Ion Cristoiu

Cristoiu, provocarea zilei pentru Iohannis: ”Pun pariu la Cotroceni se cloceşte!”

1824
(reînnoit 11:07 11.08.2020)
În viziunea lui Cristoiu, Iohannis nu crede, de fapt, în ”puterea virusului”, ci atribuie ”meritele”… PSD! Este Iohannis, din această perspectivă, un ”negaționist”?! Un ”conspiraționist”?!

BUCUREȘTI, 11 aug – Sputnik. Ion Cristoiu lansează azi o veritabilă provocare pentru Klaus Iohannis – este sau nu previzibil la ce schemă se va preta președintele?

Concret, celebrul jurnalist pornește de la schimbarea la 180 de grade a sensului declarațiilor lui Orban în privința epidemiei: ”Am reuşit să oprim creşterea”. Asta după multe amenințări cu măsuri radicale, inclusiv cu aluzii despre revenirea la starea de urgență.

Cristoiu spune că nu a fost surprins de această schimbare – ”Mă așteptam la acest debut de campanie dusă de Guvern despre învingerea Pandemiei - mă întrebam însă când va avea loc”.

”Am pariat că în perioada va începe o campanie menită a ne convinge că Pandemia a fost învinsă şi nu oricum, ci graţie măsurilor luate de Guvern - m-am bazat în această profeţie pe tîlcurile a ceea ce s-a vrut a fi explicaţia preşedintelui pentru revenirea spectaculoasă a Pandemiei”, scrie Cristoiu, reproducând ciudat de violentul atac al președintelui la PSD, din ultima conferință de la Cotroceni.

Rezumând mesajul prezidențial rezultă că ”Pandemia a revenit nu din cauza guvernului, ci din cauza tărăgănării legii în Parlament” iar în perioada tărăgănării, ”pacienţii bolnavi pleacă acasă”, deci ”aceştia au răspîndit boala în întreaga ţară”, traduce Cristoiu mesajul indus de președinte.

”Evident, revenirea Pandemiei putea fi explicată mai subtil de către preşedinte - de ce n-a făcut-o?”, întreabă Cristoiu. ”De ce a apelat la deja obosita denunţare a PSD, la singura ocupaţie în cei şase ani de mandat şi singura şi în cei patru care i-au mai rămas din al doilea?”

Ori, răspunsul este chiar ”strădania Guvernului din aceste zile de a dovedi că Pandemia e pe cale să fie biruită”.

Klaus Iohannis
© REUTERS / POOL / John Thys

Atenție la următoarea apreciere, periculos de logică: ”Dacă revenirea Pandemiei ar fi avut, în viziunea lui Klaus Iohannis, cauze obiective, ţinînd de puterea Virusului, ar fi fost greu lui Ludovic Orban să înceapă campania de înlocuirea a atmosferei de Apocalipse cu atmosfera de pregătire a Învierii”.

Cu alte cuvinte, în viziunea lui Cristoiu, Iohannis nu crede, de fapt, în ”puterea virusului”, ci atribuie ”meritele” PSD. Este Iohannis, din această perspectivă, un ”negaționist”?! Un ”conspiraționist”?!

Cristoiu vine și cu explicația firească: ”Iohannis a pus pe seama PSD revenirea Pandemiei nu doar din comoditatea de a nu face un minim efort de gîndire, ci şi dintr-un calcul electoral elaborat cu Ludovic Orban”.

”Nu ştim dacă preşedintele a avut ideea sau dacă nu cumva autor a fost Ludovic Orban”, scrie Cristoiu, subliniind că ”după hărnicia depusă de Klaus Iohannis ca chibiţ electoral al PNL, cred că Ludovic Orban i-a sugerat să spună delirantele vorbe despre responsabilitatea PSD”.

Întrebarea următoare: ”La ce ajută manevra cu acuzarea PSD?”

Cristoiu punctează – ”mai întâi la dobîndirea de către PNL a unui avantaj în bătălia electorală”, în condițiile în care ”atmosfera apocaliptică o să dispară treptat-treptat”.

”Numărul de infectări se va micşora de la o zi la alta, presa miluită se va ocupa de relansarea vieţii, din spitale vor fi transmise reportaje despre vindecări miraculoase, dar mai ales vor fi tot mai multe intervenţii publice prin care români vor fi aplaudaţi pentru că poartă mască”, scrie Cristoiu.

În schimb, PSD ”va fi acuzat c-a vrut un eşec al Guvernului în trînta cu Pandemia, în timp ce Guvernul va fi elogiat că a reuşite să contracareze manevra ticăloasă”.

Iar acum provocarea lui Cristoiu pentru Iohannis – este atât de previzibil tot ce face încât să proclame victoria contra epidemiei, când OMS avertizează că trebuie prudență și că nu există încă nimic clar – nici tratament, nici vaccin?

Iată și prinsoarea celebrului jurnalist: ”Pun pariu că la Cotroceni se cloceşte un Mesaj adresat Naţiunii în care să se proclame victoria Guvernului asupra Pandemiei”.

Și, evident, ”dacă Pandemia a fost înfrântă se pot ţine şi alegeri locale!”, conchide jurnalistul în editorialul pe care îl puteți citi integral pe ”Blogul lui Cristoiu”. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1824
Tagurile:
Klaus Iohannis, Ion Cristoiu
Tematic
Cristoiu devoalează planul de a-i transforma pe români în ”ciumații Europei”
Cristoiu: Zuckerman e obraznic, îl vrea pe Ciolacu șef la PSD, îi e teamă de un Dragnea!
Cristoiu îl pune la punct pe Iohannis: e ”un biet chibiț electoral al lui Ludovic Orban”
Cristoiu arată cum i-au păcălit liberalii pe cei de la USR-PLUS
Revoltă fulminantă: ”România lui Iohannis - o dublă slugă!” (Ion Cristoiu)
Catalin Chereches

Alegeri locale 2020 Baia Mare: Cherecheș a câștigat!

10
Cătălin Cherecheș, candidatul Coaliţiei pentru Maramureş la Primăria municipiului Baia Mare, a obţinut un nou mandat cu 41,6% din voturile valabil exprimate

BUCUREȘTI, 28 sept - Sputnik. Candidatul Coaliţiei pentru Maramureş la Primăria municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a obţinut 41,6% din voturile valabil exprimate, conform numărătorii paralele efectuate de PNL Maramureş şi Coaliţia pentru Maramureş.

Candidatul PNL Mircea Cirţ a obţinut 28,15% din voturile valabil exprimate.

De asemenea, candidatul USR Dan Ivan a obţinut 12,7%, Adrian Todoran PMP - 6% şi Corin Cherecheş, candidat PER - 5,6%. Procentele exprimate vor suferi modificări deoarece lipseşte situaţia din trei secţii de votare din municipiul Baia Mare.

În urma celor 39.729 de voturi valabil exprimate în municipiul Baia Mare, Coaliţia pentru Maramureş a obţinut 25,54%, PNL - 25,16%, USR - 14,89%, PMP - 11,17%, UDMR - 7,18%, Partidul Verde (PV) - 2% şi Partidul Ecologist Român (PER) - 1,6%.

Pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş, candidatul PNL Ionel Bogdan a totalizat 34,42%, Gabriel Zetea, Coaliţia pentru Maramureş - 32,22% ; Romeo Dobocan PMP - 9,99%; Vlad Emanuel Duruş, candidatul USR PLUS - 8%.

Din cel 179.170 de voturi valabil exprimate pentru Consiliul Judeţean Maramureş PNL a obţinut 31,6%, Coaliţia pentru Maramureş - 25,2%; PMP - 11,5%; USR - 7,8%; PRO România - 5,7% şi UDMR - 4,85%.

Și aici numărătoarea va suferi modificări deoarece lipseşte situaţia de la 7 secţii de votare.

În judeţul Maramureş sunt 425.911 persoane au drept de vot din care s-au prezentat la 196.644 alegători în cele 440 de secţii de votare. Prin intermediul urnei speciale au votat 2.830, pe listele electorale suplimentare au votat 5. 653, iar pe listele permanente au votat 188.111 de cetăţeni, a anunțat BEC.

10
Tagurile:
Cătălin Cherecheş, Baia Mare, 2020, alegeri locale
Тема:
Alegeri locale în România 2020
Tematic
Rezultate Exil Poll la alegerile din Cluj-Napoca
Rezultat la Timișoara… e surpriza alegerilor!
Rezultatele alegerilor: Primăria și Consiliul Județean Iași
Piedone, rezultat final – marea victorie din Capitală!
Constanța: Vergil Chițac, PNL, a câștigat Primăria

Загрузка...
Alegeri prezidențiale în România

Surpriza de la Sectorul 1: Tudorache anunță a câștigat!

112
(reînnoit 11:45 28.09.2020)
Primarul Dan Tudorache a anunțat că are mai multe voturi decât Clotilde Armand, astfel că numărătoarea finală paote aduce o răsturnare de situație.

BUCUREȘTI, 27 sept - Sputnik. Suspansul de la Sectorul 1 se prelungește, după ce primarul în funcție, Dan Tudorache a anunțat că are cu 200 de voturi mai multe decât contracandidata sa, Clotilde Armand (PNL-USR-PLUS).

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, susţine că pe numărătoarea paralelă a PSD are mai multe voturi decât Clotilde Armand (USR).

"Breaking news! După terminarea numărătorii paralele, am în plus 200 de voturi față de Clotilde Armand! Așteptăm rezultatele oficiale de la BEC!", a scris Tudorache pe Facebook.

Ultimele rezultate parțiale arătau că USR-PLUS ar fi câștigat Primăria Sectorului 1, prin Clotilde Armand, cu 41,57 la sută din voturi. Actualul primar PSD, Dan Tudorache, ar fi obținut 39,26 la sută din voturile alegătorilor.

112
Tagurile:
Dan Tudorache
Tematic
Alegeri locale 2020: Procentul tinerilor români ce au votat
Argeș: victorie mare a PSD – se ridică un nou lider
Nicușor Dan taie în carne vie: cine zboară din funcții

Загрузка...