Klaus Iohannis

Știrile serii: ce s-a întâmplat azi informații esențiale!

137
Declarații spectaculoase ale președintelui Iohannis, masca obligatorie în tot mai multe județe, reacție dură a Elenei Udrea la acuzațiile care i se aduc, Tăriceanu avertizează că au început deja abuzurile pe baza legii carantinei

BUCUREȘTI, 29 iul – Sputnik. Cele mai importante informații de astăzi, pe care nu trebuie să le ignorați! Actualizare permanentă.

”Klaus Iohannis a susținut prima conferință de presă de la Cotroceni după cea din aprilie”

Președintele Iohannis a primit poate cea mai dificilă întrebare a momentului – cea referitoare la creșterea pensiilor și alocațiilor. „Nu cred că se așteaptă cineva ca toate cheltuielile să poată fi făcute - pur și simplu nu sunt bani!”

Citește aici: Iohannis pune punct majorării pensiilor: “Un procent de 40% NU e posibil! Nu sunt bani!” 

”Iohannis: „Cel mai probabil, școala nu va începe în condiții normale… până în septembrie NU va dispărea virusul” ”

Președintele Iohannis a răspuns unei întrebări actuale – cea legată de deschiderea școlilor în septembrie. Președintele afirmă că săptămâna viitoare va face un anunț despre începutul anului școlar și universitar.

Citește aici: Ultima oră: Iohannis, veste pentru profesori, elevi și părinți 

“Revenirea la starea de urgență este o soluție luată doar în ultimă instanță, atunci când vom considera că nu mai putem stăpâni pandemia”

Una dintre cele mai discutate teme este revenirea la starea de urgență din cauza numeroaselor infectări raportate în ultima vreme. Președintele Iohannis a răspuns fără ocolișuri, susținând  că reintrarea în starea de urgență este o soluție care va fi adoptată doar în ultimă instanță

Citește aici: Iohannis abordează frontal revenirea la starea de urgență 

”Patru județe, dintre care unul dintre cele mai importante din punct de vedere al stațiunilor balneare, trec la regimul măștii obligatorii”

O veste extrem de gravă pentru turismul românesc – unul dintre cele mai importante județe din punct de vedea al stațiunilor balneare, Vâlcea, trece la regimul măștii obligatorii.

Citește aici: Patru Județe pe lista purtării obligatorie a măștii – dezastru un domeniu de afaceri! 

”Tăriceanu atrage atenția că legea carantinei a dat deja naștere la abuzuri exact așa cum a prevăzut”

Călin Popescu Tăriceanu atrage atenția într-o postare pe facebook că în România se întâmplă exact ceea ce spunea el în argumentația de a nu vota legea carantinării: ”abuzurile sunt după colț!”.

Citește aici: Tăriceanu despre aplicarea legii carantinei: ”Abuzurile sunt după colț” 

”Tătaru trebuie să răspundă – s-au descoperit ”probleme majore în desfășurarea achizițiilor, multe dintre ele putând fi catalogate drept tunuri financiare”

O acțiune a Curții de Conturi scoate la iveală fapte uluitoare, care ar trebui să se lase cu demiteri la nivel de Executiv – sau chiar în Guvern. Mai precis, ministrul Sănătății ar trebui să pună demisia pe masa premierului.

Citește aici: Ministrul Tătaru, pe FĂRAȘ! Curtea de Conturi, lovitură de grație! 

“Elea Udrea: ”Cât de prost ar trebui să fie cineva ca să facă așa ceva? Măcar luam banii acasă, mă gândesc... vorbim totuși de aproape 4 milioane de euro!” ”

DNA a încheiat un ”acord” cu unul dintre inculpații în dosarul ”Hidroelectrica”, Radu Budeanu, prin care acesta își recunoaște vinovăția și… scapă! Ce fel de vinovăție? Aceea de a fi negociat o „atenție” de 5 milioane de dolari pentru fostul ministru Elena Udrea în schimbul unor intervenții pentru un om de afaceri.

Citește aici: Elena Udrea iese la bătaie - contre la rupere! Îi face praf pe denunțători și procurori! 

137
Тема:
Sputnik - cele mai importante știri ale zilei (6)
Tematic
Știrile serii: ce s-a întâmplat azi – informațiile de ultimă oră!
Știrile serii: ce s-a întâmplat azi – informațiile de ultimă oră!
Carmen Dan

Bravo, Carmen Dan! Singurul om politic care NU a uitat de Ziua unui român genial!

137
Un artist genial, cu o gândire profundă, liberă și constructivă, așa cum au fost intelectualii care au dat marea cultură a anilor 1965-1980

BUCUREȘTI, 5 aug – Sputnik. Azi nu a fost numai o obișnuită zi a scandalurilor politice. Azi a fost și ziua lui Marin Preda, – geniu al romanului autohton. Nici un politician nu ți-a amintit de asta, nu mai e timp de cultură!

Cu o excepție, senatorul Carmen Dan, fost ministru al Internelor – un om politic distins, care se pare că a nu mai are loc în noua formulă a PSD. Carmen Dan a omagiat ziua marelui teleormănean, scriind câteva rânduri bine simțite.

”Pentru că astăzi ar fi fost ziua lui și pentru că el este cel care a înnobilat Teleormanul nostru, vă las un gând de-al lui. Marin Preda, ca nimeni altul, știa să răscolească în fibra noastră!”, scrie Carmen Dan.

Iată și cuvintele lui Marin  Preda, mai actuale decât oricând:

“Forţa unui om de a îndura suferinţa e imensă şi n-ar fi dacă noi resurse de speranţă, care nasc în sufletul uman ca un val îndată ce valurile precedente s-au sfărâmat de ţărm, n-ar ţâşni din adâncuri şi nu ne-ar face iarăşi puternici.”

***

Marin Preda s-a născut pe 5 august 1922, în comuna Siliștea Gumești din Teleorman. Marele scriitor a fost unul dintre cei care au înțeles în profunzime atât oamenii, cât și timpurile.

A înțeles și nedreptățile vremurilor în care s-a născut, a urmat cu ardoare și cu bună credință noile vremuri – și a înțeles și greșelile orânduirii poporului.

A fost respectat și susținut de Nicolae Ceaușescu, cel care, spun martorii, a citit în manuscris și a aprobat una dintre cele mai curajoase cărți în care e criticat sistemul sovietic – „Delirul”.  Abia apărut în librăriile românești, romanul era deja criticat în celebra „Literaturnaia Gazeta”, îmi povestea marele jurnalist rus Viaceslav Samoșkin. Critica a rămas însă în gazetă, pentru că nimeni, nici chiar de la Moscova, nu cuteza să se ia de scriitorul preferat al lui Nicolae Ceaușescu.

Un om serios, sobru, departe de felul monden al unui Eugen Barbu, de exuberanța și pofta de viață a lui Fănuș Neagu sau Păunescu, de reveria lui Nichita Stănescu, Marin Preda a fost un om de echilibru și un permanent apărător al colegilor săi, îmi povestea colonelul Victor Achim, ofițerul DSS care s-a ocupat oficial ”protecția informativă” a Uniunii Scriitorilor.

Marin Preda a scris chiar de la începutul regimului comunist, a fost vicepreședinte al Uniunii Scriitorilor, director al editurii ”Cartea Românească”, membru corespondent al Academiei Române, deputat în Marea Adunare Națională… În același timp, un om cu o gândire liberă și constructivă, așa cum au fost intelectualii care au dat marea cultură a anilor 1965-1980.

De aceea citesc cu uimire aberația de pe populara Wikipedia că Marin Preda ”a fost un fervent opozant al regimului comunist, mai multe voci confirmând că scriitorul i-a spus lui Nicolae Ceaușescu”. Nici pomeneală de așa ceva!

Desigur, e greu de spus cum ar fi evoluat relația lui Preda cu regimul în anii de final ai ”Epocii de aur”, după 1985… Apropo, sintagma ”Epoca de aur” a fost inventată de un alt ”opozant” al regimului, Octavian Paler.

Și da, personajul cel mai cunoscut al literaturii lui Preda, Ilie Moromete, este inspirat după cel al eroului popular rus ”Ilya Muromets”. Nu e furat, cum spun unii, nu e dovadă de filo-sovietism… pur și simplu asta a fost gândire, inspirația marelui scriitor. Și rezultatul a fost excepțional, la fel ca întreaga sa operă.

Încă o dată, rușine liderilor români care au uitat de această zi - și bravo, Carmen Dan, pentru postare!

137
Tagurile:
Carmen Dan
Tematic
Carmen Dan revine în forță și acuză: ”Declarații iresponsabile, minciuni, manipulare”
Gest oribil contra lui Carmen Dan și a PSD
Carmen Dan, agresată! Jandarmii au fost împiedicați să intervină

Загрузка...
Klaus Iohannis

Iohannis GAFĂ la prezentarea deciziei privind ȘCOALA a indus românii în eroare!

457
O gafă a președintelui care, dacă nu era corectată prin intervenția presei, ar fi fost o dezinformare la nivel național!

BUCUREȘTI, 5 aug – Sputnik. Președintele Iohannis a gafat chiar la prezentarea deciziei privind începerea școlii, confundând media de infectări la mia de locuitori cu numărul de infectați!

Pe un ton didactic, președintele a explicat și a reluat cele trei scenarii, comițând mereu aceeași greșeală: în loc de a spune că e vorba de 1 până la 3, respectiv 3 infectați la mia de locuitori, Iohannis spune simplu – 1 până la 3 infectați, sau peste 3 infectați, în medie!

Din repetările președintelui rezulta că dacă într-o localitate/cartier numărul de infectați crește mai multe zile la rând, în medie, cu 1-3 infectați în plus pe zi, respectiv 3 infectați în plus – localitatea este în scenariul galben, respectiv roșu!

Nu mică a fost mirarea când, la prima întrebare despre plasarea în acest caza a Bucureștilor în scenariul roșu – Iohannis a răspuns senin: „NU, Bucureștiul este în scenariul verde!”. Stupoare, pentru că în Capitală sunt mai mult de 3 infectați pe zi!

Abia atunci s-a trezit președintele și a explicat că, de fapt, e vorba de media de infectați la mia de locuitori, nu de numărul efectiv așa cum spusese inițial! Sigur că, în acest caz, Bucureștiul, care are peste 3 milioane de locuitori, are mult sub 1 infectat la 1000 de locuitori.

Dar, e de notat această gafă a președintelui care, dacă nu era corectată prin intervenția presei, ar fi fost o dezinformare la nivel național! Chiar și așa, principalele agenții din România au transmis varianta inițială, în varianta greșită a președintelui.

Iată trei exemple de cum presa a fost indusă în eroare de președinte: Agerpres, DC News și „Știri pe Surse”.

Exemple de cum presa a fost indusă în eroare de președinte
Exemple de cum presa a fost indusă în eroare de președinte
Exemple de cum presa a fost indusă în eroare de președinte
© Screenshot / ”Știri pe surse”
Exemple de cum presa a fost indusă în eroare de președinte
Exemple de cum presa a fost indusă în eroare de președinte
© Screenshot / DC News
Exemple de cum presa a fost indusă în eroare de președinte

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

457
Tagurile:
Școală, Klaus Iohannis

Загрузка...