Călin Popescu Tăriceanu

Tăriceanu: parlamentarii ALDE vor vota moțiunea de cenzură din august!

86
Liderul ALDE a anunțat astăzi că parlamentarii ALDE vor vota moțiunea de cenzură din august și a avut critici dure la adresa felului în care Iohannis și Guvernul gestionează epidemia

BUCUREȘTI, 31 iul - Sputnik. O declarație surprinzătoare din partea lui Călin Popescu Tăriceanu pentru Gândul: el spune că nu e o tragedie dacă se întârzie două, trei luni alegerile și atrage atenția că secțiile de votare vor fi locuri extrem de favorabile pentru transmiterea coronavirusului. În cazul în care unii cetățenii vor decide să nu vină la vot din cauza epidemiei, se creează ”o problemă de deficit democratic”, crede Tăriceanu care arată că alegerile trebuie să se desfășoare nestingherite de teama de îmbolnăvire.

Referitor la căile alese de Guvern în luptă cu epidemia, Tăriceanu spune că a cerut de la începutul crizei, ca Executivul să facă teste:

”Există programe care fac cartografierea virusului. Dar e nevoie de o testare masivă. Se putea interveni focalizat. Nu există dubiu în privința acțiunii Guvernului. Pierderea masivă de încredere a populației este rezultatul modului în care se comportă Guvernul. Cei care trebuie să dea exemplu sunt primii care le încalcă. Petrecere în biroul premierului…”, a mai declarat Tăriceanu.

Despre alianța cu PSD la locale, liderul ALDE a anunțat că va fi o alianță cu liste comune pentru Capitală, atât la consiliul general, cât și la cele 6 sectoare. Despre acordul general cu PSD, Tăriceanu a precizat că e un acord politic care se referă la susținerea unor candidați la președințiile județene și la consiliile locale, dar acest lucru nu exclude posibilitatea ca în anumite județe organizațiile ALDE și cele ale PSD să meargă pe liste independente.

86
Tagurile:
Moțiune de cenzură
Tematic
Tăriceanu, tranșant despre riscul legat de banii din fondul de relansare
Tăriceanu, atac neobișnuit de dur la PNL: ”Dacă prostia voastră v-ar durea numai pe voi!”
Tăriceanu către guvernanți: ”Găsiți bani pentru rachete... doar pentru alocații nu”
Tăriceanu despre aplicarea legii carantinei: ”Abuzurile sunt după colț”
Daniel Zamfir

Daniel Zamfir denunță o nouă ”cedare de SUVERANITATE” către străini

14
(reînnoit 07:57 23.06.2021)
O veste gravă vine de la Parlament – una dintre cele mai controversate legi, care ”permite  vânzarea necondiționată” către străini a trecut tacit! Cine e vinovat

BUCUREȘTI, 23 iul – Sputnik. Senatorul Daniel Zamfir face un anunț grav: în Senat s-a dat curs ”încă unei cedări de SUVERANITATE”.

Senatorul PSD arată că ieri Senatul a luat act că Legea privind vânzarea terenurilor agricole ”a trecut tacit”. Acuzația este gravă – și o vizează pe una dintre cele mai puternice și controversate figuri din PNL, Iulia Scântei.

”Printr-o manevră deja patentată, servitoarea de serviciu, Iulia Scântei, președinta Comisiei Juridice, a refuzat să dezbată în Comisia Juridică legea, deși comisia de agricultură, comisie co-raportoare, respinsese modificările care permiteau vânzarea necondiționata străinilor”, scrie Zamfir.

De fapt, aici este și cheia – articolele care vizează ”vânzarea necondiționată” a terenurilor agricole – România fiind o campioană la acest capitol, după cum menționează mass media.

Zamfir o acuză pe Iulia Scântei că ”acolo unde nu i se repartizează pentru raport proiecte de lege, solicită  Comisia Juridică să fie co-raportoare” și astfel, ”dacă vreun proiect, unde au ei interese, primește un raport negativ - cum e cazul acestei legi – Comisia Juridică nu o mai dezbate ca să treacă tacit în forma  inițiatorului”.

”Notărița milionară, abonată la contractele cu Statul,  continua agresiv să impună interese contrare românilor, în timp ce averea îi creste substanțial în timpul mandatului de senator”, acuză Zamfir, citând presa ieșeană, plină de informații despre senatoarea Iulia Scântei.

Precizăm că, în cazul proiectului legislativ la care se referă Daniel Zamfir, Camera Deputaților este decizională. Dar, așa cum ne amintim, Iohannis și PNL au făcut mare caz de legi care au trecut ”tacit” prin prima cameră sesizată. Acum tac. Oare de ce?

14
Tagurile:
Suveranitate, Daniel Zamfir

Загрузка...
Eugen Teodorovici, Marcel Ciolacu, Gabriela Firea - PSD

Începe Ziua cea mare pentru PSD ar putea reveni la putere!

56
(reînnoit 07:25 23.06.2021)
Una dintre cele mai importante zile ale actualei legislaturi – ” „Este pentru prima oară, după 30 de ani de democraţie post-decembristă”, a anunțat Marcel Ciolacu.

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Mare zi mare pentru PSD și mai ales pentru Marcel Ciolacu, cel care a făcut declarații optimiste în legătură cu moțiunea de cenzură pe care social democrații o vor depune azi.

”Este pentru prima oară, după 30 de ani de democraţie post-decembristă, când o moţiune de cenzură are şanse să treacă, la numai şase luni de la alegerile parlamentare”, a declarat la începutul săptămânii Ciolacu.

Liderul PSD recunoaște că ”matematic, ei au în acest moment o majoritate”, dar spune că există semnale ca moţiunea ar putea fi votată de parlamentari PNL și USR.

”Există astfel de semnale - vom continua negocierile”, a spus Ciolacu la Antena 3, susținând că a ”terminat negocierile cu partenerii sociali”, pentru că ”am vrut să vedem, în primul rând, de la patronate, IMM-urile, sindicate, dacă este oportun să depunem o astfel de moţiune de cenzură”.

Președintele PSD declară că toți interlocutorii ”au spus foarte clar că este oportun să depunem o moţiune de cenzură şi acest Guvern să plece”.

”Am negociat textul moţiunii, l-am finalizat, am discutat şi cu partenerii şi cu ceilalţi parlamentari, şi cu grupul AUR, şi cu grupul minorităţilor”, spune Ciolacu, promițând că ”se vor regăsi pasaje de la fiecare prinse în moţiune”.

De asemenea, Ciolacu a anunțat că PSD va susține tot pe Alexandru Rafila pentru funcția de premier, dacă moțiunea va trece.

Așa cum am mai arătat, Marcel Ciolacu nu pare afectat de riscul pierderii credibilității dacă moțiunea nu va trece – și nici dacă Iohannis ar refuza să promoveze propunerile PSD. De asemenea, el este extrem de rezervat în a prezenta măsuri concrete pe care le-ar lua PSD – precum și posibilii miniștri pe care social democrații i-ar propune.

Reamintim că toate negocierile de până acum ale lui Ciolacu cu Iohannis s-au soldat cu succese… ale președintelui de la Cotroceni, în sensul că PSD a acceptat ceea ce s-a decis sau ce i s-a cerut.

Deci, întrebarea finală pare paradoxală… dar nu e decât o reflectare a realității „noului” PSD: prin PSD la putere… ar fi chiar PSD la putere?

56
Tagurile:
Florin Cîţu, Guvern, Moțiune de cenzură, PSD

Загрузка...