Ludovic Orban

O nouă manipulare mincinoasă a lui Orban! De nu intervine CNA?

358
Manipularea practicată de Orban pare a avea un caracter programatic, iar premierul pur și simplu pare surd la orice explicații

BUCUREȘTI, 3 aug – Sputnik. Premierul Ludovic Orban face o adevărată campanie de manipulare, dezinformare și crearea de conflict în societatea românească prin asocierea criticii la adresa metodelor autorităților anti-Covid sunt… ”negaționism”, adică respectivii ”neagă existența virusului”.

Falsul acestei idei a fost expus de numeroase personalități, inclusiv de specialiști în medicină sau drept. Dar, manipularea practicată de Orban pare a avea un caracter programatic, iar premierul pur și simplu pare surd la orice explicații – ci o ține înainte; ”negaționiști” care duc o ”campanie orchestrată de dezinformare”. Orchestrată… de cine? Nu spune Orban!

”Sunt negaţionişti! E un curent şi eu sincer nu cred că un om care are o minimă educaţie şi are, cât de cât, o minimă logică poate să creadă toate tâmpeniile care sunt rostogolite - e adevărat, într-o campanie care se pare că are o gândire, care nu se întâmplă numai în România”, a declarat Orban aseară la B1 TV.

Mai mult, Orban consideră că ”e o campanie gândită într-un laborator şi lansată”. Orban spune că ”sunt absurde toate fake-urile lansate pe online mai ales”.

”Mă bucur că media clasică, tradiţională, nu s-a angrenat în acest soi de propagandă mincinoasă care determină... Scopul urmărit e acela de a-i determina pe oameni să nu respecte regulile. Asta este de fapt gândirea”, a declarat controversatul premier.

Grav este însă că realizatorii TV în fața căruia Orban face asemenea afirmații asistă impasibili sau chiar aprobă – fără a-i atrage atenția că este vorba de o minciună! Că nu este negată existența virusului – ci sunt medici care neagă periculozitatea promovată isteric și metodele autorităților sanitare. Sau că sunt juriști care contestă legalitatea măsurilor luate cu restrângerea drepturilor. Ori, în acest caz, oare CNA nu ar trebui să reacționeze?

Mai mult, Orban afirmă că există ”lideri politici” care au dus ”campanii perfide” și i-au încurajat pe oameni să respecte regulile! Ce face Orban cu ocazia asta: Acute conflictul din politic din societate!

”Am ajuns aici dintr-un motiv foarte simplu – nu numai cele trei săptămâni (în urma anulării legii de către CCR), ci și datorită campaniei perfide care, din păcate, a fost derulată de foarte mulți, inclusiv lideri politici, care dau exemplu și care s-au comportat de asemenea natură încât să îi determine pe oameni să nu respecte regulile, să fie bagatelizat riscul asupra sănătății”, a spus Orban.

Și, mai afirmă Orban mincinos, ”au fost prea mulți oameni politici, prea mulți lideri de opinie care au exprimat public îndoiala față de această epidemie, au bagatelizat riscul asupra sănătății dat de acest virus și, prin comportamentul public pe care l-au avut, pur și simplu i-au îndemnat pe oameni să nu respecte regulile”.

Culmea este că el însuși - ca și prim-adjunctul său politic și miniștrii săi - nu a respectat regulile, dând cel mai clar exemplu că ”nu cred în existența virusului”!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

358
Tagurile:
critici, CNA, Ludovic Orban, COVID-19, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1232)
Alegeri prezidențiale în România

Surpriza de la Sectorul 1: Tudorache anunță a câștigat!

40
(reînnoit 11:45 28.09.2020)
Primarul Dan Tudorache a anunțat că are mai multe voturi decât Clotilde Armand, astfel că numărătoarea finală paote aduce o răsturnare de situație.

BUCUREȘTI, 27 sept - Sputnik. Suspansul de la Sectorul 1 se prelungește, după ce primarul în funcție, Dan Tudorache a anunțat că are cu 200 de voturi mai multe decât contracandidata sa, Clotilde Armand (PNL-USR-PLUS).

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, susţine că pe numărătoarea paralelă a PSD are mai multe voturi decât Clotilde Armand (USR).

"Breaking news! După terminarea numărătorii paralele, am în plus 200 de voturi față de Clotilde Armand! Așteptăm rezultatele oficiale de la BEC!", a scris Tudorache pe Facebook.

Ultimele rezultate parțiale arătau că USR-PLUS ar fi câștigat Primăria Sectorului 1, prin Clotilde Armand, cu 41,57 la sută din voturi. Actualul primar PSD, Dan Tudorache, ar fi obținut 39,26 la sută din voturile alegătorilor.

40
Tagurile:
Dan Tudorache
Tematic
Alegeri locale 2020: Procentul tinerilor români ce au votat
Argeș: victorie mare a PSD – se ridică un nou lider
Nicușor Dan taie în carne vie: cine zboară din funcții

Загрузка...
Nicușor Dan

Nicușor Dan taie în carne vie: cine zboară din funcții

62
Alegerile locale 2020 pentru Primăria Municipiului București au fost câștigate de Nicușor Dan, candidatul independent susținut de PNL și USR PLUS. Pe cine are deja în vizor pentru excludere.

BUCUREȘTI, 28 sept – Sputnik. Noul primar al municipiului București este Nicușor Dan care declara că dacă va ajunge în această funcție va demite câțiva directori din instituție.

În acest sens, Nicușor Dan a precizat și două nume. Este vorba despre Ștefan Dumitrașcu, arhitectul-șef, despre care Nicușor Dan declara că a semnat sute de autorizații anulate și Adrian Iordache, directorul Direcției Juridic care, la fel, ar fi semnat sute de acte ilegale.

Se pare că Nicușor Dan se va ține de cuvânt și îi va demite pe cei doi, punctează bugetul.ro.

 ”Unii directori vor zbura din prima, cum e şeful Direcţiei Juridice, Iordache, care are vreo 20 de ani de când e în primărie, şi Ştefan Dumitraşcu, arhitectul-șef. Legea Administraţiei Publice spune că trebuie să faci o comisie care evaluează performanţa acestor oameni și dispune sancţiuni”, a spus Nicușor Dan.

Acesta a subliniat că, dacă vorbim de Iordache care a semnat sute de acte ilegale, în calitatea sa de director al Direcției juridice, e suficient ca el să plece din Primărie.

Candidatul PNL- USR PLUS la Primăria Capitalei avea 41,82% din voturi, în timp ce contracandidata sa de la PSD, Gabriela Firea, avea un scor de 37,4%, potrivit datelor provizorii după numărarea a peste 905 din voturi.

62
Tagurile:
Nicușor Dan
Tematic
Alegeri locale 2020: Procentul tinerilor români ce au votat
Alegeri locale 2020: Rezultatele PARȚIALE în București
Exit Poll alegeri locale 2020 București: cine este marele perdant

Загрузка...