BUCUREȘTI, 31 iul – Sputnik. Mugur Ciuvică și al său Grup de Investigații Politice dau o nouă lovitură expunând în fața opiniei publice date concrete despre cel considerat un candidat ”curat” pentru Primăria Capitalei. Nicușor Dan este susținut de PNL.
Problema este că, din datele GIP, ”Nicușor Dan a chiulit de la Primărie”, fapt care rezultă clar: ”În perioada în care a făcut parte din Consiliul General, Nicușor Dan a lipsit de la 7 din cele 11 ședințe la care ar fi trebuit să participe”.
Și, atenție, 6 din cele 7 absențe au fost nemotivate! De precizat că Nicușor Dan a fost ales în Consiliul General al Municipiului București în iunie 2016 și a renunțat la mandatul de consilier în 22 decembrie 2016, după ce a fost ales deputat, arată Ciuvică.
Ori, în perioada în care Nicușor Dan a fost consilier general, ”au avut loc 11 ședințe de Consiliu”, actualul candidat lipsind la 7 dintre ele!
Sau, cum spune Ciuvică, ”profund preocupat de problemele bucureștenilor, Nicușor Dan a fost prezent doar la 4 dintre aceste ședințe”.
Datele arată clar: consilierul general Nicușor Dan ”a fost absent de la ședințele din 1 august, 11 august, 29 septembrie, 31 octombrie, 15 noiembrie, 24 noiembrie și 21 decembrie”.
”Cu excepția absenței de la ședința din 11 august, toate celelalte au fost nemotivate, Nicușor Dan chiulind pur și simplu de la serviciu”, subliniază Mugur Ciuvică, menționând că procesele verbale ale ședințele Consiliului General București de la care a lipsit Nicușor Dan pot fi citite pe site-ul Grupului de Investigații Politice.
Interesant de văzut cum va răspunde Nicușor Dan, pus în fața acestor date concrete, care demonstrează că, atunci când a avut posibilitatea să lucreze pentru bucureșteni… a chiulit! Ceea ce nu e deloc ”cinstit”!
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
BUCUREȘTI, 1 mar – Sputnik. Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a realizat un sondaj de opinie la nivel naţional, în perioada 22-26 februarie 2021, care indică o evoluție spectaculoasă a PSD în scurtul timp care a trecut de la alegerile parlamentare din decembrie 2020.
Clasamentul partidelor în caz de alegeri, potrivit sondajului CURS, arată în felul următor, cu PSD în pole position:
1. PSD - 34%
2. PNL - 25%
3. USR-PLUS - 16%
4. AUR - 9%
5. UDMR - 4%
6. PPU-SL - 3%
7. PMP - 3%
8. PRO România - 2%
9. Altul - 4%.
Din cifrele sondajului, se vede că PSD a crescut foarte mult de la alegerile parlamentare din decembrie 2020, când a obținut 28,9%. Următoarele trei partide au însă un scor similar cu cel din alegeri, la scrutinul din decembrie 2020 PNL obținând 25%, USR-PLUS un scor de 15% iar AUR - 9%.
Nu mai puțin spectaculos stau cifrele CURS când e vorba de încrederea românilor în politicieni. Astfel, doar 37% dintre respondenţi au multă sau foarte multă încredere în Klaus Iohannis, în timp ce 63% au puţină sau foarte puţină încredere în el.
Pe locul doi la încredere se află acum Marcel Ciolacu, liderul PSD, cu 25 la sută, urmat de Ludovic Orban și George Simion, fiecare cu 20 la sută încredere. Dar, în timp ce în Orban 73 la sută dintre respondenți au puțină și foarte puțină încredere, doar 42 la sută au opinie negativă despre George Simion.
Dan Barna, în schimb, este în spatele liderului PNL și al liderului AUR, cu doar 18 la sută încredere, urmat de premierul Cîțu cu 17 la sută.
La sondajul CURS au participat 1.100 de respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste, marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion fiind de +/-3% la un nivel de încredere de 95%.
BUCUREȘTI, 1 mar – Sputnik. Cu umorul său inimitabil, Mircea Badea ”suferă” pentru scandalurile din Coaliție, pentru că, se știe, el ”îi susține pe toți”. De fapt, apreciatul realizator TV a introdus această formulă în opinia publică – ideea de „susțin”, în sens ironic, fiind preluată și în discursul politic.
Mircea Badea trece peste „supărare” și explică de ce se ceartă PNL și USR, ce se petrece, de fapt, în Coaliție.
”Este o ecuație de tip ”check and balances” (control sau limitări – și echilibrare), spune Mircea Badea, referindu-se la celebrul principiu folosit în politica americană, în care în virtutea separației puterilor în stat, puterile statale trebuie să aibă aproximativ aceeași pondere, să fie echilibrate, pentru a se putea limita reciproc, pentru a preveni abuzul de putere.
La noi, ideea americană este folosită în stil original și… ridicol specific, după cum explică Mircea Badea:
”Toată lumea urăște pe toată lumea, toți vor să dea în cap tuturor! USR urăște PNL, PNL urăște USR, USR urăște PLUS și așa mai departe”, spune Mircea Badea.
De fapt, situația este repetarea situației Alianței DA, din 2004 – 2006, când PNL și PD, parteneri în coaliția de guvernământ impusă de Băsescu, se urau și se loveau pe față, până au rupt coaliția! Acum, cele două partide sunt unite în PNL.
Vorba lui Mircea Badea: ”Să-i susținem pe toți”, pentru că… ”Trăim în România și asta ne ocupă tot timpul”.
BUCUREȘTI, 1 mar – Sputnik. Italia va trimite în Rusia doi inspectori pentru verificarea întreprinderilor produc vaccinul Sputnik V, a declarat medicul șef al Institutului Național de Boli Infecțioase din Italia “Lazzaro Spallanzani”, Francesco Vaia.
Mai devreme, instituția medicală a oferit Ministerului Sănătății din Italia un raport pozitiv cu privire la eficiența și siguranța utilizării preparatului rusesc.
“Sputnik V funcționează. Am efectuat o evaluare independentă în calitate de institut de cercetare, nu un grup separat. Documentul a fost publicat fără vreo dorința de a ne implica în politică”, a declarat Vaia într-un interviu oferit ziarului Corriere della Sera. Potrivit concluziilor Spallanzani, vaccinul prezintă o eficiență de 90 la sută la infectare simptomatică și 100 la sută în cazuri grave.
Diminuarea livrărilor vaccinurilor autorizate în UE a determinat o întârziere în realizarea planurilor autorităților italiene de vaccinare în masă împotriva COVID-19. În situația creată, conducătorii unor regiuni italiene și reprezentanții mediilor științifice și medicale ale țării și-au exprimat un interes tot mai mare față de vaccinul rusesc, îndemnând la autorizarea acesteia în Uniunea Europeană.
“Am vaccinat acum doi inspectori italieni, care vor pleca la Moscova, pentru a verifica standardele de calitate la întreprinderile care produc Sputnik”, a declarat Vaia.
Luni, directorul Institutului de Studii Farmocologice “Mario Negri”, profesorul Giuseppe Remuzzi, a declarat că vaccinul rusesc trebuie adus în Italia. În același interviu pentru Corriere della Sera, acesta a menționat că verificarea procesului de producție al preparatului Sputnik V trebuie efectuată luând în considerație că “inspectorii nu pot cere ca vaccinul produs în Rusia sau China să fi fabricat cu echipamentele cu marcajul CE, care corespunde tuturor directivelor Uniunii Europene”.