.

Altfel spus, o mărire de 14% (în loc de 40%) ”înseamnă că respectați legea doar în procent de 35%”. Ori, ca o reacție normală – sau o ”pedeapsă meritată” pentru Orban și Iohannis ar fi ca  ”și pensionarii să respecte tot 35% din ordinele pe care voi le dați”.

”Dacă de vorba bună nu înțelegi poate înțelegeți de frică!”, punctează Tăriceanu.

Dar, acesta e doar un aspect, pentru că mai există și o altă explicație, pe care fostul premier o observă: ”Asta înseamnă că în rectificarea anunțată de Guvernul Orban avem de a face cu o noutate: tăierea bugetului de pensii!”

Foarte grav – iar Tăriceanu argumentează foarte clar acuzația lui:  

”În bugetul asigurărilor sociale de stat sunt prevăzute sumele necesare măririi pensiilor cu 40% dacă ne luăm după ce spunea Orban pe 16 decembrie 2019 („am prevăzut sumele necesare pentru creşterea de la 1 septembrie a pensiilor, aşa cum dispune legea”), dar și cum confirma și Cîțu în aprilie („majorarea pensiilor cu 40% rămâne prevăzută în buget”)”.

Deci, foarte clar! Ceea ce înseamnă că ”orice rectificare negativă pe care o va face Guvernul Iohannis – Orban înseamnă că, de fapt, ei fură banii pensionarilor și îi îndreaptă spre contracte dubioase date cu dedicație firmelor de partid”.

Bun, întrebarea vine firesc – de ce nu se procedează după metoda îndrăgită de Orban, plângerea penală? Vorbim de prezumptive infracțiuni multiple, dacă privim prin ceea ce expune Tăriceanu. Deci, un caz clar de plângere penală, conform normelor corectitudinii politice.

Dar, să nu uităm, acum 8 zile, Marcel Ciolacu declara ”AZI, PSD va depune plângere penală împotriva guvernului PNL”. Sigur, de atunci nu au trecut decât 8 zile, iar Ciolacu a dovedit în multe rânduri că îl copiază pe Iohannis. Adică AZI înseamnă ”imediat”, varianta Iohannis.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

2235
Tagurile:
Klaus Iohannis, Ludovic Orban, Călin Popescu Tăriceanu
Tematic
Tăriceanu, fulminant: ce pregătește Iohannis - ”Va fi o rușine, obrăznicia nu are limite!”
Tăriceanu despre aplicarea legii carantinei: ”Abuzurile sunt după colț”
Lovitură pentru PSD: Tăriceanu candidează la Primăria Capitalei!
Tăriceanu: parlamentarii ALDE vor vota moțiunea de cenzură din august!
Tăriceanu demască o bătaie de joc a lui Cîțu – tot mediul privat ar trebui să se revolte!
Catalin Mugurel Flutur

Botoșani: PSD l-a bătut pe cunoscutul primar liberal Flutur

92
O înfrângere surprinzătoare a unuia dintre cei mai cunoscuți primari liberali – dar care nu a candidat în alianță cu USR-PLUS

BUCUREȘTI, 28 sept – Sputnik. Una dintre cele mai surprinzătoare victorii ale PSD s-a înregistrat la Botoșani, unde Cosmin Andrei a câştigat alegerile locale pentru primărie în fața cunoscutului primar PNL, Cătălin Flutur.

Cosmin Andrei a primit 10.798 de voturi, cu numai  33 de voturi mai mult decât Cătălin Flutur, care a fost votat de 10.765 de botoșăneni.

”E o victorie foarte importantă, chiar dacă a fost obţinută la limită, pentru că botoşănenii au alte aşteptări şi pentru că Botoşaniul merită o altă abordare în ceea ce priveşte nevoile de dezvoltare şi nu numai”, a declarat Andrei pentru Agerpres. ”Era nevoie de o altă viziune la Botoşani şi mă bucur că acest lucru s-a întâmplat şi promit botoşănenilor că nu îi vor dezamăgi, chiar dacă m-au votat sau nu”.

De menționat că la Botoșani PNL nu a mers în alianță cu USR-PLUS. Candidatul Alianţei USR PLUS, Marcel Gheorghiţă, s-a clasat pe locul al treilea, cu 1.795 de voturi.

92
Tagurile:
Rezultate, 2020, alegeri locale, Botoșani
Тема:
Alegeri locale în România 2020

Загрузка...
Elena Lasconi

Victorie șocantă la Câmpulung - Elena Lasconi de la ProTV!

59
Prima capitală a unei țări române este într-o situație cumplit de grea – și face cea mai ciudată alegere de primar

BUCUREȘTI, 28 sept – Sputnik. Una dintre cele mai șocante decizii ale electoratului s-a înregistrat la Câmpulung Muscel, unde locuitorii au ales-o pe reprezentanta USR-PLUS, Elena Lasconi, realizatoare ProTV.

Lasconi nu este din Câmpulung, dar și-a luat o casă în oraș. Nu are vreo specializare care să o recomande ca un posibil bun administrator, dar este o figură cunoscută pe plan național.

Originară din Hațeg, reporter de teren, corespondent de război, a preferat în ultima perioadă emisiuni mai calme, de timp horoscop sau bucătărie. S-a retras de la ProTV anul trecut pentru a candida la primărie.

Pe de altă parte, Câmpulung Muscel este un municipiu cu probleme uriașe, cu șomaj, sărăcie, infracționalitate, poluare, situația grea edilitară etc.

Prima capitală romanescă a fost lovită mai mult decât oricare țară de distrugerea economiei; Câmpulung avea în 1990 întreprinderi mari, unde erau angajați din toată regiunea.

În principal erau ARO (și diverse componente de cercetare, secții conexe etc) și GRULEN, cel mai modern combinat de fibre sintetice din țară. Plus alte unități economice. Acum, toate sunt nu doar închise – ci și demolate total sau parțial.

Deci, un oraș – nu greu, ci aproape imposibil de rezolvat; cu toate astea au ales o jurnalistă… specializată în horoscop și ”bucătăreală”.

Care să fie explicația? Evident, neputința și corupția celor care au condus orașul până acum, ultimele mandate ale PSD avându-l în prim plan pe un primar extrem de slab și o echipă ce ajunsese să fie urâtă de populație. Da, vina este a PSD și PNL, care nu au reușit să vină cu candidați credibili – ci clicile locale s-au impus – iar pe acest fond a venit ciudata alegere a Elenei Lasconi.

Va fi mai bine la Câmpulung cu Elena Lasconi? Greu de spus DA – dar din cauza prestației primarului anterior e greu de spus și NU. Probabil că va fi la fel, într-un oraș cu o tradiție excepțională, dar de care nu mai e nimeni interesat.

Avantajul ar putea fi alegerea de la nivel președinției CJ Argeș a lui Ion Mânzână (PSD), un excelent om politic, echilibrat și experimentat, care ar putea ajuta Câmpulugul și schimba situația din PSD-ul local. În plus, nu este genul de conducător care politizează tot, deci ar putea colabora și cu Elena Lasconi, dacă noua primăriță va avea idei bune.

59
Tagurile:
alegeri locale, ProTV, Câmpulung
Тема:
Alegeri locale în România 2020

Загрузка...