Întâlnirea lui Klaus Iohannis cu Mugur Isărescu, 25 aprilie 2018

Isărescu intră în bătălia decisivă: interesele din spate și „Toți oamenii președintelui”

288
(reînnoit 14:47 31.07.2020)
“Cu Securitatea, ca element de diversiune și manipulare neo-securist, are legătură doar dorința celui care are deja Guvernul său, Parlamentul său, Justiția sa și serviciile sale secrete, să aibă și accesul la tiparnița de bani”

BUCUREȘTI, 31 iul – Sputnik. Astăzi, Curtea de Apel Bucureşti a decis data primului termen în procesul în care CNSAS solicită judecătorilor să constate calitatea de colaborator al Securităţii în cazul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

Primul termen este 18 septembrie 2020. Prin cererea trimisa CAB, CNSAS solicită ca constatarea calității de ”informator” a guvernatorului Mugur Isărescu pentru activitatea din  perioada 1979-1989, când a furnizat Securităţii ”informaţii prin care se denunţau activităţi potrivnice regimului totalitar comunist, precum comentarii negative la adresa nivelului de trai din România”, transmite Agerpres.

”Din analiza dosarelor (...), rezultă că domnul (Mugur Isărescu, n.r.) a colaborat cu organele de Securitate, furnizându-le informaţii sub nume conspirativ (...). La stabilirea identităţii dintre sursa (...) şi dl (Mugur Isărescu - n.r.) au fost avute în vedere mai multe documente, pe care le atașăm în copie certificată”, se arată în documentul trimis instanței de CNSAS.

După cum se știe, atacul la Isărescu pe tema colaborării cu Securitatea a apărut în 2015, în România Liberă, fiind reluat brusc acum, în plină pandemie, din două surse diferite, inclusiv ca orientare publică: avocatul Piperea și jurnaliști controversați, din zona pro-Iohannis, finanțați de grupări cu fonduri externe.

”Ori de câte ori Isărescu intra în conflict, apărea informația infamantă”

Interesantă este însă o ipoteză propusă de ”Lumea banilor”, pe baza unei observații a celebrului jurnalist Cornel Nistorescu și a unei reflecții a consultantului politic Cozmin Gușă.  

”Ori de câte ori Isărescu intra în conflict cu intențiile puterii de a "mătrăși" câte ceva prin bănci sau economie, apărea informația infamantă legata de colaborarea sa cu serviciile secrete ale regimului comunist din România”, spune Cozmin Gușă.

Apariția ”intempestivă” a atacului la Isărescu, prin comunicatul CNSAS (”populată de oameni cu "manete" prin PĂDURI!” – spune Gușă), în plin proces de instalare a crizei economice în România îi sugerează lui Cozmin Gușă că aici este vorba despre altceva:

”Isărescu ar incomoda major niște planuri fie de dezechilibrare a ECONOMIEI romanești, fie de preluări păguboase pentru noi în sistemul bancar - fie altceva ce nu putem percepe deocamdată”.

Interesantă ipoteză, mai ales că Gușă amintește aici de prevăzuta privatizare a CEC.

Publicația ”Lumea Banilor” vine cu încă o ipoteză diferită, dar convergentă: ”Isărescu nu l-a “servit” pe Iohannis”.

Experimentatul jurnalist de investigații George Tărâță atrage atenția că deconspirarea oficială a lui Isărescu de către CNSAS ”vine la câteva săptămâni de la o întâlnire pe care guvernatorul BNR a avut-o cu președintele Klaus Iohannis”.

Jurnalistul de la ”Lumea Banilor” spune că ar fi fost o întâlnire ”destul de contondentă, așa cum a reieșit din informațiile prezentate în spațiul public” și invocă un editorial al celebrului ziarist Cornel Nistorescu. Acesta vorbește de întâlnire de la Cotroceni din 22 mai 2020, la care au participat Iohannis, Orban, Cîțu si Isărescu.

30 de miliarde?! ”Isărescu a făcut ochii cât cepele și ar fi spus că nu se poate”

În editorialul din 26 mai, “Iohannis vopsește gardul”, Cornel Nistorescu scrie că ”la Cotroceni s-a discutat despre lipsa banilor. Guvernul Orban nu mai are bani. Și ca niște amatori într-ale guvernării României (și Iohannis și Orban și Cîțu) l-au chemat pe Mugur Isărescu”.

”Și ca niște amatori într-ale guvernării României (și Iohannis și Orban și Cîțu) l-au chemat pe Mugur Isărescu”, scrie Nistorescu, afirmând, atenție: ”Între ideile stupide pronunțate cu acest prilej a fost ca BNR să rezolve (garanteze, acopere) un necesar de 30 de miliarde de euro”.

Mugur Isărescu ar fi făcut ochii cât cepele, scrie Nistorescu, afirmând că guvernatorul ”ar fi spus că nu se poate”. Și iată mai departe ”relatarea” din ”Cotidianul”: 

”Guvernatorul le-ar fi spus să mărescă impozitele pe marile averi, cele mai multe depozitate prin Elveția, Monte Carlo, Miami și paradisuri fiscale. Liberalii ar fi răspuns că ei nu pot face așa ceva pentru că sunt liberali. Îi seacă la alegeri. O altă soluție ar fi să se adreseze FMI. Dar în schimbul banilor, FMI va cere același lucru. Mărirea taxelor și impozitele pe marile averi”.

În final, după informațiile lui Nistorescu, ”întâlnirea s-a încheiat în coadă de pește. Salvatorul Klaus Iohannis a rămas mut, iar cei doi liberali au plecat acasă, urmând să găsească un răspuns la întrebarea simplă: ”De unde facem rost de bani?””

De unde are Cornel Nistorescu informația? ”Din surse demne de încredere (și acelea pot fi găsi pe la Timișoara, Cluj-Napoca și Iași, nu la București)”, scrie celebrul jurnalist.

Rezumând, devine logică întrebarea publicației lui Răzvan Savaliuc: ”Să fie oare vreo legătură între refuzul lui Mugur Isărescu pentru Klaus Iohannis și brusca deconspirare de către CNSAS a calității de colaborator al Securității a guvernatorului BNR?”

”Este o întrebare legitimă, din punctul nostru de vedere, mai ales în condițiile în care, de-a lungul anilor, Iohannis a fost prezentat ca o persoană care nu suporta refuzurile și care nu lasă nimic neplătit”, scrie ”Lumea Banilor”. 

”Securitatea, ca element de diversiune și manipulare neo-securist”

În fine, o analiză foarte interesantă și pertinentă o face ”Q Magazine”, sub semnătura Norei Noapte, care atrage atenția cum a fost readus în centrul emoției publice ”stafia foștilor securiști care ar fi distrus șansele României postcomuniste de a ajunge „pe cele mai înalte culmi de progres și civilizație”” – exact când ”amenințarea numărul unu este folosirea pandemiei Covid 19 pentru a instaura, pas cu pas, regimul dictatorial în România și în lume”.

Teoria conspirației? Poate! Dar cert este că dosarul lui Isărescu apare ciudat de tot! Vorbim de un academician, fost premier, fost candidat la președinție și mai ales de cel mai longeviv șef de Bancă Națională din Europa. Adică, despre cineva ultra-verificat de aproape 30 de ani!

Deci cum de a apărut acest dosar acum - și de unde? Și mai ales unde a putut fi el ascuns și de către cine? Cu ce interese?

Oare acum Isărescu a avut curajul să se opună ”pentru că a ajuns la limita flexibilității, dincolo de care compromisul nu mai salvează nimic, ci distruge inclusiv onoarea?” – întreabă Nora Noapte.

Sau pentru că ”știa că nu are cu ce fi șantajat, povestea cu Securitatea fiind o simplă calomnie? Pentru că nu îi (mai) păsa de șantaj? Pentru că nu se aștepta să fie abandonat de cei care îl salvaseră de atâtea ori până acum?”

Concluzia la care ajunge Nora Noapte este clară: „Indiferent de explicație, aceasta nu are nici o legătură cu Securitatea”. Dar…

”Cu Securitatea, ca element de diversiune și manipulare neo-securist, are legătură doar dorința celui care are deja Guvernul său, Parlamentul său, Justiția sa și serviciile sale secrete, să aibă și banca sa de emisiune - adică să primească și cheile tezaurului, cu toată rezerva valutară a statului, și accesul la tiparnița de bani”, conchide ”Q Magazine”. 

Epilog… coincidență: ”All the President's Men”

Ne mărginim deocamdată la această ipoteză. Dar e bine să ne gândim și la dictonul investigatorilor Watergate: ”Follow the money”. Adică e interesant de văzut cine sunt grupările din străinătate - inclusiv diaspora română – care finanțează publicațiile de unde a pornit atacul la Isărescu.

Apropo de ipoteze și coincidențe: expresia ”Follow the money” a devenit celebră datorită cărții (a autorilor scandalului ”Watergate”) și excepționalului film ”All the President's Men” – ”Toți oamenii președintelui”. Ca să vezi…

288
Tagurile:
Mugur Isărescu
Tematic
Isărescu, lovit în plin! ”Demisia de urgență sau să fie demis, să înfunde pușcăria!”
Victor Ciutacu se implică în scandalul zilei: ”Execuția subită a lui Isărescu e COMANDĂ!”
Savaliuc intervine fulminant: cine se află în SPATELE scandalului Isărescu și ce se vrea
Cristoiu confirmă NUCLEARA lui Savaliuc: cine e în spatele scandalului Isărescu
Gabriela Firea

Inconștiență totală la Capitală se ajunge la blocaj! Firea, insultată în plină ședință

153
După ce a fost insultată în plină ședință, Gabi Firea a susținut că ar exista relaționări între interesele unor consilieri și afacerile lui Constanda

BUCUREȘTI, 4 aug – Sputnik. În această după amiază, Consiliului General al Municipiului București a eșuat, pentru a patra oară, adoptarea Hotărârii privind aprobarea dării în plată ca modalitate de executare silită a titlurilor executorii obținute prin sentință definitivă de omul de afaceri Costică Constanda.

Firea spune că, prin această dare în plată, suma totală datorată se reduce cu aproximativ 40%, iar principalul efect este evitarea blocării conturilor primăriei.

Dar, proiectul de Hotărâre nu a putut obține voturile în ședințele din 15, 29 și 30 iulie – și nici în ședința de azi, opoziție venind de la PNL, USR și PMP – vie prin vot împotrivă, fie prin absență.

De altfel, candidatul ”dreptei”, Nicușor Dan, a anunțat, într-o conferință susținută înaintea ședinței CGMB că nu numai din cauza lui Costanda trebuiau blocate conturile

”Firea a dus şi finanţele publice într-un blocaj complet -  primarul Firea dă vina pe alţii, ca de obicei, încearcă să spună că afacerea Constanda este cauza acestui faliment. Nu este adevărat: Primăria Capitalei este în faliment de multă vreme, oricând ANAF ar fi putut să-i închidă conturile, să ceară insolvenţa STB-ului, oricând ELCEN-ul ar fi putut să ceară insolvenţa Termoenergetica”, a declarat Nicușor Dan.

Gabi Firea a atras atenția că Primăria Capitalei este într-o situație limita, din cauza datoriei de 115 milioane de euro pe care o are la omul de afaceri Costica Constanda, de pe vremea primarilor Băsescu si Videanu.

”După 16 ani de procese,  Constanda a obținut o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă, pentru care trebuie să plătească acum Primăria Capitalei”, spune Firea.

Soluția Gabrielei Firea este darea în plată a unei părți din Satul Francez către omul de afaceri Costică Constanda, cel care are de recuperat 115 milioane de euro de la Primăria Capitalei.

Totuși, este ciudat cum DNA și DIICOT, care redeschid dosare vechi, nu încep o anchetă serioasă asupra afacerilor acestui personaj controversat din zona afacerilor imobiliare, mai ales că este vorba de combinații în care apar înalte personaje politice.

De exemplu azi, după ce a fost insultată în plină ședință,  Gabi Firea a susținut că ar exista relaționări între interesele unor consilieri și afacerile lui Constanda. Cert este că, în cazul blocării conturilor Primăriei, s-a ajunge la imposibilitatea funcționării unor instituții – unele vitale acum, în Pandemie.

153
Tematic
Gabi Firea nu dă bătută - lecție de excepție pentru Guvern și autoritățile sanitare!
Firea s-a enervat, preia inițiativa PSD – de data asta, Guvernul Orban e în pericol real!
Record surpriză anunțat de Gabriela Firea… datorat Pandemiei și stării de urgență
Ciolacu o contrazice pe Firea într-o problemă esențială
Război între Firea și Iohannis, acuzații de minciună!
Firea desființează lansarea candidaților PNL-USR-PLUS
Firea atrage atenția Guvernului și Președinției cât de gravă este blocarea Capitalei
Scandal monstru generat de o decizie scandaloasă a lui Orban! Firea și Simonis îl distrug!

Загрузка...
Gheorghe Piperea

Gheorghe Piperea îl compară pe Arafat cu… fosta Securitate! Mesaj extrem de dur!

137
(reînnoit 13:14 04.08.2020)
”Atenție securiști și turnători bătrâni și hârșiți: asta vă așteaptă. Atenție slugi preaplecate ale regimului arahatian de teroare: asta vă așteaptă”

BUCUREȘTI, 4 aug – Sputnik. Unul dintre cei mai apreciați avocați, prof.univ.dr. Gheorghe Piperea, face o asociere extrem de dură între Raed Arafat și modul de lucru al fostei Securități.

Piperea citează mai întâi dintr-o decizie de anul acesta a Curții Supreme: ”[...] regimul comunist a desfăşurat, în special prin intermediul Securităţii, o permanentă teroare împotriva cetăţenilor ţării, a drepturilor şi libertăţilor lor fundamentale, fiind neîntemeiate apărările recurentului potrivit cărora măsurile dispuse de către acesta erau expres stipulate în ordinele şi instrucţiunile permise de Constituţia şi legile în vigoare la data respectivă”.

Atenție acum: ”Instanţa de control judiciar reţine că erau considerate ca fiind ostile regimului total comunist orice critici aduse ideologiei oficiale, iar măsurile luate de către recurent au urmărit anihilarea acestor demersuri ale persoanei vizate, nu în scopul apărării intereselor naţionale, astfel cum a afirmat pârâtul, ci în mod evident, pentru susţinerea sistemului totalitar comunist.

După ce a publicat această Decizie (nr. 843 din 12 februarie 2020) a Înaltei Curți de Casație și Justiție, avocatul transmite un mesaj dur: ”Atenție securiști și turnători bătrâni și hârșiți: asta vă așteaptă”.

”Atenție slugi preaplecate ale regimului arahatian de teroare: asta vă așteaptă”, scrie Piperea. Deci, în compară pe Arafat cu fosta Securitate?!  

Mai mult, avocatul scrie că ”Ziua judecății, chiar dacă va veni târziu, va veni negreșit”.

”Faptul că nu aveți simptome de vulnerabilitate în fața justiției și de vinovăție este o probă a simptomelor”, preia avocatul limbajul specific autorităților anti-pandemie. ”Vouă doar vi se pare că sunteți asimptomatici sau că aveți simptome ușoare, tratabile acasă”.

Reamintim că avocatul Piperea a acționat cu succes (prin Avocatul Poporului) la CCR, demonstrând neconstituționalitatea unor măsuri adoptate în perioada stării d urgență și de alertă. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

137
Tagurile:
Securitate, Raed Arafat, Gheorghe Piperea
Tematic
Piperea: ”Cineva care îi critică pe idioții și bețivii de la guvernare e plătit de ruși?”
Arafat, COVID-19: „Situația nu este sub control...posibilă Stare de Urgență după 1 august”
Lovitură pentru DSU-Arafat, pus la plată! O comună se revoltă contra carantinei anti-COVID
Stare de Urgență în România - Tătaru confirmă ipoteza lui Arafat
Piperea dă în vileag cum ni se iau banii în Pandemie – ”mai rău decât internarea forțată”
Avocații Chitic și Piperea au făcut Acțiunea OFICIALĂ contra Legii izolării!

Загрузка...
Explozie în Beirut

Ce a cauzat cumplita explozie din Beirut explicație uluitoare!

0
Din primele date obținute de mass media și din surse oficiale rezultă o explicație uluitoare – neglijența inconștientă!

BUCUREȘTI, 4 aug – Sputnik. Explozia ale cărei imagini au șocat întreaga planetă a produs peste 3000 de răniți. Deocamdată, cifra celor decedați este 27, dar încă nu este o evaluare finală.

De fapt, vorbim de mai multe deflagrații care au urmat după cea mare. Care a fost cauza care a provocat această nenorocire?

Din primele date obținute de mass media și din surse oficiale rezultă o explicație uluitoare – două cuvinte, neglijența inconștientă!

Concret, cauza ar fi in depozit de materiale explozive, stocate mai mulți ani într-un mod impropriu. Informația ar proveni dintr-o sursă din zona securităţii libaneze.

Informația a fost confirmată de directorul general al Siguranţei generale, Abbas Ibrahim,

”A fost un depozit care avea materiale foarte explozive confiscate”, a declarat Abbas Ibrahim la televiziunea națională libaneză, precizând că ”am fi naivi să credem că a fost cauzată de artificii” – așa cum s-a spus prima dată.

Desigur, rămân multe întrebări – iar o parte dintre răspunsuri vor fi oferite de ancheta care se desfășoară acum la Beirut.

0
Tagurile:
Liban
Tematic
Explozie masivă în Beirut: clădiri distruse, zeci de oameni răniți - Video

Загрузка...